maliny - 13477 przepisów (strona:686/899)

Lato smakuje poziomkami 193

mistrzostwo. Jeśli nie macie już poziomek (a nie macie z pewnością, bo i skąd), polecam użyć dorodnych, soczystych śliwek, na które teraz jest sezon. Można też pokusić się o maliny, te jeszcze bowiem dzielnie trzymają się na krzaczkach. W ostateczności można śmiało wspomóc się owocami mrożonymi, truskawkami na przykład, które do poziomek zbliżone są chyba najbardziej. I jeszcze jedno - sernik

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Francja: Clafoutis z wiśniami 190

czyni mu to zbytniej krzywdy. Podaje się je na ciepło, oprószone lekko cukrem pudrem.  Można też troszkę poszaleć i przygotować je w nieco innej wersji, na przykład z malinami, jagodami, morelami czy winogronami, a nawet z pomidorkami koktajlowymi, kiełbasą czy żółtym serem, ale to już nie na słodko, tylko w wersji wytrawnej, która też ma swoich zwolenników. Ja proponuje

Przepysznik - BLW i nie tylko
Orzechowe muffinki i Biała Pavlova 188

wierzch wyłożyć ubitą kremówkę (w czasie ubijania można do śmietanki dodać dwie łyżeczki cukru i sok z połowy cytryny). Udekorować owocami sezonowymi, w moim przypadku były to maliny, które idealnie komponowały z całością. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Tęczowe kostki z kaszy manny 159

owocami, a można pokusić się o szaleństwo i do wody dodać różnokolorowe dżemy, zrobić dzień kostek fioletowych (z jagodami albo konfiturą z czarnej porzeczki) i dzień kostek różowych (z malinami), dzień kostek żółtych (z jabłkiem), a nawet kostek zielonych (z kiwi czy bananem i pietruszką albo jarmużem :D ). Tęczowe kostki z kaszy manny 1 szkl. wody 5 płaskich łyżek kaszy

Przepysznik - BLW i nie tylko
Placuszki jogurtowe z jagodami 170

momencie można ciasto odstawić na jakiś czas (nawet na całą noc), ale nie jest to bardzo konieczne. Przed smażeniem dodać jagody (choć mogą być też inne owoce, np. maliny czy truskawki). Na dużą patelnie nakładać po cztery placki, po półtorej łyżki ciasta na każdy. Najpierw smażyć pod przykryciem, po przerzuceniu na drugą stronę, już bez pokrywki, na złoty kolor. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Owsianka 185

razu rano zalać jogurtem i dodać ulubione świeże owoce czy bakalie. Na zdjęciach są dwie nasze propozycje, pierwsza podstawowa z brzoskwinią i jagodami. Druga propozycja, to owsianka z suszonymi malinami gotowana na mleku jaglanym z dodatkiem świeżych truskawek, bananów z odrobiną chrupiącej granoli i amarantusa ekspandowanego. Prawdziwe bomby witaminowe. Smacznego! Źródła: Poradnik Zdrowie Mens health Ofemini

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kokosowe love :) 166

coś bajecznie pysznego! Składniki: 100 ml mleczka kokosowego 80 ml mleka (roślinne lub krowie) 2 płaskie łyżki nasion chia (20 g) 2 łyżeczki wiórek kokosowych 1 łyżeczka miodu dodatkowo: maliny, jeżyny, borówki, chipsy kokosowe Przygotowanie: Do słoiczka lub innego naczynia z pokrywką wsyp nasionka chia, zalej mlekiem i mleczkiem kokosowym. Wstrząśnij. Po 10 minutach ponownie wstrząśnij. Wstaw do lodówki

Zdrowie na języku :P
.1073. "krówki" z ciecierzycy 157

orzechowe krówki z ciecierzycy podane z malinami~ Szczerze mówiąc obawiałam się co z tego wyjdzie, ale efekt przerósł moje oczekiwania! Smakowały obłędnie! ♥ Podaję Wam przepis i zachecam do wypróbowania :) U mnie na pewno pojawią się jeszcze nie raz i na pewno będę kombinować ze smakami :) Produkcja keczupu zakończona - efekt = 3kg domowego, pysznego (pikantnego :>) i zdrowego keczupu! Obiecuję przepis :) Sesja

breakfast of dreams
Dynią nadziane. 172

malinowym  *z mąki gryczanej, z mleczkiem kokosowym  Przeżyłam weekend, to teraz pora na cały tydzień, ale szybko zleci :) Do czego to dochodzi, że we wrześniu wyjmuje mrożone maliny? Malinki gdzie jesteście? i słońce. Wróćcie

More food, love and dreams
Słoiki w Stolycy, czyli warsztaty z przetworów 162

spotkania - karmelizowane jabłka. Przepisem na ten smakołyk Hońka na pewno się z Wami podzieli ! Truskawkowa konfitura z czekoladową nutką.  Gruszki w syropie. W mniejszym słoiczku z dodatkiem kilku malin, które nadadzą różowy kolor gruszkom. Idealne do ciast na zimowe niedziele. I na koniec słit-fotka pamiątkowa

Karczma Honorietty
Drugie śniadanie do szkoły #1 226

Program "Żywienie na wagę złota" - broszura W tym tygodniu dwa zestawy - ulubione i sprawdzone :) Do każdego zestawu bidon z wodą. Śniadaniówki wracały puste:) Środa: bułka wieloziarnista z miodem maliny orzechy nerkowca Czwartek: naleśniki z domowym dżemem truskawkowym dwie śliwki pół banana

Atlas Smaków
Kotleciki z kaszy jaglanej i marchwi 172

mogę się doczekać lata, straganów z owocami i warzywami, malin, bobu. W oczekiwaniu na ten najbardziej smakowity okres roku kombinuję, jak mogę z warzywami, aby jakoś "przetrwać". Dziś wymyśliłam kotleciki z kaszy jaglanej i marchwi, i muszę przyznać, że nie spodziewałam się, że będą takie smaczne a zatem: Składniki: 3 duże marchewki, Kubek kaszy jaglanej, 3 jajka, Bułka tarta, Kromka

Smaki Przyprawy i Kolory
Tort z masą budyniową i bezami. 318

cukrem, to dać troszkę mniej niż 1/2 szklanki, jeżeli są bez cukru dać 1 szklankę), 0,65ml mleka, kostka masła w temperaturze pokojowej. owoce do dekoracji: borówki i maliny, woda do nasączenia biszkoptu: pół szklanki ciepłej wody, dwie łyżeczki cukru i sok wyciśnięty z połówki cytryny, 6 kostek czekolady. Przygotowanie: Zrobić budyń z dwóch paczek z 0.65ml mleka

W kuchni u Moniki
.1069. na pożegnanie upałów 207

się sprawdziły. Ponoć upały już nas opuszczają. Ciężko mi się z tym pogodzić, bo osobiście uwielbiam taką pogodę! :D Dlatego, mimo chłodu jem...lody! Zrobione z dwóch składników - zamrożonych malin i domowego jogurtu sojowego. Ich kolor...to nie kwestia programów graficznych...w rzeczywistości był intensywnie różowy! ♥ A skoro już dzisiaj tyle o lodach, to jeśli jeszcze nie byliście na chili

breakfast of dreams
Kruche babeczki z budyniem i owocami 166

wart. :-) Kruche babeczki: 2 szklanki  mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 250g margaryny 3 żółtka szczypta soli 3 łyżki cukru  2 opakowania budyniu waniliowego owoce sezonowe: truskawki, maliny, wiśnie, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, brzoskwinie, borówki 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej masy. Pozostawiamy w lodówce na około godzinę. 2. Ciasto wałkujemy niezbyt

Szefowa kuchni