stopionego masła Masa: 3 galaretki w jednakowym kolorze (u mnie zielone) 2 jogurty greckie po 400 g ok. 800 g owoców (użyłam jagód, czereśni bez pestek, truskawek i malin) Wierzch: 2 galaretki w innym kolorze niż do masy Ciastka zmielić w malakserze, wymieszać z roztopionym masłem. Wylepić masą spód tortownicy wyłożonej papierem. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy
Czerwień i błękitnaszym stole. Znika jeszcze szybciej, niż się robi! Do przygotowania można użyć różnych owoców, ale my najbardziej lubimy wersję z jabłkami. Pyszne jest również z dodatkiem truskawek, rabarbaru czy malin. Ciasto biszkoptowe z owocami jest uwielbiane przez dzieci, a […] Artykuł Ciasto biszkoptowe z owocami – najprostsze pod słońcem! pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkaminutki. Zestawiamy garnek z ognia i zostawiamy ugotowaną owsiankę na 3 minuty. Po tym czasie przekładamy gotową owsiankę do miseczek i zajadamy z ulubionymi dodatkami. U mnie były to maliny i odrobina tartej czekolady. Gęstość owsianki możecie dostosowywać według własnych upodobań. Jeśli jest dla Was za gęsta, dolejcie mleka/wody/soku. Jeśli jest zbyt rzadka, możecie dosypać więcej płatków, lub innych dodatków
NiePieprz.plPudding z kaszy manny 13. Sałatka z kuskusem i zielonym ogórkiem 14. Sałatka z kuskusem i tuńczykiem 15. Zapiekana kasza jaglana z twarogiem i malinami 16. Bulgur z warzywami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Tradycyjna Kuchniadekoracji. To już trzeci smak lodów Carte d’Or, które wykorzystuję do przygotowania deseru, był już Czekoladowy deser lodowy z bezą włoską i rolada biszkoptowa z lodami i malinami , dzisiaj przygotowałam deser dla amatorów soczystych, kwaśnych cytryn i słodkiej bezy. Opakowanie lodów zawiera sześć gotowych do nałożenia rozetek, które bez problemu można wyjąć z opakowania i zaserwować. Jeśli jeszcze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmałych szklaneczkach. Inspiracją do przygotowania tego pysznego deseru był mój mus czekoladowy z owocami . Taki mus czekoladowy z bitą śmietaną można też zrobić z innymi drobnymi owocami: poziomkami, malinami, jagodami, truskawkami, czy z borówką amerykańską. Przepis na najprostszy deser czekoladowy. Składniki na 3 porcje: 3 łyżki czerwonych porzeczek + trochę do dekoracji 200 ml śmietanki kremowej 30%, prosto z lodówki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlaskowych z kakaowo-cynamonowym akcentem :) Około 18 szt. * orzechy laskowe- 100 g * masa daktylowa- 200 g * kakao- 1 łyżeczka * cynamon- 1/2 łyżeczki * posypka- kakao + cynamon + cukier puder lub liofilizowane maliny + cukier puder Orzechy laskowe podprażyć na suchej patelni, przełożyć do ściereczki i potrzeć o siebie, by pozbyć się skórki (nie musi być dokładnie), a następnie drobno zmielić
Kraina Miodem Płynącamiałam ochotę na coś słodkiego, mama mi go przygotowywała. Dziś w trochę innej wersji – zapiekanej. Z kwaśnymi owocami, smakuje obłędnie. Musicie spróbować ! Składniki (2 porcje): duża garść malin duża garść borówek 2 żółtka 4 łyżki brązowego cukru Wykonanie: Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę. W kokilkach do zapiekania umieść owoce, zalej je masą z jajek. Wstaw do piekarnika
Moja pasja smakutrochę odetchnęłam po upałach, młoda troszkę dłużej pospała, bo pogoda temu sprzyjała. Sobota upłynęłam na odwiedzinach u siostry, wczorajszy dzień to, obiadek, potem mroziłam wiśnie, robiłam ciasto z malinami - przywieźliśmy trochę i tego i tego. Nawet nie spojrzałam i był koniec dnia :( tak to strasznie wszystko leci. Na tarte miałam ochotę już dosyć długo, ale zawsze tak na szybko coś
kruche babeczkisłoiczków. Dobrze się przechowuje nawet przez kilka lat, nie zmienia koloru ani smaku. Można go również zamrozić, ale ja zostawiam miejsce w zamrażarce na musy z truskawek i malin. One niestety przechowywane w słoikach tracą swój piękny kolor. Czytaj więcej
Wiem co jemTaki omlet jest idealny na śniadanie, lunch, podwieczorek lub obiad, u mnie w upalne dni pojawiają się omlety z różnymi owocami. Zamiast borówek można użyć jagody, czarne porzeczki, maliny
królestwo garówmasła Masa serowa: 3 jajka 100g masła 100g cukru kryształu 100ml słodkiej śmietanki 30% 400g białego sera 1/2 op. budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej Owoce: 1 garść malin leśnych 1 garść czerwonej porzeczki 1 garść jagód leśnych 1 garść borówek amerykańskich Cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: 1. Herbatniki mocno kruszymy i łączymy z roztopionym masłem. Kruszonkę
Kuchnia w czekoladzieMARCHEWKOWYCH typu " Kubuś".Osobiście uważam , że w smaku jest bardzo podobny do mylnego ale nie ma i innych niezdrowych dodatków i konserwantów.Mozemy dodać dla smaku banana lub maliny. 300G.ROZGOTOWANEJ MARCHEWKI 3 ŁYŻKI CUKRU 700ML.PRZEGOTOWANEJ WODY 1/3 ŁYŻECZKI KWASKU CYTRYNOWEGO LUB: 300G.ROZGOTOWANEJ MARCHEWKI 3 ŁYŻKI CUKRU 200ML.WODY 250ML.SOKU POMARAŃCZOWEGO 250 ML.SOKU JABŁKOWEGO ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ UGOTOWANE MARCHEWKI ODCEDZIĆ .DODAĆ CUKIER
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkitakże do koktajli, jogurtów, placków itp. Składniki: 40 g płatków owsianych (Probio) 200 ml mleka sojowego (Probio) 1 łyżeczka proszku maca 1/3 łyżeczki stewi w proszku dodatki: jagody, maliny, masło z nerkowców Przygotowanie: Do garnka wlej mleko, wsyp płatki owsiane oraz stewię. Gotuj do momentu uzyskania gęstej konsystencji, od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem wmieszaj łyżeczkę proszku
Zdrowie na języku :PDesery z wykorzystaniem niesamowicie zdrowych ziarenek szałwii hiszpańskiej zyskują coraz... Artykuł MALINOWY DESER CHIA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE