mleka 3 łyżki cukru 300 ml ciepłej wody 3 łyżki żelatyny 3 galaretki różne kolory na 0,5 l wody dowolne owoce [ u mnie mrożone jagody,maliny , porzeczki, truskawki] biszkopty Każdą galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej przegotowanej wodzie. 2 galaretki wylać do głębokich talerzy i odłożyć do stężenia. Po stężeniu pokroić w kostkę. Mleko zagotować z cukrem
Moje domowe kucharzeniesmak i aromat różnych mieszanek. Przyznam się, że jeszcze nie wszystkich smaków spróbowałam, jednak z tych, które mam obecnie w domu najbardziej zasmakowała mi herbata miód i malina oraz cynamonowo- jabłkowa . Składniki na ciasto: * 3 szklanki mąki pszennej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 łyżki cukru pudru * 1 kostka masła * 1 jajko
Zrób to smacznieodrobiną wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 5 minut. Banany obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki i mrozimy. Do blendera wrzucamy ugotowany rabarbar, truskawki (mogą być też maliny), śmietankę kokosową i mrożone banany. Wszystko razem blendujemy na jednolitą masę i odstawiamy do zamrażarki na co najmniej 2-3 godziny. Wyciągamy na jakieś 15 minut przed podaniem. Smacznego! Artykuł
PaleoLifemelisy i 1 szklance naparu z rumianku. Jest źródłem błonnika oraz miedzi. Wspaniały pomysł na odprężenie po całodziennej gonitwie i biegu. SKŁAD: -woda – sok z gruszek (34%) i malin (7%) z soków zagęszczonych – nasiona chia – szałwii hiszpańskiej (6,2%) – sok z pomarańczy i cytryny z soków zagęszczonych – naturalny wyciąg z melisy (0,22%) i rumianku (0,16%) – wyciąg z czarnej
Ostra na Słodkotych małych ziarenkach zamknięte są kwasy omega, błonnik, białko, przeciwutleniacze. Nierozsądnym byłoby z tego nie skorzystać ;) Lemoniada jest bardzo smaczna. Można do niej dodać świeże owoce, takie jak borówki, maliny, porzeczki czy truskawki. Wiele przepisów bazuje na wodzie kokosowej. Taką nie dysponowałam, dlatego też użyłam zwykłej, przegotowanej i wystudzonej wody. Składniki: 1 l wody niegazowanej sok z 1 limonki
zadanie-gotowanieodwrotnie) i mieszamy delikatnie do połączenia. Gdy wmieszamy tak całą śmietankę, możemy przełożyć blaty szpinakowe (ja składałam tort w tortownicy). Jeśli chcecie do kremu można dodać też owoce np. maliny. Przekładamy blaty kremem. Na ostatnią warstwę kremu rozsypujemy pokruszony wcześniej czubek ciasta. Dekorujemy owocami. Przed podaniem warto schłodzić tort w lodówce. Post Tort leśny mech pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakumalinowy, niestety jak do tej pory jeden, jedyny raz go upolowałam i nie tym razem niestety. Do gotowania syropu by podrasować kolor i smak rabarbaru dodałam 2 garstki mrożonych malin. Składniki na 12 sztuk: 500 g mąki orkiszowej jasnej 240 ml mleka 50 g masła 4 łyżki miodu 30 g drożdży 1 jajko+1 żółtko 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Prosty przepis na ciasto z rabarbarem na oleju, które robi się błyskawicznie. Ciasto wychodzi bardzo smaczne, pulchne i mięciutkie. Zamiast rabarbaru można wykorzystać inne owoce: truskawki, brzoskwinie, maliny czy wiśnie. Składniki na ciasto z rabarbarem na oleju: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki oleju rzepakowego 1,5 łyżeczki proszku
e-PrzepisyKulinarneśmietanki 30% 4 listki żelatyny (lub ilość przewidziana na 500 ml płynu) cukier lub ksylitol do smaku - opcjonalnie do podania Mus lub sok z dowolnych owoców - jagód, truskawek, malin przygotowanie Listki żelatyny zalać zimną wodą w misce odpowiedniej wielkości i pozostawić do namoczenia na ok 10 minut. Wymieszać sok z marchewki i śmietankę. Podgrzać ale nie gotować. Namoczoną żelatynę
Stare Garyzachęcam Was do przygotowania wypieku wraz dodatkiem świeżych truskawek. Obowiązkowo przed podaniem, placek należy posypać cukrem pudrem. Poniższe ciasto jest łatwe, szybkie i tanie w przygotowaniu. Truskawki możecie zastąpić malinami, jeżynami lub śliwkami. Składniki na blachę o wymiarach 30 x 20 cm: 4 jajka (rozmiar l) 1/2 szklanki oleju (110 g) 1/2 szklanki zwykłego cukru
Ugotowaćdzięki kruszonce i soczyste za sprawą owoców. Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej tortowej 160ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 350g mrożonych owoców (maliny, borówki, wiśnie, porzeczka) garść listków bazylii garść listków mięty pomarańczowej 50g masła 3 płaskie łyżki mąki 1 łyżeczka wiórków kokosowych 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka
Raj dla PodniebieniaCodziennie znoszę do domu owoce. Maliny, jagody, melony, poziomki, morele i brzoskwinie zwane „ufo”. Robię koktajle,kompoty, ciasta z owocami, naleśniki, rano do owsianki dorzucam garść pokrojonych sezonowych darów. Teraz żegnam się z truskawkami. Te babeczki jedliśmy na śniadanie, po obiedzie, zdążyłam nawet zachomikować je dla swojej przyjaciółki na popołudniowe spotkanie. Polecam, bo pyszne! Składniki: (na 8 dużych
Raj dla Podniebieniaszkl cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli 50g roztopionego masła 2 jajka 2 i 3/4 szkl mąki pszennej 100g malin 200g jagód garść borówek amerykańskich Wykonanie: zaczyn: w naczyniu umieścić drożdże, zasypać cukrem, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać, przykryć ściereczką,odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ciasto: w misie
Raj dla Podniebieniastopić w kąpieli wodnej, przestudzić, połączyć za pomocą miksera lub łyżki z serkiem mascarpone i śmietanką. Masę wyłożyć na ciasteczka. Następnie dodać ulubione owoce letnie, np. borówki, porzeczki lub maliny. Udekorować miętą. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Artykuł Karmelowy deser z owocami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienia