prosto z Polski. Polecam! Będziecie potrzebowali : 125 g owocowego puree (użyłam jagód od babci Danusi) 1 białko kurze Aby uzyskać puree wystarczy: 250 g jeżyn lub malin 100 g cukru 1 łyżka soku z cytryny Maliny zagotować z cukrem, dodać sok z cytryny i chwilkę pogotować. Przetrzeć przez sitko i wystudzić. Wystudzone puree połączyć z białkiem
Piekarz-Kucharz-Garkotłukpołączenia. Masę przekładamy do tortownicy na wcześniej upieczony spód czekoladowy. Pieczemy w 160 st. C przez ok. 40 min. Upieczony odstawiamy do przestudzenia. składniki na galaretkę malinową: 150 ml malin w soku własnym 150 ml wody 1 galaretka truskawkowa wykonanie: Maliny z sokiem przekładamy do rondelka. Dolewamy wodę. Całość doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia, dodajemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia
Domowy Smak Jedzeniarównież po przepis na pyszną Nocną Owsiankę . Składniki (1 poracja): 1/3 szklanki płatków owsianych zwykłych 1/4 szklanki mleczka kokosowego 1 łyżka syropu z agawy 1/2 szklanki świeżych lub mrożonych malin ciepła wody Przygotowanie: 1) Płatki owsiane zalać ciepłą wodą, tak aby sięgała do wysokości płatków i odstawić na ok. 15 min. 2) Następnie płatki wymieszać z mleczkiem kokosowym, syropem(...)agawy oraz owocami. 3) Gotową masę przełożyć do naczynka do zapiekania. Kilka malin można poukładać na wierzchu (delikatnie wciskając), żeby gotowa owsianka ładnie wyglądała 4) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 35 min bez przykrywania. 5) Najlepiej podawać ciepłą od razu po przygotowaniu. Artykuł Pieczona owsianka kokosowo-malinowa | Królewskie śniadanie pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meLubisz ryż na mleku? To świetnie, bo dziś szczególna propozycja na takie śniadanie lub deser. Niby zwykły ryż na mleku z malinami i... The post Ryż na mleku z malinami i bananem – śniadanie na słodko appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comsmakowych. Do mojego drinka wybrałam gin, ale jeśli nie lubicie, możecie dodać wódkę lub nawet rum. Niezmienne są tu jednak owoce, a raczej mus przygotowany na ich bazie. Mrożone maliny Poltino mam zawsze w swojej zamrażarce. Dzisiejszego dnia, a raczej wieczora, okazały się być niezbędne. PRZEPIS NA DRINK MALINOWY Z GINEM Składniki: 2 łyżki musu malinowego 50 ml ginu(...)lubuskiego 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego kilka listków mięty plasterek cytryny kostki lodu woda gazowana Przygotowanie drinka: 1. Mrożone maliny rozmrozić i zmiksować. Zmiksowane owoce przetrzeć przez sito. Do drinka używać tak przygotowanego musu malinowego. 2. Do wysokiej szklanki przełożyć 2 łyżki musu malinowego, dodać cukier trzcinowy, oraz listki mięty - wymieszać. 3. Następnie do szklanki wrzucić kilka kostek lodu
kolorowotorcikowocytrynowym nadzieniem użyłam formy do muffinek, którą wysmarowałam masłem i przełożyłam papierem do pieczenia uciętym w paski. Jeśli chodzi o owoce, to dziś dodałam zamrożone jagody i świeże maliny- bo to miałam pod ręką. Mini tarty z cytrynowym nadzieniem idealnie komponują się również z porzeczką. Mini tarty z cytrynowym nadzieniem 2016-09-05 17:30:27 Write(...)żółtko szczypta soli Masa 1 żółtko 200 g kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki soki z cytryny 4 łyżki śmietanki 30% 2 czubate łyżki cukru cukier wanilinowy garść jagód, malin Instructions Z mąki, cukru pudru, masła, żółtka oraz z szczypty soli zagnieść ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i chłodź przez 30 min w lodówce. Wysmaruj formę masłem i przełóż papierem
Rusty Forkproponuje takie ciasto ale miałam ochotę przywołać jeszcze na chwilę lato i powiem Wam udało się :) . Ciasto jest pyszne i proste w wykonaniu, a co najważniejsze jest pełne malin i jagód oraz aromatycznych migdałów . Dla mnie połączenie idealne :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 3 jajka 150g jogurtu naturalnego ¼ szklanki oleju roślinnego np. rzepakowy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego około 250g jagód i malin 2 garście całych migdałów (jakieś 80g) Wykonanie: w misce mieszamy suche składniki czyli mąkę, cukier, zmielone migdały, proszek dopieczenia, cynamon i szczyptę soli następnie dodajemy jajka, jogurt, olej, ekstrakt waniliowy
Słodkie zapomnieniebardzo smaczne, a na dodatek proste w przygotowaniu. Zdecydowałam się na wersję z krem na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone , natomiast zamiast pestek granatu , użyłam maliny i jagody, które bardziej pasują według mnie do nazwy ciasta Leśny mech. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)wierzch i kruszymy go na okruszki ciasto układamy na paterze, smarujemy go kremem, a wierzch posypujemy okruszkami, które lekko dociskamy, na koniec na górze układamy owoce np. maliny i jagody lub pestki granatu. Źródło: Książka „ Wyśmienite ciasta owocowe
Słodkie zapomnienie140g cukru 120g gorzkiej czekolady 70% 80g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukru waniliowego 1 szklanka malin Wykonanie: do rondla najlepiej z grubym dnem wkładamy masło, cukier oraz połamaną czekoladę, całość rozpuszczamy , co jakiś czas mieszamy aby masa się nie przypaliła, gotową odstawiamy do przestudzenia(...)przestudzonej masy maślano czekoladowej dodajemy pozostałe składniki czyli , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, jajka oraz ekstrakt waniliowy, całość miksujemy do połączenia składników, na koniec dodajemy maliny, delikatnie mieszamy ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami do ¾ ich wysokości pieczemy około 18-20 minut w temperaturze 180°C, jak autorka wskazuje studzimy w foremkach. Źródło: http://www.slodkiefantazje.pl/przepisy/3299/muffinki-brownies-z-malinami
Słodkie zapomnienieSkładniki ( 24szt+/- lub mała tortownica 18cm): 1 tabliczka (100g) gorzkiej czekolady 70% 100g masła 50g mąki pszennej 75g brązowego cukru 3 średnie jajka garść malin Wykonanie: do miski wkładamy połamaną czekoladę oraz masło i roztapiamy je w kąpieli wodnej, odstawiamy do lekkiego przestudzenia do drugiej miski dodajemy mąkę, cukier oraz jajka, mieszamy następnie wlewamy lekko przestudzoną masę czekoladową(...)mieszamy do połączenia składników do foremek lub formy np. silikonowej nalewamy ciasto, następnie układamy na wierzchu maliny, delikatnie je wciskając w masę czekoladową pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC ( warto sprawdzić patyczkiem lub wykałaczką czy brownie po tym czasie jest już upieczone i nie ma na patyczku surowego ciasta). Źródło: http://www.zajadam.pl/deser/brownie-ciastka
Słodkie zapomnienieNalewka cytrynowa przypomina włoski likier Limoncello. Ma bardzo orzeźwiający smak i doskonale sprawdzi się w letnie dni, jednak jeśli dodacie do niej odrobinę spirytusu i miodu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!duży dojrzały banan (125 g) 30 g mąki migdałowej (Targroch) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżeczka oleju kokosowego (Targroch) dodatki: morele niesiarkowane (Targroch) i maliny Przygotowanie: Banana rozgnieć widelcem na "packę" i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Rozgrzej patelnię (możesz użyć odrobiny oleju) i nakładaj porcję ciasta (polecam smażyć malutkie placki, gdyż tak jest łatwiej(...)Smaż na średnim ogniu do pojawienia się pęcherzyków, a następnie przewróć na drugą stronę i smaż ok. 1 minuty. Podawaj z posiekaną morelą i malinami
Zdrowie na języku :Ptwaróg chudy) -100 g cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) -2 łyżki soku z cytryny -4 łyżki żelatyny+400 ml gorącej wody -260 g śmietanki 30% -400 g malin -pół opakowania lub całe galaretki cytrynowej w zależności, jaką grubość preferujecie+0,5 lub 1 szklanka wody Przygotowanie: 1. Daktyle jak suszone zalewamy wodą i odstawiamy na 3 godz(...)powstałą białą masę wylewamy na spód. Wstawiamy do polówki do stężenia.(ok 40 min) 4. Pod koniec tego czasu powtarzamy proces ze śmietanką i żelatyną, dodatkowo dodając maliny. Powstałą masę wylewamy na biały spód i ponownie do lodówki do stężenia masy. 5. Przygotowujemy galaretkę (ja dałam pół opakowania), odstawiamy do lekkiego stężenia i wylewamy na sztywny spód. Wstawiamy
Zdrowie i pysznie na talerzuLubella Kakao i miód. Super smak, nie za słodki. Babeczki posmarowałam powidłami śliwkowymi i napełniłam masą kokosową. Jako, że lubię do śniadań dodatek owoców, wierzch babeczki wieńczy pyszna malina:) Takie babeczki, choć nieco kaloryczne, są świetne na poprawę nastroju. Nie najemy się nimi do syta, za to będą doskonałym sposobem na miłe i smaczne rozpoczęcie dnia. Co ważniejsze – można(...)cukrem. Gdy się zagotuje, dodajemy wiórki kokosowe. Gotujemy, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Następnie dodajemy 1-2 łyżki masła, mieszamy. Studzimy. Masą kokosową napełniamy babeczki. Dekorujemy dowolnie, maliną lub posypujemy dodatkowo pokruszonymi płatkami. Uwagi: Po przygotowaniu – jeśli nie zamierzamy zjeść ich od razu – przechowujemy w lodówce. #dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes
Smaki Na Talerzu