jeszcze. Wkładamy do słoików, zakręcamy i odwracamy słoiki do góry dnem. Gotowe. Taki przecier posłużył mi do wzbogacenia mojego dżemu. Ugotuj sok. Dodaj przecier jabłkowy i sok z malin. Cukier i KonfiturFix. Wymieszaj i napełnij słoiczki. Przepis III- dżem z soku z jabłek i czarnej porzeczki, z dodatkiem przecieru jabłkowego . Postępujemy jak wcześniej, gotujemy sok. Dodajemy przecier. Potem cukier
Z Kuchni Do Kuchnidomowy sok malinowy -mieszanka ziaren prażonych u mnie Migdałowy Przylądek od ZIARENKOWO -owoce- u mnie amerykańska borówka+białe winogrono Wymieszałam musli z jogurtem, dosypałam ziaren. Polałam sokiem z malin. Posypałam owocami. I śniadanko pyszne, pełne pozytywnej energii gotowe! Miłego dnia każdemu ! Ciepłego! Słonecznego
Z Kuchni Do Kuchniproszku waniliowego bez cukru Masa marcepanowa: 150g marcepanu 1 białko Dodatkowo: 4 nieduże, lekko miękkie gruszki sok z cytryny 8 orzechów laskowych lub migdałów Do dekoracji: drobne owoce, użyłam malin i porzeczek cukier puder do posypania Spód: 1. Wymieszać razem mąkę, migdały, sól i cukier. Dodać pokrojone masło i posiekać nożem lub masło zetrzeć na tarce z dużymi
Mała Cukierenkadekoracji). Gdy masa śmietanowa zaczyna tężeć (kilkanaście minut) dodajemy pokrojone galaretki. 6. Masę wylewamy na spód z ciasteczek. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. 7. Udekorowałam wierzch owocami (maliny, borówki) i rozdrobnioną galaretką. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUłyżka do obtoczenia owoców 400 g jogurtu greckiego 150 g cukru 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g owoców (truskawek, borówek, malin lub jeżyn) lukier: 3 łyżki cukru pudru + 1 łyżka wody Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Dodać jogurt
Bullioszkoda mi było otworzyć go teraz, wolę zrobić to późną jesienią i zimą :D Jak nie zapomnę na pewno dodam zdjęcia za jakiś czas :) Składniki: ok. 700 g malin i jeżyn (mniej więcej po równo) 70 g ksylitolu 2 płaskie łyżeczki agaru 1/4 szklanki wrzątku Przygotowanie: Do garnka wlej odrobinkę wody, około 5 łyżek. Wsyp owoce, przykryj i zagotuj. Następnie
Zdrowie na języku :Ppopularne, ale bardzo smaczne i zdrowe (zawierają bardzo dużo antyoxydantów), pomidory pomarańczowe - zawierają ogrom kwasów organicznych i potasu, i najbardziej popularne, znane chyba przez wszystkich "malinówki". Składniki: 1 pomidor malin owy 1 pomidor czarny 1 pomidor pomarańczowy krążki czerwonej cebuli 2 ugotowane jajka kilka rzodkiewek kilka kostek sera feta świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Pomidory i rzodkiewki kroimy na plasterki
Walijskie Pichceniewiecie, co mam na myśli. To nie jest puszyste ptasie mleczko, tylko konkretny sernik. Wierzch to owoce zalane galaretką. U mnie borówki, bo akurat tanio kupiłam, ale można użyć malin, wiśni, porzeczek, a w lipcu z powodzeniem truskawek. To taka klasyka, która nigdy się nudzi, a smakuje każdemu. Idealne ciasto na pożegnanie lata... Sernik z borówkami na spodzie
Pożeraczka, czyli raz adobrzebanany, które dodają jej słodyczy i tworzą kremową teksturę, ale dodatkowo można dorzucić także inne owoce – u mnie tym razem były to borówki. Zamiast borówek można użyć także malin, kiwi, tartego jabłka czy truskawek. Jeśli owsianka kojarzy Wam się z breją bez smaku to jestem pewna, że ta odmieni Wasze podejście do niej o 180 stopni. Najlepsza owsianka
Poezja smakuKruche ciasto: 300 g mąki 60 g cukru pudru 200 g masła 2 żółtka 20 foremek do babeczek o średnicy 6 cm masło do posmarowania foremek owoce (borówki, maliny, truskawki) Wszystkie składniki szybko zagniatamy (można to zrobić za pomocą miksera), z ciasta formujemy kulę, zawijamy ją w filię i wkładamy na 30 minut do lodówki. Roztapiamy trochę masła
Smakowity Blog Kulinarnyjadać bardzo często :) Składniki: 300 mleka krowiego/roślinnego/wody 40 g drobnej kaszy jaglanej 1 łyżeczka płynnego miodu (optymalnie) 1 miarka białka ryżowego waniliowego Sunwarrior Protein Classic dodatki: maliny i jeżyny Przygotowanie: Zagotuj mleko lub wodę. Wsyp przepłukaną pod bieżącą wodą kaszę jaglaną. Gotuj do miękkości (wg instrukcji na opakowaniu). Ok. 15 minut. Następnie przełóż
Zdrowie na języku :Pmąki pszennej 50 g płatków owsianych błyskawicznych 100 g cukru trzcinowego 100 g masła 500 g owoców - u mnie 300 g truskawek, 100 g jeżyn, 100 g malin (mogą być mrożone, nie rozmrażamy ich, natomiast dłużej zapiekamy o 5 min.) 1. Wszystkie suche składniki i masło pokrojone w kostkę łączymy razem, rozcierając w rękach do uzyskania okruchów większych i mniejszych
Perfect home life160st. do suchego patyczka.Przez pierwsze 25minut nie otwieramy piekarnika ,bo może opaść.. Biszkopt pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia.Biszkopt jest pulchny ,wilgotny.U mnie przekładany z bitą śmietana i malinami.:) przepis
w mojej kuchnimistrzostwo. Jeśli nie macie już poziomek (a nie macie z pewnością, bo i skąd), polecam użyć dorodnych, soczystych śliwek, na które teraz jest sezon. Można też pokusić się o maliny, te jeszcze bowiem dzielnie trzymają się na krzaczkach. W ostateczności można śmiało wspomóc się owocami mrożonymi, truskawkami na przykład, które do poziomek zbliżone są chyba najbardziej. I jeszcze jedno - sernik
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczyni mu to zbytniej krzywdy. Podaje się je na ciepło, oprószone lekko cukrem pudrem. Można też troszkę poszaleć i przygotować je w nieco innej wersji, na przykład z malinami, jagodami, morelami czy winogronami, a nawet z pomidorkami koktajlowymi, kiełbasą czy żółtym serem, ale to już nie na słodko, tylko w wersji wytrawnej, która też ma swoich zwolenników. Ja proponuje
Przepysznik - BLW i nie tylko