łyżki olej rzepakowy 3 łyżki sezam skórka otarta z cytryny skórka otarta z pomarańczy 1 łyżeczka cynamon 2 łyżki erytrol lub inne słodziwo 200 ml woda opcjonalnie: suszone truskawki, maliny, jagody goji Sposób przygotowania Jeśli używamy suszonych owoców, to mielimy je na pył przy pomocy młynka. Ewentualnie można dodać w całości. Połowę wody mieszamy z wszystkimi składnikami. Masę rozdrabniamy blenderem
Kucharzycałyżki olej rzepakowy 3 łyżki sezam skórka otarta z cytryny skórka otarta z pomarańczy 1 łyżeczka cynamon 2 łyżki erytrol lub inne słodziwo 200 ml woda opcjonalnie: suszone truskawki, maliny, jagody goji Sposób przygotowania Jeśli używamy suszonych owoców, to mielimy je na pył przy pomocy młynka. Ewentualnie można dodać w całości. Połowę wody mieszamy z wszystkimi składnikami. Masę rozdrabniamy blenderem
Kucharzycakonfitury. Ja swój mazurek zrobiłam z kwaśno-słodkim dżemem mirabelkowym domowej roboty (można taki też kupić), ale fajnie się sprawdzi też np. konfitura lub dżem z czarnej porzeczki lub malin. MAZUREK z PIANKĄ i MIRABELKĄ Składniki: ciasto: 200g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g cukru pudru 150 g masła 2 żółtka skórka otarta
Bon appetit mon amiekrem o zależnej od nas konsystencji – może to być zwarta masa budyniowa, krem lub polewa, np. do ciasta lub lodów. Najlepiej wybierać owoce miękkie, bez skórki, np. truskawki, maliny lub banany. Pomarańcze też się sprawdzą, ale trzeba je wtedy dość dokładnie obrać z błonek. Twarde owoce ze skórką lepiej dodać starte do masy zmiksowanej z kaszy i serka. Krucha
KucharzycaProstokątną formę wykładamy herbatnikami, a na nie wykładamy masę z kaszy. Następnie wykładamy owoce – świeże, mrożone lub wekowane. Ja dodatkowo zmiksowałam banana z kakao i wyłożyłam na 100 % malin z Materne (biedronkowa Rapsodia). Na wierzch wykładamy herbatniki i wkładamy do lodówki żeby składniki się scaliły. Małe, a cieszy. Co dołożymy do masy jaglanej zależy tylko od naszej wyobraźni
Kucharzycamirabelkowym wzorkiem. Też chcecie? To do dzieła- jak mi wyszło, to Wam na pewno pyknie. Jeśli nie z mirabelkami to z innym kwaskowatym owocem (jak w oryginalnym przepisie, latem maliny... działa mi to na wyobraźnię, nie powiem). WANILIOWY SERNIK Z MIRABELKOWYM MUSEM Na spód 150g kruchych ciastek (u mnie bardzo waniliowe Cookies on Tour) 50g masła Na masę 500g sera
les mirabellesdoczekać się końcowego efektu. A gdy rumiane drożdżówki były już gotowe do zjedzenia królowa z wielką radością stwierdziła, że jej plan powiódł się […] Artykuł Serowe drożdżówki z czekoladowymi malinami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogSkładniki na 2-3 porcje: ok 200 g mrożonych owoców leśnych z porzeczkami lub innych (np. maliny, truskawki, porzeczki) 2-3 łyżeczki cukru, w zależności od upodobania 1 szklanka wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej jogurt naturalny lub serek homogenizowany naturalny lub bita śmietana Przygotowanie: Owoce wsyp do rondelka i wlej pół szklanki wody. Dodaj cukier, wymieszaj i podgrzewaj
Anioszek w kuchniSkładniki na tortownicę 24cm: 250-300 g mrożonych owoców leśnych z porzeczkami lub malin 6 łyżeczek powideł śliwkowych garść rodzynek obsypanych niewielką ilością mąki pszennej Ciasto kruche: 20 łyżek mąki pszennej tortowej (ok 200g) 4 kopiaste łyżeczki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 6 łyżek cukru ok. 100g zimnego masła lub dobrej margaryny (najlepsze jest masło
Anioszek w kuchnidrożdży 2jaja 1 żółtko 1 czubatych łyżek brązowego cukru 100 g masła 1 szklanka mleka szczypta soli brązowy cukier do posypania ok 400 g jagód ok 100 g malin (ja użyłam owoce mrożone) Drożdże kruszymy, mieszamy z łyżką mąki, łyżką cukru a następnie rozprowadzamy w 3/4 szklanki ciepłego mleka (ale nie gorącego). Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Mąkę
peggiwkuchniZdrowy i pyszny deser - mleczny pudding z nasion szałwii hiszpańskiej z owocowym musem. Składniki na porcję: 1/2 szkl. mleka zwykłego lub roślinnego 2 łyżki nasion chia garść owoców np. malin, truskawek miód lub syrop klonowy Nasiona wymieszać z mlekiem i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Przemieszać kilka razy w międzyczasie. Owoce zmiksować blenderem na mus, osłodzić ewentualnie miodem
wyzwania kuchenneSkładniki na tortownicę ok. 24 cm : 1 tabliczka gorzkiej czekolady 100 g masła 100 g cukru 50 g mąki 3 jajka, żółtka oddzielone od białek Do podania: lody waniliowe maliny lub truskawki CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej , odstawiamy do przestygnięcia. Żółtka ucieramy
My Culinary Artdodajmy warstwę ciastek, jeśli nie - wystarczy zwieńczyć deser owocami. Owoce Najlepsze - wiadomo - sezonowe. A jak nie ma sezonowych to ratujemy się marketowymi ;) Do deseru pasują idealnie truskawki, borówka amerykańska, maliny, banan. Smacznego
bistro mamacytryny 2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy 150 g miałkiej polenty 200 g zmielonych migdałów 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Do podania 250 g leśnych owoców, u mnie mrożone maliny i jagody 2 łyżki cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu porcja jogurtu doprawiona miodem wedle smaku Zmiksuj cukier z masłem. Dodaj po jednym jajku cały czas miksując. Dodaj otartą skórkę
codojedzenia