ciekawej formie przemycić im owoce. Ja próbowałam wersje jedną z winogronami a drugą z borówką amerykańską i obie były pycha. Sądzę że tak samo możemy użyć owoców leśnych, malin, truskawek itp. Spróbujcie z wybranymi przez Was owocami i podzielcie się opinią :) Bardzo owocowa galaretka winogronowa - przepis Składniki: galaretka cytrynowa 2 - 3 kiści winogron Bardzo owocowa galaretka winogronowa - przepis Wykonanie: Winogrona
Pyza i Surówkacukru pudru 2 żółtka 1 całe jajko cukier waniliowy 2 łyżki ciemnego kakao Przygotuj również : 2 galaretki owocowe np. cytrynowe owoce do dekoracji np, świeże truskawki, maliny lub brzoskwinie z puszki Sposób wykonania : M as a serowa - ser zemleć ( możesz kupić już mielony ). Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj stopniowo cukier puder, cukier waniliowy, dalej ucieraj. Następnie dodaj
Przepisy i porady kulinarnespotkałam się dopiero na stołówce w szkole podstawowej i szczerze mówiąc, nie posmakował mi, a teraz wyrósł na miano 'comfort food'. Ryż na mleku z wanilią; podany z malinami i borówkami Przepis: / 1 porcja / składniki: 60 g ryżu (najlepiej arborio, do risotto) 300 ml mleka opcjonalnie: ziarenka około z jednego centymetra laski wanilii coś do posłodzenia (np. łyżeczka cukru
tost z dżememOstatnio nabrałam ochoty na wszystko co drożdżowe.Zamarzyły mi się drożdżówki pachnące owocami otulone w budyniu i posypane kruszonką.Zajrzałam do mojej zamrażalki i znalazłam jeszcze resztkę truskawek,malin i czarnych porzeczek. Budyń też szybko zrobiłam,ugotowałam i tym sposobem powstały niesamowicie pyszne,pulchne i pachnące drożdżówki. Ciasto drożdżowe 1kg maki 10dag drożdży 15dag margaryny 1/2 szklanki
Niespełnione zdolności kulinarneśmietany 36% 10-15 dag cukru pudru(u mnie 10 dag) 5 galaretek różne smaki ok 8 łyżek żelatyny rozpuścić w 150 ml gorącej wody dowolne owoce- u mnie maliny i borówki Trzy galaretki różnego koloru rozpuścić w 1 szklance gorącej wody,każdą osobno.U mnie były to : niebieska,czerwona i zielona.Zostawić do całkowitego stężenia. Gdy galaretki stężały,każdą pokroić
Niespełnione zdolności kulinarnepyszny Tost francuski z cynamonem i wanilią a do tego swojski dżemik z malin , myy jak ja go uwielbiam do porannej kawy :) Może nie wygląda pięknie ale w smaku pycha jeśli ktoś lubi cynamon oczywiście :) Tosty podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Jesień
Sama słodycz i szczypta chiliMaciej Stankiewicz Widzicie tą koncentrację na twarzy Sebastiana? Tak właśnie pracuje! Ja, wraz z Marianną z bloga http://kuchennewojowanie.blogspot.com/przygotowywałyśmy deser. Czekoladowe ciasto z musem z malin i z miętą. To było dla mnie wyzwanie, bo wiadomo, że ciasto to laboratorium. Trzeba dokładnie odmierzyć składniki, aby nie wyszedł zakalec. A ciasto to było BEZ sody, BEZ proszku
AZgotuj!ciepło. Znowu trzeba będzie palić w piecu, ciepło się ubierać, brr. Ale mam swoje nalewki to się rozgrzeję ;-). Zawsze można wskoczyć pod kocyk, wypić gorącą herbatę z cytryną lub malinami. Kremem można posmarować świeże pieczywo, tak jak ja to zrobiłam. Albo zaserwować go z chlebkami pita, różnymi słonymi przekąskami. Myślę, że super by smakowała z tym kremem pieczona cukinia
Zakątek rozkoszy kulinarnychżółtka 200 gram masła szczypta soli Na krem: 500 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 1,5 tabliczki czekolady białej Dodatkowo: sezonowe owoce - jeżyny, truskawki, maliny, porzeczki Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto - mąkę, sól, cukier, jajka, masło, wyrobić na gładką masę. Owinąć w folię i wstawić na minimum 30 minut do lodówki. W tym czasie można
Gotowanie, czyli hobby dla każdegonaturalnego serka twarogowego 170 g puree z dyni 1,5 szklanki mąki ryżowej 2 jajka 0/5 łyżeczki cynamonu łyżka cukru trzcinowego 6-8 śliwek węgierek 400 g malin 50 ml wytrawnego wina łyżeczka cynamonu miód cynamonowy Serek mieszamy z puree z dyni oraz jajkami. Dodajemy mąkę, cynamon i cukier. Na podsypanej mąką stolnicy zagniatamy ciasto. Formujemy wałeczki
Mienta blogkiwi gold -1 słodka gruszka -łyżka młodego jęczmienia Skworcu -szklanka wody -sok malinowy własnej roboty-opcjonalnie -borówka amerykańska Do blendera wrzucamy wszystko , oprócz borówki i soku z malin. Dolewamy szklankę wody. Miksujemy na gładko. Dekorujemy przed podaniem sokiem. I borówką. Na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchniulubiona pora roku – kolorowa i piękna. To właśnie we wrześniu i w październiku mam najwięcej motywacji do gotowania i chęci do sięgania po nasze, lokalne produkty. Dynie, pomidory, maliny, śliwki, jabłka oraz oczywiście orzechy. Ten czas kojarzy mi się także z rodzinnymi spotkaniami, przy ognisku lub kominku, Czytaj dalej... Artykuł Pieczone jabłka nadziewane kaszanką pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuNajczęściej jest to jogurt naturalny lub grecki, do tego domowa granola lub ulubione musli, które kupuję w Rossmannie (dobra kaloria), do tego pół łyżeczki płynnego miodu i sezonowe owoce (maliny, jeżyny, wcześniej truskawki, teraz śliwka, banan, brzoskwinia). W pracy piję też dużo wody, w domu już gorzej :) LUNCH (godz. 13.30 - 14.00) Nie przepadam za tym słowem, ale ono najlepiej
bistro mamasłonecznikowego bądź rzepakowego 40 gram proszku budyniowego śmietankowego bez cukru (przy zakupie opakowania budyniu sprawdź jego gramaturę 35gram a 40 robi różnicę) Inne: 250-300 gram owoców takich jak:maliny,borówki,jeżyny czy truskawki mrożonych owoców nie rozmrażaj! Potrzebne burżujskie przedmioty:tarka, mikser... Jeśli nie masz - idź się zapożyczyć do współlokatora/sąsiada wzamian za kawałek ciacha Wykonanie kruchego ciasta
Fiolka w kuchnijeszcze. Wkładamy do słoików, zakręcamy i odwracamy słoiki do góry dnem. Gotowe. Taki przecier posłużył mi do wzbogacenia mojego dżemu. Ugotuj sok. Dodaj przecier jabłkowy i sok z malin. Cukier i KonfiturFix. Wymieszaj i napełnij słoiczki. Przepis III- dżem z soku z jabłek i czarnej porzeczki, z dodatkiem przecieru jabłkowego . Postępujemy jak wcześniej, gotujemy sok. Dodajemy przecier. Potem cukier
Z Kuchni Do Kuchni