Dzisiaj zapiekanka dla prawdziwych łakomczuszków ;) Potrzebujemy: 200 g makaronu penne 4-5 małych kiełbas śląskich 1 cebule 100-150 g startego żółtego sera 500 ml bulionu 4-5 trójkąciki serka topionego z papryką Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. W między czasie do gotującego bulionu wrzucamy serki topione i mieszamy aż się rozpuszczą. Naczynie żaroodporne smarujemy
Kolejny blog o gotowaniuSzybka i smaczna propozycja na jeden z posiłków :) Składniki na 2 zapiekanki: 1 bagietka 4-5 pieczarek pokrojonych w paski 1/3 średniej cebuli masło i odrobina oliwy sól i pieprz świeżo mielony kawałek żółtego sra lub mozzarelli Przygotowanie: Cebulkę podsmażyć na niedużej ilości masła i odrobinie oleju, następnie dodać pokrojone pieczarki i smażyć chwilkę na małym ogniu - często mieszając. Doprawić
The Sweet Damselzależeć od jakości samych pomidorów oraz dobrego ich wysuszenia. Pyszne. Już nie raz gościły w Kuchni po mojemu, bo stanowią pyszne uzupełnienie różnego rodzaju dań. Od sałatek począwszy na zapiekankach i roladkach mięsnych skończywszy. Ich smak urzekł również moją Teściową. Bardziej zachwalać nie będę - sprawdźcie sami
Kuchnia po mojemuzapiekanka to dobry sposób na zużycie wędlin zalegających w lodówce. Składniki: 250 g makaronu świderki 250 g wędliny (kiełbasy, szynki, boczku itp.) garść oliwek zielonych papryka czerwona puszka kukurydzy 200 ml jogurtu jajko 150 g sera żółtego papryka wędzona sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Paprykę i wędlinę kroimy
e-PrzepisyKulinarneZapiekanki cenię za nieograniczone możliwości smakowe. Poza tym stanowią u mnie obiad na 2-3 dni, więc tym bardziej lubię je przyrządzać w tygodniu kiedy nie mam za dużo czasu na siedzenie w kuchni. Dzisiejszy przepis pochodzi z gazetki Biedronki Włoskie smaki z moimi modyfikacjami. Składniki na 6 porcji: 500 g makaronu świderki lub penne 500 g brokułów 2 puszki
Fabryka pomysłówwindow,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Nie chciałabym rozstać się z tym blogiem. Rozważałam to i wiem, że nie jestem gotowa. ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z POREM, SELEREM NACIOWYM I UDKAMI KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Składniki: - 500 gramów udek z kurczaka bez kości - 4-5 porów - kilka łodyg selera naciowego - 250 gramów makaronu
Życie zamknięte w smakuSzybka kolacja, czyli zapiekanki z pieczarkami. To danie to wspomnienie dzieciństwa, często robione przez moją mamę na kolację wczasach, gdy sklepy świeciły pustkami. Nie było wtedy grilli, tosterów, ale mieliśmy rożno (tak nie rożen, bo dla mnie rożen to hak do opiekania a ja zawsze na to ustrojstwo mówiłam rożno) i do niego właśnie mama wkładała kromki chleba z masą
Bernika - moj kulinarny pamietnikJedno z prostszych i najtańszych dań w moim menu. Zapiekanka makaronowa jest daniem, które jest lubiane przez 90 % osób, to prawie jak spaghetti ;) Do przygotowania potrzebujemy : 500 g. mięsa mielonego 1 puszkę pomidorów w puszcze 2 gałązki rozmarynu 2 ząbki czosnku 500 g. makarony rurki 250 g. sera żółtego sól pieprz 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie aż będzie
Full Smakułyżeczki. Napełnione mięsem układać ściśle w naczyniu z sosem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 15 minut . Około 6-7 minut przed końcem pieczenia posypać zapiekankę startym żółtym serem.. muszle nadziewane i zapiekane
O kuchni z uczuciemmnie wszystkie zapiekanki o niebo lepiej smakują niż ... wyglądają :)) Tak było i tym razem. Prosta kompozycja smakowa, kilka ogólnie dostępnych składników pozwoliły stworzyć pyszne obiadowe danie. Składniki: 200g m akaronu 1/2 brokuła 3 parówki z szynki 200g pieczarek 2 cebule 1 łyżka oleju sól pieprz curry 200ml słodkiej śmietanki 18% garść startego żółtego sera Wykonanie: Brokuła oczyszczamy
Walijskie Pichceniemoja córa. Myślałam ze będzie dla niej za trudne, tymczasem uwinęła się z obiadem w godzinie. Danie wyszło jej tak samo dobre jak moje. Więc skoro potrafi taką zapiekankę zrobić 16-latka to i wy z łatwością przygotujecie zapiekane bakłażany na obiad. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpiec przez 30min. Pod koniec posypać po wierzchu startym kozim serem. Smacznego :) RADA: Kalarepy można podać z sosem, ale same też dobrze smakują :) Kategoria: Dania bez glutenu , Obiad , WYTRAWNIE , Zapiekanki Tagged: kalarepa , kasza gryczana , kozi ser , kurczak
https:KKuchniaMniampołożyć oliwkę. Posmarować całość oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 20min. Smacznego :) Kategoria: Dania bez glutenu , DANIA WEGETARIAŃSKIE , Obiad , Przystawki , WYTRAWNIE , Zapiekanki Tagged: bób , kasza jęczmienna , pieczarki , pomidory
https:KKuchniaMniamPowoli żegnając się z sezonem na szparagi, pomiędzy masą obowiązków powstała ta zapiekanka. Wtedy kiedy powinnam się zająć ważnymi rzeczami, jakoś tak wszystko inne staje się niecierpiące zwłoki ;) Składniki (dla 4 osób): - 5 dużych ziemniaków - pęczek szparagów - cebula pokrojona w półplasterki - kilkanaście plasterków kiełbasy krakowskiej suchej (małe, okrągłe plasterki) - sól, pieprz, przyprawy: papryka słodka, czosnek, chili cayenne, bazylia Ziemniaki
Corner With Recipesboczek. Przykryć wierzch drugą warstwą ziemniaków. Śmietanę wymieszać z surowymi jajkami, startym żółtym serem oraz natką pietruszki. Sos doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zalać nim zapiekankę i wstawić całości do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 30 minut
Qchnia po prostu