sztywno, dodajemy cukier puder i tężejącą galaretkę. Masę wylewamy na dno ciasta. Następnie masę posypujemy pokruszonym ciastem. Wierzch dekorujemy owocami. Ja użyłam owoców goji, ale świetnie się sprawdzą również maliny i pestki granatu
kulinarne odsłony patizrobić lody. Pomysł wydał mi się całkiem interesujący i postanowiłam go wypróbować. Najbardziej chyba lubię lody owocowe i takie też zrobiłam ;) Składniki 3 - 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki malin 1 łyżka borówek 1 łyżka jagód ze słoika wraz z sokiem 2 łyżki miodu 2 łyżki nasion chia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nasiona chia należy namoczyć na 5 minut w wodzie
Delusional Trine500g musu jabłkowego (kliknij po przepis) 2 łyżki miodu (lub syropu klonowego, daktylowego etc.) 2 łyżeczki cynamonu 300g świeżych lub mrożonych owoców leśnych (jagody, borówki, porzeczki czarne i czerwone, maliny, jeżyny) 50g twardego masła klarowanego lub oleju kokosowego 100g mąki migdałowej lub zmielonych migdałów 50g zmielonych orzechów laskowych 40g wiórków kokosowych szczypta soli 20g płatków migdałowych Przygotowanie 1 Wanilię kroję
Book of spellsskładników musi wyjść coś dobrego. Naleśniki te robi się bardzo szybko, nawet szybciej niż te zwykłe, więc są one idealne na szybkie śniadanie. Zamiast jagód można użyć innych owoców, malin czy borówek. Kolor taki ciemny naleśników przez jagody oczywiście, nic nie przypaliłam ;) Składniki 1 jajko 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1/2 + 1 łyżka mąki 2 - 3 łyżki jagód ze słoika wraz
Delusional Trinełyżka cukru z prawdziwą wanilią 5 łyżek (70 g) ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo do przybrania 150-200 g owoców (np. truskawki, jagody, borówki, maliny) 2 łyżki zmielonego na puder ksylitolu Przygotowanie Wszystkie składniki oprócz owoców i pudru z ksylitolu zmiksuj w blenderze na gładką masę. Przelej do okrągłej foremki o średnicy 20 cm (lub mniejszej
Powiedz dietom nieSkładniki: Składniki: 150 g cukru 150 g miękkiego masła 190 g mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka owoce ( u mnie jagody i maliny) wiórki kokosowe Przygotowanie: Masło zmiksować z cukrem stopniowo dodając jajka. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować. Ciasto Wyłożyć na formę i udekorować owocami. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi
The Sweet Damselgotującego mleka wlewam rozpuszczony budyń i gotuję chwilę aż do zagęszczenia. Po ostygnięciu wylewam budyń na upieczony spód. Galaretka: - 2 rozpuszczone galaretki - owoce według upodobań ( u mnie jabłka, banany, maliny i jagody) Na wystudzony budyń ułożyć owoce oraz wylać galaretkę. Ciasto włożyć do lodówki w celu schłodzenia. Podawać z gorącą kawą
Receptura smakukremówki ● 300 ml mleka ● 1 laska wanilii ● 120 g cukru* ● 8 g żelatyny w listkach Coulis z owoców jagodowych: ● 150 g mrożonych truskawek bez szypułek HORTEX ● 150 g mrożonych malin HORTEX ● 50 g mrożonych jagód HORTEX ● 60 g cukru* ● 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Listki żelatyny namocz w miseczce z zimną wodą (całkowicie je zanurzając) przez około
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPodczas meczu reprezentacji potrzebna jest dawka pozytywnej energii :) Owocne kibicowanie = pyszny biało-czerwony deser ! Składniki na 3 porcje: galaretka malinowa 0,5 szkl. malin 0,5 szkl. truskawek ok. 350 ml. śmietanki 36% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki płatków migdałów 3 szt. ulubionych pralinek (np. Ferrero) 3 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Galaretkę przygotuj wg przepisu na opakowaniu - odstaw
Alutka-GotujeOstatnio upodobałam sobie łączenie mięsa z owocami. Były już jabłka, maliny, suszone owoce, pomarańcze, a dzisiaj czas na gruszki. Zapraszam! SKŁADNIKI: 0,5 kg filetu z indyka 4 duże gruszki 1 duża łyżka miodu 1 duża łyżka glazury balsamicznej 2 duże łyżki oliwy z oliwek duża garść orzechów włoskich 2 małe łyżeczki tymianku 1 mała łyżeczka rozmarynu 0,5 małej
Kuchnia w bieguPomysł zaczerpnięty z bloga Kardamonovy . Świetne w smaku kotlety, lekko podkręcone przez nas kwaśnym jabłkiem. Miód malina <3 Składniki 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 marchew 1 łyżeczka pasty imbirowej 1 kwaśne jabłko 50 ml bulionu warzywnego 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G KitchenSkładniki: 1 duży, dojrzały, pokrojony mrożony banan 1 łyżka surowego kakao (Edena) 100 ml mleka migdałowego (Edena) 1 łyżeczka proszku maca (opcjonalnie) 1 łyżeczka nasion chia dodatki: maliny, banan, musli Kolumba (Edena), orzechy nerkowca (Edena), plastry kokosowe (Edena) Przygotowanie: Zamrożonego banana zmiksuj wraz z kakao, mlekiem migdałowym, nasionami chia i macą na gładką, puszystą masę. Lodowe smoothie
Zdrowie na języku :PSkładniki: 4 białka 200 g cukru 1 łyżeczka skrobii kukurydzianej 1 łyżeczka octu 250 ml śmietanki kremówki ¼ łyżeczki ziarenek wanilii 50 ml kokosowego likieru ½ kg owoców, truskawki, jagody, kiwi, maliny 2 łyżki cukru pudru Nastaw piekarnik na 120ºC na termoobieg. Przyszykuj blaszkę. Przykryj papierem do pieczenia i narysuj koło o średnicy 23 cm. Ubij białka na sztywno. Ubijaj dalej dodając
codojedzeniaszukałam tej jednej białej matowej landrynki, która miała obłędy smak. I ten deser miał tą nutę aromatu w sobie, niesamowite. Dodatkowo był podany z chrupiącym chipsem, pudrem z liofilizowanej maliny, sosem jagodowym i borówką! Mniammm! Ale oglądanie gotowych dań jest trochę mniej atrakcyjne od podglądania ich przygotowywania w kuchni, to chodźcie ze mną, zobaczymy jak to wyglądało na prawdę
SMYKWKUCHNIzamrażarce mam jeszcze różne owoce -maliny, jagody, porzeczki, truskawki...w szafce biszkopty, kilka różnych galaretek i tak oto mamy prosty deserek.Ja ten deser robiłam w foremce Liliana Tupperware,ale można i np.w tortownicy, blaszce..z tym, że robimy wtedy odwrotnie niż z foremką Liilana, czyli na dno układamy biszkopty[ wcześniej nasączone galaretką], na to pokolei galaretki i na wierzch
Moje domowe kucharzenie