super smakują i ładnie wyglądają. Zapraszam Zapraszam też na film * z podanych składników wyszło mi 12 porcji -1 litr śmietanki 36% -500g serka kremowego naturalnego lub mascarpone -400g malin (ja użyłam mrożonych) -3 galaretki malinowe -750ml wrzącej wody -200g maślanych, kruchych ciastek -3/4 szkl cukru pudru -ok 50g bezików ***opcjonalnie(...)każdego pucharka czy szklanki. Pucharki wstawiamy do lodówki do całkowego stężenia galaretki. Następnie schłodzoną śmietankę 36% ubijamy na sztywno z 3/4 szkl cukru pudru, dodajemy serek kremowy lub mascarpone i dokładnie miksujemy. Ja na koniec dodałam żelatynę by krem był stabilniejszy. Krem wykładamy na stężałą galaretkę z malinami i każdy deser posypujemy pokruszonymi bezikami. Desery wstawiamy do lodówki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuspotkania z przyjaciółmi i rodziną. Czasem nie trzeba wiele by stworzyć coś pysznego Zgodzicie się? Składniki: 200 ml śmietanki kremówki 30% (zimnej, użyłam śmietanki w kubeczku) 250 g mascarpone 400 g masy krówkowej kajmak 2 pełne łyżki naturalnego kakao kruche korpusy deserowe* Ciasteczka z Krakowa do dekoracji: listki świeżej mięty i 1-2 pastylki czekolady Przygotowanie: Do miski wlewamy zimną(...)śmietankę. Miksujemy na puch (nie na sztywno). Dodajemy mascarpone, miksujemy (Uwaga! masa może chlapać). Następnie stopniowo dodajemy kajmak z puszki. Pod koniec dodajemy naturalne kakao, krótko miksujemy. Nasz krem wkładamy na kilka minut do lodówki. Schłodzonym kremem nadziewamy kruche deserowe korpusy. Każdą babeczkę dekorujemy listkami świeżej mięty i pastylką czekolady. Uwagi: Kremu wychodzi dość dużo. Ja resztę wykorzystałam do innych
Słodkie okruszkizrobić z samymi borówkami. Składniki blaszka 23/33: Biszkopt : jajka 4 szt, mąka pszenna 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Pianka cytrynowa: śmietanka 36% 350ml, mascarpone 250 g, cukier puder 2 łyżki, galaretka cytrynowa 2 szt, woda gorąca 2 szklanki, Ponadto: Borówki 200 g, truskawki lub maliny 200g, galaretka malinowa 2 szt, woda gorąca 3 szklanki(...)ostygnięcia, następnie ściągnąć z niego skorupę i nasączyć herbatą wymieszaną z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Schłodzoną śmietankę ubić z mascarpone zaczynając od niskich obrotów miksera na prawie sztywną masę. Na koniec dodać wystudzoną i tężejącą galaretkę i zmiksować tylko do połączenia. Krem wyłożyć na ciasto. Na wierzchu poukładać owoce. Galaretki
kulinarne odsłony patiskrobi ziemniaczanej 45 g mąki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 60 g cukru 250 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki cukru wanilinowego MASA JAGODOWA 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 50 g cukru pudru 500 g borówek 5 łyżeczek żelatyny MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Wykonanie Przygotować biszkopt: Wiórki kokosowe(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 30 minut, grzanie góra dół. Gotowy biszkopt odstawić do przestygnięcia. Przygotować masę borówkową: Borówki umyć i osuszyć, następnie zblendowac. Dodać serek mascarpone, cukier puder, a następnie całość zmiksować na gładką masę. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku, poczekać aż wystygnie i wlać do przygotowanej masy borówkowej. Krem pozostawić do lekkiego stężenia. Śmietankę kremówkę
Alle Dobre!pieczenia. Szybki i smaczny deser z bananami, który zachwyci podniebienia każdego z Was. PRZEPIS NA CIASTO BANOFFEE PIE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 ml mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wrzątku 4 banany 1/2 puszki masy kajmakowej o smaku kakaowym ok. 200 g kakaowych herbatników kokos Wykonanie Blaszkę o wymiarach(...)plasterki. Następnie układamy je na herbatnikach. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 80 ml wody, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy serek mascarpone. Pod koniec wlewamy płynną żelatynę. Gotową masę wykładamy na banany. Wierzch ciasta dekorujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Banoffee
Przepiski.plpieczenia. Szybki i smaczny deser z bananami, który zachwyci podniebienia każdego z Was. PRZEPIS NA CIASTO BANOFFE PIE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 ml mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wrzątku 4 banany 1/2 puszki masy kajmakowej o smaku kakaowym ok. 200 g kakaowych herbatników kokos Wykonanie Blaszkę o wymiarach(...)plasterki. Następnie układamy je na herbatnikach. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 80 ml wody, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy serek mascarpone. Pod koniec wlewamy płynną żelatynę. Gotową masę wykładamy na banany. Wierzch ciasta dekorujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Banoffe
Przepiski.pltradycyjnym biszkoptem. Zachęcam do wypróbowania przepisu na arbuzową chmurkę bez pieczenia bo na prawdę warto! PRZEPIS NA CIASTO ARBUZOWA CHMURKA Składniki 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1/2 arbuza 1/5 szklanki wrzącej wody 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki arbuzowe ok. 120 g herbatników migdały Wykonanie 1. Galaretki arbuzowe rozpuścić w 800 ml wrzątku(...)Całość wstawić do lekkiego stężenia do lodówki. 5. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i odstawić do przestygnięcia. 6. Śmietankę kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając dodać serek mascarpone. Pod koniec miksowania wlać płynną, przestygniętą żelatynę. 7. Płatki migdałów podprażyć na suchej patelni aż będą lekko zrumienione. 8. Gotową masę śmietanową wyłożyć na warstwę galaretki. Wierzch masy posypać prażonymi
Alle Dobre!Składniki Ciasteczkowy spód: 220 g herbatników maślanych 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 110 g rozpuszczonego masła 1/2 słoiczka dżemu truskawkowego Krem: 330 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru (lub więcej, jeśli ktoś lubi bardziej słodki krem) Przygotowanie Herbatniki zmiel w blenderze na pył. Dodaj cukier, kakao i masło. Dokładnie wymieszaj. Przesyp do wysmarowanej delikatnie masłem(...)formy na tartę. Delikatnie ugniatając spód i brzegi, utwórz bazę tarty. Wstaw do lodówki na czas przygotowywania kremu. Śmietankę ubij z cukrem, dodaj serek mascarpone. Przygotowany wcześniej spód tarty wyjmij z lodówki i posmaruj dżemem Kolejna warstwa to krem – wyrównaj go na tarcie Na wierzch wyłóż ulubione owoce – u mnie to truskawki. Autor przepisu: Anna Artykuł Tarta bez pieczenia
Wasze Przepisysobie z nim poradzi. Ciasto jest przepyszne a przepis warty zapisania. Zapraszam! PRZEPIS NA CIASTO FERRERO ROCHER (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki Blaszka 24×28 cm 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 400 ml masy kajmakowej o smaku kakaowym 1 szklanka mleka w proszku 2 wafelki waniliowe 100 g orzechów laskowych lub włoskich czekolada mleczna(...)herbatników kakaowych Wykonanie Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone, mleko w proszku i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Powstałą masę podzielić na 3 części. Do 1 części masy wsypać pokruszone wafelki waniliowe i dodać 2 łyżki masy kajmakowej. Całość wymieszać przy użyciu miksera. Jeśli zależy Wam na tym, aby masa była sztywniejsza, można dodać do niej
Przepiski.plsernik bez pieczenia z jagodową warstwą jest naprawdę prosty. Spójrzcie sami Składniki: 500 g dobrej jakości sera na sernik (np. Wieluń) lub 3-krotnie zmielony twaróg 250 g mascarpone 100 g cukru pudru (około 0,5 szklanki) – można dać więcej 1 małe opakowanie cukru wanilinowego 16 g żelatyny + około 50 ml wody około 1/4 szklanki mleka kruche ciastka na spód(...)łyżeczki musu jagodowego Przygotowanie: Dno tortownicy (20 cm) wykładamy papierem do pieczenia (ja dziś zapomniałam). Zapinamy mocno obręcz. Na dno układamy kruche ciastka. Do miski przekładamy cały ser, dodajemy mascarpone, cukier puder i cukier waniliowy. Miksujemy składniki do połączenia. Na tym etapie można sprawdzić smak masy i ewentualnie dodać więcej cukru. Do garnuszka wsypujemy żelatynę, zalewamy ją wodą i odstawiamy
Słodkie okruszkirabarbarem – tortownica o średnicy 16 cm 250 g płatków czekoladowych typu nesquik 120 g rozpuszczonego masła lub oleju kokosowego 500 g mascarpone 80 g białej czekolady 2 łyżki skórki pomarańczowej 80 g erytrolu 2 łodygi rabarbaru Płatki czekoladowe zmiksuj bardzo(...)przełóż do tortownicy o średnicy 16 cm. Wyrównaj spod i mocno dociśnij. Tortownice wstaw do lodówki na 30 minut. Mascarpone zmiksuj z roztopiona i przestudzoną biała czekoladą, na koniec dodaj skórkę pomarańczową. Następnie na spod ciasta
365 dni dookoła kuchnipyszne ciasto zielona gruszka bez pieczenia. Szybkie, proste i bardzo smaczne! Idealne na każdą okazję. PRZEPIS NA CIASTO ZIELONA GRUSZKA Składniki 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 350 g gruszek 2 galaretki agrestowe/gruszkowe 120 g herbatników biała czekolada Wykonanie Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 800 ml wrzącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia(...)galaretką. Wstawiamy do lodówki, by galaretka stężała. Żelatynę rozpuszczamy w 80 ml wrzątku. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy po łyżce serka mascarpone. Pod koniec wlewamy przestygniętą żelatynę. Gotową masę wykładamy na stężała galaretkę. Wierzch ciasta dekorujemy startą na tarce białą czekoladą. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą
Alle Dobre!Sernik Składniki na sernik z masą krówkową. Spód: 12 dkg herbatników 8 dkg masła bez soli 7 dkg orzeszków ziemnych niesolonych Masa serowa: 80 dkg twarogu 10 dkg serka mascarpone 12 dkg cukru pudru 20 dkg śmietanki kremówki (36%) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 5 jajek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 10 dkg białej czekolady Masa krówkowa(...)równomiernie rozłożyć i lekko ugnieść dłonią. Masa serowa: do miski włożyć jajka, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Za pomocą robota kuchennego lub ręcznego, ubijać przez minutę. Następnie dodać twaróg, mascarpone, śmietanę kremówkę oraz przesiane przez sitko mąki. Kontynuować ubijanie przez 2-3 minuty. Pod koniec ubijania dodać płynną, zimną białą czekoladę. Masę serową wylać na uprzednio przygotowany spód z herbatników
MeCookskawowe ( patrz przepis ) Krem z alkoholem: mleko (350 ml.) krupnik solony karmel (230 ml.) żółtka (6 szt.) cukier (80 g) mąka pszenna (35 g) mąka ziemniaczana (35 g) serek mascarpone 9500 g) Poncz : woda (50 ml.) krupnik solony karmel (50 ml.) Ganache z białej czekolady : śmietanka kremówka 36% (80 ml.) masło (120 g) biała czekolada (300 g) Dekoracja : kwiatuszki(...)przypaliło. Od momentu jak zacznie się gotować, gotujemy jeszcze 1 minutkę na najniższym grzaniu kuchenki. Krem odstawiamy do wystudzenia, a następnie wstawiamy do lodówki, żeby się mocno schłodziło. Serek mascarpone (schłodzony) ucieramy na puszysto, dodajemy wcześniej zrobiony i mocno schłodzony krem. Miksujemy do momentu, aż składniki się połączą na średnich obrotach miksera. 3.) Poncz i Składanie tortu . *tort
RITA food channelkońcu wlać żelatynę, wymieszać, aby składniki dobrze się połączyły. Dodać pokrojone galaretki, delikatnie wymieszać szpatułką. Krem śmietankowy na wierzch: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder, wymieszać do połączenia składników. Drip czekoladowy: * 130 g mlecznej czekolady * 100 ml śmietany
Zrób to smacznie