maliny - 13977 przepisów (strona:627/932)

Sałatka a’la Waldorf z nasturcją 202

propozycja idealnie nadaje się właściwie na każdy posiłek, czy to pyszne śniadanie, czy też lunch lub kolację. W moim ogrodzie, pomimo jesiennej aury, nadal świetnie radzą sobie jeżyny i maliny oraz piękne nasturcje. I to właśnie one dzisiaj są składnikiem mojej kulinarnej propozycji. Jeśli nie macie swojego ogrodu, bez problemu zdobędziecie nasturcje u babci, mamy, cioci albo sąsiadki – stanowią

Garniec Magalie
Wyniki konkursu z TEEKANNE 166

wspaniale.Polecam bo to co nas ogranicza to wyobraźnia „ Pani Agnieszki M. za jej pomysł na jesienną rozgrzewającą herbatę z cytryną, miodem, imbirem i dużą ilością jagód lub malin. Na pewno jest pysznie zasiąść przy kubku takiej herbatki   Uwaga! Zwycięzcy proszeni są o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody  (imię, nazwisko, adres

Słodkie okruszki
Śniadanie w słoiku 166

efektowne i apetyczne. Składniki możemy zmieniać w zależności od upodobań. Jeżeli przygotujemy je w zakręcanym słoiku to śmiało możemy zabrać ze sobą np. na piknik :) Składniki: ulubione owoce np. maliny jogurt naturalny musli lub granola miód - ewentualnie Owoce umyć. Jogurt dosłodzić ewentualnie miodem. W słoiku lub szklance ułożyć warstwami musli, jogurt i owoce

wyzwania kuchenne
Tort w męskim stylu 191

wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie. Wystudzić. Przekroić na trzy, lub cztery  części. Krem 600 ml śmietany kremówki 250 mascarpone 300 g ulubionych owoców (użyłam maliny i borówki) 3 łyżki cukru pudru, lub więcej jeśli lubicie bardziej słodkie  Wszystkie produkty oprócz owoców włóżcie do misy miksera i zmiksujcie na stabilny krem Masa maślano-czekoladowo do posmarowania

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Placuszki z dynią i twarogiem 208

głębszy i bardziej skoncentrowany. Do przyrządzanej na słodko znakomicie pasuje wanilia i cynamon. Może skuszę Was przepisem na "pankejki" w jesiennej odsłonie, o dyniowo-sernikowym smaku? Podałam je z malinami, prażonymi orzeszkami i miodem, ale równie dobrze smakowałyby np z karmelizowanym jabłkiem i cynamonem. A może macie własne pomysły z czym można by podać takie placuszki? Podzielcie się w komentarzach

Smakowity Blog Kulinarny
Pierogi z ziemniakami 137

także z kiszoną kapustą i grzybami, szczególnie w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Popularne są nadzienia z twarogiem, ziemniakami, nadzieniem rybnym. Latem fajnie sprawdzają się nadzienia owocowe, np. z truskawkami, malinami czy jagodami. Polewane są śmietaną lub jogurtem (niekiedy dodaje się do śmietany lub jogurtu cukru). Pierogi najczęściej okrasza się podsmażoną na oleju cebulką lub skwarkami, także masłem, nawet ketchupem (szczególnie

Zasmakuj Kuchni
Profiterole z kremem pâtissière, bitą śmietaną i sosem czekoladowym 188

sosem obficie polać profiterolki. Smacznego To też może Cię zainteresować: Eklerki z kremem orzechowym Ptysie „serduszka” Deser z kremem patissiere, mascarpone i nektarynkami Ptysie z kremem czekoladowym, malinami i pudrem z hibiskusa     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Pełnoziarniste ciasto z karobem i owocami 113

bloga Lifemanagerka . Jeszcze w lipcu pokazała muffiny z borówkami i musiałam koniecznie je upiec U mnie zamiast babeczek powstało ciasto z dodatkiem owoców sezonowych. Teraz idealnie będą się nadawały maliny, ja zrobiłam swoje z borówkami, porzeczkami, agrestem i poziomkami (tak naprawdę były to te owoce, które znalazłam w ogródku ;)). Zapraszam – jest pysznie! Pełnoziarniste ciasto z karobem i owocami

Fitkot
Żeberka w sosie z suszonych śliwek 128

Żeberka w takiej odsłonie - "cud malina"  Składniki 1 kg żeberek wieprzowych 500 g suszonych śliwek 2 cebule 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki smalcu sól pieprz       Przygotowanie Śliwki zalałem przegotowaną wodą, zostawiłem na noc. Umyte żeberka natarłem solą, pieprzem, cząbrem, papryką, skropiłem sokiem z cytryny, odstawiłem

R'n'G Kitchen
Listopadowe wariacje winno-czekoladowe 169

Słodki listopad zaczął się nadzwyczajnie. W ogrodzie klimaty iście południowe. Kolorowe pąki róż, jak gdyby nigdy nic, wyglądają słońca, truskawka zakwitła (!), na krzaczkach czerwoniutkie maliny, jedynie spadające kolorowe liście

Na moim stole
Płatki kukurydziane pełnoziarniste z musem owocowym i jogurtem waniliowym 177

musem owocowym i jogurtem waniliowym.   Składniki (2 porcje): 1,5 – 2 szklanek płatków Lubella Corn Flakes pełne ziarno 200 – 250 g ulubionych mrożonych owoców (u mnie: maliny, truskawki, wiśnie i porzeczki) 2 płaskie łyżki brązowego cukru duży jogurt grecki (u mnie 330 g) 1 laska wanilii odrobina wody Wykonanie: W rondelku umieść owoce wraz z odrobiną wody

Moja pasja smaku
Listopadowe wariacje winno-czekoladowe 154

Słodki listopad zaczął się nadzwyczajnie. W ogrodzie klimaty iście południowe. Kolorowe pąki róż, jak gdyby nigdy nic, wyglądają słońca, truskawka zakwitła (!), na krzaczkach czerwoniutkie maliny, jedynie spadające kolorowe liście

Na moim stole
Bułeczki z serkiem i dżemem malinowym 171

mleka 1 średnie jajko szczypta soli NADZIENIE   250 g białego twarogu, półtłustego 1 żółtko jajka  2 łyżki budyniu waniliowego w proszku cukier do smaku maliny KRUSZONKA  50 g zwykłego cukru 50 g mąki pszennej tortowej 10 g mąki kukurydzianej 50 g zimnego masła szczypta soli Mąkę przesiać do miski.Zrobić wgłębienie i wkruszyć drożdże, wlać mleko

Moje domowe kucharzenie
Zdrowe soki owocowo-warzywne i wyciskarka wolnoobrotowa UNOLD 78255 217

minerały szybko ulegają degradacji. Jak wyciskarka wolnoobrotowa radzi sobie z cytrusami, miękkimi owocami i warzywami liściastymi? W przypadku sokowirówki niemal niemożliwością było wyciśnięcie soku z miękkich owoców (jagody, maliny, borówki, etc.) czy też z liściastych warzyw (szpinak czy jarmuż). Cytrusy także nie za bardzo się sprawdzały, więc aby zrobić sok także z cytrusów, musiałam wyjmować dodatkowo wyciskarkę przeznaczoną dla nich

Codzienna kuchnia niecodzienna
SEREK TRUSKAWKOWY Z MUSLI 136

porcje) 250 g twarogu chudego 2 łyżki mleka 2 łyżki Truskawki Lio Shake Foods by Ann 1-2 łyżeczki miodu 1 op. (50 g) musli - u mnie: Malina&Wiśnia&Truskawka Foods by Ann Wykonanie: Twaróg wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy mleko oraz miód i blendujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy sproszkowaną truskawkę liofilizowaną

Kuchnia MagdaLeny