serwujmy sobie taki deser! 😊 Na zdrowie! 2 porcje: * banan- 2 duże dojrzałe szt. * awokado- 1 dojrzała szt. * kakao- 1 czubata łyżka * miód- opcjonalnie do posłodzenia * puder z liofilizowanych malin- opcjonalnie do posypania Wszystkie składniki zmiksować ze sobą. Ewentualnie dosłodzić miodem i posypać różowym pudrem. Smacznego
Kraina Miodem Płynącagotowym w proszku, zawsze wygrywał budyń (i tylko czekoladowy), ale odkąd robię domowy kisiel z owocami to wszyscy ze smakiem zjadamy! Przepis na domowy kisiel ❤ ❤ ❤ Składniki mrożone* truskawki lub maliny (u mnie 150 g) szklanka wody 3-4 łyżeczki mąki ziemniaczanej syrop klonowy / miód (opcjonalnie do smaku) biała warstwa: serek (u mnie "Emilki" Mlekoma, Netto) + miód * w sezonie świeże Wykonanie
lady-och-mistrzyni.blogspot.comrównomiernie je rozsmarowujemy (aż pokryjemy całą powierzchnię). Odstawiamy znowu do lodówki. Jeśli chcecie jeszcze bardziej zaszaleć to proponuję polać go rozpuszczoną gorzką czekoladą zmieszaną z olejem kokosowym. Ozdobiłem go malinami i miętą, ale to od Was zależy co się na nim znajdzie. Smacznego! Jeśli zdecydujecie się przygotować taki tort bezglutenowy to podzielcie się zdjęciami Waszych wypieków, albo na facebooku
PaleoLifeDziś mam dla Ciebie deser, który pokochałam od pierwszej łyżeczki. Gwarantuję, że Ty też go pokochasz. Połączenie domowej granoli z orzechami i cynamonem w towarzystwie musu owocowego z truskawek, malin, wiśni i porzeczek oraz jogurtu waniliowego. Można podać jako śniadanie lub deser. Podobny deser przygotowała jedna z ekip na warsztatach, w których miałam przyjemność brać udział jakiś czas temu. Były
Moja pasja smakutego cukier puder, dżem domowej roboty i trochę sosu waniliowego mamy - pyszna rozpusta! Tradycyjnie wypieka się je w okresie świątecznym i serwuje z dżemem z czerwonych owoców, przeważnie malin, obok gløgga - skandynawskiego grzanego wina. W przepisie, z którego korzystałam (Wszystkie smaki Skandynawii, Claus Meyer) pączki zawierały znikomą ilość tłuszczu i cukru, dlatego też z pewnością będą świetną alternatywą
Kuchnia w Słońcu Skąpanaupiekłam ciasto kruche z pyszną, lekką budyniową pianką i owocami. Ja wykorzystałam tu truskawki z kompotu, jednak z powodzeniem można wykorzystać każde inne owoce, czy będą to jagody, brzoskwinie, maliny czy inne ulubione (jednak pamiętajcie, by mrożone owoce ułożyć na ciasto bez ich rozmrażania). Ciasto jest przepyszne a co ważne szybko przygotowane, nie wymaga specjalnie dużo czasu. Polecam :) Składniki
Zrób to smaczniełyżek soku z cytryny 1 łyżeczka agaru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli 1 łyżka kakao 1 łyżka mleka roślinnego 1 łyżka oleju kokosowego truskawki lub maliny liofilizowane do posypania Przygotowanie: Namocz żurawinę w gorącej wodzie przez 10 minut. Dodaj szklankę ugotowanej wody do płatków ryżowych. Wiorki kokosowe zmiksuj z odciśnięta z wody żurawiną. Powstałą masę wyłóż
wegujemySkładniki: masa serowa: 400g serka naturalnego 2 łyżki fruktozy/cukru ½ dojrzałego mango 1 1/2 łyżki żelatyny mus: ½ dojrzałego mango 1 łyżka fruktozy/cukru 1 łyżeczka żelatyny dodatkowo: świeże owoce (mango, maliny, borówki, porzeczki) Sposób przygotowania: Serek wyciągamy z lodówki 2h przed przygotowaniem sernika aby osiągnął temperaturę otoczenia. Serek mieszamy z cukrem bądź fruktozą. Miąższ mango miksujemy za pomocą blendera, dodajemy do serków
Pyry na GazZnakomita przekąska na drugie śniadanie lub podwieczorek 👌 Wystarczy zakupić galaretki o rożnych smakach i dowolne owoce. U mnie pierwszą warstwę stanowiła mieszanka owoców ( maliny, czarna porzeczka, wiśnie ) zalana wiśniową galaretką. Druga warstwa to cząstki mandarynek zatopione w galaretce pomarańczowej. Trzecia warstwa, to zielona galaretka, którą pokroiłam po zastygnięciu w duże kwadraty i ułożyłam na wierzchu. Można
Kulinarne przemysleniachipsy bananowe orzechy włoskie mleczna czekolada banany pełnoziarniste muszelki Wszyscy domownicy kochają tą kompozycje smaków. I często słychać… chrupanie Druga tuba jest w wersji fit błonnikowe musli borówki maliny żurawina siemię lniane jagody goji Samo zdrowie! Polecam. Moi drodzy jeśli kochacie tak jak ja musli, to zapraszam Was serdecznie na stronę mojemusli.pl Już niedługo na blogu ciekawe przepisy
Słodkie okruszkimigdały * susz malinowy (15%) * syrop z agawy * koncentrat soku malinowego (3%) Zawartość owoców: 60,8% Batonik pachnie delikatnie malinowo. Widać dużą ilość kawałeczków orzechów, które nadają kremowego akcentu. Maliny są bardzo dobrze wyczuwalne i sprawiają, że batonik jest lekko kwaskowaty, ale nadal słodziutki. Można poczuć także jakby subtelną "suchość", chyba za sprawą proszku malinowego. Podsumowując, batonik był dobry. BORÓWKOWY
Zdrowie na języku :Pzimnej śmietanki 30% 1 tubka schłodzonego mleczka skondensowanego (150 ml) 1 wafelek Lusette o smaku C appuccino malutka szczypta soli (można pominąć) garść owoców liofilizowanych (truskawki, maliny, jeżyny) Foremki do galaretek (z zamknięciem) Przygotowanie: Zarówno śmietanka, jak i mleczko muszą być dobrze schłodzone (najlepiej noc w lodówce). Do miski wlewamy zimną śmietankę, dodajemy malutką szczyptę soli i chwilę miksujemy
Słodkie okruszkiszklanki kaszy jaglanej - 2 łyżki cukru - 1,5 szklanki mleka roślinnego - 1,5 szklanki wody - 1,5 łyżki roztopionego oleju kokosowego - 1/4 szklanki wiórków kokosowych - 1 jabłko - maliny mrożone - jagody mrożone - wiśnie w syropie - płatki migdałowe do posypania Do miski wsypuję suchą kaszę jaglaną, cukier, wiórki kokosowe, następnie wlewam mleko, wodę i olej kokosowy. Wszystkie składniki mieszam. Jabłko obieram
Receptura smakuwcześniej przygotowanym serkiem (około 1 płaska łyżeczka na jedną kromkę chleba) a na jednym brzegu układam pokrojone na małe kawałki truskawki (lub inne owoce np. borówki amerykańskie, brzoskwinie czy maliny) i zwijam w roladkę. Z przepisu wyjdzie ich około 20 szt. Gdy wszystkie już przygotuję, roztrzepuję jajko z mlekiem, zamaczam roladki i układam je na rozgrzanej patelni z olejem. Smażę
Kuchnia VikiKoniecznie spróbujcie! Składniki: -trzy galaretki w rożnych kolorach: czerwona, pomarańczowa i zielona -200 ml śmietany 30% -dowolna mieszanka owoców w syropie ( u mnie:jagody, maliny, porzeczki oraz wiśnie ) -cząstki mandarynek lub pomarańczy - kilka wafelków mlecznych LUSETTE Rozpuszczamy galaretki każdą osobno w 1 i 1/2 szklance wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Odsączamy owoce
Kulinarne przemyslenia