maliny - 13477 przepisów (strona:626/899)

Kokosowe szneki z serem i morelą 150

Słoneczne szneki z nutą kokosu, serem i morelami. Cud, miód, malina. Tak bym je określiła. Morele rozpływają się w drożdżowce, z dodatkiem sera tworzą pyszny duet. Do porannej kawy albo ze szklanką polecam skonsumować złocistą sznekę.  ciasto: 300 dkg mąki pszennej 2 żółtka 1/3 szklanki cukru Polski Cukier biały sól szczypta 125 ml mleka kokosowego letniego 2 dkg drożdży

wesoła kuchnia
Drożdżówka z owocami lata. 195

świeżych drożdży 4 łyżki cukru 1 jajko 7 dag rozpuszczonego masła Kruszonka; 2 łyżki cukru kryształu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżka twardego masła Dodatkowo; ok. 20 dag malin ok. 10 dag truskawek 3-4 morele Foremki PLUMPY od ALFATEC Przygotowanie; Mleko podgrzewamy, do miski przesiewamy mąkę, w środku robimy wgłębienie, wsypujemy do niego cukier a także kruszymy drożdże. Zalewamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Proste ciasto z brzoskwiniami 173

brzoskwinie, naszła mnie ochota. Gdy Was dopadnie ochota na słodkie małe co nie co pamiętajcie, że możecie użyć ulubionych dowolnych owoców (na podana blachę wystarczy 350 g truskawek, malin, winogron, itp.), do ciasta dodać kakao lub zapach (?;), ciasto będzie nieco zmodyfikowane, ale równie pyszne! Jak zawsze zresztą! Wspaniałe, ciepłe, posypane delikatnie cukrem pudrem. Idealne na weekend lub domową, szybką

Zasmakuj Kuchni
Tarta serowa z serka wiejskiego z agrestem 163

wiaderka, a z serka wiejskiego. Na górze agrest, który przełamuje słodycz masy serowej. Dopiszę, że każde inne drobne owoce będą tu równie dobrze pasować. Następnym razem spróbuje z malinami lub jagodami. A następny raz na pewno będzie, gdyż tarta jest wyborna! :) Składniki: (na formę o średnicy 23-24 cm) Kruchy spód: 190 g mąki pszennej 50 g cukru pudru szczypta

Nastoletnie Wypiekanie
Kefir truskawkowy z otrębami. 144

kawałki. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj ze sobą. Gotowy koktajl rozlej do szklanek koktajlowych. Szklankę możesz ozdobić połówką truskawki.   Z amiast truskawek możesz użyć innych owoców np. malin, leśnych jagód ( borówek ), wtedy będziesz się mógł cieszyć pysznym i zdrowym koktajlem przez całe lato

Przepisy i porady kulinarne
VADEMECUM – Krem maślany do tortów i babeczek – buttercream frosting 281

dodajemy znowu odrobinę płynu. Pamiętajcie o zdrapywaniu kremu z boków i dna miski żeby wszystko było równomiernie wymieszane. Można dodać do kremu karmel lub dżem albo rozdrobnione owoce jagodowe (maliny, jagody, poziomki, jeżyny – truskawek nie polecam, mają dużo wody i krem potrafi się przy nich kapryśnie rozwarstwić). Owoców dodajemy niewiele – raczej dla delikatnego pastelowego koloru i ciekawego marmurkowego efektu niż

Karo in the Kitchen
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 207

zimno, na jogurcie waniliowym z truskawkami i galaretką smakuje idealnie! Bez pieczenia, sprawdzi się w gorące dni, które, mam nadzieję, już niefługo ;) Truskawki można zastąpić innymi owocami np. malinami czy jagodami. Polecam. PS emermed.pl  - kursy i szkolenia z zakresu pierwszej pomocy i sprzętu ratowniczego. Umiejętności niezwykle ważna w codziennym życiu. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego

Domowa cukiernia Ewy
Truskawkowa kula -ciasto 164

smaku. W środku delikatna truskawkowa pianka, a na zewnątrz czekoladowe ciasto. Wszystko polane czekoladową polewą. Mega apetyczne ciacho. Troszkę pracy przy nim jest, ale warto zrobić. Truskawki można zastąpić malinami. To kto się skusi na takie słodkości? Ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki 2 łyżki kakao Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, a pod koniec

O kuchni z uczuciem
Mini Pavlova 257

bitą śmietaną i tuskawkami jest już na blogu, tak jak pyszny tort Pavlova , czy na mini bezy , tym razem kolejna odsłona w wersji mini. Uwielbiam też roladę bezową z malinami. Beza jak wszyscy wiedzą jest bardzo słodka, ale też bardzo pyszna, idealna beza jest chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku. To lekki, słodki i rozpływający się w ustach deser

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik cytrynowo – limonkowy 150

skórka otarta z 1 dużej cytryny sok z 2 limonek i skórka z 1/2 limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku śmietankowego dekoracja pokruszona beza, otarta skórka z limonki, maliny, borówki, plasterki cytryny i limonki Wykonanie Herbatniki umieścić w blenderze. Rozdrobnić na „piasek”. Zmielone herbatniki przełożyć do naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem

Raj dla Podniebienia
Pieczony camembert z malinową konfiturą 173

Gorący, aromatyczny i dosłownie rozpływający i rozlewający się w ustach... Artykuł Pieczony camembert z malinową konfiturą pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Tarta z truskawkami 184

składniki 320-350 g herbatników (najlepiej maślanych) 170g masła 250g serka mascarpone 130 g śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 300-500 g truskawek (lub innych sezonowych owoców np. maliny, borówki) Tarta z truskawkami – przepis Herbatnik i drobno kruszymy. Najlepiej w blenderze. Następnie mieszamy z roztopionym masłem. Tak przygotowaną masą wykładamy formę do tarty i wstawiamy na minimum

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dietetyczne babeczki śniadaniowe 174

łyżek syropu z agawy (może być inne słodziwo) 2 jajka 4 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szklanka owoców (mogą być jagody, maliny, małe truskawki, porzeczki...) wiórki kokosowe do posypania Wszystkie składniki połaczyć i dokładnie wymieszać. Dodać owoce i jeszcze raz delikatnie przemieszać. Nakładać do foremek wyłożonych papilotkami. Na koniec każdą babeczkę posypać

kuchnia doski
Lody cytrynowe z owocami 166

których teraz mamy pod dostatkiem. Spróbujcie, orzeźwienie gwarantowane. Składniki: - 1/5 szklanka soku z cytryny - 1 szklanka wody - użyłam wody Święcicki Zdrój - 1-1,5 łyżki cukru - świeże owoce (truskawki, maliny, kiwi, borówka) Owoce obrać i pokroić w grubsze plastry. Wodę wymieszać z cukrem, dodać sok z cytryny. Spróbować. Jeśli będzie za kwaśne dodać więcej cukru. Do foremek na lody powkładać

CookYourself
Deser czekoladowo-owocowy 124

porcje): 18 daktyli bez pestek 2 łyżki kakao 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka syropu z agawy (opcjonalnie) garść wiśni mrożonych 3 łyżki mrożonych czarnych porzeczek lub malin (mogą być świeże) 1 łyżka płatków kokosowych Wykonanie: Daktyle miksuję w blenderze przez około 1.5 minuty (aż dobrze się rozdrobnią). W przypadku gdy daktyle są racje suche, zalewamy je wrzątkiem i moczymy

Lamarida.pl