maliny - 13477 przepisów (strona:648/899)

Ptysie z bitą śmietaną i owocami 107

łyżeczka soli • 2 łyżki cukru • 3 szklanki mąki pszennej – ok. 400 g Krem • 1/2 litra śmietanki 30% • 4 łyżek cukru pudru • dowolne owoce sezonowe, u mnie maliny i borówka amerykańska Wykonanie: Ciasto • Zagotować wodę, olej, sól i cukier. • Dodać mąkę, szybko wymieszać i wystudzić. • Masę przełozyć do miksera, dodawać po jednym jajku. Miksować

To co kocham
Superdeser jogurtowy z jagodami goji 112

jakiś czas można sobie pozwolić na superjedzenie. Ja osobiście nie dodaję miodu ale superrodzina owszem słodzi. Składniki : • 1 duży jogurt • 1/2 szklanki jagód goji • kilka truskawek, malin, wiśni lub innych czerwonych owoców • 2 łyżki miodu • szczypta cynamonu Wykonanie: • Jagody goji zalać na noc wodą – taką ilością, aby przykryła jagody. • Następnego dnia zmiksować jagody z jogurtem

To co kocham
Tęczowe owoce w szampańskiej galaretce 116

Pucharek w każdej wersji można udekorować kleksem bitej śmietany. Składniki na 4 pucharki: Dowolne owoce w różnych kolorach • borówka amerykańska • ciemne i jasne winogrona • truskawki • maliny • brzoskwinie Galaretka • 500 ml słodkiego wina musującego • 2 łyżki żelatyny Wykonanie: • W pucharkach lub wysokich szklankach układać warstwami owoce od najciemniejszych do najjaśniejszych. • Truskawki i brzoskwinie

To co kocham
Serniczek z czekoladową śliwką 104

Delikatny ser i czekoladowa śliwka! W sezonie śliwkowym koniecznie pieczemy sernik z musem śliwkowym. Sernik ten powstał na bazie przepisu Senika z malinami i wyszedł równie pyszny. To, że nie jest wysoki, było celowe. Miał to być bardziej cieniutki batonik sernikowy i taki właśnie wyszedł. Kwaskowy i aromatyczny! Składniki

To co kocham
Mus z awokado, czekoladowy (paleo, bez glutenu i cukru) 119

awokado dojrzałe 3 łyżeczki kakao ½ szklanki mleka kokosowego 2 łyżki miodu ½ łyżeczki cynamonu Bita śmietana: 1 puszka mleka kokosowego łyżka miodu. Do posypania: mięta wiórki czekoladowe maliny orzechy mielone migdały suszone owoce Przygotowanie: Składniki na mus wrzucamy do blendera i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Ze schłodzonej puszki mleka kokosowego wyciągamy tą twardą

PaleoLife
Domowy sok a`la Kubuś- Thermomix 167

Usunąć powstałą na powierzchni pianę, ostudzić i rozlać do butelek.  Smacznego!:) UWAGA: Dla uzyskania ciekawszego smaku, lub dla odmiany, można dodać różnych innych owoców- np. pomarańcza, grapefruit, truskawki, maliny, ananas. Jeśli sok mają polubić i chętnie pić małe dzieci, warto przetrzeć go przez sitko przed rozlaniem do butelek, nasz syn zaakceptował go dopiero po takiej operacji, gdy był rzadszy

Aromatyczne Podróże
Kasza gryczana na ciepło z owocami 177

można tam kupić. Oczywiście nie wszystkie, ale olej na pewno :) Składniki na jedną porcję: 50 gramów kaszy gryczanej 1 małe jabłko (może być gruszka) 1 garść borówek (można zastąpić malinami) 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka kakao 1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego 1 łyżeczka miodu gryczanego 1 łyżka wiórków kokosowych do posypani a Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu

Szczęśliwa kuchnia
Sok marchew, mandarynka oraz banan 120

soku jest oczywiście marchewka ale pozostałe owoce możemy dobrać według uznania. Ja akurat miałam w domu mandarynki i banany więc to ich użyłam. W sezonie można śmiało sięgnąć po maliny, jabłka czy gruszki. Sok z poniżej podanych proporcji wychodzi dość gęsty Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie

mecooks
Orkiszowo - migdałowe ciasteczka z domową konfiturą (bez cukru) 160

proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka  domowe powidła (ja użyłam śliwkowych z pomarańczą , konfitury z pigwowca i malin i konfitury pigwowej) Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka - jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w 180 stopniach koło 12 minut. Ciasteczka przestudzić. Przekładać upieczone ciasteczka

FitKot
"Sceny kuchenne" Maria Pakulnis i Janusz Mizera 172

które będą wymagały więcej czasu. Oto kilka propozycji: Chleb faszerowany pieczoną papryką i tuńczykiem - mniam :-) Placek na cieście francuskim z pomidorami cherry i serami :-) Sałatka z pieczonych buraków z malinami :-) Czy pieczony indyk :-) Oprócz zdjęć potraw znajdziemy również zdjęcia szczęśliwych autorów :-) A na deser ;-) Książkę mogę szczerze polecić, jest do poczytania, pooglądania i ugotowania czegoś smacznego. Idealna na prezent (zbliża

kruche babeczki
Fondant, czyli Lava Cake 141

mieszając.  Formę na babeczki wysmarować masłem i wysypać mąką, wlać masę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, babeczki piec 10 minut.  Podawać z lodami i kwaśnymi owocami (truskawki, maliny

Cook&Love
Szlakiem WGL II 117

Zimą ma być przeprowadzony remont. Miejsce na weekend lub na dłuższy pobyt na wsi, grzyby i las za rogiem.  Własne jaja od szczęśliwych kur i ogród z plantacją malin, to dla łasuchów.  Na sporym terenie dwie wiaty/altanki, grill, na większe imprezy dla imprezowiczów i dla tych co wolą w ciszy posiedzieć.  Staw, piaskownica, huśtawki i boisko

królestwo garów
NAPÓJ WIOSENNY 170

Składniki: 25 dkg porzeczek czarnych lub czerwonych 20 dkg żurawin, malin lub wiśni 15 dkg cukru 0,9 l wody Sposób przygotowania: Owoce umyć, jagody oberwać z szypułek, wiśnie wypestkować, lekko zmiażdżyć. Owoce zalać wodą, dodać cukier i kilkakrotnie zagotować, odcedzić, płyn oziębić. Podawać w wysokich szklankach. Jeżeli napój jest mocno oziębiony, podawać go ze słomką

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Owoce i warzywa liofilizowane - lekko i zdrowo :) 181

kawałki, co zresztą zobaczycie na poniższych zdjęcia. Ciekawostką jest, że aby wyprodukować jeden kilogram liofilizowanych owoców potrzeba aż 10 kilogramów świeżych!!! ŻURAWINA  JEŻYNA  ŚLIWKA  GRUSZKA  MALINA  MIX OWOCÓW WIŚNIA BANAN JABŁKO  CZERWONA PORZECZKA  ARONIA  CZARNA PORZECZKA  CZARNY BEZ  JAGODA  ANANAS  MANDARYNKA  WARZYWA LIOFILIZOWANE  Do warzyw liofilizowanych

Zdrowie na języku :P
Owoce pod kruszonką z płatków jaglanych 83

jest on tak smaczny, dostępny ani tani jak cukier, ale na pewno zdrowszy. Ja pod kruszonką umieściłem 2 garstki mrożonych owoców leśnych (około 100g), ale świetnie sprawdzą się również maliny, jabłka, gruszki… zresztą co lubisz to dodaj. Jestem przekonany, że wszystkie owoce pod kruszonką będą pyszne. Dla mnie ilość cukru była idealna, ponieważ owoce użyte przeze mnie są kwaśne

Blendman