mnie pojawia się z mlekiem roślinnym lub krowim, ale częściej na wodzie. Składniki: 350 ml wody 2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka cukru dodatki: ulubiony jogurt 1 jabłko maliny porzeczki mandarynki miód Przygotowane: Wodę z cukrem gotujemy, dodajemy płatki owsiane i gotujemy 3 minuty, max 5. My jednak wolimy takie 3 minutowe. Jabłko kroję w cienkie plasterki, mandarynki obieramy
Życie zaczyna się w kuchnijest syta i dodaje mi dużo energii. Składniki: 4 łyżki płatków owsianych Cenos 4 łyżki płatków orkiszowych Cenos 100 gram jogurtu naturalnego 0,5 łyżeczki ksylitolu Dowolne mrożone owoce (maliny, śliwki, jagody) Łyżeczka rodzynek Kilka orzechów Sposób przygotowania: Do miseczki wsypujemy płatki owsiane i orkiszowe, zalewamy gorącą wodą w takiej ilości żeby były przykryte wodą. Odstawiamy na kilka minut żeby
Bajeczna Kuchnialiściu sałaty, parę łyżek farszu i posypujemy świeżo startą kurkumą. Zawijamy, tak jak krokiety i gotowe. Ja do ozdoby użyłam jeszcze dodatkowych owoców granatu i pudru z liofilizowanych malin, ale sposób podania zostawiam już waszej inwencji. Powodzenia
Quinoa Raz!tego postawcie na owoce, domowe konfitury i dżemy, Jeżeli Wasze domowe zapasy konfitury od kochanej Babci właśnie się skończyły, polecam Wam (zwłaszcza zimą gdy brak jest soczystych truskawek czy malin) dżemy marki Łowicz 100% owoców. Dla przykładu Dżem Czarny Bez, jego skład porównałam z innymi dżemami na rynku i przoduje w rankingu pod względem zawartości owoców oraz składu. Zawartość owoców
Wylizany Rondelzdrowy wypiek (szczególnie jeśli cukier zastąpimy ksylitolem), możemy zjadać kolejny kawałek bez wyrzutów sumienia. Jest idealne samo, jak również podane w towarzystwie jogurtu i innych owoców np. granata, malin, borówek. Ciasto pomarańczowe z gotowanych pomarańczy: 2 duże, najlepiej ekologiczne pomarańcze z cienką skórką 6 jajek „zerówek” 200 g mielonych migdałów (można kupić gotowe np. w Lidlu lub zmielić
Poezja smakuNaturalne skarby – czyli dlaczego warto jeść owoce jagodowe? Lato to czas obfitości świeżych i pysznych owoców. Pojawiają się truskawki, maliny, borówki i porzeczki, których niezwykłe właściwości znane są od pokoleń. W końcu nie tylko doskonale wyglądają. Mają również niepowtarzalny, orzeźwiający smak i dostarczają witamin i składników mineralnych w najlepszej, naturalnej formie. Właśnie
Kulinarne pyszności MolkiBakłażany zwany inaczej oberżyną, jest niskokaloryczny, bogaty w potas, wapń i magnes. Jest dobrym źródłem błonnika. Do przygotowania zapiekanych bakłażanów wykorzystałam sezonowe owoce maliny które z kuskus, kolendrą i balsamico. Dzięki kilku składnikom powstał cudowny zdrowy farsz zaś kropeczkę nad "i' postawiła zapieczona mozzarella. Kochani i mamy pyszne letnie danie o cudownym smaku
Kulinarne pyszności MolkiJednym z nich jest podanie sałatki w pieczonej cukinii. Sałatka wygląda wspaniale smakuje wyjątkowo. Składziki 1 okrągła cukinia 1/2 szkl kaszy kuskus 5dag kiełbasy śląskiej 1 plaster szynki kabanosy maliny pomidory koktajlowe
Kulinarne pyszności Molkiktórym postanowiłam się zmierzyć w weekend. Dorota bardzo dokładnie opisuje jak zrobić ciasto francuskie dodatkowo każdy krok opatrzony jest zdjęciem. Z ciasta francuskiego zrobiłam pyszne ciasteczka francuskie z malinami do kawy i herbaty, które wyszły pyszne delikatne
Kulinarne pyszności Molkipiec w papilotkach do muffinek (wtedy jakieś 20-25 minut), w tortownicy, w keksówce, w normalnej blaszce. Zapewniam, że wyjdzie. Do środka można dodać gruszki, wiśnie. Myślę, że maliny i truskawki też byłyby niezłe. Oł maj gasz , no to kończę, bo zaraz napiszę, że z boczkiem też będzie super :) Składniki: 125 g miękkiego masła 100 g ciemnej czekolady
bistro mamajajko 40 ml wody 1 łyżka roztopionego, klarowanego masła 3 łyżki dżemu Łowicz z dzikiej róży 75 gram orzechów nerkowca 2 łyżki soku z cytryny ulubione owoce (ja użyłam malin, borówek, kiwi, pomarańczy, świeżej figi, winogron i pitai) 1 łyżka ekspandowanej quinoy świeże listki młodej mięty świeże listki tymianku szczypta soli pół łyżeczki miodu Wykonanie: Z mąki, inuliny, jajka, wody
Quinoa Raz!roślinnego) 1 szklanka brązowego cukru (może być też biały, ciasto wyjdzie słodsze) 2 szklanki mąki 2 jajka 2 szklanki owoców leśnych (ja używam najczęściej jagód mrożonych, ale wersja z malinami jest równie pyszna) 4 łyżki wody 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Ponieważ ciasto robi się identycznie jak poprzednie, to po prostu skopiuję przepis i podmienię składniki
Kuchnia w bieguTetley . Każda paczka zawiera aż 20 torebek herbaty, która rozpieszcza nas intensywnym smakiem i aromatem,a do tego jest łatwa do użycia. Oto nowe smaki: Malina & Granat: Jagoda & Acai Żurawina & Trawa Cytrynowa Poza trzema nowymi smakami firma oferuje nam kolejne dwa wyjątkowe smaki (, o których można przeczytać pod linkiem ). A dodatkowo
W Moim Magicznym Domu