maliny - 13477 przepisów (strona:687/899)

Czekoladowy deser lodowy z bezą włoską 139

domu doskonałym w smaku i apetycznie wyglądającym deserem jak z najwspanialszych kawiarni. Już raz pokazywałam Wam deser przygotowany na bazie tych lodów : była to czekoladowa‪ ‎ rolada z lodami i malinami to również było super połączenie. A, że niedługo na rynku pokażą się te lody w świątecznej odsłonie, więc mój czekoladowy deser z bezą włoską został pokazany również w świątecznym klimacie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
*** Zapachy w moim domu , w mojej kuchni *** Czwartki z Yankee Candle BERRY TRIFLE 137

razem coś ze świątecznej linii zapachowej czyli Berry Trifle, co mnie zdecydowanie kojarzy się bardziej z wakacyjnym deserem owocowym i kremem waniliowym.  Wosk naprawdę pachnie słodkimi malinami, jagodami i poziomkami, choć żadnego kremu waniliowego w sobie nie ma, ale to może i lepiej bo byłoby strasznie mdło i za słodko. Wosk znajdziecie tutaj . W sklepie goodies.pl znajdziecie woski Yankee

Magiczne Życie Marty
LEKSYKON MIODÓW 118

relaksuje, wycisza i ułatwia zasypianie. Działa łagodnie moczopędnie, dzięki czemu likwiduje obrzęki i nieznacznie obniża ciśnienie krwi. Malinowy Kolor - jasnożółty Smak - słodki, bardzo łagodny Zapach - ma piękny zapach dojrzałych malin z lekką cytrynową nutą Właściwości - działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie i napotnie. Poleca się go do leczenia przeziębienia: świetnie rozgrzewa, obniża gorączkę, a także zmniejsza katar i kaszel. Jest bardzo smaczny, więc

Ciastka - domowe słodkości
Mleczna przekąska ze słomką ptysiową - sposób na dzieci 98

Składniki -mleko -quinoa flakes  Melvit -sok malinowy domowej roboty -słomka ptysiowa http://www.brzesc.pl Ugotuj quinoa flakes na mleku, przestudz ,aby danie nie było za gorące. Dosmacz sokiem z malin. Pokrusz po wierzchu sporo słomki ptysiowej. Dzieciaki tak się skupia na słomce ptysiowej, że całą owsiankę zjedzą bez mrugnięcia okiem. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
9. Wegańska surowizna: czyli pyszne ciasto orzechowo-czekoladowe ★ 169

wpływa świetnie na procesy trawienia. Wegańskie ciasto na surowo: - pół szklanki orzechów włoskich - pół szklanki rodzynek (bez dodatku siarki) - dwie łyżki siemienia lnianego - mrożone/świeże owoce (ja użyłam mrożonych malin) Mus czekoladowo-bananowy: - pół szklanki daktyli - 2-3 banany (najlepiej czarne - są słodsze i zawierają mniej skrobi) - 2 łyżki odtłuszczonego kakao (Wawel jest świetny) - dojrzałe awokado (miękkie) Wykonanie ciasta

Pland based fille
Ciasto francuskie z kremem z białą czekoladą i owocami 173

Można to zrobić z różnymi owocami, ja zrobiłam z jagodami, ale pyszne jest również z malinami które cudownie orzeźwią to ciasto. Ciasto francuskie przeciąć na pół wzdłuż, następnie w poprzek tworząc prostokątne ciasteczka. Jeśli wytniecie węższe paski będzie bardziej podzielne i więcej osób może skosztować. Tak przygotowane ciasto zostawić na 30 minut. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia 90

Czekoladowa owsianka chodziła za mną od dawna, robiłam już kilka innych wersji, a każdą z nich przedstawiłam na blogu: Owsianka na mleku z bananem i malinami Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Do przygotowania takiego czekoladowego śniadania lub deseru wykorzystajcie najlepszą czekoladę, czyli taką, której zawartość kakao to minimum 70%, uwierzcie

Moja smaczna kuchnia
Ciasto Czekoladowe z Migdałami (Brownies z Migdałami) 230

czekolady gorzkiej 90 g czekolady mlecznej 3 jajka szklanka cukru cukier waniliowy 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli ok. 100 g migda łów cukier puder Ciasto Czekoladowe z Malinami (Brownies z M igdał ami) - Sposób przygotowania: Migdały zalewamy wrzątkie m, a po wystygnięciu wody obieramy ze skórki . Gdy migdały przeschną podprażamy do bardzo lekkiego zrumienia na suchej patelni

Słodka Strona
Listopad już 148

przyciąga ostatnie owady wtedy, kiedy niewiele już zostało na grządkach. Po tegorocznym sukcesie czosnkowym postanowiłam dokupić trochę cebul czosnku olbrzymiego. Siedzą w ziemi od końca października. Absolutny luksus- maliny prosto z krzaka w październiku. Jeden z ostatnich kolorowych akcentów- samotny kwiat firletki. Ten bratek z Lidla zniesie wszystko. Byliśmy w tą sobotę i dalej kwitł

les mirabelles
Jeżyny ze słoika 127

rodzi wiele owoców. Więc dziś przyszła pora aby wsadzić je do słoika, tak aby były słodkie ani nie ubyło ich podczas pasteryzacji ten sposób również nadaje się do malin. Tak zabezpieczone jeżyny świetnie nadają się do herbaty i do wielu ciast.  Składniki: 1 kg jeżyn 1 nie pełna szklanka cukru Wykonanie: Jeżyny umyć pod bieżącą wodą, przełożyć na patelnię

Pychotkaaa
Cytrusowe ciasto avocadowe 141

duże łyżki Wszystkie składniki zblenduj na idealnie gładką masę. Do przybrania ciasta: nie jest to konieczne ale ja dodatkowo posmarowałam ciasto domowym dżemem malinowym, nawet nie dżemem tylko malinami ze słoika. 1-2 grejpfruty 2-4 pomarańczy w zależności jak bardzo chcecie upstrzyć ciasto. Owoce obrać, podzielić na cząstki i pozbyć się wszystkich, absolutnie wszystkich białych skórek. Przygotowanie: Zblenduj

greenscarf
Miód z Sejneńszczyzny / Łoździejszczyzny 88

krašto medus do miodu wytworzonego po stronie litewskiej. Na szczególny smak tego miodu mają wpływ charakterystyczne dla tego obszaru gatunki roślin miododajnych między innymi: wierzby, klony, lipy, mniszek pospolity, malina leśna, kruszyna, koniczyny i wielu innych roślin motylkowych, komonica, cykoria podróżnik. Pozyskuje się go wyłącznie w okresie trzech miesięcy: od połowy maja do połowy sierpnia. Miód z Sejneńszczyzny ma specyficzne

królestwo garów
Wyniki konkursu czekoladowego 140

Katarzyny Prosińskiej."   I najważniejsze! I miejsce decyzją Zakładów Ceramicznych Bolesławiec za "wspaniałe połączenie, które przywołuje na myśl dzieciństwo" zdobywa... Justyna Dragan i jej tarta z czekoladowym ganache i malinami Gratuluję Zwycięzcom i czekam na Wasze dane do wysyłki w wiadomości e-mail: rzelkazag@poczta.fm lub w wiadomości prywatnej na fp bloga. Dziękuję Wam za udział i mam nadzieję

Kuchnia w czekoladzie
Pavlova 101

zewnątrz chrupka, wewnątrz piankowa i delikatna. Idealny deser na walentynkowy wieczór. U mnie, wersja klasyczna – z bitą śmietaną i truskawkami, ale możecie użyć też innych owoców np. jagód, malin, pokrojonego w cieniutkie plasterki mango. Świetnie sprawdzi się także frużelina :) Składniki: 6 dużych białek 300 g cukru 1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego (można zastąpić sokiem

MyCookBook.pl