indyk - 7293 przepisów (strona:287/487)

Bulion warzywny 155

Bulion warzywny jest wykorzystywany w wielu potraw. Warto zatem wiedzieć jak go przygotować, aby był smaczny i aromatyczny. Jak poznacie ten przepis, nigdy więcej nie skorzystacie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najlepsze przepisy z boczkiem i bekonem 122

przygotować babkę ziemniaczaną z marchewką? Kanapka klubowa z boczkiem Składniki na 2 osoby: 6 kromek pieczywa tostowego razowego jajko na twardo 2 plasterki chudego boczku 2 plasterki szynki z indyka ser żółty- 4 plastry keczup wymieszany ze szczyptą cynamonu sos zrobiony z łyżki majonezu, łyżki soku z limonki i łyżki pasty chili masło pomidor 2 patyczki do szaszłyków Jak przygotować

Ugotowane pozamiatane
Błyskawiczna marynata do karkówki na grilla 264

Pokażę Wam jak przygotować bardzo szybką i bardzo prostą marynatę do karkówki na grilla. Do jej przygotowania użyjemy zarówno jogurtu naturalnego, który sprawi, że mięso będzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety drobiowe po parysku 135

Dzień dobry :-) Dzisiaj przepis na kotlety drobiowe po parysku. Oczywiście zamiast kurczaka możemy użyć schabu, czy mięsa z indyka. Ten kotlet różni się od tradycyjnego tym, że mięso jest panierowane tylko w mące i jajku. Do jajka dodajemy słodką paprykę, sól, pieprz i ja dałam suszone oregano. Kotlety są bardziej aromatyczne i soczyste. U mnie kotlety robi się naprawdę bardzo

kruche babeczki
Klopsiki z indyka z nutą ziół prowansalskich w sosie pomidorowym 125

zerwać pierwsze moje własnoręcznie wyhodowane pomidory. A tymczasem zapraszam na klopsiki w sosie pomidorowym. Jeszcze nie ze swoich pomidorów 😊 Składniki na 4-5 porcji: klopsy: 400 g piersi z indyka 1 jajko mleko do namoczenia bułki 1 sucha bułka pszenna 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich sól do smaku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu mąka pszenna do oprószenia klopsów oliwa lub olej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Co na grilla? 3 pomysły na lekkie dania z grilla 112

były lżejsze? Przede wszystkim zwróćcie uwagę na produkty, które wrzucacie na ruszt. Grillować możemy nie tylko tłuste części wieprzowiny, kiełbasę czy kaszankę. Równie smaczne będzie chudsze mięso, jak kurczak, indyk czy polędwiczki wieprzowe. Mięso przed grillowaniem warto jest zamarynować. Marynata nie tylko dodaje smaku i soczystości, ale tez chroni przed powstaniem rakotwórczych związków w trakcie grillowania. Ja proponuję Wam pyszną

Chilli Czosnek i Oliwa
Wiosenny garnek: pyszne klopsiki duszone w młodej kapuście. PRZEPIS 606

Mamy przepis na świetne wiosenne danie jednogarnkowe. Robi się szybko i każdemu smakuje. Przepis na pulpeciki duszone w młodej kapuście Składniki: 500 gramów mięsa mielonego z indyka (może być też wieprzowe), 1 jajko, pół szklanki bułki tartej, 2 cebule, średniej wielkości główka młodej kapusty, 2 marchewki, pęczek świeżego koperku, łyżeczka mąki pszennej, sól, pieprz, olej. Zrób tak: do mięsa wbij

Kulinarna Polska
Makaron orkiszowy z cukinią i szparagami 121

przedstawiam je w wersji z makaronem i nie tylko. Danie smaczne i nieskomplikowane. Polecam. Składniki: 1 pęczek szparagów zielonych 1 młoda cukinia 400 g mięsa mielonego z piersi z indyka 1 czerwona papryka Ser mozzarella 3 ząbki czosnku Sól Bulion/ woda olej Wykonanie: Paprykę kroimy na kawałki i zapiekamy przez kilkanaście minut w temp

Smaki Ewy
Pulpety z czerwonymi buraczkami -przepis zaczerpnięty z mojego bloga 130

mięsa z indyka mielonego 1 jajko przyprawy, 2 buraczki czerwone ugotowane starte 1 bułka namoczona w mleku i odciśnięta . wszystko razem wymieszać i nabierać łyżką i tworzyć pulpety, jeżeli masa jest za rzadka dodać bułkę tartą , tworzymy pulpety i układamy na blaszce zapiekając w piekarniku . Potem wystarczy tylko sos czosnkowy i ziemniaczki i obiad gotowy

Moje Wyroby
Sałatka z rzodkiewką i jajkiem – pyszna i prosta 175

wziąć na drugie śniadanie do pracy lub uczelnię. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: pęczek szczypiorku pęczek rzodkiewki 4 jajka ugotowane na twardo około 200 g szynki (użyłam szynki z indyka) około 100 g sera żółtego 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem: Sałatka z rzodkiewką Przygotowanie: Szynkę

Uwaga Babcia Gotuje
Zapiekanka z brukselką i kotlecikami 109

Brukselka to jedno z warzyw które są niedocenione. Zachęcam do wykorzystania tego warzywa w Waszych posiłkach. Przygotowanie ziemniaków – ziemniaki obrać i pokroić na cztery części

Kuchnia Pokoleń
Wytrawny placek pieczarkowy 116

żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400 g kwaśnej śmietany Farsz 700 g mięsa (ja użyłam resztek z obiadu – gotowanej piersi z kaczki, piersi z kurczaka oraz mięso z indyka) 200 g pieczarek 6 jaj ugotowanych na twardo 4 średnie cebule szklanka rosołu (najlepiej drobiowy) 2 łyżki bułki tartej ząbek czosnku sól, pieprz Farsz: Mięso ugotuj (lub wykorzystaj mięso już

365 dni dookoła kuchni
Forszmak z pieczarkami 350

róbcie forszmak.  Składniki: 1,5 l wody 600 g różnych rodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja użyłam wędzonych szynek, karczku, kiełbasy lisieckiej i małego podudzia z pieczonego indyka) 6 większych pieczarek 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 3 ogórki kiszone 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

Kardamonovy
Pasztet z ciecierzycy 108

aromaty pieczonych bab czy mazurków. Jedną z potraw na wielkanocnym stole jest pasztet, a ja co roku mam dylemat, jaki pasztet upiec. Kiedyś były to pasztety mięsne, np. z indyka , z królika, ale jakiś czas temu odkryłam smak pasztetów wegetariańskich. Pasztet jaglano-pieczarkowy skradł już podniebienia całej rodziny, pasztet z soczewicy jemy nie tylko od święta. Teraz przyszła pora

Obiad gotowy