maliny - 13477 przepisów (strona:672/899)

Deser z lemon curd 160

dodajmy warstwę ciastek, jeśli nie - wystarczy zwieńczyć deser owocami. Owoce Najlepsze - wiadomo - sezonowe. A jak nie ma sezonowych to ratujemy się marketowymi ;) Do deseru pasują idealnie truskawki, borówka amerykańska, maliny, banan.  Smacznego

bistro mama
Ciasto migdałowe z polentą 128

cytryny 2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy 150 g miałkiej polenty 200 g zmielonych migdałów 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Do podania 250 g leśnych owoców, u mnie mrożone maliny i jagody 2 łyżki cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu porcja jogurtu doprawiona miodem wedle smaku Zmiksuj cukier z masłem. Dodaj po jednym jajku cały czas miksując. Dodaj otartą skórkę

codojedzenia
Pieczone płatki jaglane 174

sobotę. pieczone płatki jaglane z chipsami kokosowymi, jogurtem i malinami Przepis: własny /1 porcja/ 40 g płatków jaglanych 100 ml mleka jajko 1/6-1/5 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie coś do posłodzenia Nagrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Jajko zmiksować z mlekiem. Płatki, proszek do pieczenia i masę mleczno-jajeczno wymieszać. Przelać do naczynka do zapiekania i piec około

tost z dżemem
Czekoladowy deser z grillowaną gruszką 161

smaku, ale przez to nie widać uroczych, charakterystycznych grillowanych paseczków. Składniki: (na 2 porcje) 1 słodka i miękka gruszka 3 kostki czekolady - polecam mleczną czekoladę z truskawkami i malinami EkoFlorka 2 gałki czekoladowych lodów niezbędna będzie również patelnia grillowa Przygotowanie: Gruszkę dzielimy na dwie części, usuwamy ogonek i gniazdo nasienne (tworząc wgłębienie). Lekko nacinamy spód każdej połówki, aby gruszka

Słodkie okruszki
"Gotuj z E.Wedel", czyli słodkie warsztaty z Maestro Czekolady Joanną i Januszem Profus 150

pieczenia  Królewski krem chałwowy  300 ml śmietanki 30-36%  250 g chałwy waniliowej E.Wedel  250 g serka mascarponeDo smaku:  świeże owoce:   truskawki, maliny, borówki amerykańskie mięta  Przygotowanie:  Beza Białka o temperaturze pokojowej ubijamy na pianę, stopniowo dodając drobny cukier i ubijamy dalej w mikserze. Cukier puder i kakao przesiewamy przez sito

Niezły Młynek
Ptysiowe ciastka na Dzien Mezczyzny 104

ubić z cukrem a następnie dodać do niej mascarpone i dokładnie wymieszać. Powstały krem włożyć do rękawa cukierniczego, przy pomocy którego napełnić ptysia. W środek możemy włożyć 2-3 maliny

w mojej kuchni
Vit kladdkaka – szwedzkie ciasto czekoladowe 232

Szwedzkie ciasto które chyba wszyscy potrafią zrobić. Nie wymaga też wielu składników, chociaż czasem można spotkać różne wersje tego przepisu i tak np. z mąką migdałową, z szafranem, z malinami. Najczęściej podawane z łyżką bitej śmietany i świeżymi owocami. Natomiast dla mnie najlepiej smakuje z sosem żurawinowym który swoją kwaskowatością przełamuje słodkość ciasta. Moja wersja też nie jest oryginalna

Mohiella
Sernik śniadaniowy 153

Jednoporcjowy serniczek - idealny na śniadanie.. bo dziś nasze święto C : jednoporcjowy sernik waniliowy; serek homogenizowany, jagody, maliny Przepis: własny  / 1 porcja / 150 g twarogu /użyłam półtłustego, bardzo zwartego - "krajanki" białko jajka łyżka budyniu waniliowego (lub śmietankowego)  opcjonalnie: łyżeczka-łyżka cukru Jeśli zależy Wam, by serniczek nie popękał wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać

tost z dżemem
BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ 200

blender wysokoobrotowy, u mnie niestety tylko zwykły, ale i tak budyń był pyszny... :-) Gotowy budyń rozdzielić do pucharków. Przed podaniem można schłodzić, my zajadamy budyń na ciepło, z dodatkiem malin i domowego soku malinowego... pyszota... :-) Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie: www.sklepagnex.pl Smacznego

Smaczne Zdrowe
Owsianka kokosowa 149

Poprawiona wersja owsianki kokosowej.  owsianka kokosowa z malinami Przepis: własny /1 porcja/ 4 łyżki płatków owsianych 150 ml mleczka kokosowego z puszki 50 ml wody łyżka wiórków kokosowych Płatki i mleczko umieścić w garnku i gotować pod przykryciem, dopóki płatki nie wchłoną większości mleczka. Wlać wodę i dodać wiórki kokosowe. Gotować, aż owsianka uzyska pożądaną konsystencje.  smacznego

tost z dżemem
Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem 409

godzin. Przed podaniem ciasto wyjmujemy na blat, posypujemy cukrem pudrem i kroimy w romby lub kwadraty. Ja uwielbiam wszystkie kremowe ciasta podawać z sezonowymi drobnymi owocami jagodowymi – truskawkami, malinami, borówkami. Delikatnie kwaskowe świeże owoce świetnie przełamią słodycz kremu. SKŁADNIKI 750ml mleka – dowolnego, może być bez laktozy 130g cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego, 1 łyżeczka pasty waniliowej, laska wanilii lub opakowanie

Karo in the Kitchen
Niedzielny deser z owocami lata 136

Lato nie tylko pachnie owocami, ale i odurza całą paletą soczystych kolorów. Sezon na letnie owoce zaczyna się od truskawek, przechodzi przez czereśnie, a zaraz potem pojawiają się maliny, porzeczki, agrest, jagody,morele, jabłka.  Dzisiaj prosty, ale efektowny deser właśnie z owocami lata.  DESER z OWOCAMI LATA Składniki:   1 szklanka mleka 3 łyżki kaszy manny galaretka agrestowa

Bon appetit mon amie
Czekoladowe pankejki bananowe 125

dodajemy mąkę, otręby, proszek do pieczenia i kakao. Masę mieszamy, a następnie smażymy na patelni placki. Podajemy z owocami lub syropem np. z agawy. Można też zrobić mus z malin , mango lub banana z pomarańczą , wystarczy zmiksować owoce blenderem. sos: Czekoladę gorzką rozpuszczamy z mlekiem. Rozpuszczoną czekoladą polewamy pankejki i posypujemy płatkami i owocami

Bon appetit mon amie
Omlet ze śmietaną 107

składniki zmiksować, ciasto wlać na patelnie i smażyć na średnim ogniu przez około 3 minut z każdej strony. Omlet  ze śmietaną podawać z ulubionymi dodatkami, swój podałam z malinami, dżemem morelowym i wiórkami kokosowymi. smacznego

tost z dżemem
Kakaowa beza z kremem chałwowym Maestro Czekolady E. Wedel. Fotorelacja z warsztatów kulinarnych. 165

pieczenia  Królewski krem chałwowy   300 ml śmietanki 30-36%   250 g chałwy waniliowej E.Wedel  250 g serka mascarpone Do smaku:   świeże owoce: truskawki, maliny, borówki amerykańskie mięta  Do dekoracji starta czekolada (gorzka lub mleczna) lub rozdrobnione nasiona kakaowca (do kupienia przez internet). Przygotowanie:   Beza Białka o temperaturze pokojowej ubijamy na pianę, stopniowo dodając

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania