wtedy napiszcie jakie są Wasze odczucia smakowe. Zapraszam na prostą i szybką sałatkę owocową :) Składniki: 40 g kaszy jaglanej 200 ml mleka owoce sezonowe (u mnie: jeżyny, maliny, borówki, porzeczki i poziomki) Dressing: 1 łyżeczka oleju arganowego Bio Planete (dostępny np. TUTAJ ) 1 łyżeczka płynnego miodu 1 łyżka soku ze świeżej cytryny Przygotowanie: Kaszę jaglaną opłucz
Zdrowie na języku :Psmak? W tonacji dzisiejszego omleta :) Zapraszam na kolację, która pachnie i smakuje jak wielka kokosanka :) Składniki: 2 białka 1 łyżka wiórków kokosowych szczypta sol Dodatkowo: jogurt masło orzechowe orzechy maliny Rozgrzać patelnię. Białka ubić z odrobiną soli na bardzo sztywną pianę. Dodać wiórki i wymieszać. Patelnię przesmarować tłuszczem (jeśli jest teflonowa niekoniecznie). Smażyć na wolnym ogniu z każdej strony
Chocolate Muffin Blogsmarujemy żółtkiem. Składniki na masę serową: - 1 kilogram twarogu 3-krotnie zmielonego - 250 gram mascarpone - 5 jajek - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - cukier puder - 250 gram jagód - 250 gram malin - 250 gram czarnej porzeczki - 250 gram czerwonej porzeczki Przygotowanie masy serowej: Twaróg, mascarpone, jajka i mąkę łączymy. Do czterech miseczek wkładamy po połowie owoców z każdego rodzaju. Miseczki dopełniamy, równo rozdzieloną
Życie zamknięte w smakuwłasne wędzonki? Wszystkie podstawowe informacje z tego zakresu znajdziecie właśnie w „Zdrowiu z natury”. Ponadto czytelnicy dowiedzieć mogą się więcej o ulubionych owocach. Wiedzieliście, że borówki amerykańskie i maliny są świetne na wzmocnienie odporności i poprawę wzroku? A brzoskwinie świetnie sprawdzają się w stresowych sytuacjach? Albo, że jedna pistacja to raptem trzy kalorie, a orzechy laskowe najszybciej się trawi? „Zdrowie
Życie zamknięte w smakunieskomplikowany drink, może być przebojem lata - jest orzeźwiający i smaczny. Składniki są łatwo dostępne a do dekoracji pasują wszystkie sezonowe owoce. Właśnie dojrzewają porzeczki, maliny i agrest. Warto z nimi poeksperymentować. W moim drinku letnim akcentem są porzeczki i listki świeżej mięty lub tymianku. Składniki: 50 ml whisky 50 ml wermutu brzoskwiniowego Ginger Ale do dopełnienia w-g uznania
Smaki Ewyłyżeczki sody oczyszczonej 135 g miękkiego masła 2 duże jajka skórka otarta z 1 cytryny+ 1 łyżka soku niepełna łyżka mleka 3,2% Papka owocowa: 100 g drobnych owoców (malin, jagód, porzeczek itp.) 25 g cukru Krem mascarpone: 75 g miękkiego masła 120 g serka mascarpone 420 g cukru pudru Przygotowanie: 1. Maślana baza herbatnikowa: Masło rozpuścić w garnuszku. Herbatniki
Nastoletnie Wypiekaniedodatkiem owoców można wyczarować zawsze ciekawy deser i tak podczas jednych z weekendowych czarów powstał mój deser: borówki w kremie twarogowym. Co kilka dni kupuję różnego rodzaju owoce typu maliny, borówki, jagody – tym razem podczas podejmowania decyzji tuż przed półką padło na borówki. Przepis bardzo szybki – zajęło […] The post Borówki w kremie twarogowym appeared first on Magiczny
Magiczny Garneksię zrobiło i doszłam do wniosku, że i deszcz potrzebny...W tym roku niestety cukinii od babci nie dostaniemy :( A zawsze tak hojnie nas nią obdarowywała! I moje maliny uschły! :( Oprócz warzyw zwierzęta też cierpią podczas upałów więc pomóżcie im - wystarczy wystawić przed dom/klatkę bloku pojemnik z wodą - niewielki gest, a dla bezpańskich zwierząt zbawienie :) PRZEPIS /1 porcja
breakfast of dreamssera Ricotta 50 gramów cukru pudru sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 jajko 1 żółtko 150 ml śmietany kremówki Do tego wybrane owoce - u mnie maliny i borówki, a Wy wybierzcie sami! Wykonanie: Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Jeśli chcesz zrobić spód z ciasteczek - rozpuść masło a ciasteczka pokrusz na piasek. Zmieszaj je następnie
Garniec Magaliemniejszej tortownicy - wyjdzie wyższe. Choć mi takie odpowiada - więcej miejsca na owoce... Polecam Wam je ogromnie! A końcem truskawkowego sezonu nie przejmujcie się ani trochę - ciasto wyjdzie pyszne z malinami, jeżynami, a nawet śliwkami, które już pojawiają się na targach. Spróbujcie koniecznie! Ciasto truskawkowo-migdałowe Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) 250 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów
Pożeraczka, czyli raz adobrzeZrobienie domowych lodów to żadne wyzwanie. Zyskujemy mniejszą (lub nawet zerową) ilość zbędnego cukru czy tłustej śmietany. Mój przepis jest bardzo minimalistyczny - lody przygotowałam na bazie sezonowych owoców (maliny, borówki, jagody...) i naturalnego jogurtu i odrobiny świeżej mięty. Ten przepis możecie wykorzystywać jako bazę do rozbudowy o własne pomysły. Prawda jest taka, że do przygotowania lodów nadają się dowolne owoce
Milion Smakówpopołudniowej kawy. Składniki : 250g jogurtu naturalnego 2 duże jajka 2 łyżki oleju lub roztopionego masła 2-3 łyżki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki przennej mała szczypta soli kilka malin kilka borówek Sposób przyrządzenia : w misce miksujemy jogurt z jajkami i 2 łyżkami oleju, a następnie dodajemy cukier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą miksujemy wszystkie składniki
zobacz ich smakDzisiaj przedstawiam klasykę - jagodzianki z serem... Pyszne, świeżutkie bułeczki z kremowym twarożkiem i jagodami ( chociaż maliny też się sprawdzą ). To prawdziwy smak lata :) Pomimo przewagi mąki pełnoziarnistej ciasto jest elastyczne, łatwo się zagniata i pięknie rośnie.;) Najlepsze w dniu wypieku! Z podanego przepisu wychodzi ok. 16 niewielkich drożdżówek. Składniki : ciasto 500 mąki pszennej (u mnie 200 g krupczatki
Kuchnia Ellienaleśniki gryczane z domowym dżemem czeko-śliwka (2014r.) i malinami, polane syropem klonowym~ Po tygodniu nudnych miseczkowych śniadań miałam straszną ochotę na naleśniki! :D O Wiedniu napiszę coś jutro :) Teraz jestem padnięta, bo nie spałam za długo...i chyba w dzień będę odsypiać
breakfast of dreams