mleczka kokosowego 250-300ml wody 2 łyżki nasionek chia lub ewentualnie mielone siemię lniane 2-3 łyżki tahini 2-3 łyżki miodu lub syropu klonowego *dowolne owoce, np. maliny, borówki, banany, brzoskwinie... *dowolne bakalie Wykonanie: 1 Kaszę gryczaną przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. 2 Przełóż do garnka, wlej wodę i mleczko kokosowe. 3 Postaw na kuchence i gotuj
Blendmanodrobiną cukru. *Lepiej używać owoców świeżych, gdyż mrożone mają znacznie więcej wody i ich struktura jest odmienna. Sposób przyrządzania pozostaje ten sam, czy to truskawki, wiśnie, brzoskwinie a może maliny
Karczma Honoriettymleko. Przepis na moją owsiankę znajdziecie poniżej. PRZEPIS 3-4 łyżki płatków owsianych zalewam gorącą, przegotowaną wodą i odstawiam na kilka minut pod przykryciem przygotowuję mus owocowy (truskawki, maliny, borówki) i dodaję do owsianki dekoruję owocami Do przygotowania musu używam blendera Nutri Boost firmy Russell Hobbs . To niewielkie urządzenie w błyskawicznym tempie blenduje owoce na koktajl/mus. Idelanie
Tetiisheridomu, wylewam owsiankę do miseczki i lekko podgrzewam. Dodaję 1 miarkę odżywki białkowej, orzechy/migdały/wiórki kokosowe i owoce. Moje ulubione połączenia to: 1. wanilia, płatki migdałowe, maliny 2. cynamon, gorzka czekolada (1 kostka), migdały 3. cynamon, orzechy, jabłko. Popróbujcie ze swoimi ulubionymi dodatkami i dajcie znać jakie połączenia smakują Wam najbardziej
Zawsze głodna!było, za oknami jeszcze lato, więc trzeba korzystać z jego uroków :) Składniki (4-5 porcji): 4-5 żółtek 4 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone 500 g owoców (maliny, jeżyny, borówki, truskawki) 100 g biszkoptów mocna kawa (3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej+3/4 szklanki wrzątku+1 łyżeczka cukru+50 ml wódki/amaretto) kakao Przygotowanie: Żółtka ubić z cukrem na puch
Malinowo w kuchnifigi w cieście francuskim figi w cieście francuskim, na słodko Figi zapiekane z czekolada i szynką dojrzewającą Figi zapiekane z gorgonzolą figi zapiekane z karmelizowana papryką figi zapiekane z malinami francuskie babeczki z figami górka cielęca z figami Konfitura z fig z orzechami włoskimi – idealna do serów i wędlin odwrócona tarta z figami nalewka na świeżych figach pakieciki
królestwo garówpudru 2 żółtka szczypta soli krem kawowy 400 ml śmietanki 30 % 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru pudru 1 śmietan fix oraz dowolne owoce letnie, u mnie maliny, borówki i jeżyny kilka listków świeżej mięty Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodać masło i posiekać nożem na drobne kawałeczki. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Gotowe
Monia miesza i gotujeroślinnego podobnie zresztą jeśli chodzi o śmietanę (jak najbardziej może być roślinna). Ryż możecie zaserwować z dowolnym owocowym sosem. Ja użyłam jeżyn (mrożonych), ale sprawdzą się tu także: jagody, maliny, borówki, truskawki, wiśnie, czy np. morele. Możliwości jest wiele, a więc nie traćcie czasu i poszukajcie swojego ulubionego smakowego połączenia :) Składniki (2-3 porcje): Ryż: 50 g ryżu (użyłam długoziarnistego
MyCookBook.plboczniakami . Idealne na jesienne wieczory. Dla spragnionych zdrowych fast-foodów przyrządzimy burgery z fasoli w bliskowschodnim stylu . Zwieńczeniem naszej roślinnej uczty będzie fit tarta z musem z malin i białą czekoladą z kokosa , czyli mój ulubiony sposób na łakocie bez wyrzutów sumienia. W sumie przygotujemy 2 przystawki, 2 dania główne i deser. Patronat nad wydarzeniem obejmie magazyn
Food Squareśliwkami, zamiast wiórków kokosowych, możemy dodać płatki kakaowe, itd. Możliwości jest wiele, a oto poniżej przepis – jakże banalny Składniki: nasiona chia mleko kokosowe miód owoce (np. borówki, maliny, figi, żółty arbuz, itp.) wiórki kokosowe chipsy kokosowe. Przygotowanie: Nasiona chia namaczamy w mleku kokosowym. Dodajemy 1-2 łyżki miodu i zostawiamy na noc w lodówce. Rano wyciągamy z lodówki
PaleoLifeLetnie upały za nami, zbliżają się chłodne wieczory, w ogrodach czerwienią się ostatnie maliny… Uśmiech na ustach przywróci Wam malinowa Inka – czyli Inka Klasyczna z dodatkiem konfitury malinowej. Pysznie smakuje i pięknie się prezentuje, z pewnością zachwyci Waszych gości i będzie przyjemną odmianą od zwykłej kawy. A Wy jakie kawy smakowe lubicie? Składniki /1 porcja/: 2 łyżeczki
Pasja Smakukostka masła dobrej jakości 3 śmietany ( po 200 ml ) spody do tortów czekoladowe 2 tabliczki czekolady mlecznej 4 łyżeczki cynamonu 1 pudełeczko malin ( do ozdobienia ) kakao ( do ozdobienia ) 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Wykonanie Na wstępnie , w garnku rozpuszczam mleczną czekoladę , i pozostawiam do wystygnięcia , kiedy nasza czekolada stygnie , zabieramy się za ubicie
Mój Smakszybko minęła. A póki co rozkoszuję się zapachem i smakiem wakacji w kubku :) Oczywiście do wykonania koktajlu owoce można użyć dowolne , ja uwielbiam połączenie truskawek z jeżynami albo malinami. Truskawkowa rozkosz :)...k oktajl truskawkowo-jeżynowy Składniki: -0,5 l owoców świeżych lub mrożonych -1 l kefiru lub maślanki - 1 szklanka mleka
Aromatyczne PodróżeTiramisu możemy również wykonać na spodzie z biszkoptów (wtedy będą potrzebne 2 opakowania podłużnych biszkoptów )i układać bezpośrednio w pucharkach, a całość przyozdobić świeżymi lub mrożonymi truskawkami lub malinami. Smacznego
Aromatyczne Podróżemaślankę. Wszystkie składniki mieszamy łyżką , nie używam miksera. Ciasto ma być lekko grudkowate. Ciastem napełniamy papilotki ułożone w formie do wypieku muffinek, najlepiej do 2/3 wysokości. Dodajemy ulubione składniki (maliny, jabłko pokrojone w kosteczkę, jagody, serek mascarpone, czekolada,kakao, rodzynki, wszystko zależy od tego na co mamy akurat ochotę) i przykrywamy odrobiną ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni
Aromatyczne Podróże