maliny - 13477 przepisów (strona:671/899)

Niedzielny deser z owocami lata 157

Lato nie tylko pachnie owocami, ale i odurza całą paletą soczystych kolorów. Sezon na letnie owoce zaczyna się od truskawek, przechodzi przez czereśnie, a zaraz potem pojawiają się maliny, porzeczki, agrest, jagody,morele, jabłka.  Dzisiaj prosty, ale efektowny deser właśnie z owocami lata.  DESER z OWOCAMI LATA Składniki:   1 szklanka mleka 3 łyżki kaszy manny galaretka agrestowa

Bon appetit mon amie
Czekoladowe pankejki bananowe 142

dodajemy mąkę, otręby, proszek do pieczenia i kakao. Masę mieszamy, a następnie smażymy na patelni placki. Podajemy z owocami lub syropem np. z agawy. Można też zrobić mus z malin , mango lub banana z pomarańczą , wystarczy zmiksować owoce blenderem. sos: Czekoladę gorzką rozpuszczamy z mlekiem. Rozpuszczoną czekoladą polewamy pankejki i posypujemy płatkami i owocami

Bon appetit mon amie
Omlet ze śmietaną 127

składniki zmiksować, ciasto wlać na patelnie i smażyć na średnim ogniu przez około 3 minut z każdej strony. Omlet  ze śmietaną podawać z ulubionymi dodatkami, swój podałam z malinami, dżemem morelowym i wiórkami kokosowymi. smacznego

tost z dżemem
Kakaowa beza z kremem chałwowym Maestro Czekolady E. Wedel. Fotorelacja z warsztatów kulinarnych. 182

pieczenia  Królewski krem chałwowy   300 ml śmietanki 30-36%   250 g chałwy waniliowej E.Wedel  250 g serka mascarpone Do smaku:   świeże owoce: truskawki, maliny, borówki amerykańskie mięta  Do dekoracji starta czekolada (gorzka lub mleczna) lub rozdrobnione nasiona kakaowca (do kupienia przez internet). Przygotowanie:   Beza Białka o temperaturze pokojowej ubijamy na pianę, stopniowo dodając

SzczyptaSmaQ
Gofry owsiane 178

Gofry owsiane, a dzisiaj w końcu widzę marcowe słońce. Zjedzone z lodami malina-banan  jako taka lodowa kanapka. Genialne. Przepis: własny / 1 porcja / 70 ml mleka sojowego 1/2 łyżki lnu mielonego łyżeczka cukru /użyłam trzcinowy/ 45 g zmielonych płatków owsianych /lub mąki owsianej/ szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Rozgrzać gofrownicę

tost z dżemem
tarta mascarpone z truskawkami i podsumowanie 4 lat blogowania 170

masła 50 g cukru pudru szczypta soli 2 żółtka na krem: 250 g mascarpone 200 ml kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru dodatkowo: 200 g mrożonych owoców (użyłam malin i truskawek) galaretka truskawkowa 50 g deserowej czekolady łyżka mleka masło i mąka do foremki Składniki ciasta posiekać i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Maślane ciasto z jagodami 153

wszystkich składników. Kruszonka: Margarynę rozpuszczamy wlewamy do mąki, cukrów i aromatu. Zagniatamy.  Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Na ciasto wykładamy jagody i posypujemy kruszonką. Jagody możemy zastąpić malinami, poziomkami i truskawkami. Pieczemy ok 30-40 min w temp. 180* w termoobiegu. SMACZNEGO

Moje Słodkie Piekiełko
Czekoladowo-kawowy pudding chia 128

mleka sojowego   opcjonalnie coś do posłodzenia: cukier puder, syrop klonowy, z agawy etc. Wieczorem w miseczce wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Do swojego puddingu dodałam garść rozmrożonych w mikrofali malin. Wstawić na całą noc do lodówki, Rano gotowy pudding chia podawać z ulubionymi dodatkami smacznego

tost z dżemem
Ciasto Leśny Mech 137

pokruszyć go. Śmietanę wyłożyć na blat ciasta i posypać okruszkami zrobionymi z wierzchu ciasta. Włożyć do lodówki najlepiej na noc, aby śmietana zastygła. Udekorować ciasto jeżynami, pestkami granatu, malinami, borówkami. Smacznego

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Jabłko pieczone z wiśniami i migdałami 155

pisałam na FB kupiłam jabłko. Ważyło 520 gram.  Leżało wśród innych wielkich jabłek.  Postanowiłam go upiec.  jabłko  wiśnie mrożone lub maliny łyżka mielonych migdałów  szczypta cynamonu 1 łyżka konfitur wiśniowych Odcinamy "czapeczkę"  z jabłka. Wydrążamy gniazdo nasienne. W rondelku rozgrzewamy konfiturę, dodajemy garść wiśni rozmrożonych, doprawiamy migdałami.  Całość przekładamy do środka jabłka wierzch

AZgotuj!
TORT NALEŚNIKOWY Z KREMEM BUDYNIOWYM 370

żółtka 4 łyżki mąki ziemniaczanej DODATKOWO: 150 - 170 g mascarpone (zimnego) cukier puder do dosłodzenia kremu (opcjonalnie, ja dodałam 2,5 łyżki) dżem truskawkowy (lub inny według uznania) maliny, borówki, truskawki do dekoracji listki mięty cukier puder do oprószenia WYKONANIE: Usmażone placki pozostaw do całkowitego ostygnięcia. W ganku zagotuj 500 ml mleka z cukrem i cukrem waniliowym (lub ziarenkami wanilii

Słodko-Słony Świat Ilony
Czekoladowe babeczki nadziane jagodami (na oleju rzepakowym) 147

deser idealny. Taki deser najlepiej smakuje w towarzystwie ukochanej osoby (lub osóbek, jeśli jemy go z małymi domownikami). Spróbujcie, polecam. Jeśli nie macie jagód opcjonalnie możecie nadziać babeczki np. malinami. Będzie równie pysznie. Do przygotowania babeczek użyłam oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego deser z jego dodatkiem jest jeszcze bardziej wyjątkowy :) Składniki

Słodkie okruszki
Mini serniki z białą czekoladą i mascarpone 192

stopionego masła 500 g twarogu na sernik 150 g serka mascarpone 150 g białej czekolady 70 g brązowego cukru 1 łyżka esencji waniliowej 2 jajka do dekoracji można użyć: maliny  prażone migdały sos truskawkowy/malinowy wiórki czekoladowe wykonanie: Ciasteczka mielimy na piasek i dodajemy do nich stopione masło. Dokładnie łączymy ze sobą, a powstałą mieszanką wykładamy 16 papilotek do muffinek

Przysmaki Karolki
4 urodziny bloga i tort kokosowo-czekoladowy 191

kokosowym kremem oraz kokosową śmietanką którą ozdobiłam wierzch ciasta. Bardzo podobają mi się modne ostatnio torty ombre. Nie chciałam jednak używać sztucznych barwników do uzyskania mocnego efektu. Użyłam przetartych malin z pieczonym burakiem więc róż nie był tak bardzo intensywny jak planowałam ale coś tam chyba widać ;) Częstujcie się! ciasto: 2 duże upieczone buraki 1,5 szklanki mąki owsianej

Mienta blog
Galaretki pomarańczowo-mandarynkowe 103

trochę żelatyny i gotowe. Cytrusy, których użyłam były na tyle słodkie, że obyło się bez dodania nawet grama cukru! Takie galaretki możecie przygotować tak naprawdę z dowolnych owoców: wiśni, malin, truskawek, czy jagód. Własnoręcznie zrobione są także dobrym sposobem na przemycenie dzieciom witamin, bo które z nich odmówi takiego deserku? Wspomnę tylko, że sami zdążyliśmy zjeść tylko 4 sztuki, resztę

MyCookBook.pl