śniadania - 47413 przepisów (strona:692/3161)

Mus dyniowo gruszkowy z kardamonem – delikatny, pyszny i lekkostrawny 77

Aksamitny mus z dyni i gruszek wspaniały dodatek do owsianek, placków i deserów Podczas pobytu na warsztatach kulinarnych “Jarzynovy ferment” w Łowyniu pierwsze śniadanie przygotowała dla nas prowadząca Jarzynova , czyli Dominika Wójciak. Była to owsianko amarantusianka z pieczonymi gruszkami z syropem klonowym i przepysznym aksamitnym musem. Mus w smaku przypominał mango i nikt nie zgadł, że jest

Tajemnice Smaku
Szakszuka z cukinią i ziemniakiem 90

dobra przyznaję się, po prostu cukinii było tyle, że już pchałam ją do wszystkiego, nawet do Szakszuki Tak więc poczyniłam ten mariaż i dostałam, pyszne lekkie i zdrowe śniadanie. Polecam Ci, naprawdę się nie zawiedziesz, szczególnie jeśli jajka i cukinia bliskie są twemu żołądkowi Pyszne, proste i szybkie .. składniki dla 1 osoby: 1 mała cukinia wielkości ogórka , takie

Ogrodnik w podróży
Jaglanka kokosowa a'la Rafaello 76

Jaglanka ugotowana na mleku kokosowym z dodatkiem syropu klonowego i wiórków kokosowych to prosty i bardzo pyszny deser, który sprawdzi się równie idealnie na śniadanie, wtedy tylko może bez dodatkowego Rafaello ;) Z podanych składników wychodzą 2 porcje, w szklankach 330 ml. Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej, 250 ml mleka kokosowego z kartonika, 250 ml mleka kokosowego z puszki

Świat Domowej Kuchni
racuchy drożdżowe z jabłkami 123

Smażone racuszki drożdżowe to idealne śniadanie. Lubimy takie, zwłaszcza w weekend, gdy nie trzeba się spieszyć. Jesienią aromatyczne jabłka są dodatkiem oczywistym. Korzystając z zalet nieprzywierającej powłoki patelni WOLL przygotowałam racuchy w zdrowszej wersji  i całkowicie zrezygnowałam z tłuszczu do smażenia. Placuszki wyszły idealne, delikatne, puszyste i równomiernie zarumienione z każdej strony.    składniki

babka w formie
Pasztet z selera, batatów, z ryżem pełnoziarnistym, pomidorkami i nutą imbiru. 76

będziecie wołać o chleb. Dzięki dodatkowi ryżu pełnoziarnistego stanie się po prostu bardziej treściwy. W połączeniu z ulubioną sałatką i dressingiem będzie doskonałym pomysłem na kolację, albo śniadanie. Wykorzystałam pomysł Marka Zaremby wprowadzając odrobinę mojej inwencji twórczej. Będziecie potrzebować: - jeden duży seler pokrojony w kostkę oraz jeden batat pokrojony w kostkę - dwie łyżki mielonego siemienia lnianego - 4 łyżki uprażonych

Z Kuchni Do Kuchni
Surówka z czerwonej kapusty do obiadu i...nie tylko! 77

oleju, za którą przepadam ja i moje dzieci. Przygotujesz ją dosyć szybko. Szybko też zniknie, gdyż moje dzieci jedzą ją nie tylko jako dodatek, ale również samodzielnie na śniadanie lub kolację. Składniki w przybliżeniu. Możesz dodać mniej lub więcej poszczególnych składników.W oryginalnym przepisie podana jest natka pietruszki. Niestety w niedzielę rano kiedy ją robiłam natki pietruszki nie miałam

Z Kuchni Do Kuchni
Bananowo – kokosowe placki z amarantusem 84

Bananowo – kokosowe placki z amarantusem to moja propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie dla dzieci i dla dorosłych. Amarantus to jedna z najstarszych roślin uprawnych, stanowił podstawę pożywienia Indian. Jest niezwykle bogaty w błonnik, poza tym wapń, żelazo, magnez, kwasy jedno i wielonasycone. Zawiera też skwalen, który hamuje starzenie się komórek. Jest bezglutenowy. Amarantus ma bardzo specyficzny smak

Dorota Smakuje
CHLEBKI NAAN NADZIEWANE SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ 87

NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ   Chlebki naan nadziewane serem z rukolą roszponką i brzoskwinią: – Ciepły, ciągnący się żółty ser – Idealne na śniadanie – Delikatne lecz pełne smaku – Nieco słodkie dzięki rozkosznym brzoskwiniom – Łączą idealnie wszystkie smaki ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Mąka pszenna – 300g + do podsypywania – Jogurt naturalny – 150g

globuskulinarny
Sałatka w słoiku 123

lodówce zalega Ci kilka składników, z którymi nie masz pojęcia co zrobić, a wywalać niezbyt Ci się uśmiecha? Zainspiruj się moim słoiczkowym lunchboxem i stwórz swoją własną kompozycję. Takie śniadanie pozwoli Ci wyczyścić lodówkę i stworzyć coś naprawdę smacznego! Składniki na 3 słoiczki o poj. 290ml każdy 6 listków sałaty ½ pomidora (35g) 50g gotowanego mięsa z piersi kaczki

Kuchnia w czekoladzie
Pieczony omlet ze szpinakiem 101

Szybki omlecik na śniadanie ale pieczony. Jak mam wybierać to bardziej wole omlet pieczony niż smażony. Jest dla mnie bardziej delikatny, biszkoptowy. Dodatki według uznania, u   mnie dużo szpinaku świeżego

wesoła kuchnia
Kanapkowy przekładaniec 108

Gdzieś zobaczyłam w necie filmik a potem próbowałam odtworzyć ale chyba stworzyłam własną kanapkę. Tak czy siak jest pyszna i warto ją bliżej poznać. Polecam na obiad, śniadanie, kolację, gdzie tam chcecie. Kanapka z tortilli. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z RICOTTĄ, GRANATEM I POLEWĄ CZEKOLADOWO-ŚLIWKOWĄ 79

czekoladowe naleśniki wypełnione puszystą ricottą i miodem (lub dżemem pomarańczowym). Podane ze skórką otartą z pomarańczy, pestkami granatu i czekoladową polewą.  Świetne na jesienny popołudniowy deser lub słodkie śniadanie.  Ricottę można zastąpić rozmiksowanym twarogiem. ______________________________________________________ SKŁADNIKI 4-6 czekoladowych naleśników, np. z tego przepisu 250 g sera ricotta  1-2 łyżki miodu lub dżemu pomarańczowego opcjonalnie

cool and minty
Bułki maślane 65

Pyszne, szybkie, pulchne i szybko znikające bułki dla wszystkich smakoszy dobrego pieczywa. Bułki robi się naprawdę szybko i są znakomite na śniadanie z miodem, dżemem czy do wędliny. Bułki śniadaniowe. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem 100

Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem to prosta oraz szybka propozycja na puszyste i delikatne placuszki, które idealnie sprawdzą się jako śniadanie, kolacja lub też pyszna przekąska. Możecie do nich użyć dowolnych owoców i za każdym razem będzie smacznie! Uwierzcie, że warto skorzystać z tego przepisu.      Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem - składniki

Di gotuje
Pasztet z selera z orzechami 127

tani i prosty do przygotowania, ze składników łatwo dostępnych. Pasztety warzywne cieszą się coraz większą popularnością w naszym menu i coraz częściej goszczą na stołach nie tylko w porze śniadania czy lunchu, ale również na różnego typu uroczystościach rodzinnych czy z okazji świąt. Są świetnie prezentująca się przystawką i ciekawym urozmaiceniem tzw zimnej płyty. Pasztet z selera, pomimo tego

Dorota Smakuje