cheatmealu Na nadzienie nada się również ten prosty dżemor z czerwonej porzeczki i chia (#teamczerwonaporzeczka) lub jakiś inny wasz ulubiony. Mam mnóstwo pomysłów co można by tam dorzucić: truskawki, maliny, agrest, boczek… Jednym słowem wszystko to co lubicie albo akurat to co jest pod ręką. Ja dziś użyłem mango i daktyle. Z proporcji, które podałem poniżej, nadzienia pewnie
PaleoLifePolecam! 2,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru trzcinowego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szklanka maślanki 0,5 szklanki oleju rzepakowego 3 jajka 4 morele pół szklanki malin pół szklanki jagód kilka wiśni kruszonka: 4 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżeczki mąki łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki wiórków kokosowych 2 łyżeczki oleju rzepakowego Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem
Mienta bloggrzeszek był w miarę możliwości dobry nie tylko dla naszego podniebienia, ale również całego ciała. Dzisiaj chcę zaprezentować Wam tofurnik malinowy , który łaził za mną od momentu pojawienia się malin na targowiskach. W związku z tym, że dorwałem je w przystępnej cenie, nie miałem wymówki i musiałem go zrobić… A tak na prawdę bardzo, ale to bardzo chciałem
BlendmanCałość piec ok 40 minut w 175 C. Uwaga - sprawdzona rada 1) Do ciasta idealnie nadają się inne "kwaśne" owoce jak agrest czy maliny czy wiśnie Życzę smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakuzrobić niż lecieć do sklepu. A do tego jest naprawdę smaczne, niezwykle puszyste. Ja akurat zrobiłem je ze śliwkami, ale możecie użyć innych owoców. Porzeczki, agrest, jeżyny... Pewnie maliny czy borówki też będą dobre. A nawet możliwe, że niegłupio by wyszło z mandarynkami. To takie uniwersalne ciasto, daje duże pole do popisu. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder Manufactureowocami i ten właśnie przepis przyszedł mi do głowy. Babeczki miodowe z owocami Czereśnie w tym momencie są już dość trudne do kupienia ale można je zastąpić wiśniami, porzeczkami, malinami, jeżynami czy jagodami. Jako foremki do moich babeczek wykorzystałam silikonowe foremki do muffinków, tylko i wyłącznie dlatego, iż nie mam w domu foremek do babeczek. Różnica dla mnie między nimi
mecookschia 4 łyżki cukru 4 łyżki wiórków kokosowych 10 g żelatyny w proszku + 1/4 wrzątku 2 opakowania galaretki owoce leśne + 900 ml wrzątku 500 g owoców leśnych ( u mnie malina, jeżyna, jagoda) Tortownicę o śr 23 cm wyłożyć folią. Ciasteczka zmiksować w rozdrabniaczu, wyłożyć na spód tortownicy dokładnie ugnieść. Z mleczka kokosowego oddzielić śmietankę i wodę do osobnych miseczek
coolinarnyzapchać, ale delektować się smakiem farszu. Przyznam, że deser było nam zmieścić dość ciężko (porcje były bardzo sycące), jednak nie mogliśmy nie skorzystać z takiej okazji. Beza z malinami i ciasto marchewkowe z dodatkiem cynamonu dopełniło tą przepyszną wyżerkę! Podsumowując: to miejsce na mapie Torunia, które musicie odwiedzić! Róże i Zen – klimatyczna, pyszna restauracja! Do restauracji prowadzą dwa niepozorne
Kuchnia Bazyliipowodu rozstania, a jedynie czystej potrzeby gotowania. W każdym razie w mojej kuchni zaroiło się od małych słoiczków i owoców, czekających na przetworzenie. Oczywiście, nie zabrakło wśród nich malin i tradycyjnej, konfitury malinowej . Przygotowanie konfitury malinowej jest niezwykle proste. Poradzicie sobie, nawet jeśli do tej pory nie robiliście żadnych dżemów . Wystarczą trzy składniki i trochę czasu. Więcej
Okolice PalnikaWyszedł przepyszny :) budyń: 100 g kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem) pół szklanki mleka jaglanego 3 łyżki konfitury wiśniowej garść płatków jadalnej róży dodatki: puder buraczany wiórki kokosowe nerkowce netkarynki maliny czerwone i czarne płatki róży Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i czekamy 12 minut aż woda się wchłonie. Ugotowaną miksujemy
Mienta blogjeszcze pamięta :P Do przygotowania tortu można śmiało wykorzystać świeże owoce, zwłaszcza jeśli posiadacie swoje na przydomowych ogródkach. Kupić mieszankę na jakimś targu, to jednak koszt niemały... Za same maliny ostatnio zapłaciłam 9 zł za malutkie pudełeczko... o jagodach nie wspomnę, bo słoik koło 20zł, a mniejszej ilości nikt nie sprzeda. Dlatego też zdecydowałam się na mrożone, choć
Kuchnia w czekoladzieponga. Pod cienką warstwą zewnętrzną skrywają „małe mózgi” xD czyli nasionka, które chrupią podczas jedzenia. Po umieszczeniu miechunki w buzi zalewa nas fala kwaśnej słodkości podobnej jak przy liofilizowanych malinach, jednak zaraz wyczuwamy specyficzną goryczkę, która według nas absolutnie nie jest z rodzaju „niejadalne” a jednak „specyficzne”. Podoba nam się w niej to, że jest bardzo wyraźna w smaku
Candy Pandaswiórki kokosowe*, 4,5% olej kokosowy* Trufle MANGO: 100% suszone mango* ** Trufle ACAI: daktyle* **, mielone migdały ziemne*, morele*, migdały*, 3% sproszkowany owoc acai*, olejek pomarańczowy*, sproszkowane owoce malin* Trufle CHUFA: daktyle* **, mielone migdały ziemne (20%)*, suszone ananasy* **, olej słonecznikowy*, naturalny olejek cytrynowy* * z upraw ekologicznych **Sprawiedliwy Handel – FAIR TRADE Masa netto: 120 g Wartości odżywcze: Trufle DAKTYLOWO-KOKOSOWE: 100g/322 kcal
Candy PandasSkładniki: Beza bez cukru -3 białka -4 łyżeczki Tagatesse -szczypta soli Zapiekana „owsianka” -płatki jaglane -płatki gryczane -płatki owsiane -migdały w płatkach -gorzka czekolada (u nas surowa Cocoa) -owoce: maliny, jeżyny, truskawki, porzeczki (u nas mrożone), banan, jabłko. -cynamon Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać po jednej łyżeczce Tagatesse ciągle ubijając pianę. Można dodać więcej substancji słodzącej
Candy Pandassię rewelacyjnie :D Bez wątpienia są to świetnej jakości masła, które warto spróbować. Spaghetti ze szpinakowo-orzechowym pesto z masłem z orzechów włoskich Nutura ( przepis ) Placuszki migdałowe z malinami i masłem z nerkowców Nutura Domowa czekolada z masłem migdałowym Nutura ( przepis ) Chrupiące batony z masłem z nerkowców Nutura, popcornem i konfiturą morelową, polane domową czekoladą (przepis wkrótce na instagramie
Candy Pandas