maliny - 13477 przepisów (strona:655/899)

Sok wieloowocowy (malina, truskawka, czerwona porzeczka) 148

Mocno owocowy sok z czerwonych owoców, doskonały do herbaty na zimowe wieczory oraz jako dodatek do wody na letnie upały. Połączenie ich to świetny pomysł! Składniki:   5 litrów malin 1kg czerwonej porzeczki ok 800g truskawek (mogą być mrożone) 2 kg cukru Sposób przygotowania: Owoce dokładnie obrać, delikatnie zmieszać ze sobą. Układamy warstwami w sokowniku przesypując je cukrem. Pozostawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Gdynia i Sopot kulinarnie. Gdzie warto zjeść ? 202

najważniejszego, czyli do jedzenia ! Znajdziecie tu desery w słoiczkach, domowe ciasta i pyszną kawę. Menu bez sztucznych składników i ulepszaczy. Wybór był trudny. Wybrałam słoik: panna cotta z malinami. Deser bardzo mi smakował. Odrazu dostałam kopa pozytywnej energii do dalszego zwieszania Gdyni Śródmieście Najlepsze burgery w Trójmieście znajdziecie w Gdyni przy Mściwoja 9. Na dużą uwagę zasługują również frytki. Lepszych

Moja pasja smaku
Zdrowy detoks - Ewa Jarosz 191

owsianka, przepis jest bardzo prosty, przez co zyskał moją sympatię! Opiera się na płatkach owsianych, roślinnym mleku, żurawinie i bananie - pycha! Mój drugi faworyt to deser - maślanka z dodatkiem malin, miodu i migdałów. Proste, ale jakie dobre! Podsumowując pozycja "Zdrowy detoks", tak naprawdę nie narzuca nam konieczności przeprowadzenia ostrego i nieprzyjemnego oczyszczenia organizmu. Wręcz przeciwnie! Motywuje, wyjaśnia i inspiruje

Emcia Pichci
Tarta na jaglanym spodzie z letnimi owocami i płatkami migdałowymi 178

tartę z letnimi owocami i płatkami migdałowymi na jaglanym spodzie. Składniki 100 g kaszy jaglanej 50 ml mleka 2 jajka 3 łyżki ksyliotlu 2 łyżki płatków migdałowych 2 garście malin garść borówek amerykańskich garść agrestu Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu lub własnego uznania. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia. Następnie oddzielamy żółtka od białek. Mleko mieszamy z żółtkami

My Chcemy Jeść
Waniliowy pudding z malinami 140

ziarenka z jednej laski wanilii lub kropelka aromatu waniliowego (jeśli nie używamy gotowej kaszy waniliowej) Mleko zagotować. Dodać kaszę i wymieszać. Zmniejszyć ogień i mieszać do zgęstnienia. Podawać z malinami i gorzką czekoladą bez cukru. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Serniczek na zimno 179

Pyszny, orzeźwiający serniczek na zimno. Must have na lato ;) Z każdymi owocami wychodzi rewelacyjny, taki uniwersalny przepis. Ja tym razem wybrałam brzoskwinie w puszce, ale śmiało można użyć borówek, malin, truskawek oraz jaką uwielbiamy galaretkę. Również pełna dowolność z biszkoptem, mogą być kupne biszkopciki, ale ja uwielbiam piec i go upiekłam. Pięknie wygląda i tak samo smakuje. Zapraszam do pieczenia

Wołowina od rekina
Hasło tygodnia - "dary lasu". 176

gwiazd, w tle szum morza, to sami rozumiecie :), koncertu wysłuchaliśmy z przyjemnością. Ach, jakie to było romantyczne... ;) Tak czy inaczej dary lasu mogą przecież być prawdziwym darem od losu. Maliny, jeżyny, jagody, kto ich nie lubi? O grzybach nie wspominając :) Myślę, że to będą główni bohaterowie tego tygodnia. No chyba, że Maciek ubierze się w odpowiedni strój, chwyci pod pachę

zadanie-gotowanie
tarta z masą budyniową i jagodami 144

składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 2 żółtka 1 czubata łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 40 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej szczypta soli 40 g masła dodatkowo: maliny, borówki na wierzch ciasta wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem oraz cukrem z wanilią. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy mąkę ziemniaczaną, żółtka oraz sól i wlewamy do gotującego się

Domowy Smak Jedzenia
Arbuzowo bezglutenowo 163

arbuzowy w pełni, skuszę się na zrobienie ciasta arbuzowego. No dobrze tarty arbuzowej. W tym roku jest bezglutenowa. W przyszłym zobaczymy Niestety nie trafiłam na słodkiego, soczystego, cud, miód, malina – arbuza. Plus taki, że miał tak niewiele pestek, a jeśli już to dość drobne, że nie namęczyłam się przy obróbce. Dlatego jeśli uda Wam się kupić naprawdę słodkiego, mięsistego

gutfut
Semifreddo jagodowo-pistacjowy- pyszny deser 186

koniec dodajemy ubitą pianę z białek i ponownie delikatnie łączymy składniki Ja moje semifreddo przelałam do podłużnej foremki po lodach, mrozimy co najmniej 3 godziny. Dodatkiem mogą być maliny, porzeczki, czereśnie, teraz jest duży wybór owoców sezonowych :)                                         SMACZNEGO! Inspiracją był

Proste Potrawy
Zdrowy pudding czekoladowy z musli i owocami lata. Kontynuacja współpracy z Pro-BIO. 227

mnie od Pro-BIO ) 1 czubata łyżeczka ciemnego kakao 31/2 łyżki tradycyjnego musli (u mnie od Pro-BIO ) ulubione owoce lata – u mnie czarne porzeczki, wiśnie i maliny 1-2 łyżeczki pokruszonych płatków migdałowych Przygotowanie: Jogurt przekładamy do miseczki, dodajemy 1 i 1/2 łyżki nasion chia, łyżeczkę cukru trzcinowego i czubatą łyżeczkę ciemnego kakao. Całość dokładnie mieszamy, a następnie

Słodkie okruszki
Kwiaty cukinii nadziewane ekspandowaną quinoą i smażone w kasztanowym cieście naleśnikowym 137

miły prezent.  Składniki: 8-10 łyżek ekspandowanej quinoy 12 kwiatów cukinii 1 jajko 4 łyżki mąki kasztanowej 50 ml wody szczypta soli szczypta cukru kokosowego 2 garście sezonowych malin, wiśni i czereśni olej kokosowy do smażenia Wykonanie: Kwiaty cukinii delikatnie przepłukujemy i układamy na papierowym ręczniku, aby je trochę odsączyć. Usuwamy z nich pręciki, a następnie do każdego wsypujemy

Quinoa Raz!
Wegańskie wiśniowe Delicje 167

nimi trochę zabawy, ale naprawdę warto. Nadzienie można przygotować z każdych owoców, równie dobrze modą to być wiśnie i z ich soku przygotować galaretkę, jak również można zblendować np. maliny, brzoskwinie, porzeczki itp. z niewielkim dodatkiem wody i zrobić galaretkę w formie musu. ps. Nic się nie zmarnowało, z resztek powstał deser. Składniki na około 20 ciastek o średnicy

greenscarf
Letni tort z malinami, borówkami i bitą śmietaną 193

ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru Masa śmietanowa: 700 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 6 łyż ek cukru pudru 2 śmietan fixy Do dekoracji i przełożenia warstw: 2 szklanki malin 2 szklanki bi orówek 6 niedużych bez 2 batony w polewie z białej czekolady 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy po trochu

Szefowa kuchni