sztywno, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Wlać do formy. Piec w nagrzanym piekarniku temperaturze 180 stopni około 35-40 minut. Ciasto przełożyłam serkiem grani i posypałam pokruszonymi orzechami i malinami. Dodatkowo polałam syropem czekoladowym. Wyszło pysznie :) Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie ♥︎ ♥︎ Facebooku
Tetiisheriwstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 25-30 min w temperaturze 180 stopni. Kokosankę z borówkami dodatkowo polałam syropem czekoladowym WaldenFarms (do kupienia na zerokalorii.pl) Do kokosanki z malinami dodałam łyżkę fit a'la nutelli :) WARTOŚCI ODŻYWCZE 1 kokosanka: 467kcal 17B/31T/27W SMACZNEGO!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie ♥︎ ♥︎ Facebooku
Tetiisheriwiększymi) kibicami wymyślić zestawy owocowe w barwach wszystkich uczestników? To jest myśl! Ja spróbuję :) Składniki moich szaszłyczków to: truskawki ananas kiwi jagody winogrona Dla uzupełnienia tęczowego spektrum przydałyby się maliny i pomarańcze lub kaki (a może papaja?). Szaszłyczki maczaliśmy w deserowej i białej czekoladzie, które rozpuściliśmy w mikrofalówce z dodatkiem łyżki masła
zadanie-gotowaniegowy , wiśniowy , kokosowy , czekoladowy ~kolejny surowy batonik - RAW ENERGY kokosowo-kakaowy ~mini "batoniki" również surowe BURI BERI wiśnia oraz malina ~ pasta z jagody czarnej leśnej ~ krem z prażonych orzechów laskowych oraz nerkowców ~ przecier jabłko-mango ~ pesto bazyliowo-nerkowcowe z orzechami pinii ~ naturalna pasta słonecznikowa oraz pasta słonecznikowa
breakfast of dreamsktóry powrócił z zimową niemal siłą. Tymczasem już teraz mam dla Was przepis na wiosenną roladę z truskawkami i rabarbarem. Przy przeglądaniu gazet w oko wpadła mi rolada z malinami. Wyglądała obłędnie! Ja mam w lodówce tylko rabarbar i truskawki... Jednak ochota na zawijanie ciasta biszkoptowego dopadła mnie niczym grom z jasnego nieba; po prostu nie mogłam się powstrzymać. Skarmelizowałam
Pożeraczka, czyli raz adobrzeshake bananowy z lodami to świetny napój na upalne dni, wspaniale gasi pragnienie, orzeźwia i chłodzi. Jest idealną propozycją na lekkie śniadanie, doskonale smakuje również z owocami sezonowymi truskawkami, malinami lub jagodami. Składniki na 3 porcje: 2 banany sok z 1/2 cytryny 1 szklanka zimnego mleka 2 gałki lodów waniliowych Przepis : Banany kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy
Smakowite Daniawarzyw zestawiłam dla Was poniżej miesiące, w których smakują najlepiej. Owoce: Czereśnie - od czerwca do lipca Gruszki - cały rok Jabłka - cały rok Jagody - od lipca do sierpnia Maliny - od czerwca do września Śliwki - od sierpnia do października Truskawki - od maja do czerwca Warzywa: Bakłażan - od czerwca do września Botwinka - od maja do września Bób - od maja do lipca Cebula
Zasmakuj Kuchniubijana jest ze słodzonym mlekiem skondensowanym i lekko usztywniona żelatyną. Smak galaretki i użyte owoce zależą od upodobań. Ja wybrałam galaretkę z owoców leśnych, która bardzo pasuje do malin i borówek. Składniki na blachę 25x35 cm: Biszkopt: 6 jaj 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki octu szczypta soli Warstwy śmietankowe (składniki
Trzeci talerzbabeczek: - 100 g gorzkiej czekolady - 100 g masła - 2 jajka - 100 g cukru - 100 g mąki pszennej - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - owoce (mogą być mrożone lub z kompotu) maliny, truskawki, wiśnie Masło i czekoladę umieścić w garnuszku i ogrzewać na małej mocy, do rozpuszczenia, mieszając. Lekko przestudzić. Czekoladę i pozostałe składniki (oprócz owoców) umieścić w misie miksera i zmiksować
WYSPA SZCZĘSLIWAowocowe to dobra alternatywa dla słodyczy.Z dodatkiem kefiru lub jogurtu naturalnego to idealna przekąska lub dodatek do drugiego śniadania. W sezonie dobrze sięgać po nasze rodzime owoce: truskawki, maliny, śliwki gruszki itp. W sezonie zimowym dobrą i zdrową alternatywą są mrożone owoce. Ponieważ owoce zawierają naturalne cukry, a te w sezonie są szczególnie słodkie, nie dosładzamy już naszego napoju
WYSPA SZCZĘSLIWAkawę. A ponieważ najważniejsze są dodatki i przyprawy , które nie tylko do sta rczają niebiańskiego smaku ale również pomagają zwalczać infekcje , dolewam na potęgę szczególnie miodu i soku z malin (babcinego, najlepszego). O czywiście pamiętam, żeby te skarby dodawać o ciepłego a nie gorącego napoju . Do grzanego wina świetnie pasuje skórka pomarańczowa , idealna również do ciast. Zawarte w niej
WYSPA SZCZĘSLIWAmożemy poczuć trochę lata w pochmurne dni. Dlatego dziś proponuję Wam słoneczny i pyszny koktajl. Połączenie truskawek, świeżo wyciskanego soku z pomarańczy to nieoczywiste połączenie. Częściej łączymy je z malinami lub bananami. Polecam jednak poeksperymentować bo wyniki będą zaskakująco PYSZNE! POTRZEBUJEMY: 3 garście truskawek (mogą być mrożone) sok wyciśnięty z 3 pomarańczy 1/2 kubka jogurtu naturalnego łyżka miodu Wszystkie
WYSPA SZCZĘSLIWAprzygotowania drożdżówki do której nie trzeba przygotowywać rozczynu ani wyrabiać ciasta drożdżowego! Prawda, że brzmi to cudownie :) ? Do poniższej drożdżówki możecie dodać dowolne owoce, np. rabarbar, śliwki, czy maliny. Madziu, bardzo dziękuje za przepis :) Składniki na dużą formę do pieczenia (20 x 40 cm): ciasto drożdżowe 1 kostka świeżych drożdży (100 g) 4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka zwykłego cukru
Ugotowaćmasła 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa owoce (banany, truskawki, brzoskwinie, maliny na wierzch) Przygotowanie: Mleko zagotować, wsypać żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia żelatyny (nie gotować!!). Pozostawić do ostygnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i masłem na puch. Ubić pianę
Malinowo w kuchni