maliny - 13477 przepisów (strona:688/899)

Jogurtowy torcik malinowy 137

pomarańczy itp. Wybierzcie tylko jogurt i galaretkę o analogicznym smaku. Składniki: Biszkopt: 3 jajka (w temperaturze pokojowej) 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Masa jogurtowa: 30 dag malin (świeże, mrożone lub z syropu) 2 szklanki jogurtu malinowego (o temperaturze pokojowej) 4 czubate łyżeczki żelatyny 3 czubate łyżki cukru pudru galaretka malinowa Dodatkowo: ok. 300 ml śmietanki kremówki (można

MyCookBook.pl
Babeczki z kremem budyniowym i owocami 1206

wypełnione po brzegi budyniowym kremem oraz świeżymi owocami, muśnięte galaretką nadającą im piękny połysk i podkreślającą smak babeczek. Pyszności! Do ozdobienia babeczek możecie użyć także innych owoców. Polecam również: maliny, agrest, czerwone i czarne porzeczki :) Składniki: Ciasto kruche (na ok. 25-30 szt. babeczek): 200 g margaryny lub masła 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta

MyCookBook.pl
Torcik jogurtowo-kokosowy z niespodzianką 109

czubate łyżki cukru pudru (można dać więcej) 4 pełne łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 2 galaretki zielone 1 galaretka czerwona ok. 100-150 g borówek (lub innych owoców np. jagód lub malin) Dodatkowo: foremka do wycinania ciasteczek o dowolnym kształcie (np. serduszko, kółko lub jak u mnie konik :)) Wykonanie: Małą, podłużną formę (najlepiej małą kek sówkę, u mnie o wymiarach 11x25

MyCookBook.pl
Ciasto z morelami i jeżynami oraz cynamonową kruszonką 117

całkowitym wystudzeniu. Podczas pieczenia w całym domu unosi się piękny zapach cynamonu i owoców. W razie potrzeby morele i jeżyny możecie zastąpić innymi owocami np. brzoskwiniami, nektarynkami, malinami… Jednak niewielkie, żółciutkie morele pięknie kontrastują z jeżynową czernią :) A to już ostatni moment na ich wykorzystanie. Gorąco polecam wypróbowanie przepisu! Składniki: Ciasto: 200 g masła 3 jajka (w temperaturze pokojowej

MyCookBook.pl
Oładki z owocami 126

szybko i łatwo. Jako, że nie miałam zsiadłego mleka zastąpiłam je kefirem. Myślę, że nie zaszkodziło to ich smakowi :) Udało mi się też kupić chyba już ostatnie świeże maliny i borówki więc automatycznie trafiły do placuszków. Do oładek można użyć też innych owoców np.: drobno pokrojonych jabłek, śliwek, gruszek, jagód, czereśni, wiśni czy truskawek. Placki mają dużą szansę stać się

MyCookBook.pl
Gruszki w czekoladzie 122

Dokładnie wymieszać , włożyć gruszki ( na leżąco ). Gotować do miękkości. Ja swoje gotowałam ok. 10 minut, ale gruszki były miękkie. Wyciągnąć i przestudzić. Nadziać dżemem. Może to być wiśnia czy malina. Rozpuścić gorzką czekoladę i polać nią gruszki. Ja nie miałam czekolady , zastąpiłam ją polewą. Gruszki były bardzo dobre, z pewnością będę wracać do tego typu deseru

Darcia w kuchni
Zupa z jarmużu z karmelizowanym jabłkiem 182

Hasło dnia - Robimy zupę na wodzie ;)! Tak został rozpoczęty dzień w Miód Malina studio, podczas finału konkursu Kuchenne Wyzwania.  Wbrew pozorom zupa wyszła rewelacyjnie: delikatna i mega smaczna! Dziś Was na nią serdecznie zapraszam, jak również na krótką fotorelację z etapów jej powstawania.  Składniki: 200 -250 g jarmużu Fit&Easy 1 i 1/2 jabłka 1 średnia marchew

Malinowe Pocałunki
Dietetyczna tarta z patelni z kremem budyniowym (wegańska) 238

przestudzenia Zmiksować pozostały olej kokosowy (75 ml) i stopniowo dodawać masę budyniową aż do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji Na spód ciasta wylać gotową masę budyniową Udekorować owocami np. malinami i borówkami (użyłam mrożonych) Odstawic do lodówki do zastygnięcia (około 2 h) Smacznego

pyszne zdrowości
Idealnie kremowy budyń jaglany z sosem malinowym 133

wypróbujcie :)  Składniki :  1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka (może być roślinne) 1 łyżeczka miodu  ulubione dodatki : czekolada  orzechy owoce sok malinowy ja użyłam soku malina z miodem firmy  Eterno (naprawdę pyszny) Przygotowane : Kaszę (surową) zblendować razem z mlekiem , dokładnie najlepiej kilkakrotnie, następnie przelać do garnka i gotować (cały czas mieszając najlepiej trzepaczką balonową

zdrowa vege kuchnia
Witamy na talerzu. Witaminy i ich właściwości. 181

skorupiaki, jajka, mleko Witamina C Właściwości: wzmacnia odporność, wspomaga działanie układu krwionośnego, obniża cholesterol, chroni przed wolnymi rodnikami Dzienne zapotrzebowanie: 40- 90 mg Źródło występowania: owoce jagodowe, cytrusowe; truskawki,maliny,warzywa kapustne, papryka, ziemniaki, chrzan Witamina D   Właściwości: potrzebna do prawidłowej budowy kości i zębów, reguluje poziom cukru, pozytywnie wpływa na słuch Dzienne zapotrzebowanie: 5-10 µg Źródło występowania

Fit & Healthy Life
Jedzonko do pracy #45 165

związku z czym pora na kolejny zestaw jedzonka do pracy. Dziś u mnie pogoda wybitnie szaro jesienna, ale jedzenie nadal kolorowe i oczywiście bardzo smaczne ;) Śniadanie : Jogurt naturalny, maliny. Lunch : Sałatka z buraczkiem i fetą. Smacznego

Codzienne Gotowanie
KULINARN ROZGRYWKI BLOGERÓW - ROZSTRZYGNIĘCIE 120

ubiegłą sobotę 24 października 2015 r. miałam przyjemność brać udział w zapowiadanych już wcześniej Kulinarnych Rozgrywka Blogerów, organizowanych przez Vorwerk Polska Thermomix ® w Studiu Kulinarnym Miód Malina w Warszawie. Podczas rozgrywek spotkałam 7 blogerek kulinarnych z całej Polski, wyłonionych spośród 50 zgłoszeń! Do finału jednak nie przeszłam, danie zbyt proste w obliczu konkurencji

Spektrum Smaku
Lody 124

żółtka z cukrem i wodą na białą masę. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie wlewamy do litrowego pojemnika po lodach i mrozimy ok 8 h. Dodałam jeszcze kilka rodzynek a później malin. Lody są cudownie kremowe a nie zamarznięte na kamień. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Sernikobrownie z wiśniami 193

jajek 100 g mąki 500 g sera kremowego (President) cukier waniliowy lub łyżeczka ekstraktu z wanilii 200 g drylowanych wiśni (wydaje mi się, że jagody i maliny też będą idealne) Do dzieła!!! Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Masło z 250 g cukru utrzeć na gładką masę - następnie dodać 3 jajka - dokładnie utrzeć masę z pierwszym jajkiem zanim dodamy

sierotka maRysia w kuchni
Pyszne ciasto z rabarbarem i truskawkami 148

Sezon rabarbarowo truskawkowy w pełni. Na ryneczku na którym robię zakupy roznosi się cudowny aromat opalonych w słońcu truskawek i błyszczących czereśni wkrótce pewnie pojawią się maliny. Jest cudownie! Ja szukam poziomek - czas rozpocząć sezon nalewkowy. A nalewka z poziomek musi być przepyszna - będę ją robić pierwszy raz i już się nie mogę doczekać... Rustykalne ciasto z rabarbarem i truskawkami

sierotka maRysia w kuchni