owocami kawałek melona lub inne owoce ulubione lody u mnie owoce leśne posypka czekoladowa bita śmietana ekspandowane ziarna – orkisz z miodem i wiśniami oraz jagły w miodzie z malinami Soligrano Najpierw przygotuj galaretkę, rozlej do wysokich szklanek i wstaw do lodówki. Kiedy stężeją dodaj trochę owoców i gałkę lodów. Wsyp ziarno. Dodaj jogurt z owocami i następne ziarno
Z Kuchni Do Kuchnimigdałów lub orzechów laskowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na piankę 250 g twarożku z wiaderka lub serków homogenizowanych 250 g śmietany 30-36% 1 galaretka malinowa Dodatkowo maliny i jeżyny 2 galaretki malinowe 3 torebki malinowo-żurawinowej herbatki Teekanne ( napar z tej herbaty użyjesz zamiast wody do przygotowania galaretek , które użyjesz na wierzch ciasta) Najpierw przygotujemy
Z Kuchni Do Kuchniprzepis na pyszne UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z SEZONOWYMI OWOCAMI Ciasto jest fajnie delikatnie wilgotne, bardzo aromatyczne i możecie dodać do niego dowolne owoce takie jak: borówki, maliny czy jeżyny. Ucierane ciasto nie zsycha się i długo zachowuje świeżość. PRZEPIS NA MOIM BLOGU TUTAJ
SMYKWKUCHNItrzcinowego 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli krem: 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: świeże owoce ( borówki, czereśnie, truskawki, porzeczki, maliny) Jako pierwszą pieczemy bezę, najlepiej dzień wcześniej. Na papierze do pieczenia odrysowujemy dwa identyczne koła o średnicy 25 cm. Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dodajemy łyżeczkę octu
KuchcikoweLoveszybka w przygotowaniu, czyli tak jak powinno być – smacznie i prosto. Ciasto robi się przepięknie brązowe, do tego jest zdrowe, bez glutenu, zbóż, cukru. A jagody możecie zastąpić malinami, jeżynami, borówkami, itp. Składniki: 2 ½ szklanki jagód łyżka mąki z tapioki Ciasto: ½ szklanki mąki kasztanowej ½ szklanki orzechów ziemnych 1 szklanka mąki migdałowej ½ szklanki komosy ½ łyżeczki sody łyżeczka soku z cytryny
PaleoLifekitchen , Grunt to przepis , DayliCooking , Igraszki losu by Gosia Niewiadomska , Mgotuje.pl , Ugotowane pozamiatane , mojkulinarnypamietnik.pl , Aronia Wiem co jem , Słodki Zapach Malin , Życie ze smakiem i Dzieje Kuchennej Wiewióry , Ejszetka kulinarnie , KulinarnePrzygodyGatity
Moniki Smakołykisłodzonego 100 ml kremówki śmietanki 30% 700 g serka waniliowego ( z wiaderka) 5 łyżeczek żelatyny 100 ml wrzątku na wierzch: szklanka winogron jasnych 1/2 szklanki borówki amerykańskiej garść malin 300 ml napoju jabłko-mięta ( z kartonu) 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku Tortownicę wyścielić wysoko papierem do pieczenia. Ciasteczka włożyć do jednorazówki ( a najlepiej dwóch) i rozdrobnić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaowoce są teraz w praktycznie każdym moim przepisie. Ale mamy lato i trzeba z nich korzystać, ponieważ zimą będziemy już tylko o nich marzyć Najczęściej też występują u mnie maliny i borówki ponieważ tych owoców mam pod dostatkiem. Ale wszystkie przepisy możecie modyfikować i dowolnie zmieniać owoce, które w nich występują. Ostatnio piekłam karpatkę, bo po prostu miałam na nią
Relaxtimeskórka otarta z jednej pomarańczy sok wyciśnięty z jednej pomarańczy 250 g serka mascarpone 400 g śmietany 30% 3 łyżki drobnego cukru (może być cukier puder) garść ulubionych owoców (maliny, jagody, truskawki) Przygotowanie Pomarańczę zalewamy wrzątkiem, następnie dokładnie wycieramy. Skórkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Pomarańczę przekrawamy na pół i wyciskamy z niej sok. Śmietanę ubijamy z cukrem
e-PrzepisyKulinarneNajlepiej smakują w połączeniu z masłem orzechowym ale i bez niego zachwycają smakiem no i przede wszystkim ochładzają 😉 Można je łączyć na różne sposoby czy to z truskawkami, borówkami, malinami. Po prostu trzeba je zrobić 😀 Składniki : 2 zamrożone banany 2 łyżki masła orzechowego (opcjonalnie) ulubione dodatki np. gorzka czekolada, truskawki , jagody, borówki czy czereśnie Przygotowanie
Słodka Strefapojęcia jak to się mogło stać no ale chyba im smakowała bo zamówiły ją ponownie :). Zupa owocowa makaron dowolne kompoty u mnie jagody, wiśnie, jeżyny z malinami i mrożone truskawki Ugotować makaron na miękko, nie odlewać wody, dolać owoce ( oczywiście wraz z sokiem ) i chwilkę pogotować. Smacznego Artykuł Zupa owocowa pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniajedną wadę, za szybko znikają z talerza. Są bardzo syte, szczególnie jeżeli podamy je z homogenizowanym serkiem waniliowym. Tym razem ułożyłam na nie ubitą śmietanę wymieszaną z jagodami i malinami. Gofry owsiane 180 g płatków owsianych 10 dag cukru pudru 4 jajka 4 łyżki wody płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag rozpuszczonego masła lub margaryny kilka kropelek olejku migdałowego
Pieguskowa KuchniaPyszny sernik na zimno z jeżynami tym razem w wersji twarogowej. Jeżeli nie jesteście wielbicielami jeżyn polecam użyć malin, szczególnie teraz, kiedy jest pełnia sezonu. W zasadzie to każde owoce się tutaj nadadzą. Ciasto bez pieczenia, bardzo proste w wykonaniu i przede wszystkim smaczne. Przepis zaczerpnięty z Bake&Taste z niewielkimi modyfikacjami. Sernik na zimno z jeżynami Spód
Pieguskowa KuchniaOWOCAMI 1 szklanka czarnego ryżu 1/5 szklanki wody 2 łyżki cukru kokosowego 1 puszka mleczka kokosowego 3/4 szklanki wody 2 łyżki cukru owoce ( u mnie mango, kiwi, ananas i maliny ) Do garnka wsypać 1 szkl. przepłukanego ryżu, dodać 1,5 szkl. wody i ugotować pod przykryciem do miękkości (ok. 25-30 min, aż ryż wciągnie całą wodę). Od czasu
Pieguskowa Kuchniasobą tuż przed podaniem. Kiedyś bardzo obawiałam się pieczenia bezy, teraz jednak czynność ta nie jest dla mnie wyzwaniem tylko przyjemnością. Piekłam już doskonałą w smaku roladę bezową z malinami , czekoladową Pavlovę z wiśniami i za każdym razem wszystko udało się idealnie!. Dla ułatwienia podsuwam kilka przydatnych informacji, aby upiec bezę idealną:) Oto kilka podstawowych zasad dzięki którym beza zawsze
Pieguskowa Kuchnia