ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Surówka
Moja smaczna kuchniaMój ulubiony rodzaj ciast. Smacznego! 1. biszkopt z kremem czekoladowym i malinami / sponge cake with chocolate mousse and raspberries 2. kruche ciasto z truskawkami (bezglutenowe)/ pie with strawberries (gluten-free) 3. ciasto z gruszkami (drobno pokrojonymi)/ cake with pears (cut into small pieces) 4. ciasto z gruszkami (połówkami)/ cake with pears (halves) 5. czekoladowa
Qlinarnie i Qlinarniebiałka jaj 150 gram cukru 1 łyżka octu lub soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej mascarpone 4 łyżki śmietany 18% 1 łyżka cukru pudru świeże owoce: borówki, maliny i czerwone porzeczki Ubijamy białka. Kiedy będą odpowiednio napuszone stopniowo dodajemy cukier, po jednej łyżce. Następnie dodajemy ocet oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy na blachę, wyłożoną papierem
Mango Papajazapraszam na pyszne orzeźwienie :) Składniki: (na 4 porcje) -500-700 g owoców leśnych: malin, borówek, jeżyn i aronii -1 l kefiru -ew. łyżka miodu lub cukru Wykonanie: Wszystkie owoce miksujemy tak, aby powstał mus. Następnie przecieramy je przez sito, aby pozbyć się drobnych pestek. Mieszamy kefirem i dokładnie miksujemy. Jeśli koktajl jest zbyt kwaśny, można dodać trochę miodu lub cukru
KasiekGotujeczasu do czasu, żeby tapioka nie przywierała do dna garnka. Gotowy pudding przelewamy do szklanek i odstawiamy do ostudzenia. Podajemy z owocami sezonowymi, doskonale sprawdzą się borówki, jagody lub maliny. Dodatkowo możemy udekorować płatkami kokosowymi. Smacznego
Smakowity Blog KulinarnySernik z frużeliną odmieni ciasto i nada mu elegancji. Sernik podać możecie z dowolną frużeliną owocową. Ja wybrałam jagody. Doskonale sprawdzą się także maliny czy wiśnie. Owocowa nuta sprawia, że ciasto nie jest "nudne". Spróbujcie koniecznie. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
kolorowotorcikowoułożyć owoce dla dekoracji. 5. Całość wkładamy do zamrażarki na co najmniej godzinę. 6. Po zmrożeniu jogurtu cieszymy się pyszną, zimną przekąską :) Kombinacji smakowych jest nieskończoność. Możemy dodawać jagody, maliny, truskawki, banany, czekoladę, wiórki kokosowe, orzechy.. wszystko zależy od naszych upodobań smakowych i tego, co mamy akurat w domu. Gotowe mrożone jogurciki można przechowywać w zamrażarce w woreczkach strunowych
two broke sisterskilka dni temu piekłam ciasto drożdżowe z malinami w „fałdki” natchnęło mnie i postanowiłam te fałdki czymś bardzie wytrawnym wypełnić, a że teraz z kolei muszę ogarniać pomidory to wyszło coś na kształt chlebka, który w smaku lekko pod pizzę podchodzi tyle, że bez sera. Składniki (to mój sprawdzony przepis na wegańskie ciasto drożdżowe z mniejsza ilością cukru
greenscarfomlet migdałowy z morelami i malinami, podany z sosem kakaowym~ Dzisiaj wszystko na szybko - omlet usmazony chwilę temu, zjedzony zostanie w pracy, pachnie cudnie i zapowiada się smacznie :D Wyładowany owocami :) Wczoraj cudownie spędziłam dzień! Wraz z innymi 15 blogger(k)ami spotkałam się w Warszawie - było świetnie, mieliśmy niestety dla siebie jedynie 6 godzin, który minęły błyskawicznie... :( Ze sobą
breakfast of dreamsKolejna w naszej kolekcji letnia edycja tradycyjnej owsianki na śniadanie. Dziś wersja lekko słodka dzięki zawartości syropu klonowego, z malinami dla orzeźwiającego smaku i dodatkiem orzechów, żeby posiłek był bardziej sycący i ... chrupiący
Milion Smakówpozwalają nam zachować smak lata na dłużej. Są świetnym dodatkiem do deserów, ale można nimi słodzić również herbatę, szczególnie pitą w zimowe, chłodne wieczory.. Polecam też przepis na maliny w syropie Przepis na truskawki w syropie karmelowym. Na 4 słoiki 300 ml. Truskawki 1 l wody 1 ½ szklanki cukru 3 łyżki pokruszonego karmelu Przygotowanie: Umyte i odszypułkowane truskawki przekładamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępomarańczy na głaski lukier. Polać ostudzone ciasto, odstawić do zastygnięcia. Smacznego! Wiem, że pod koniec sierpnia zdobycie smacznych truskawek graniczy z cudem. Spokojnie można użyć mrożonych, lub zastąpić je malinami czy jeżynami - na nie sezon teraz w pełni. Albo użyć samych moreli - ciasto będzie wtedy cudownie słoneczne
Pożeraczka, czyli raz adobrzemigdałowy omlet biszkoptowy z malinami i domowymi jagodami w syropie~ Dziękuję wszystkim za wczorajsze życzenia! ♥ Uwielbiam Was :) Od razu ciepło się na serduszku robi :D Wczoraj po powrocie z pracy rodzice też mnie miło zaskoczyli - dostałam wielki bukiet pięknych róż - było ich dokładnie...18! :) A dzisiaj długi dzień...i cały poza domem
breakfast of dreamsnastępnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 500 g serka mascarpone ok. 180 – 200 g białej czekolady dodatkowo: ok. 300 – 400 g owoców: borówki, maliny, jerzyny wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (czekoladę białą rozpuszczamy w małej temperaturze), a następnie stopniowo dodajemy do rozmiksowanego serka. Miksujemy do połączenia się składników. Masę przekładamy na wystudzony spód. Na wierzchu
Domowy Smak Jedzeniarobienia soków ale również możemy używać go jako garnek do gotowania na parze. Możemy zrobić w nim soki z takich owoców jak: truskawki, maliny, porzeczki, jabłka, gruszki , winogrona, aronia oraz śliwki. Sokownik składa się z trzech naczyń nakładanych jedno na drugie, pokrywki oraz rurki spustowej połączonej z wężykiem gumowym odprowadzającym
Marta Gotuje