mlecznej) czekolady. Szukasz innych pomysłów na owsiankę, koniecznie spróbuj: #po kliknięciu w link w nowej karcie automatycznie otworzy się przepis :) owsianka z cukinią i jajkiem sadzonym nocna owsianka z malinami, migdałami i białą czekoladą
tost z dżememksiążce Podróże kulinarne – Kuchnia francuska . Jeżeli lubicie mięso z kaczki przyrządzone lub podane z czerwonymi owocami ogrodowymi, polecamy również nasz nawiązujący do kuchni włoskiej przepis na kaczkę z malinami . Nogi z kaczki z wiśniami i orzechami 2015-08-03 13:23:00 Bardzo oryginalne, choć proste do przyrządzenia nogi z kaczki duszone w soku z wiśni, porto i cynamonie, podane
Kulinarna Pokusanaszego organizmu :) Te mrożone smoothie jest idealne. Odpowiednie w diecie wegetariańskiej i wegańskiej :) Koniecznie do powtórzenia - zachęcam do spróbowania - na pewno nie pożałujecie :) Składniki: banan mrożony - 80 g maliny mrożone - 30 g jeżyny mrożone - 30 g jagody mrożone - 30 g nasiona chia - 10 g (1 łyżka) sproszkowane jagody Acai - 6 g (1 łyżka) mleko kokosowe - 60 g mleko migdałowe
Zdrowie na języku :Pskładniki: 1 brzoskwinia, dojrzała 150 g malin mrożonych 1 banan, dojrzały 300 g soku pomarańczowego 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią wykonanie: Brzoskwinie obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki. Banana również obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do dzbanka blendera wkładamy wszystkie składniki oprócz soku i miksujemy na najwyższych obrotach. Następnie wlewamy sok i ponownie miksujemy. Podajemy
Domowy Smak Jedzeniapszennej kawałek masła roztopionego ( u mnie była to kostka o boku ok. 1,5 cm) szczypta soli 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią DODATKOWO: ok. 2 łyżki Musu z Malin Mus Truskawkowy (w formie dżemu, jaki co roku robię) ale spokojnie możesz dodać inny dżem listki mięty do dekoracji cukier do smaku 250 g sera białego Wykonanie: Tak wiem
Blondynka GotujeDzisiaj wpis typowo letni, z dodatkiem przepysznych, słodziutkich malin. W sam raz, gdy mamy ochotę na coś dobrego po całym tygodniu pracy. A więc przedstawiam placuszki twarogowe, do przygotowania których potrzebujemy naprawdę niewiele składników i czasu. Smacznego! Składniki: 150 g twarogu 100 ml kefiru 1 jajko 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru (lub mniej jeśli nie lubimy zbyt słodkich
psgotujemyCzym pachnie lato? Rześkim powietrzem po burzy. Malinami dojrzewającymi w słońcu. Piaskiem sypiącym się w buty. Świeżo skoszoną trawą. Przygodą. Urlopem. Podrożą. Aromatycznymi pomidorami. Wiatrem kołyszącym pola zbóż... Już w zeszłym roku planowałam przyrządzić sobie taki sos.Ten domowy to doskonała alternatywa dla tych kupnych. W smaku jest dokładnie taki sam ( jak nie lepszy), tyle że bez całej tablicy Mendelejewa. Idealne
My simple kitchenkruszonki, a potrzebne będzie: około 200 g dżemu (użyłam własnej roboty porzeczkowego- można tez zastąpić świeżymi owocami startymi na tarce o drobnych oczkach lub zblendowane i pozbawione nadmiaru soku: maliny, nektarynki, brzoskwinie itd. ) 2/3 szklnki mąki (zmieszałam pełnoziarnistą ze zwykłą) 2-3 łyżki orzechów (jakichkolwiek) płaska łyżeczka cynamonu około 80 ml oleju roślinnego 2 łyżki cukru (brązowy będzie idealny) Orzechy
greenscarfwinogron 5 łyżek musli 1 opakowanie serka homogenizowanego 0% o smaku owoców leśnych * * jeśli nie posiadamy serka smakowego możemy zmiksować serek naturalny z kilkoma wybranymi owocami np. malinami, jagodami Przygotowanie: Taki pucharek przygotowuje się bardzo szybko, dlatego sprawdzi się idealnie na śniadanie. Morele dzielimy na połówki, wyciągamy pestki, a następnie tniemy na ćwiartki lub w większą kostkę. Winogrona płuczemy
Słodkie okruszkijajka ¾-1 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej 250 ml. gęstego jogurtu naturalnego, np. Bakoma szczypta soli szczypta cynamonu 3 łyżki cukru 2 łyżki oleju Dodatkowo: owoce leśne, np. jeżyny, porzeczki, maliny itp. miód, jogurt naturalny itp. do polania placuszków Przygotowanie: Jajka roztrzepać w misce, dodać pozostałe składniki i dobrze zmiksować do uzyskania jednolitej, gęstej masy. Na rozgrzaną patelnie (bez tłuszczu!) nakładać
Nastoletnie Wypiekaniemłodszymi kolegami, trenując zwycięskich reprezentantów Polski w światowych konkursach cukierniczych”. Ponieważ spotkanie odbyło się w czerwcu, czyli w okresie, kiedy zaczyna się lub trwa „wysyp” polskich owoców (maliny, jeżyny, truskawki, borówki....), wszystkie desery były z owocami w roli głównej a spotkanie odbyło się pod hasłem „Słodko, ale zdrowo”. Wszyscy uczestnicy warsztatów zostali podzieleni na zespoły, a każdy zespół
królestwo garówdokładnie miksujemy i ewentualnie dosładzamy. Zimny biszkopt dzielimy na pół, nasączamy dobrze posłodzoną herbatą (100 ml) i wykładamy połowę kremu. W masę wciskamy małe truskawki (maliny, jagody lub inne owoce), a na wierzch wylewamy około 2/3 żelki truskawkowej. Wkładamy na 10 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągamy ciasto z lodówki, wkładamy drugą część biszkopta, nasączamy
Rozpustne gotowaniebiałko 50 g drobnego cukru ( nie cukru pudru) szczypta soli 6 łyżek mielonego twarożku 6 kostek gorzkiej czekolady 6 łyżek konfitury z moreli i jabłek (lub innej) maliny, jagody, borówki jadalny złoty brokat glassa balsamiczna Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. Białko ubijamy ze szczyptą soli. Gdy będzie już prawie sztywne zwiększamy obroty miksera na maxa i powoli
Mienta blogmascarpone 13. Waniliowy sernik na zimno z wiśniami i galaretką z mango 14. S ernik złota rosa 15. Sernik kajmakowo-czekoladowy 16. Cytrynowy sernik z białą czekoladą i malinami 17. Sernik na zimno z ptasim mleczkiem 18. Tort kokosowo-malinowy Zapraszamy
Przepisy Aleksandrynierozpuszczonego cukru. Dlatego proponuję wykonanie ratafii z syropem. Składniki : różne owoce sezonowe (w ilości do 75 dag), np.: truskawki poziomki (niewiele) porzeczki jagody borówki (niewiele) wiśnie czereśnie brzoskwinie nektarynki maliny jeżyny aronia (przemrożona) jabłka ze skórą gruszki ze skórą śliwki garść owoców dzikiej róży (przemrożone) garść owoców głogu (najpierw ususzyć) 2 pomarańcze ze skórką 2 cytryny ze skórką
Weekendy w domu i ogrodzie