maliny - 13477 przepisów (strona:706/899)

Domowy kisiel z owocami. 128

majowej zieleni. Składniki na domowy kisiel z owocami 1 litr kompotu z truskawek (bez owoców) 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej mrożone owoce: kilka truskawek, garść jagód, porzeczek lub malin ewentualnie cukier      0,75 litra kompotu zagotowujemy, a w pozostałej części rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną (jeśli kompot jest niewystarczająco słodki to dodajemy też cukier do smaku). Gdy kompot zacznie

Rozpustne gotowanie
Serniczek na zimno- błyskawiczny i kremowy. 142

przygotowania sernika na zimno 0,5 l zimnego mleka 250g sera twarogowego mielonego 2 łyżki serka homogenizowanego waniliowego biszkopty do wyłożenia blaszki galaretka truskawkowa garść mrożonych truskawek, jagód, porzeczek, malin     Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i studzimy. Schłodzone mleko przelewamy do wysokiego naczynia, dodajemy serek waniliowy i twaróg, miksujemy, a następnie dodajemy sernik w proszku i miksujemy

Rozpustne gotowanie
Bułeczki drożdżowe z serkiem homogenizowanym i owocami. 166

kawy i jakoś tak lepiej człowiekowi na sercu. Ja bułeczki smarowałam serkiem truskawkowym, posypałam mrożonymi wiśniami, czarnymi i czerwonymi porzeczkami, ale dodatki mogą być różne np. jagódki, truskawki lub maliny. Wszystko to posypane słodką kołderką z kruszonki i cukru pudru... Pycha!!! Składniki na bułeczki drożdżowe z serkiem homogenizowanym i owocami ROZCZYN: 50 g drożdży (0,5 kosteczki) 0,5 łyżki

Rozpustne gotowanie
Sernik jogurtowy pieczony. 200

pokrojonej  kandyzowanej skórki cytrynowej , lub kilka kropel aromatu cytrynowego 150 g margaryny 4 żółtka NADZIENIE: 4 białka szczypta soli 4 szklanki jogurtu o ulubionym smaku ( np. brzoskwinia, truskawka, malina) 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 5 łyżek mąki 1 łyżka  cukru waniliowego 120-130 g cukru (do smaku, w zależności jak bardzo słodki mamy jogurt) cukier puder do posypania

Rozpustne gotowanie
Ekspresowe ciasto z owocami 163

oleju 200 ml jogurtu naturalnego 230 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500-700 g owoców sezonowych (u mnie 2 pokrojone jabłka, po garści mrożonych porzeczek, wiśni, malin, jeżyn i jagód) cukier puder do posypania gotowego ciasta      Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175-180 stopni C. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i cukier waniliowy, mieszamy

Rozpustne gotowanie
.1020. na przywołanie lata 140

truskawkowo-malinowe smoothie bowl podane z dodatkowymi truskawkami i malinami oraz domową granolą z nerkowcami~ Nie mogłam zdecydować się na zdjęcia :( Dzisiaj na śniadanie moc witaminy C w miseczce. Ponad pól kilo owoców - mam nadzieję, że pomoże wygonić pozostałość przeziębienia, które siedzi w moim organizmie od dwóch dni i nie chce sobie pójść... Został mi ten nieszczęsny ból gardła

breakfast of dreams
JAZBAY / JUNIPER BERRY CROSTATA – SKYRIM – crostata z borówkami 259

różni się rodzajem wykorzystanych owoców: Juniper berry, Jazbay oraz Snowberry. Z wyglądu wszystkie trzy z powodzeniem można zaliczyć do grupy owoców jagodowych, także zamiennie można użyć borówek, jagód, porzeczek, malin, jeżyn, truskawek czy poziomek. My wybraliśmy borówki, ale możecie też pomieszać kilka różnych odmian. W grze receptura ciasta składa się z masła, mąki i owoców; od siebie dodaliśmy tam tylko

Nerds Kitchen
Deser truskawkowo bananowy z serkiem i pestkami dyni 172

Dzisiaj będzie pyszny deser wymyślony na poczekaniu. Całkiem smaczny . Porcji 5 przygotowanie 30 minut Deser truskawkowo bananowy z serkiem i pestkami dyni składniki: Serek Almette z Jagodą i maliną  2 szt  jogurt grecki 400 g truskawki 300 g banany 2 szt pestki dyni 50 g słonecznik łuskany 50 g orzechy laskowe 100 g miód płynny dwie łyżki

Różowa kuchnia
Malutkie pierożki z twarogiem 115

wycinamy małym słoiczkiem lub literatką - muszą być mniejsza niż średnica przeciętnej szklanki :) Gotujemy tak samo jak w przepisie na Pierogi z jagodami . Ja podaję je z domowym sokiem z malin! Pycha

Spektrum Smaku
Wędzony łosoś na chrupiącym spodzie 148

układamy listek sałaty, plaster łososia, posypujemy nasionkami i koperkiem. Pozostałe warzywa kroimy w pasterki i gotowe! :) Do picia kawka żołędziowa, a w tle herbata z bratka i zielona z maliną :) Smacznego

Spektrum Smaku
Premium Rosa i Nasze Domowe na degustacji! 183

owoców dzikiej róży - Naturalny czysty sok wyciśnięty ze świeżo zebranych owoców róży daje orzeźwienie i przeciwdziała zmęczeniu.   oraz:   Konfitura z płatków róży     Syrop z malin   Firma bardzo się stara, aby ich cuda były najlepszej jakości. Cenią sobie bardzo #SLOWFOOD i domowe tradycje. Nawet pasteryzacja odbywa się w temperaturze

Spektrum Smaku
Śniadanka synka 162

sitku gorącą wodą. 2. Wodę zagotowujemy, wsypujemy kaszę i mieszamy. 3. Gotujemy na małym ogniu do wchłonięcia wody. 4. Dodajemy owoce, mieszamy. Placuszki Możemy użyć różnych owoców borówek, truskawek, malin, ale koniecznie spróbujcie z brzoskwiniami (mogą być z puszki) są pyszne. Podałam z owocami z kompociku. Składniki: (na 2-3 porcje, około 6-7 dużych puszystych placuszków) Jogurt naturalny

NA MOIM TALERZU
Dwukolorowy pudding z kaszy manny - malina i czarna porzeczka :) 147

wodą.  Dodaj kaszę mannę oraz stewię. Gotuj do zgęstnienia (ok. 5 minut). Połowę ugotowanej kaszy wymieszaj z proszkiem z czarnej porzeczki i przełóż do miseczki. Ułóż wkoło świeże maliny. Pozostałą część wymieszaj z proszkiem malinowym i przełóż na wierzch masy porzeczkowej. Schłodź w lodówce.  Następnie delikatnie przełóż pudding z miseczki na talerzyk. Wyjdzie bez problemu

Zdrowie na języku :P
Ciasto kefirowe z truskawkami 181

szkl. mąki  0,5 szkl. oleju 1 szkl. kefiru  3/4 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolne owoce (jagody, truskawki, brzoskwinie, maliny, itp.) W jednej misce wymieszać składniki suche, a w drugiej mokre, następnie połączyć ze sobą . Ciasto będzie dość gęste.Przełożyć do formy , na wierzchu ułożyć owoce. Piec ciasto około

Moje domowe kucharzenie
Owocowa chmurka – ciasto bez pieczenia 3269

jogurtu naturalnego 300 g czereśni (lub innych owoców) do masy jogurtowej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 2 galaretki owoce do galaretki (u mnie borówka amerykańska i maliny) Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej, żeby dobrze stężało, a herbatniki zmiękły. 200 ml mleka zagotować i dodać do niego drugą połowę mleka wymieszaną z budyniem. Ugotować budyń i odstawić do zupełnego

Trzeci talerz