leniwe niedzielne śniadanie. Najbardziej smakują nam z owocami i cynamonem. Gdy w najnowszej książce Jamiego Olivera znalazłam ten przepis, nie czekałam długo z wypróbowaniem go. W oryginale Jamie użył malin a ja zastąpiłam je jagodami i konfiturą malinową. Danie robi się szybko i bez problemu. Tosty wyszły puszyste i naprawdę bardzo dobre. Dużo zależy od rodzaju chleba. Nie miałam
Mienta blogzrealizowałam ten pomysł. W przeciwieństwie do dwóch innych wersji (gotowanych czy smażonych) ta wersja jest delikatniejsza w smaku i chudsza. Kuleczki nie ociekają tłuszczem, są delikatnie chrupiące. Cud, miód, malina. Jest to świetna propozycja na obiad dla alergików (zapewne nie wszystkich), ale takie cudo nie zawiera glutenu, jajek oraz laktozy. Jeżeli krucho u Was z czasem to ich przygotowanie
Szybko Tanio Smaczniezrobią się przezroczyste, a całość wyraźnie zgęstnieje. Przelewamy do szklanek lub małych naczyń. Na wierzchu układamy przecier z mango (może być też przecier z innych owoców – brzoskwiń, truskawek, malin – ważne aby coś położyć na wierzch – inaczej zrobi się nieapetyczny kożuch). Deser studzimy, a następnie wkładamy do lodówki. Pudding z tapioki podajemy schłodzony. Jak przygotowywać tapiokę
Poezja smakuforemek, pieczemy przez 12-14 minut ( ja piekłam 12 minut). Podajemy jeszcze gorące, posypując je cukrem pudrem. Można je podawać z gałką lodów waniliowych, lub świeżymi owocami, jak maliny, truskawki, lub pomarańcze, które idealnie komponują się z mocną, słodką czekoladą
Calzonella.comłyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 szklanki śmietany kremówki 8 łyżek serka mascarpone cukier puder- ok 1-2 łyżek sok z cytryny- 2 łyżki dodatkowo: brzoskwinie z puszki świeże maliny świeże borówki amerykańskie wiórki z ciemnej i białej czekolady Wykonanie: *Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy sztywną pianę. Dodajemy po jednym żółtku ciągle miksując. Dosypujemy po troszku cukier, miksujemy. Mąkę mieszamy
Z Majeczką w kuchnisztuka - 170 gram - 102 kcal Grejpfrut , sztuka - 350 gram - 80.5 kcal Gruszka, sztuka - 150 gram - 61.5 kcal Jabłko , sztuka - 150 gram - 51 kcal Kiwi , sztuka - 100 gram - 48 kcal Maliny , szklanka - 150 gram - 43.5 kcal Porzeczki Czarne , szklanka - 150 gram - 52.5 kcal Dżem niskosłodzony, łyżeczka - 20 gram - 31 kcal Groszek konserwowy , 0.5 szklanki - 70 gram - 44 kcal Kapusta Pekińska , ćwierć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki500ml mleka sojowego (naturalnego) - 500ml mleka czekoladowego (kokosowego, sojowego) - 100g ryżu Arborio - 6 łyżek płatków jaglanych - 2-4 łyżki wiórków kokosowych (+do dekoracji) - laska wanilii *opcjonalnie: ulubione owoce (np. maliny), gorzka czekolada Do naczynia żaroodpornego wlewamy mleko naturalne i sojowe. Dorzucamy ryż, wydrążone ziarenka z laski wanilii i wydrążoną laskę, mieszamy. Całość szczelnie przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy godzinę
Be Fit Be Strongjeszcze jedną dobrą wiadomość. Nasz deser jest bez glutenu i bez dodatku cukru! ;) Brzmi nieźle? Laski na to lecą! :D Składniki : 250g mrożonych owoców leśnych lub malin / truskawek 2 bardzo dojrzałe awokado 1 banan 2 owoce kiwi 2 łyżki dobrej jakości kakao 2 łyżeczki sproszkowanej stewii płatki kokosowe 100ml mleczka kokoswego opcjonalnie 25g odżywki białkowej o smaku czekolady Do dzieła
Spektrum Smakupudding z budyniu czekoladowego z malinami i truskawkami~ I w końcu upragnione ferie! Doczekałam sięęęę! ♥♥♥ Aczkolwiek dowiedziałam się też, że przez pierwszy tydzień (i również dzisiaj) będę mieć codziennie kurs cukierniczy...Nie zbyt mi to pasuje i raczej nie będę tam 7/7 dni, może ze 3 razy pójdę... :D No kurcze, są ferie przecież
breakfast of dreamssłodkiego zaserwować w Walentynki, to polecam właśnie to. Składniki: 3 jajka 420g serka homogenizowanego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki cukru kryształu 100g masła 200g owoców (truskawki, śliwki, maliny) 50g gorzkiej czekolady 1 torebka zielonej herbaty 9 listków żelatyny 200ml wody 1/2 cytryny szczypta cukru szczypta pieprzu Syrop: 100ml cukru 10dag cukru Przygotowanie: Torebkę zielonej herbaty zalewamy ok. 200ml wrzątku
Jacob Tastesszklanki mąki ryżowej 150 g masła kokosowego BIO miód Składniki na krem: śmietana ryżowa, deserowa pół szklanki mleka kokosowego (gęsta część) miód 3 listki żelatyny Owoce: borówki maliny winogron Składniki na kruche ciasto zmieszałam i wyrobiłam na jednolitą masę. Masę wstawiłam do lodówki na godzinę. Następnie ciasto wyłożyłam do formy silikonowej, nakłułam widelcem w kilku miejscach i wstawiłam
nietadietajajka 1 łyżeczka kawioru tutaj z lumpfish - taszowate kilka groszków cukrowych pokrojonych w cieniutkie paseczki kilka listków boćwiny 2 łyżki majonezu skórka starta z cytryny sproszkowana suszona malina marchewka pokrojona obieraczką w cienkie plasterki 1/2 łyżeczki sezamu 1/2 łyżeczki oliwy truflowej koper kiełki wytrawny gofr 1 łyżka octu woda do ugotowania jajka Wodę oprowadzamy do wrzątku , dodajemy
na gaziedzieła! Składniki: 2 szklanki mąki typ 500 1 jajo 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego szczypta soli owoce - truskawki/ brzoskwinie/ maliny itp. Przygotowanie: Do jednej miski przesiać mąkę, dodać proszek, sól i cukier. Wymieszać suche składniki razem. Do drugiej miski dodać roztopione masło, jajko, jogurt. Dokładnie wymieszać
Gotowanie, czyli hobby dla każdegomałe kawałki, jak czekoladki. Wtedy nazwany jest Brownie Bites lub Brownie Squares. Dla mnie najpyszniejszy jest fudgy brownie. Podany na zimno. W małych kawałkach. Z sosem ze świeżych truskawek, malin lub mango. Pyszności. Dziś podzielę się z wami własnym przepisem na fudgy brownie. Zauważcie, że proporcja jajek i czekolady w stosunku do mąki jest w nim stosunkowo duża . To właśnie
Jem więc Jestem