Zdrowy i pyszny deser - mleczny pudding z nasion szałwii hiszpańskiej z owocowym musem. Składniki na porcję: 1/2 szkl. mleka zwykłego lub roślinnego 2 łyżki nasion chia garść owoców np. malin, truskawek miód lub syrop klonowy Nasiona wymieszać z mlekiem i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Przemieszać kilka razy w międzyczasie. Owoce zmiksować blenderem na mus, osłodzić ewentualnie miodem
wyzwania kuchenneSkładniki na tortownicę ok. 24 cm : 1 tabliczka gorzkiej czekolady 100 g masła 100 g cukru 50 g mąki 3 jajka, żółtka oddzielone od białek Do podania: lody waniliowe maliny lub truskawki CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej , odstawiamy do przestygnięcia. Żółtka ucieramy
My Culinary Artdodajmy warstwę ciastek, jeśli nie - wystarczy zwieńczyć deser owocami. Owoce Najlepsze - wiadomo - sezonowe. A jak nie ma sezonowych to ratujemy się marketowymi ;) Do deseru pasują idealnie truskawki, borówka amerykańska, maliny, banan. Smacznego
bistro mamacytryny 2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy 150 g miałkiej polenty 200 g zmielonych migdałów 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Do podania 250 g leśnych owoców, u mnie mrożone maliny i jagody 2 łyżki cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu porcja jogurtu doprawiona miodem wedle smaku Zmiksuj cukier z masłem. Dodaj po jednym jajku cały czas miksując. Dodaj otartą skórkę
codojedzeniasobotę. pieczone płatki jaglane z chipsami kokosowymi, jogurtem i malinami Przepis: własny /1 porcja/ 40 g płatków jaglanych 100 ml mleka jajko 1/6-1/5 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie coś do posłodzenia Nagrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Jajko zmiksować z mlekiem. Płatki, proszek do pieczenia i masę mleczno-jajeczno wymieszać. Przelać do naczynka do zapiekania i piec około
tost z dżemempieczenia Królewski krem chałwowy 300 ml śmietanki 30-36% 250 g chałwy waniliowej E.Wedel 250 g serka mascarponeDo smaku: świeże owoce: truskawki, maliny, borówki amerykańskie mięta Przygotowanie: Beza Białka o temperaturze pokojowej ubijamy na pianę, stopniowo dodając drobny cukier i ubijamy dalej w mikserze. Cukier puder i kakao przesiewamy przez sito
Niezły Młynekubić z cukrem a następnie dodać do niej mascarpone i dokładnie wymieszać. Powstały krem włożyć do rękawa cukierniczego, przy pomocy którego napełnić ptysia. W środek możemy włożyć 2-3 maliny
w mojej kuchniSzwedzkie ciasto które chyba wszyscy potrafią zrobić. Nie wymaga też wielu składników, chociaż czasem można spotkać różne wersje tego przepisu i tak np. z mąką migdałową, z szafranem, z malinami. Najczęściej podawane z łyżką bitej śmietany i świeżymi owocami. Natomiast dla mnie najlepiej smakuje z sosem żurawinowym który swoją kwaskowatością przełamuje słodkość ciasta. Moja wersja też nie jest oryginalna
MohiellaJednoporcjowy serniczek - idealny na śniadanie.. bo dziś nasze święto C : jednoporcjowy sernik waniliowy; serek homogenizowany, jagody, maliny Przepis: własny / 1 porcja / 150 g twarogu /użyłam półtłustego, bardzo zwartego - "krajanki" białko jajka łyżka budyniu waniliowego (lub śmietankowego) opcjonalnie: łyżeczka-łyżka cukru Jeśli zależy Wam, by serniczek nie popękał wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać
tost z dżememblender wysokoobrotowy, u mnie niestety tylko zwykły, ale i tak budyń był pyszny... :-) Gotowy budyń rozdzielić do pucharków. Przed podaniem można schłodzić, my zajadamy budyń na ciepło, z dodatkiem malin i domowego soku malinowego... pyszota... :-) Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie: www.sklepagnex.pl Smacznego
Smaczne ZdrowePoprawiona wersja owsianki kokosowej. owsianka kokosowa z malinami Przepis: własny /1 porcja/ 4 łyżki płatków owsianych 150 ml mleczka kokosowego z puszki 50 ml wody łyżka wiórków kokosowych Płatki i mleczko umieścić w garnku i gotować pod przykryciem, dopóki płatki nie wchłoną większości mleczka. Wlać wodę i dodać wiórki kokosowe. Gotować, aż owsianka uzyska pożądaną konsystencje. smacznego
tost z dżememgodzin. Przed podaniem ciasto wyjmujemy na blat, posypujemy cukrem pudrem i kroimy w romby lub kwadraty. Ja uwielbiam wszystkie kremowe ciasta podawać z sezonowymi drobnymi owocami jagodowymi – truskawkami, malinami, borówkami. Delikatnie kwaskowe świeże owoce świetnie przełamią słodycz kremu. SKŁADNIKI 750ml mleka – dowolnego, może być bez laktozy 130g cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego, 1 łyżeczka pasty waniliowej, laska wanilii lub opakowanie
Karo in the KitchenLato nie tylko pachnie owocami, ale i odurza całą paletą soczystych kolorów. Sezon na letnie owoce zaczyna się od truskawek, przechodzi przez czereśnie, a zaraz potem pojawiają się maliny, porzeczki, agrest, jagody,morele, jabłka. Dzisiaj prosty, ale efektowny deser właśnie z owocami lata. DESER z OWOCAMI LATA Składniki: 1 szklanka mleka 3 łyżki kaszy manny galaretka agrestowa
Bon appetit mon amiedodajemy mąkę, otręby, proszek do pieczenia i kakao. Masę mieszamy, a następnie smażymy na patelni placki. Podajemy z owocami lub syropem np. z agawy. Można też zrobić mus z malin , mango lub banana z pomarańczą , wystarczy zmiksować owoce blenderem. sos: Czekoladę gorzką rozpuszczamy z mlekiem. Rozpuszczoną czekoladą polewamy pankejki i posypujemy płatkami i owocami
Bon appetit mon amieskładniki zmiksować, ciasto wlać na patelnie i smażyć na średnim ogniu przez około 3 minut z każdej strony. Omlet ze śmietaną podawać z ulubionymi dodatkami, swój podałam z malinami, dżemem morelowym i wiórkami kokosowymi. smacznego
tost z dżemem