jest on tak smaczny, dostępny ani tani jak cukier, ale na pewno zdrowszy. Ja pod kruszonką umieściłem 2 garstki mrożonych owoców leśnych (około 100g), ale świetnie sprawdzą się również maliny, jabłka, gruszki… zresztą co lubisz to dodaj. Jestem przekonany, że wszystkie owoce pod kruszonką będą pyszne. Dla mnie ilość cukru była idealna, ponieważ owoce użyte przeze mnie są kwaśne
Blendmansuszonych daktyli, 5 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego (nierafinowanego). Nadzienie: 1 awokado, 7 łyżek karobu, 2 łyżki oleju kokosowego, 1 łyżeczka wanilii, 1 łyżka syropu klonowego. Do dekoracji: garść malin i porzeczek. Wykonanie: Płatki kokosowe i owsiane blendujemy na mąkę. Dodajemy daktyle i znowu blendujemy. Mieszamy z olejem kokosowym. Tak przygotowanym ciastem wylepiamy formę (uprzednio wyłożoną folią spożywczą). Wkładamy do zamrażarnika
Jeść, by żyć w zdrowiuszklanek moczonych nerkowców, 1 1/2 szklanki oleju kokosowego, 1 szklanka syropu z agawy, sok z 2 cytryn, 1 1/2 łyżeczka sproszkowanej wanilii, 30 dkg borówek, 30 dkg jeżyn, maliny, jeżyny i borówki do dekoracji. Wykonanie: Migdały i daktyle blendujemy na sucho. Wyjmujemy z kielicha blendera, dodajemy odrobinę wody i formujemy ciasto, którym wylepiamy tortownicę. Umieszczamy w lodówce i zabieramy się
Jeść, by żyć w zdrowiunasion konopi, 1 szklanka bezglutenowych płatków owsianych, 1/4 szklanki syropu klonowego, daktylowego lub innego słodzika, 1/2 łyżki cynamonu, 2 łyżki wanilii w proszku, 1/2 łyżeczki soli, 1 szklanka suszonych malin (opcjonalnie). Wykonanie: Wszystkie orzechy i nasiona moczymy przez kilka godzin (oczywiście nie moczymy płatków owsianych). Następnie przepłukujemy i umieszczamy w misce. Nie odcedzamy jedynie siemienia lnianego, moczymy 1/2 szklanki siemienia
Jeść, by żyć w zdrowiudowolne inne owoce. Możliwości jest tyle, że książkę można by napisać. Kwestia tego, co masz w lodówce i szafce, i na co masz ochotę. Dla mnie, np. mleko kokosowe + maliny + tahini, to równie szałowe połączenie, jak wersja szarlotkowa. Koniecznie pieczona jaglanka powinna zawitać u Ciebie na śniadanie! Artykuł Pieczona jaglanka z jabłkami pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanciągu roku aż 103 litry. Jesteśmy niekwestionowanymi mistrzami w tej dziedzinie. Na początek Kasia proponuje trzy chłodniki. Na botwinie z przepiórczym jajkiem, ogórkowy z nutką mięty i malinami oraz jagodowy z uszkami na słodko. Później jest już tylko lepiej ;-) Krem z białych warzyw z płatkami migdałowymi, krem z karmelizowanego kalafiora czy szparagowa w dwóch kolorach to bardzo ciekawe propozycje
Mr. Tastepatelni. Nakładaj po łyżce masy i smaż po kilka minut z każdej strony, do zrumienienia. Gotowe placuszki polałam nektarem kokosowym, posypałam dodatkową porcją wiórków kokosowych i dodałam mrożone maliny. OSTRZE DO MIELENIA W PRAKTYCE Więcej o NUTRIBULLET przeczytacie TUTAJ :) UWAGA! UWAGA! UWAGA! Specjalnie dla Was! Kod rabatowy o wartości
Zdrowie na języku :Pmusli. Ale wyjdzie drożej i więcej roboty. nie zawsze się będzie chciało, ale można i warto. Sama nieraz tak robiłam, szczególnie wiosną i latem, gdy można dorzucić świeże truskawki, maliny lub borówki. Pycha... :) Nie każdy lubi zwykły jogurt naturalny, dzieci tym bardziej. Zuzię już dawno nauczyłam jeść jogurty naturalne, nie ma z tym u nas problemu. Jednak równie chętnie
Anioszek w kuchnimożna tam kupić. Oczywiście nie wszystkie, ale olej na pewno :) Składniki na jedną porcję: 50 gramów kaszy gryczanej 1 małe jabłko (może być gruszka) 1 garść borówek (można zastąpić malinami) 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka kakao 1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego 1 łyżeczka miodu gryczanego 1 łyżka wiórków kokosowych do posypani a Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comnastępna porcja smakołyków przetestowanych i zjedzonych przez moją rodzinę. Dzisiaj rano na śniadanie zjedliśmy przepyszną nocną owsiankę. Z chia, kakao, czekoladą i owocami, u mnie mrożonymi leśnymi jagodami, malinami, jeżynami i suszonymi płatkami truskawek. Pomysł podpatrzyłam w "My new roots" Sarah Wilson, zmodyfikowałam wg własnych możliwości. Kakaowa nocna owsianka z nasionami chia i owocami porcja
Dzieje kuchennej Wiewiórynaszego organizmu. Słodkie kompoty, soki, czy dżemy mogą stać się zdrowym i słodkim wspomnieniem lata. Kompoty to świeże owoce, wydrylowane i oczyszczone, zalane wodą z cukrem i pasteryzowane. Maliny, czereśnie, wiśnie, czy jagody zachowują bardzo dużo właściwości odżywczych, które z przyjemnością możemy wyciągnąć ze słoika i zjeść do ostatniego owoca, a później wypić pyszny i zdrowy napój. Jeszcze zdrowsze
Gotuję Testujępić przy zapalenie układu pokarmowego, śluzówki i dziąseł. Zwalcza także choroby skóry. Sok z rokitnika idealnie nadaje się na grypę i przeziębienie, ma podobne właściwości jak sok z malin. Warto dodawać go do herbaty jesienią i zimą. KOSMETOLOGIA W kosmetologii oprócz owoców, wykorzystywane są także liście oraz olej z owoców i nasion rokitnika. Rokitnik jest naturalnym barwnikiem dodawanym
Gotuję TestujęUwielbiam wszystkie ciasta z owocami. Mniam. Dziś polecam doskonały deser. Jedyny minus: czas, ale warto. Z racji końca sezonu na truskawki, można go przygotować, np. z malinami. Będzie tak samo pyszny :D TRUDNOŚĆ: średnie
Gotuję Testujętrochę zostało, a więc trzeba jakoś go wykorzystać. A że ilość nie była powalająca, postanowiłam ją powiększyć i podać z deserem. Kiedyś już był podobny deser z MALINAMI oraz z KAWĄ I POMARAŃCZĄ . Często manna na mleku bywa przez nas znienawidzona. Jednak odrobina wyobraźni i ta zmora z dzieciństwa może przeistoczyć się w smaczny, prosty
Dieta moja pasjabiszkopty. Są dość zwarte, nie tak lekkie i puszyste jak placuszki jogurtowe czy dyniowe , ale uwierzcie - z odpowiednimi dodatkami smakują naprawdę nieźle. Dziś jedliśmy je z cukrem pudrem i malinami, lubimy też z miodem, konfiturą i najnowszym odkryciem - syropem z mniszka. Polecam na słodkie śniadanko :-) składniki: 1 szklanka mąki 1 opakowanie proszku budyniowego 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku
babka w formie