jedna z moich ulubionych słodkościowych marek, więc jak tylko otrzymałam zaproszenie to zgodziłam się bez namysłu! Zgodziłam się o tyle chętniej, że warsztaty te odbywały się w Miód Malina Studio , które usytuowane jest dosłownie kilka przystanków od mojej pracy, więc nie musiałam brać nawet urlopu jak to zazwyczaj bywa. Swoją drogą byłam tam pierwszy raz i studio to jest bardzo
karmelowyowsianka na mleku ryżowym z malinami (również w środku) i masłem orzechowym (PB2)~ Zapraszam do obejrzenia nowego vloga z wakacji w Budapeszcie - tym razem troche dramatycznego , aczkolwiek z happy endem :) Jeśli chcecie wiedzieć o co chodzi...oglądamy! :) SUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ >>KLIK
breakfast of dreamsmożna pisać kredą. W zestawie znalazły się herbaty marki Lord Nelson o nowych, odświeżonych recepturach, klasyczne liściaste i owocowe Yerba Mate. Owocowa z hibiskusem o smaku truskawki, poziomki i maliny najbardziej przypadła do gustu mojemu młodszemu synkowi. Ogólnie herbaty są smaczne, aromatyczne. Mi najbardziej smakuje Yerba Mate z miętą i trawą cytrynową, jest delikatna i naprawdę smaczna. Yerba Mate
Ewa w kuchnidacie się namówić? Przepis na pełnowartościowe śniadanie Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 10 minut Składniki 4 ciastka belVita czekolada+orzechy mały jogurt naturalny owoce - ja użyłam malin i nektarynki herbata Przepis 1 Jogurt przelewamy do miseczki. 2 Wkładamy do jogurtu całe lub pokruszone ciastka. 3 Dodajemy ulubione owoce. 4 Przygotowujemy herbatę. 5 Wcinamy! Porady Ciastka śniadaniowe belVita mają wysoką
Kuchnia Bazyliiwczoraj, późnym popołudniem cyknęłam kilka zdjęć abyście mogli zobaczyć jakie śliczności "Realizacja marzeń" przygotowała dla szczęśliwca. Czego tu nie ma , same cudeńka!!! : Szafeczka na klucze - cud, miód, malina! - już ja się nią zaopiekuję :D : Mulina, bobinki DMC oraz plastikowa kanwa (nigdy na niej nie pracowałam, więc czas to zmienić ;) ): Coś dla podniebienia: I typowo babskie sprawy czyli kosmetyki
Nie tylko w kuchnisobie pozwolić na poranne kucharzenie śniadaniowe, na moim talerzu znów pojawiły się grzanki. Nie byle jakie! Grzanki z chałki. Z wyrazistym smakiem koziego sera, chrupiącymi orzechami, miodem i ostatnimi malinami. Zainspirował mnie Karol Okrasa. Mała modyfikacja i są! Ach! Co to był za upojny poranek :D Grzanki z chałki z kozim serem i orzechami w miodzie Potrzebujesz: kilka kromek chałki
Kuchnia w Słońcu Skąpanaświeżą marakuję ciężko dostać w sklepach ( w jednym z dyskontów do końca marca jest na nie promocja!) dlatego każde inne słodko- kwaśne owoce będą tutaj pasowały :) Mango, jagody, truskawki, maliny, wiśnie... A zatem...! Jaglany mus kokosowy z marakują na ok.4 porcje Potrzebujesz: 100g suchej kaszy jaglanej 250ml mleczka kokosowego 2 łyżki wiórków kokosowych 3-4 łyżki brązowego cukru 4 owoce
Kuchnia w Słońcu Skąpanaznaleźć u: Karoliny - Ciasto z cukinii i Lazania z cukinii Alicji - Kasza jaglana z cukinią, marchewką i brokułem Ani - Cukinia a la ananas na zimę i Ciasto cukiniowe z malinami i kremem cytrynowym Jeśli chcesz do nas dołączyć, możesz napisać wiadomość, albo komentarz albo oznaczyć swoje zdjęcie na instagramie #akcjacukiniowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniezostawiam 1 cm brzegi bez nadzienia. Wzdłuż dłuższego boku składam ciasto na trzy razy, potem kroję na 3-5 cm kawałki, każdy skręcam tak jak przy Drożdżówkach z malinami i czekoladą , układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam do wyrośnięcia na około 20- 30 minut. Po tym czasie każdą smaruję mlekiem i posypuję kruszonką. Potem wstawiam
Blondynka Gotujeskórki z limonki szczypta kminu rzymskiego łyżeczka świeżej bazylii cytrynowej 3/4 szklanki kaszy jęczmiennej perłowej 400 g fasolki szparagowej łyżka musztardy dijon łyżka płynnego miodu (użyłam miodu z maliny leśnej) opcjonalnie cząstki cytryny Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jajko roztrzepujemy z mąką i przyprawami. Rozmrożoną rybę obtaczamy w powstałej panierce i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy
Mienta blogszna tarta serowa pachnąca latem:). Do jej wykonania nie są konieczne świeże maliny, użyłam ich jedynie do ozdoby. Podstawą jest kruche ciasto, masa serowa i konfitura malinowa, któ rą rozsmarowujemy na wierzchu masy. Ciasto: 100g zimnego masła 200g mąki 1 jajko L 3 łyżki cukru szczypta soli Masa serowa: 750g sera na serniki 75g masła 3 łyżki kaszy manny
Szefowa kuchniryziok pieczony jest w cieście drożdżowym, a ciasto ryżowe w cieście kruchym. Co do owoców, wybrałam śliwki, bo jeszcze jest na nie sezon, ale piekłam to ciasto również z malinami i truskawkami. Można użyć zarówno owoców świeżych, jak i mrożonych. Składniki na blaszkę 25x35 cm: Owoce: 1 kg śliwek 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru
Trzeci talerzBezpośrednio za naszą działką rozciąga się las. Prawdziwy las z grzybami, jagodami, malinami i jeżynami. Te ostatnie rosną tuż przy płocie i wchodzą do nas na działkę. Spróbuję Wam to pokazać na zdjęciu - te krzaczory przy siatce to jeżyny:) Udało mi się zebrać ich całkiem sporo i zrobić z nich sok do rozcieńczania. Przygotowałam ten sok zwyczajnie, lecz nie przelałam
Posadzone i zjedzoneowocowego (u mnie malinowy), 3 łyżki oliwy, sól, 2 łyżki prażonych pestek dyni, 2 gałązki tymianku, Figi umyć, osuszyć, odciąć końcówki, pokroić na ćwiartki. Na patelni zagotować syrop z malin, ułożyć na nim figi, przecięciem do dołu. Lekko zrumienić i przełożyć na drugą stronę. Chwilę smażyć i przełożyć na półmisek. Na patelnię, do powstałego sosu wlać ocet, zagotować. Sos przelać
królestwo garów