Ostatnie owocowe podrygi, kolejne wypieki będę już pewnie przygotowywać z mrożonych jeżyn, malin, porzeczek, jagód... A dziś przepis na waniliowy serniczek na kruchym, maślanym spodzie, polany z wierzchu jeżynową frużeliną. Idealne rozpoczęcie października :) Składniki Spód 100 g zimnego masła 200 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki cukru pudru duże jajko Spód tortownicy
Słodkie inspiracjetwarogu z wiaderka * 2 galaretki różnego koloru * 600 ml wrzącej wody * 2 łyżeczki żelatyny * cukier puder- ilość według uznania * podłużne biszkopty * herbatniki na spód * owoce do dekoracji- u mnie maliny i truskawki Wykonanie: Galaretki rozpuścić, każdą osobno w 300 ml wrzącej wody. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie galaretki pokroić w kostkę. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Kolejno dodać do niej
Zrób to smacznieherbatą. Zielony biszkopt pokruszyć drobno. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie dodać mascarpone i ubijać aż masa z powrotem zgęstnieje. Dodać 3 łyżki konfitury z malin. Na paterze ułożyć dolny biszkopt i zapiąć wokół niego obręcz. Posmarować połową pozostałej konfitury i wyłożyć 1/3 kremu. Przykryć biszkoptem i następną warstwę zrobić tak samo. Pozostałym kremem obsmarować wierzch
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMalinowe smoothie. Co prawda o tej porze roku z mrożonych malin. Ale był to dla mnie sposób, czy fortel, by przekonać moje kilkulatki do... The post Przepisy na smoothie: smoothie malinowe appeared first on MODA
MODA NA BIOPrzyszła wiosna, a ja nabrałam wielkiej ochoty na koktajle owocowe. Co prawda korzystałam z mrożonych owoców, ale myślę, że i one zachowały dużo witamin. Składniki: 300 g mrożonych malin 300 g mrożonych borówek amerykańskich 3 małe banany 2 szklanki maślanki płynny miód do posłodzenia 2 łyżki nasion chia Owoce rozmrozić, banany obrać. Wszystkie owoce zblendować z maślanką. Gdyby koktajl okazał
Czerwień i błękitchia 1 i 1/2 łyżki oleju kokosowego kropla pasty waniliowej lub ekstrakt z wanilii Wierzch: płatki kokosowe do posypania lub wiórki kokosowe około 300-400g świeżych owoców (truskawki, maliny, jagody, jeżyny, kiwi) bratki do ozdoby Spód: 1. Do miski przełożyć wszystkie składniki na spód i rozcierać palcami, aż powstanie wilgotna kruszonka ( patrz FILM ). 2. Masę kokosową przełożyć do formy
Mała Cukierenkaskrobii kukurydzianej 30 g kakao 60 g cukru 375 ml serwatki ½ łyżeczki soli Czekoladowa polewa 50 g czekolady 2 łyżki śmietanki 4 łyżki golden syropu Dodatkowo waniliowe lody maliny Miękkie masło zmiksuj z cukrem i solą na puszysto. Dodaj żółtka i zmiksuj masę. Wlej serwatkę, wsyp mąkę przesianą z kakao, skrobią proszkiem. W oddzielnej misce ubij pianę z białek
codojedzeniadelikatnym smaku kokosowym z ricottą i kawałkami gorzkiej czekolady, która po zapieczeniu robi się płynna. Polecam na pożywne i ciepłe śniadanie na słodko. Dobrze jest dołożyć trochę owoców np malin, jeżyn lub truskawek. U mnie mrożone jeżyny, ale w sezonie polecam świeże owoce. 1 szklanka błyskawicznych płatków owsianych 250 g sera ricotta 2 łyżki cukru 3 łyżki mąki kokosowej
https:KKuchniaMniamksiążce Pawła Małeckiego. Lubię przygotowywać słodkości z jego przepisów, bo wiem, że zawsze będą smaczne. Z przepisów Pawła przygotowywałam już między innymi Tartę szpinakową z truskawkami czy Pancakes z malinami i bitą śmietaną . Koniecznie sprawdźcie Do zrobienia bułeczek na parze będzie potrzebny Wam duży garnek, koszyczek do gotowania na parze , a także pokrywka do garnka z minimalną ilością otworów, bądź
Kuchnia Bazyliigram nasion słonecznika 50 gram orzechów włoskich 1 łyżka siemienia lnianego 2 - 3 łyżki mąki kokosowej kilka plasterków suszonego jabłka pół świeżej figi 2 duże truskawki kilka malin kilka jagód świeża melisa jadalne kwiaty (u mnie begonie) dwa orzechy włoskie kilka ziarenek granatu Wykonanie: Nasiona chia należy dokładnie wymieszać z mlekiem kokosowym i odstawić
Quinoa Raz!Opis: Świeże owoce i pyszna czekolada to połączenie doskonałe, a naczynie z czekoladowym fondue łączy ludzi! Fondue czekoladowe to deser, do którego idealnie pasują truskawki, maliny, borówki amerykańskie, melon lub arbuz. Składniki: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady 200 gram śmietany kremówki Świeże owoce Sposób przygotowania: Jeśli jesteś szczęśliwym posiadaczem naczynia do fondue wykorzystaj je! Czekoladę musimy połamać
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnesztywno, dodajemy cukier puder i tężejącą galaretkę. Masę wylewamy na dno ciasta. Następnie masę posypujemy pokruszonym ciastem. Wierzch dekorujemy owocami. Ja użyłam owoców goji, ale świetnie się sprawdzą również maliny i pestki granatu
kulinarne odsłony patizrobić lody. Pomysł wydał mi się całkiem interesujący i postanowiłam go wypróbować. Najbardziej chyba lubię lody owocowe i takie też zrobiłam ;) Składniki 3 - 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki malin 1 łyżka borówek 1 łyżka jagód ze słoika wraz z sokiem 2 łyżki miodu 2 łyżki nasion chia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nasiona chia należy namoczyć na 5 minut w wodzie
Delusional Trine500g musu jabłkowego (kliknij po przepis) 2 łyżki miodu (lub syropu klonowego, daktylowego etc.) 2 łyżeczki cynamonu 300g świeżych lub mrożonych owoców leśnych (jagody, borówki, porzeczki czarne i czerwone, maliny, jeżyny) 50g twardego masła klarowanego lub oleju kokosowego 100g mąki migdałowej lub zmielonych migdałów 50g zmielonych orzechów laskowych 40g wiórków kokosowych szczypta soli 20g płatków migdałowych Przygotowanie 1 Wanilię kroję
Book of spellsskładników musi wyjść coś dobrego. Naleśniki te robi się bardzo szybko, nawet szybciej niż te zwykłe, więc są one idealne na szybkie śniadanie. Zamiast jagód można użyć innych owoców, malin czy borówek. Kolor taki ciemny naleśników przez jagody oczywiście, nic nie przypaliłam ;) Składniki 1 jajko 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1/2 + 1 łyżka mąki 2 - 3 łyżki jagód ze słoika wraz
Delusional Trine