Składniki: melon truskawki jagody maliny banan 2 łyżki syropu klonowego Listki świeżej melisy Przygotowanie: Wymieszaj owoce , polej syropem klonowy, schłódź w lodówce
AZgotuj!chciałam coś zdrowego podać na śniadanie. Zrobiłam Mus z owoców z porcją antyoksydantów no i oczywiście dobra porcja błonnika z siemienia. Będziemy piękne i młode:) Składniki: maliny borówka amerykańska cukier trzcinowy do smaku po dwie łyżeczki mielonego siemienia lnianego na porcję listki melisy Składniki blendujemy. Można schłodzić lub dodać kruszony lód
AZgotuj!ostygnięcia. Zacznij ucierać masło dodając stopniowo ostudzony budyń. Gdyby się zważyło - a tak nie musi się stać - miej odrobinę wrzątku w pogotowiu. Krem rozprowadź na upieczonym cieście. Udekoruj malinami i cukrem pudrem. Włóż do lodówki
AZgotuj!cięższe od klasycznego biszkoptu na całych jajach. Dekoracja jaką tylko zamarzycie. Ja miałam jedynie sos toffi pod ręką, a jako, że była już późna pora nie poszłam po maliny, aby je udekorować . Ciastko inspirowane ciastem anielskim Marthy Stewart. 9 białek 9 łyżek drobnego cukru w miarę płaskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia 9 łyżek mąki pszennej - przesianej
AZgotuj!wilgotne w środku, dla podkreślenia smaku zetrzyj skórkę z limonki i dodaj do ciasta, kiedy go wyrabiasz. Zamiast dekorować ją na wierzchu. W lecie będę podawał je z malinami i listkami mięty
AZgotuj!Przepisy z innych blogów, które dla Was i dla siebie znalazłam :) 1) Jaglany sernik z malinami od MniuMniu wygląda idealnie, do tego składniki, które mam w zapasach, czekam tylko na jakąś specjalną okazję :) 2) Sałatka z rukoli z granatem i pomarańczą z Kwestii Smaku Wszystkie składniki miałam wczoraj pod ręką, szybko zrobiłam i muszę przyznać, że warto! 3) Wegański parmezan
Corner With Recipesjednej cytryny, krem: 500 ml śmietanki kremówki UHT, 1/2 laski wanilii, 240 g cukru pudru, 4 żółtka, 15 g żelatyny, 2 łyżki mleka 600-700 g owoców (porzeczki, maliny, borówki) Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do malaksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki
królestwo garówproponowałam Wam koktajl jagodowo-banannowy < klik >, który cieszy się dużym powodzeniem i jest najczęściej oglądam postem na moim blogu. Tamten był na bazie jogurtu naturalnego, z dodatkiem malin i soku z pomarańczy. Ten ma mniej składników, ale jest równie pyszny. Polecam! Składniki na 2-3 porcje: 1/2 szklanki mrożonych/świeżych jagód 2 banany ok. 400 g kefiru
Moja Galeria Smakuudziałem. Połączenie z ananasem jest bardzo udane. Chociaż może nie jestem obiektywna, gdyż uwielbiam ananasa w każdej postaci :) Ostatnio proponowałam Wam już koktajl dwuwarstwowy z mango i malinami ( klik ). Tutaj też zdecydowałam się na 2 warstwy. Lubię jak pijąc mieszają się smaki :) Poza tym koktajl ten dostarczy nam dużo wartości odżywczych. Ananas ma właściwości oczyszczające i wspomaga odchudzanie. Zawarta
Moja Galeria SmakuCranachan to tradycyjny szkocki deser składający się z warstw słodkiej śmietany, płatków owsianych i owoców (w tradycyjnej wersji są to maliny). Deser wzbogacony jest o miód i whisky. Składniki na 2 porcje: 200 g śmietany 36% 1 łyżeczka cukru pudru 1 granat 3 łyżki płatków owsianych 1 kostka czekolady 1-2 łyżki whisky ( w zależności od preferencji smakowych) 1 łyżka
Moja Galeria Smakunajlepszych, jakie jadłam. Muszę chyba zmienić tytuł bloga na coś z sernikiem ;D Śniadaniowy waniliowy serniczek pieczony w słoiku (zjedzony na zimno) podany z jogurtem greckim i malinami Przepis: na podstawie przepisu Marthy Stewart / 1 porcja - mały słoik - ok. 3/4 słoika 250 ml bez dodatków / składniki: około 100 g serka kremowego, śmietankowego 2 łyżki kwaśnej
tost z dżememposypania bułeczek, Wszyscy dobrze znamy i lubimy jagodzianki - drożdżowe buleczki z jagodami zamkniętymi w środku. Proponuję dzisiaj bułeczki z porzeczkami czarnymi, zamiast porzeczek mogą być borówki amerykań skie, maliny... Porzeczki umyć, osuszyć, oderwać szypułki, wymieszać z cukrem. Mąkę, jajka, cukier, sól, drożdże, roztopione masło, letnie mleko włożyć do miski i dokładnie wyrobić. Oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić
królestwo garówpatelni, będą wtedy miękkie i delikatne, dla dzieci (i nie tylko!) idealne; - zamiast jabłek w wersji letniej wykorzystujemy sezonowe owoce, w czerwcu były to truskawki, teraz wspaniałe będą maliny czy jagody, a tak naprawdę pełna dowolność, tyle że NIE WCISKAMY OWOCÓW DO CIASTA NA PATELNI, a jedynie dokładamy je do racuchów już na talerzu; - całość polewamy najlepszym sosem czekoladowym
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE