maliny - 13477 przepisów (strona:620/899)

Zdrowy deser z ziarnami, idealny na upał 208

owocami kawałek melona lub inne owoce ulubione lody u mnie owoce leśne posypka czekoladowa bita śmietana ekspandowane ziarna – orkisz z miodem i wiśniami oraz jagły w miodzie z malinami  Soligrano Najpierw przygotuj galaretkę, rozlej do wysokich szklanek i wstaw do lodówki. Kiedy stężeją dodaj trochę owoców i gałkę lodów. Wsyp ziarno. Dodaj jogurt z owocami i następne ziarno

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto migdałowo-orzechowe z galaretką i owocami 134

migdałów lub orzechów laskowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na piankę 250 g twarożku z wiaderka lub serków homogenizowanych 250 g śmietany 30-36% 1 galaretka malinowa Dodatkowo maliny i jeżyny 2 galaretki malinowe 3 torebki malinowo-żurawinowej herbatki  Teekanne  ( napar z tej herbaty użyjesz zamiast wody do przygotowania galaretek , które użyjesz na wierzch ciasta) Najpierw przygotujemy

Z Kuchni Do Kuchni
UCIERANE CIASTO Z OWOCAMI! 169

przepis na pyszne  UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z SEZONOWYMI OWOCAMI Ciasto jest fajnie delikatnie wilgotne, bardzo aromatyczne i możecie dodać do niego dowolne owoce takie jak: borówki, maliny czy jeżyny. Ucierane ciasto nie zsycha się i długo zachowuje świeżość. PRZEPIS NA MOIM BLOGU TUTAJ

SMYKWKUCHNI
TORT BEZOWY Z OWOCAMI 1111

trzcinowego 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli krem: 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% 2  łyżki cukru pudru dodatkowo: świeże owoce ( borówki, czereśnie, truskawki, porzeczki, maliny) Jako pierwszą pieczemy bezę, najlepiej dzień wcześniej. Na papierze do pieczenia odrysowujemy dwa identyczne koła o średnicy  25 cm. Białka ubijamy  ze szczyptą soli, następnie dodajemy łyżeczkę octu

KuchcikoweLove
Tarta jagodowa bez glutenu, 135

szybka w przygotowaniu, czyli tak jak powinno być – smacznie i prosto. Ciasto robi się przepięknie brązowe, do tego jest zdrowe, bez glutenu, zbóż, cukru. A jagody możecie zastąpić malinami, jeżynami, borówkami, itp. Składniki: 2 ½ szklanki jagód łyżka mąki z tapioki Ciasto: ½ szklanki mąki kasztanowej ½ szklanki orzechów ziemnych 1 szklanka mąki migdałowej ½ szklanki komosy ½ łyżeczki sody łyżeczka soku z cytryny

PaleoLife
Warsztaty w ramach Akademii Smaku Sokołów 146

kitchen ,  Grunt to przepis ,  DayliCooking ,  Igraszki losu by Gosia Niewiadomska ,  Mgotuje.pl ,  Ugotowane pozamiatane ,  mojkulinarnypamietnik.pl ,  Aronia Wiem co jem ,  Słodki Zapach Malin ,  Życie ze smakiem  i  Dzieje Kuchennej Wiewióry  ,   Ejszetka kulinarnie ,  KulinarnePrzygodyGatity

Moniki Smakołyki
orzeźwiający sernik na zimno 113

słodzonego 100 ml kremówki śmietanki 30% 700 g serka waniliowego ( z wiaderka) 5 łyżeczek żelatyny 100 ml wrzątku na wierzch:  szklanka winogron jasnych 1/2 szklanki borówki amerykańskiej garść malin 300 ml napoju jabłko-mięta ( z kartonu) 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku  Tortownicę wyścielić wysoko papierem do pieczenia. Ciasteczka włożyć do jednorazówki ( a najlepiej dwóch) i rozdrobnić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Karpatka z owocami 238

owoce są teraz w praktycznie każdym moim przepisie. Ale mamy lato i trzeba z nich korzystać, ponieważ zimą będziemy już tylko o nich marzyć Najczęściej też występują u mnie maliny i borówki ponieważ tych owoców mam pod dostatkiem. Ale wszystkie przepisy możecie modyfikować i dowolnie zmieniać owoce, które w nich występują. Ostatnio piekłam karpatkę, bo po prostu miałam na nią

Relaxtime
Deser Rajska Chmurka 127

skórka otarta z jednej pomarańczy sok wyciśnięty z jednej pomarańczy 250 g serka mascarpone 400 g śmietany 30% 3 łyżki drobnego cukru (może być cukier puder) garść ulubionych owoców (maliny, jagody, truskawki) Przygotowanie Pomarańczę zalewamy wrzątkiem, następnie dokładnie wycieramy. Skórkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Pomarańczę przekrawamy na pół i wyciskamy z niej sok. Śmietanę ubijamy z cukrem

e-PrzepisyKulinarne
Szybkie lody bananowe 188

Najlepiej smakują w połączeniu z masłem orzechowym ale i bez niego zachwycają smakiem no i przede wszystkim ochładzają 😉 Można je łączyć na różne sposoby czy to z truskawkami, borówkami, malinami. Po prostu trzeba je zrobić 😀 Składniki :    2 zamrożone banany  2 łyżki masła orzechowego (opcjonalnie)  ulubione dodatki np. gorzka czekolada, truskawki , jagody, borówki czy czereśnie  Przygotowanie

Słodka Strefa
Zupa owocowa 88

pojęcia jak to się mogło stać no ale chyba im smakowała bo zamówiły ją ponownie :). Zupa owocowa makaron dowolne kompoty u mnie jagody, wiśnie, jeżyny z malinami i mrożone truskawki Ugotować makaron na miękko, nie odlewać wody, dolać owoce ( oczywiście wraz z sokiem ) i chwilkę pogotować. Smacznego Artykuł Zupa owocowa pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Gofry owsiane 98

jedną wadę, za szybko znikają z talerza. Są bardzo syte, szczególnie jeżeli podamy je z homogenizowanym serkiem waniliowym. Tym razem ułożyłam na nie ubitą śmietanę wymieszaną z jagodami i malinami. Gofry owsiane 180 g płatków owsianych 10 dag cukru pudru 4 jajka 4 łyżki wody płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag rozpuszczonego masła lub margaryny kilka kropelek olejku migdałowego

Pieguskowa Kuchnia
SERNIK NA ZIMNO Z JEŻYNAMI 115

Pyszny sernik na zimno z jeżynami tym razem w wersji twarogowej. Jeżeli nie jesteście wielbicielami jeżyn polecam użyć malin, szczególnie teraz, kiedy jest pełnia sezonu. W zasadzie to każde owoce się tutaj nadadzą. Ciasto bez pieczenia, bardzo proste w wykonaniu i przede wszystkim smaczne. Przepis zaczerpnięty z Bake&Taste z niewielkimi modyfikacjami. Sernik na zimno z jeżynami Spód

Pieguskowa Kuchnia
DESER Z CZARNEGO RYŻU Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I OWOCAMI 163

OWOCAMI 1 szklanka czarnego ryżu 1/5 szklanki wody 2 łyżki cukru kokosowego 1 puszka mleczka kokosowego 3/4 szklanki wody 2 łyżki cukru owoce ( u mnie mango, kiwi, ananas i maliny ) Do garnka wsypać 1 szkl. przepłukanego ryżu, dodać 1,5 szkl. wody i ugotować pod przykryciem do miękkości (ok. 25-30 min, aż ryż wciągnie całą wodę). Od czasu

Pieguskowa Kuchnia
Beza z kremem cytrynowym 167

sobą tuż przed podaniem. Kiedyś bardzo obawiałam się pieczenia bezy, teraz jednak czynność ta nie jest dla mnie wyzwaniem tylko przyjemnością. Piekłam już doskonałą w smaku roladę bezową z malinami , czekoladową Pavlovę z wiśniami i za każdym razem wszystko udało się idealnie!. Dla ułatwienia podsuwam kilka przydatnych informacji, aby upiec bezę idealną:) Oto kilka podstawowych zasad dzięki którym beza zawsze

Pieguskowa Kuchnia