maliny - 13977 przepisów (strona:637/932)

Serniczek na biszkopcie owsianym 209

się podobnie jak zwykły biszkopt z tym,  że dodaję się zamiast mąki pszennej mąkę owsianą. Ja ozdobiłam truskawkami,ale inne owoce jak najbardziej też mogą być np. borówki, maliny, brzoskwinie, banany. Wymiary blaszki : 28 x 40 cm Czas pieczenia : 30 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: Biszkopt: 1 szklanka mąki owsianej 3/4 szkl. cukru 6 jaj 1 łyżeczka proszku

Różne smaki w kuchni
Malinojeżyny w cieście 205

mały czarny owoc ma w sobie ogromną ilość słodyczy. A wiecie co to jest? MALINOJEŻYNA - to mieszaniec dwóch gatunków roślin z rodziny różowatych. Powstała w wyniku skrzyżowania maliny właściwej z jeżyną krzewiastą.  Składniki: 100 g masła 2 jajka 125 ml mleka 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 170 g cukru  1 płaska łyżeczka

Życie zaczyna się w kuchni
Łatwy pudding, czyli zdrowy deser z kaszy jaglanej w kilka minut 267

mleka kokosowego domowego lub z kartonu (nie z puszki) 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli mus owocowy 1 banan 100 g mrożonych truskawek (mogą być inne mrożone owoce, np. maliny czy jagody) Przygotowanie Kaszę przepłucz kilkukrotnie żeby nie była gorzka, następnie zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu aż wchłonie płyn. Odstaw pod przykryciem do wystudzenia. Zblenduj kaszę ze wszystkimi składnikami

Powiedz dietom nie
Smoothie z melona, malin i porzeczek 164

Interesujące połączenie smaków i prawdziwa bomba witaminowa. Do charakterystycznego smaku melona dodajemy kwaśność porzeczek i słodycz malin. Smoothie jest gęste dzięki dodatkowi siemienia lnianego, a dodatkowych wartości odżywczych dostarcza olej lniany

Milion Smaków
Panna cotta z musem gruszkowym, bitą śmietaną i owocami 176

gęstego soku gruszkowego typu Kubuś lub świeżo wyciśniętego w wyciskarce 3  listki żelatyny Dr.Oetker Bita śmietana do dekoracji Dowolne owoce do dekoracji (gruszka, jabłko, kiwi, brzoskwinia, maliny) Sposób przygotowania: Warstwa waniliowa: Do rondelka wlać śmietankę z mlekiem, dodać wydrążone ziarenka z wanilii i laskę, wsypać cukier doprowadzić do wrzenia, zestawić z ognia, laskę wyjąć. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie

Wanilia i Kardamon
Tarta z budyniem i brzoskwiniami 142

cukru 2 żółtka 3 łyżki (35 g) mąki pszennej 3 łyżki (75 g) mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego Dodatkowo: 2 brzoskwinie (może być również np. koszyczek malin) cukier puder listki mięty Przygotowanie: Spód: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone masło, żółtka oraz cukier puder. Wszystkie składniki posiekać nożem i na koniec szybko zagnieść. Ciasto można również przygotować za pomocą

Fitsweet.me
Lekki jogurtowiec truskawkowy (bez pieczenia) 494

Proponuję wykorzystać je do delikatnego, lekkiego i pysznego deseru na zimno, co w perspektywie nadciągającej kolejnej fali upałów jest naprawdę dobrym rozwiązaniem. Zamiast truskawek możemy oczywiście użyć dostępnych obecnie malin czy borówek. Polecam! Składniki Warstwa jogurtowa 650 g pełnotłustego jogurtu greckiego pół szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny odrobina lodowatej wody pół szklanki mleka 3,2% Jogurt zmiksować z cukrem

Słodkie inspiracje
Ciasto z jagodami 190

jagodami. Zdecydowanym faworytem pozostaje ciasto z jeżynami, czyli sen nocy letniej. Przepis podawałam dwa lata temu TUTAJ. Ciasto jest pyszne nie tylko z jeżynami. Można upiec je z borówką, malinami lub truskawkami. Fajnie nadaje się na przyjęcie gości w ogrodzie. Gorąco polecam. A jeśli macie chęć na zwykłe, domowe ciasto do filiżanki herbaty

dolcevitainmykitchen
Szybkie i zdrowe ciasto fasolowe z chili 137

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią duża szczypta mielonej papryczki chili Polewa 1 łyżeczka oleju kokosowego 50 g gorzkiej czekolady dodatkowo owoce do przybrania, np. maliny, truskawki, borówki Przygotowanie Płatki owsiane zmiel na mąkę. Następnie zblenduj je z pozostałymi składnikami na ciasto, do uzyskania gładkiej masy. Piecz 20 minut w 180 stopniach C Wyjmij z piekarnika

Powiedz dietom nie
Łatwy fit sernik pieczony z białego sera. Puszysty, wilgotny i niczym od babci. 250

proszki budyniowe o smaku waniliowym bez cukru 5 jaj słodzik rozkruszony, stevia itp. zamiast cukru (cukier też można użyć ;)) szklanka ulubionych owoców, np. borówka amerykańska, maliny. *można użyć serka z wiaderka, musi to być jednak ser bardzo dobrej jakości np. Mój Ulubiony. Wykonanie: W misie miksera umieścić ser, mleko, żółtka, proszki budyniowe i zmiksować na gładką masę. W drugim naczyniu

Poezja Smaków - blog kulinarny
Zdrowy deser z ziarnami, idealny na upał 239

owocami kawałek melona lub inne owoce ulubione lody u mnie owoce leśne posypka czekoladowa bita śmietana ekspandowane ziarna – orkisz z miodem i wiśniami oraz jagły w miodzie z malinami  Soligrano Najpierw przygotuj galaretkę, rozlej do wysokich szklanek i wstaw do lodówki. Kiedy stężeją dodaj trochę owoców i gałkę lodów. Wsyp ziarno. Dodaj jogurt z owocami i następne ziarno

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto migdałowo-orzechowe z galaretką i owocami 151

migdałów lub orzechów laskowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na piankę 250 g twarożku z wiaderka lub serków homogenizowanych 250 g śmietany 30-36% 1 galaretka malinowa Dodatkowo maliny i jeżyny 2 galaretki malinowe 3 torebki malinowo-żurawinowej herbatki  Teekanne  ( napar z tej herbaty użyjesz zamiast wody do przygotowania galaretek , które użyjesz na wierzch ciasta) Najpierw przygotujemy

Z Kuchni Do Kuchni
UCIERANE CIASTO Z OWOCAMI! 197

przepis na pyszne  UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z SEZONOWYMI OWOCAMI Ciasto jest fajnie delikatnie wilgotne, bardzo aromatyczne i możecie dodać do niego dowolne owoce takie jak: borówki, maliny czy jeżyny. Ucierane ciasto nie zsycha się i długo zachowuje świeżość. PRZEPIS NA MOIM BLOGU TUTAJ

SMYKWKUCHNI
TORT BEZOWY Z OWOCAMI 1135

trzcinowego 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli krem: 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% 2  łyżki cukru pudru dodatkowo: świeże owoce ( borówki, czereśnie, truskawki, porzeczki, maliny) Jako pierwszą pieczemy bezę, najlepiej dzień wcześniej. Na papierze do pieczenia odrysowujemy dwa identyczne koła o średnicy  25 cm. Białka ubijamy  ze szczyptą soli, następnie dodajemy łyżeczkę octu

KuchcikoweLove
Warsztaty w ramach Akademii Smaku Sokołów 167

kitchen ,  Grunt to przepis ,  DayliCooking ,  Igraszki losu by Gosia Niewiadomska ,  Mgotuje.pl ,  Ugotowane pozamiatane ,  mojkulinarnypamietnik.pl ,  Aronia Wiem co jem ,  Słodki Zapach Malin ,  Życie ze smakiem  i  Dzieje Kuchennej Wiewióry  ,   Ejszetka kulinarnie ,  KulinarnePrzygodyGatity

Moniki Smakołyki