maliny - 13477 przepisów (strona:287/899)

Ciasto "Czarny Las" 127

Wilgotne, ciężkie, a jednocześnie rozpływające się w ustach z dodatkiem dżemu, czekoladowe ciasto z owocami lasu-jeżynami i malinami, oblane polewą czekoladową. Dla mnie wręcz idealne do kawy czy dla niespodziewanych gości. Poza sezonem możemy użyć dowolnych owoców nawet mrożonych. Ważne jest, aby użyć do ciasta kwaśnego dżemu czy nawet powideł śliwkowych wtedy jest genialne. Często wracam do tego przepisu(...)masła 25 dag gęstej śmietany 18 % 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki tortowej 1 szklanka dżemu z czarnej porzeczki 2  łyżeczki proszku do pieczenia Dr.Oetker 15 dag owoców malin i jeżyn do posypania Polewa czekoladowa do polania Sposób przygotowania: Masło wyjmujemy z lodówki godzinę wcześniej, wkładamy do dużej miski, wsypujemy cukier i ucieramy mikserem na puszystą masę, nie przerywając

Wanilia i Kardamon
Sernik mocno jagodowy 225

Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia. Następnie wyjąć i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Do dekoracji: 600 g schłodzonej śmietany kremówki 36 % 250 g świeżych malin 100 g świeżych jagód 1 łyżka cukru pudru cukier puder do posypania Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Przełożyć ubitą śmietanę do worka cukierniczego zakończonego ozdobną(...)końcówką np. dużą gwiazdką. Schłodzony sernik udekorować śmietaną. Na wierzchu ułożyć maliny i jagody. Przed podaniem sernik można oprószyć cukrem pudrem. Przechowywać w lodówce. Smacznego

maniapieczenia
Jaglany sernik czekoladowy z malinami 123

odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy w mikrofali lub na palniku, jedynie do rozpuszczenia NIE MOŻE SIĘ ZAGOTOWAĆ. Dokładnie mieszamy z masą. Wykładamy na spód owsiany. Chłodzimy. Polewa: 1/2 szklanki malin 1 łyżka miodu 3 łyżki deseru sojowego lub jogurtu  1 łyżeczka żelatyny + 1 łyżka zimnej wody  Maliny rozgniatamy widelcem. Mieszamy z jogurtem. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy

Chocolate Muffin Blog
Sernik brzoskwiniowy na zimno 147

ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą. Masę wylać na biszkopty. Odłożyć do lodówki do stężenia. 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej 3 dojrzałe brzoskwinie około 150-200 g malin Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia. Na zastygniętej masie ułożyć pokrojone brzoskwinie wraz z malinami. Zalać tężejącą galaretka i odłożyć do lodówki do stężenia

Moja Galeria Smaku
Tort „Pożegnanie lata” 141

pachnące kanikułą ciasta. Korzystając jeszcze z tego, co daje nam w tym okresie natura, warto upiec tort pełen letnich skarbów: cierpkich jeżyn, kwaśnych porzeczek, słodkich borówek i oblanych czerwienią malin, które skąpane w bitej śmietanie i ukryte między lekkim jak puch biszkoptem, staną się prawdziwym ukoronowaniem lata. * SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 18 cm i wysokości 10 cm Biszkopt(...)mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru Poncz: sok z 1 cytryny 3 łyżki miodu 100 ml ciepłej wody Dodatki: 300 g borówek amerykańskich 300 g jeżyn 300 g malin 200 g czerwonych porzeczek 4 bezy kilka listków świeżej mięty * PRZYGOTOWANIE Biszkopt Białka oddziel od żółtek. Wrzuć je do dużej misy i ubij ze szczyptą soli na sztywno. Następnie powoli zacznij

Food Square
Malinowy sernik bez pieczenia na czekoladowym spodzie jaglanym 158

tortownicy. Masa: 500 g serka ricotta 2 łyżki miodu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 galaretka truskawkowa bez cukru* 1 łyżka żelatyny 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego 1 szklanka malin, mogą być mrożone** Serek, jogurt i miód zmiksować. Żelatynę i galaretkę zalać wodą do przykrycia, wymieszać do rozpuszczenia. Dodać do masy i zmiksować do otrzymania gładkiej konsystencji. Na koniec wmieszać maliny

Chocolate Muffin Blog
sernik z malinami 135

białego sera 100 ml śmietanki kremówki 200 g cukru 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo: 300 – 400 g malin wykonanie: Ser mielimy 3 razy. Jajka mieszamy z cukrem przy pomocy widelca. Do sera dodajemy śmietanę kremówkę, jajka z cukrem, przesiane mąki oraz ekstrakt waniliowy. Wszystko miksujemy tylko do połączenia się(...)składników. Gotową masę wylewamy do foremki z podpieczonym spodem. Na wierzchu układamy maliny, oprószamy je delikatnie mąką ziemniaczaną i ścieramy pozostałe ciasto. Całość pieczemy w 160 st. C, przez ok. 75 min. lub dłużej, aż środek sernika będzie ścięty i sprężysty. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem schładzamy w lodówce i dodatkowo możemy oprószyć cukrem pudrem. Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Lody malinowo-jogurtowe 101

sorbet malinowy. Przez całe lato w zamrażalniku mam różne lody, w miarę ich ubywania dorabiam ciągle nowe smaki. Lody malinowe zrobiłam wersji - na patyku. Zapraszam do spróbowania! 1 szklanka malin 0,5 szklanki jogurtu typu greckiego 1 łyżka cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Maliny przetrzeć przez sitko, w ten sposób pozbyć się pestek. Wymieszać powstały sos malinowy z cukrem pudrem

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tarta z owocami i truflowym kremem z białej czekolady 194

Genialna tarta, której nie można pominąć w sezonie letnim :) Maliny, jeżyny i borówki aż się proszą by wylądować na tym cieście, więc po prostu nie można odmówić im tej przyjemności :) Do tego pyszny tkrem z białej czekolady o konsystencji trufli z dodatkiem wanilii i alkoholu oraz intensywne w smaku, kakaowe kruche ciasto. Poezja! SKŁADNIKI ciasto: 1 szklanka mąki 100g zimnego(...)mascarpone 200g dobrej białej czekolady 1 łyżka ekstraktu waniliowego 40ml wódki lub białego rumu 1-2 łyżki cukru pudru lub mleka w proszku (opcjonalnie) dodatkowo ulubione owoce - u mnie maliny, jeżyny i borówki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę wraz z kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem przesiewamy na stolnicę. Po środku robimy dołeczek, wbijamy żółtka i lekko zarabiamy ciasto nożem. Na koniec

DefinicjaSmaku
Szybki mus czekoladowy bez jajek 253

całości mleczną, jednak zrezygnuj wtedy z dodatku cukru. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady - min. 60% kakao (u mnie 74%) 2-3 łyżeczki cukru pudru 200 ml śmietanki 30% świeże maliny i borówki do dekoracji Przygotowanie: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Zdejmij z palnika, zostaw do lekkiego przestudzenia. Owoce opłucz pod bieżącą wodą i zostaw na talerzyku na listku ręcznika papierowego(...)miksowania stojącego miksera) lub partiami, miksując po każdej porcji, jak ja. Miksuj kilka chwil, aż uzyskasz jednolitą masę. Przełóż do szklanek lub małych salaterek. Na górze ułóż ładnie maliny i borówki. Podawaj od razu lub po schłodzeniu

Anioszek w kuchni
Maslane ciasto drozdzowe z jezynami i malinami, z kruszonka czyli poWeekendowe Lakocie odc.129 152

razem chcę zaprosić Was na pyszne, lekkie ciasto drożdżowe, pachnące masłem i owocami leśnymi. Proporcja jest idealna na dużą blaszkę do ciasta. Maślane ciasto drożdżowe z jeżynami i malinami, z kruszonką  ciasto: 550 g mąki pszennej luksusowej (typ 550) 240 ml ciepłego mleka 2 jajka 25 g świeżych drożdży 70 g cukru waniliowego 70 g  masła szczypta soli(...)malin i jeżyn kruszonka: 60 g mąki pszennej 50 g cukru waniliowego 50 zimnego masła Do misy miksera kruszymy świeże drożdże, dodajemy 2 łyżki mleka i łyżkę mąki oraz 10 g cukru waniliowego. Mieszamy, odstawiamy w ciepłe miejsce by drożdże ruszyły. Rozpuszczamy masło i odstawiamy by przestygło. Do miski z zaczynem przesiewamy mąkę, dodajemy sól, pozostały cukier, wbijamy 2 jajka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szybki, dietetyczny torcik czekoladowy na waflach ryżowych 192

ryżowe 250 g twarożku półtłustego 2 łyżki kakao 1 miarka odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym lub innym 2 łyżeczki miodu (jeśli nie używamy odżywki) 2 płaskie łyżki jogurtu naturalnego maliny do dekoracji Twarożek, jogurt,  kakao i odżywkę zmiksować na gładką masę. Jeden z wafli ułożyć na talerzu, rozsmarować połowę kremu i przykryć drugim waflem. Powtórzyć czynność. Niewielką ilość kremu(...)zachować na dekorację tortu z wierzchu. Poukładać maliny. Schłodzić. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Grysikowiec z galaretką i owocami (bez pieczenia) 278

nawet początkująca gospodyni. I możecie być pewni, że zawsze się uda a goście będą zachwyceni ;) Możecie dodać do niego swoje ulubione owoce. Ja użyłam brzoskwinię, borówki i maliny. Pyszny! :))) Masa grysikowa: 1 l mleka 200 g masła 2/3 szkl cukru łyżka cukru waniliowego 1 szkl grysiku 2 galaretki malinowe brzoskwinia 1 szkl borówki amerykańskiej 1 szkl malin

Smakołyki Asi
Tarta rustykalna z morelami, śliwkami i malinami 155

mąki pszennej 130 g masła 30 g cukru pudru trzcinowego jajko 2 łyżki śmietany 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia   pół kg moreli szklanka małych śliwek pół szklanki malin 2 łyżki płatków migdałów Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Całość siekamy z masłem po czym dodajemy jajko i śmietanę. Zagniatamy na gładkie ciasto. Wkładamy na 10 minut(...)margines ciasta który później zawijamy do środka. Całość posypujemy płatkami migdałów. Tartę pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach. Smacznego :) Artykuł Tarta rustykalna z morelami, śliwkami i malinami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Malinowy król 269

cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, masy: 2 opakowania śnieżki, 2 szklanki mleka, 4 galaretki malinowe, 300 ml kremówki, 3 łyżki cukru pudru, łyżka żelatyny, 70 ml wrzątku, dodatkowo: maliny, czekolada mleczna . Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę, stopniowo dodajemy po jedynym żółtku oraz cukier. Cały czas mieszając wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę. Ciasto przelewamy(...)wody i przykrywamy blatem biszkoptu. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę kremówkę ubijamy, stopniowo dodajemy cukier puder i na końcu wlewamy wystudzoną żelatynę. Śmietaną dekorujemy wierzch ciasta, posypujemy malinami i starkowaną czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin przed podaniem. Smacznego

paapilotkaa