maliny - 13477 przepisów (strona:657/899)

Gryczanka, czyli kasza gryczana na śniadanie – wersja na słodko 106

mleczka kokosowego 250-300ml wody 2 łyżki nasionek chia lub ewentualnie mielone siemię lniane 2-3 łyżki tahini 2-3 łyżki miodu lub syropu klonowego *dowolne owoce, np. maliny, borówki, banany, brzoskwinie... *dowolne bakalie Wykonanie: 1 Kaszę gryczaną przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. 2 Przełóż do garnka, wlej wodę i mleczko kokosowe. 3 Postaw na kuchence i gotuj

Blendman
Pierogi z owocami - jagodami 163

odrobiną cukru. *Lepiej używać owoców świeżych, gdyż mrożone mają znacznie więcej wody i ich struktura jest odmienna. Sposób przyrządzania pozostaje ten sam, czy to truskawki, wiśnie, brzoskwinie a może maliny

Karczma Honorietty
Owsianka z musem owocowym 205

mleko. Przepis na moją owsiankę znajdziecie poniżej. PRZEPIS 3-4 łyżki płatków owsianych zalewam gorącą, przegotowaną wodą i odstawiam na kilka minut pod przykryciem przygotowuję mus owocowy (truskawki, maliny, borówki) i dodaję do owsianki dekoruję owocami  Do przygotowania musu używam blendera Nutri Boost firmy Russell Hobbs .  To niewielkie urządzenie w błyskawicznym tempie blenduje owoce na koktajl/mus.  Idelanie

Tetiisheri
Owsianka idealna 151

domu, wylewam owsiankę do miseczki i lekko podgrzewam. Dodaję 1 miarkę odżywki białkowej, orzechy/migdały/wiórki kokosowe i owoce. Moje ulubione połączenia to: 1. wanilia, płatki migdałowe, maliny 2. cynamon, gorzka czekolada (1 kostka), migdały 3. cynamon, orzechy, jabłko. Popróbujcie ze swoimi ulubionymi dodatkami i dajcie znać jakie połączenia smakują Wam najbardziej

Zawsze głodna!
Owocowe tiramisu 126

było, za oknami jeszcze lato, więc trzeba korzystać z jego uroków :) Składniki (4-5 porcji): 4-5 żółtek 4 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone 500 g owoców (maliny, jeżyny, borówki, truskawki) 100 g biszkoptów mocna kawa (3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej+3/4 szklanki wrzątku+1 łyżeczka cukru+50 ml wódki/amaretto) kakao Przygotowanie: Żółtka ubić z cukrem na puch

Malinowo w kuchni
Figi - co z nimi zrobić 174

figi w cieście francuskim figi w cieście francuskim, na słodko Figi zapiekane z czekolada i szynką dojrzewającą Figi zapiekane z gorgonzolą figi zapiekane z karmelizowana papryką figi zapiekane z malinami francuskie babeczki z figami górka cielęca z figami Konfitura z fig z orzechami włoskimi – idealna do serów i wędlin odwrócona tarta z figami nalewka na świeżych figach pakieciki

królestwo garów
Kruche babeczki z kremem kawowym i letnimi owocami 197

pudru 2 żółtka szczypta soli krem kawowy 400 ml śmietanki 30 % 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru pudru 1 śmietan fix oraz dowolne owoce letnie, u mnie maliny, borówki i jeżyny kilka listków świeżej mięty Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodać masło i posiekać nożem na drobne kawałeczki. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Gotowe

Monia miesza i gotuje
Waniliowy pudding ryżowy z sosem jeżynowym 116

roślinnego podobnie zresztą jeśli chodzi o śmietanę (jak najbardziej może być roślinna). Ryż możecie zaserwować z dowolnym owocowym sosem. Ja użyłam jeżyn (mrożonych), ale sprawdzą się tu także: jagody, maliny, borówki, truskawki, wiśnie, czy np. morele. Możliwości jest wiele, a więc nie traćcie czasu i poszukajcie swojego ulubionego smakowego połączenia :) Składniki (2-3 porcje): Ryż: 50 g ryżu (użyłam długoziarnistego

MyCookBook.pl
Czarny ryż z kurkami, boczniakami i przegrzebkami z pora 130

boczniakami . Idealne na jesienne wieczory. Dla spragnionych zdrowych fast-foodów przyrządzimy  burgery z fasoli w bliskowschodnim stylu . Zwieńczeniem naszej roślinnej uczty będzie  fit tarta z musem z malin i białą czekoladą z kokosa , czyli mój ulubiony sposób na łakocie bez wyrzutów sumienia. W sumie przygotujemy 2 przystawki, 2 dania główne i deser.  Patronat nad wydarzeniem obejmie magazyn

Food Square
Śniadaniowy pudding z nasion chia, fig i sezonowych owców 142

śliwkami, zamiast wiórków kokosowych, możemy dodać płatki kakaowe, itd. Możliwości jest wiele, a oto poniżej przepis – jakże banalny Składniki: nasiona chia mleko kokosowe miód owoce (np. borówki, maliny, figi, żółty arbuz, itp.) wiórki kokosowe chipsy kokosowe. Przygotowanie: Nasiona chia namaczamy w mleku kokosowym. Dodajemy 1-2 łyżki miodu i zostawiamy na noc w lodówce. Rano wyciągamy z lodówki

PaleoLife
Malinowa Inka 140

Letnie upały za nami, zbliżają się chłodne wieczory, w ogrodach czerwienią się ostatnie maliny… Uśmiech na ustach przywróci Wam malinowa Inka – czyli Inka Klasyczna z dodatkiem konfitury malinowej. Pysznie smakuje i pięknie się prezentuje, z pewnością zachwyci Waszych gości i będzie przyjemną odmianą od zwykłej kawy. A Wy jakie kawy smakowe lubicie?     Składniki /1 porcja/: 2 łyżeczki

Pasja Smaku
Tort maślano cynamonowy 170

kostka masła dobrej jakości  3 śmietany  ( po 200 ml ) spody do tortów czekoladowe  2 tabliczki czekolady mlecznej  4 łyżeczki cynamonu  1 pudełeczko malin ( do ozdobienia ) kakao ( do ozdobienia ) 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej  Wykonanie   Na wstępnie , w garnku rozpuszczam mleczną czekoladę , i pozostawiam do wystygnięcia , kiedy nasza czekolada stygnie , zabieramy się za ubicie

Mój Smak
Koktajl truskawkowy 153

szybko minęła. A póki co rozkoszuję się zapachem i smakiem wakacji w kubku :)  Oczywiście do wykonania koktajlu owoce można użyć dowolne , ja uwielbiam połączenie truskawek z jeżynami albo malinami.  Truskawkowa rozkosz :)...k oktajl truskawkowo-jeżynowy  Składniki:  -0,5 l owoców  świeżych lub mrożonych  -1 l kefiru lub maślanki  - 1 szklanka mleka

Aromatyczne Podróże
Tiramisu 142

Tiramisu możemy również wykonać na spodzie z biszkoptów (wtedy będą potrzebne 2 opakowania podłużnych biszkoptów )i układać bezpośrednio w pucharkach, a całość przyozdobić świeżymi lub mrożonymi truskawkami lub malinami.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
Muffinki Wielkanocne 139

maślankę. Wszystkie składniki mieszamy łyżką , nie używam miksera. Ciasto ma być lekko grudkowate. Ciastem napełniamy papilotki ułożone w formie do wypieku muffinek, najlepiej do 2/3 wysokości. Dodajemy ulubione składniki (maliny, jabłko pokrojone w kosteczkę, jagody, serek mascarpone, czekolada,kakao, rodzynki, wszystko zależy od tego na co mamy akurat ochotę) i  przykrywamy odrobiną ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni

Aromatyczne Podróże