maliny - 13477 przepisów (strona:292/899)

Dynia jak pianka. 140

Dyniowy mus z ricotty; z malinami  Jeszcze nie zima, a ja już rozmrażam maliny xd Gotowe śniadanie, gorąca kawa, jeszcze tylko wytrzymać do tej 15 w szkole, doczłapać się do domu dwie godziny później i weekend... powiedziałabym, że odpocznę, ale znów tego nie zrobię, bywa :D  Czasami ogarnia mnie jakaś taka bezsilność, niemoc, zawieszenie, pomimo, że wiem

More food, love and dreams
Koktajl malinowo-brzoskwiniowy z wodą kokosową 119

Składniki na 2 porcje: 1 szklanka wody kokosowej 1 szklanka malin 2 brzoskwinie 1 łyżeczka chia 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżka miodu Brzoskwinie pozbawić pestek. Pokroić na kawałki. Do blendera wlać wodę kokosową, dodać maliny, brzoskwinie, chia, siemię oraz miód. Zmiksować

Moja Galeria Smaku
Dyniowe gofry na szybko. 147

Dyniowe gofry owsiane*; z gruszką, malinami  i dom. truskawkowym dżemem chia  *pół owsiane, pół z mąki gryczanej  Maliny to ostatnio taki weekendowy rarytas, dziękuje mamusiu, za to jeszcze lepiej smakują < 3 Gdzieś tam pomiędzy kruszeniem ciasteczek, mieszaniem masy, krojeniem.. wszystkiego, piekę sobie gofry prawie, że na obiad, ale natłok rzeczy i myśli, czy okej

More food, love and dreams
Dżem malinowy 115

Sezon malinowy już w pełni...u mnie przedtem malin nie było..susza dała się we znaki..ale deszczu trochę popadało i malinki  na mojej działce i u mamy"odżyły"i tak oto zrobiłam dżem ..ja zrobiłam z większej porcji ..do tego dżemu użyłam gotowego żelfixu itp.. 1 kg malin 0,5 kg cukru żel do dżemów Odważyć

Moje domowe kucharzenie
Nie do końca. 138

Zapiekany budyń dyniowy;  z figami i malinami, oraz miodem i pestkami dyni Bo miałam wstawić do lodówki przed zapieczeniem by stężał, ale Natalia gapa przypomniała sobie o tym dopiero w połowie pieczenia więc nie wyszedł taki do końca jak chciałam, ale nie ma co płakać i rozpaczać, tak czasami jest, nie wszystko wychodzi, pewnie kiedyś bym już(...)zjadła, "bo nie jest taki jak powinien być" dzisiaj zajadam z uśmiechem i cieszę się z kupionych przez mamę malin i mam pretekst by szybciej zrobić podobny

More food, love and dreams
Granola malinowa 134

przepełnionego cukrem i utwardzonymi tłuszczami. Granolka jest bardzo treściwa, pełna zdrowych płatków owsianych i żytnich, z chrupiącymi orzeszkami ziemnymi w miodzie oraz malinowym twistem :)    Składniki : 1 szklanka malin 1/2 szklanki orzeszków ziemnych 1 szklanka płatków żytnich 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki miodu lub syropu daktylowego Orzechy i płatki wymieszać z miodem. Maliny rozgnieść widelcem na puree. Wymieszać

Chocolate Muffin Blog
Malinki w słoiku 127

Najlepsze są oczywiście zerwane prosto z krzaczka i odrazu zjedzone. Jednak przyjemnie jest też zimową porą przymieść mały słoiczek ze spiżarki i zjeść "na raz" jego zawartość :-)  SKŁADNIKI: - maliny - cukier - trochę wody (1 łyżka na słoik) Maliny zasypuję cukrem. Ilość cukru jest dowolna, chodzi o to, aby pod jego wpływem malinki puściły trochę soku (ja dałam na całą ilość

Wielopokoleniowo
Proste ciasto z malinami 145

Sezon na maliny wciąż jeszcze trwa i dlatego malinowe ciasto wjechało na nasz stół. Do wypieku użyłam mąki samorosnącej, ostatnio jestem nią zauroczona, natomiast jeśli takiej nie macie wystarczy dodać 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Dużo malin w tym roku zamroziłam i zrobiłam sok ale bez ciasta sezon nie byłyby pełny, stąd też mój wypiek. Ciasto lekkie, puszyste i bardzo

Moje Małe Czarowanie
Batoniki a`la Bounty z Maliną lub Jeżyną - moje ulubione! 170

masła 1 łyżka likieru kokosowego, typu mlecznego ja użyłam Canari Dodatkowo: ok. 100 g czekolady do rozpuszczenia ( ja użyłam ok.70 g gorzkiej i 30 g mlecznej) kilka owoców świeżych malin kilka owoców świeżych jeżyn Wykonanie: Na początku rozpuściłam czekoladę w kąpieli wodnej. Silikonowe foremki wysmarowałam rozpuszczoną czekoladą i wstawiłam do lodówki. Można tą czynność powtórzyć i pokryć ścianki dwoma warstwami(...)wyciągnęłam foremkę na czekoladki pokrytą wcześniej czekoladą. Masą kokosową wypełniłam wgłębienia w taki sposób jak widać to na zdjęciu wyżej, w środek wcisnęłam po jednym owocu jeżyny lub maliny w każde wgłębienie. Wcześniej rozpuszczoną czekoladę ponownie umieściłam w kąpieli wodnej, bo troszkę mi zastygła. Rozpuściłam jeszcze raz i zalałam masę kokosową z owocem, czyli zamknęłam czekoladki. Foremkę z czekoladkami wstawiłam

Blondynka Gotuje
Gofry bez jaj, czyli wegański poranek. 135

vege) Kukurydzane gofry bananowe*,  z rozgniecionym i malinami i syropem klonowym  *z mąki kukurydzianej Pomiędzy całym zamieszaniem, odsypianiem nocy, pieczeniem ciasteczek, robieniem kolażu..odrabianiem roz. polskiego(taki jest plan, że to zrobię), gdzieś w południe piekę sobie gofry, a wieczorem idę znów zarwać noc,  bo 18-nastka przyjaciółki, w między czasie jeszcze próbuję nacieszyć się tatą(...)całym tygodniu i cieszę ostatnimi chyba w tym roku malinami

More food, love and dreams
wegańskie i bezglutenowe ciasto karobowe z owocami 245

przeszkadza :) Jednak wszystko co dobre szybko się kończy... Letnie owoce też już powoli się konczą, na straganach zaczynają królować śliwki i jabłka. Jednak jeszcze jest okazja, żeby kupić maliny i borówki i upiec ciasto z tego przepisu! :) Jakiś czas temu robiłam podobne, z truskawkami - KLIK , dzisiejsze jest jednak z dodatkiem karobu. Jeśli nie macie karobu możecie użyć kakao, lub zakupić(...)przy tej ilości ciasto jest lekko słodkie, mozna zwiększyć ilość cukru) ~1 1/2 szklanki (330ml) mleka sojowego + 2 łyżki soku z cytryny ~1/3 szklanki (60ml) oleju ~300g borówek i malin (łącznie) Piekarnik nagrzewamy do 190*C. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia a boki smarujemy olejem i posypujemy lekko mąką. Mleko sojowe mieszamy z sokiem z cytryny i odstawiamy

chili & sugar
Najlepszy Domowy Sorbet Malinowy (bez Maszynki do Lodów) 233

alternatywa dla tradycyjnych lodów. Jego smak jest wyjątkowy a podany z bitą śmietaną to wprost poezja dla podniebienia. Najlepszy Domowy Sorbet Malinowy (bez Maszynki do Lodów) - Składniki: 500 g malin 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody sok z połowy cytryny łyżka wódki (w wersji dla dzieci można pominąć) Najlepszy Domowy Sorbet Malinowy (bez Maszynki do Lodów) - Sposób przygotowania: Wodę podgrzewamy(...)następnie dodajemy cukier i energicznie mieszamy do rozpuszczenia i zagotowania wody. Gotujemy ok. 5 minut do momentu lekkiego zgęstnienia syropu. Studzimy. Maliny miksujemy blenderem a następnie starannie przecieramy przez sito w celu pozbycia się pestek. Do musu malinowego dodajemy sok z cytryny i wlewamy przygotowany syrop i energicznie mieszamy do połączenia składników. Studzimy, a następnie przelewamy do plastikowego pojemnika

Słodka Strona
domowa nalewka malinowa [+18] 168

składniki: 1000 g świeżych malin 150 g cukru 1000 ml wódki 48 % 250 ml wody 1 laska wanilii wykonanie: Maliny oraz rozkrojoną wzdłuż laskę wanilii zalewamy w dużym słoju alkoholem, zakręcamy i odstawiamy na ok. 2 tygodnie. Następnie przecedzamy przez np. gazę. Z wody i cukru gotujemy syrop, studzimy i wlewamy do nalewki, mieszamy (możemy ewentualnie jeszcze dosłodzić). Malinówkę rozlewamy

Domowy Smak Jedzenia
Pieczona owsianka z malinami 262

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiaj podaję przepis na kolejną pieczoną owsiankę, tym razem zrobiłam ją z malinami, twarogiem i amarantusem. Co tu dużo mówić jest po prostu przepyszna – smakuje o wiele lepiej niż gotowana Polecam, świetnie nadaje się do zabrania ze sobą do pracy lub do szkoły dla naszych dzieci(...)drugie śniadanie Post Pieczona owsianka z malinami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Ricottowy muffin nadziany jesienią. 148

Ricottowy muffin, nadziany kremem dynia-masło orzechowe; maliny, kawa  Cieszę się takim porankiem, mimo, że pogoda już nie taka, mimo, że szaro i pochmurno, ale akurat dzisiaj mi to nie przeszkadza. Pokój po kilku dniach totalnego wywrócenia go do góry nogami, meble na środku zawsze fajne, w końcu wraca do stanu użytku, pomalowane, poprzesuwane z dużą(...)coś do posłodzenia, cynamon (wszystko porządnie wymieszać) Suche składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy mokre i miksujemy, przekładamy ciasto do foremki/papilotki, wypełniając ją do połowy, nakładamy farsz(ew. wtykamy kilka malin)* i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez ok.35min. * mi cały farsz się nie zmieścił/nie ryzykowałam, że muffina nie wyrośnie, ale idealny

More food, love and dreams