smakami, ale i artystycznie :) Nie od dziś wiadomo, że do przyrządzania koktajli najlepiej nadają się świeże warzywa i owoce. Jednak w środku zimy trudno o dobrej jakości truskawki czy maliny. Dlatego te mrożone będą idealną bazą takiego smoothie. Ja do przygotowania swojego koktajlu również użyłam mrożonek i zimą korzystam najczęściej z takich owoców. Smoothie bowl to idealna propozycja na śniadanie(...)mrożone owoce (wcześniej ich nie rozmrażać - wówczas koktajl będzie bardziej aksamitny)*. Wlać sok z buraka i miód. Całość dokładnie zmiksować. Przelać do miseczki. Udekorować dowolnymi dodatkami. Ja użyłam mrożonych malin, banana, posiekanych pistacji, wiórków kokosowych i siemienia lnianego. *jeśli Wasz blender nie posiada funkcji kruszenia lodu wówczas najlepiej najpierw owoce rozmrozić. Przepis bierze udział w konkursie
My simple kitchenciasto: 1/2 szklanki wody 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 250 g margaryny 4 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie: 450 g mrożonych malin galaretka malinowa 1 łyżka żelatyny ponadto: 350 ml śmietanki 36% 250 g maskarpone 1 łyżka cukru pudru serduszka cukrowe i czekoladowe srebrne perełki cukrowe Wodę, kakao i cukier przełożyć(...)ostrym nożykiem zrobić wgłębienie wybierając ze środka ciasto,tak aby powstał spory dołek. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 250 ml gorącej wody i do jeszcze gorącej wsypać mrożone maliny. Galaretka zacznie błyskawicznie tężeć więc od razu napełniać wydrążone babeczki. Śmietankę ubić z cukrem pudrem,połączyć z maskarpone . Ubitą śmietanę przełożyć do szprycy i udekorować babeczki. Gotowe babeczki schłodzić
Kolorowa kuchnia Elkisłodkie, że owsianka nie wymaga dodatku żadnego cukru. Obowiązkowo muszą się znaleźć w niej orzechy (u mnie migdały), bo dzięki nim nasz umysł będzie miał dużo energii do pracy. Maliny są nie tylko pysznym dodatkiem, ale również zadbają o nasze zdrowie. Daktyle polecam w szczególności Paniom, bo zmniejszają ryzyko zachorowania na raka m.in. jajników i piersi. W mojej owsiance wykorzystałam(...)napęcznieniu jest gęsta, więc jeżeli wolicie bardziej lejną, to wystarczy zwiększyć ilość mleka. Z podanej ilości składników wychodzi duża porcja owsianki lub dwie mniejsze. SKŁADNIKI 50 g (garść) mrożonych malin 25 g (3 łyżki) płatków owsianych lub mieszanych 7 migdałów 5 daktyli 1 płaska łyżka mielonego lnu 1/2 łyżeczki całych ziaren siemienia lnianego 1 banan 200 ml mleka (u mnie
Passions hobbies lifedrobnego cukru (nie cukru pudru) szczypta soli serek jagodowy: 250 g mascarpone 2 łyżki jagód (w sezonie świeżych, tu użyłam rozmrożonych) serek malinowy: 250 g mascarpone 2 łyżki malin (w sezonie świeżych, tu użyłam rozmrożonych) dodatkowo: świeże owoce do ozdoby Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Gdy będą już prawie sztywne, maksymalnie zwiększamy obroty blendera(...)nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut. Bezę studzimy w wyłączonym piekarniku. Mascarpone miksujemy z jagodami oraz malinami. Na wystudzoną bezę nakładamy obie masy. Ozdabiamy świeżymi owocami. Smacznego :) Artykuł 7 urodziny bloga | Beza z jagodowo-malinowym serkiem pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogciasto na każdą okazję. Chleb bananowy, bo o nim mowa to nie tylko utylizacja przejrzałych bananów, a także innych produktów, które mi zalegają. Tym razem postanowiłam pozbyć się mrożonych malin. Kolejny chleb był strzałem w dziesiątkę, pyszny, orzeźwiający dzięki kwasowości malin i polewie cytrynowej. Polecam. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikśmietankę 30-36% z niewielką ilością cukru – jeśli podawać będziemy ze świeżymi owocami – lub bez cukru, jeśli serwujemy gofry ze słodkim dodatkiem) i świeżymi owocami np. truskawkami, malinami, jeżynami lub ze słodką konfiturą z malin lub truskawek, frużeliną lub sosem owocowym. Polecam! The post Gofry – najlepszy przepis oraz jak wybrać dobrą gofrownicę appeared first on Moja
Moja Delicjałyżka oleju 1 niepełna łyżka gorącej wody 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki maku (suchego, prosto z paczki) na masę malinową: 0,5 kg mrożonych malin 1 szklanka wody 1 galaretka malinowa 2 budynie śmietankowe (+szklanka wody) 0,5 szklanki cukru na warstwę śmietankową: 0,5 litra kremówki 36% 2 sztuki śmietan-fix 1 łyżka cukru(...)użyłam blaszki o wymiarach 25×35 cm *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy około 30 minut – do suchego patyczka *** *** Następnie wykonujemy masę malinową : mrożone maliny przekładamy do rondelka, zalewamy szklanką wody, dodajemy pół szklanki cukru i całość zagotowujemy. Dodajemy galaretkę w proszku oraz dwa budynie rozpuszczone w szklance wody- mieszamy i ponownie zagotowujemy *** *** Pół szklanki masy
Blog z ApetytemPerfekcyjny sernik w wersji mini - ciasteczkowy spód i kremowa masa z białą czekoladą, a na wierzchu rozkosznie różowe maliny. Małe, poręczne, idealne na wszelkie imprezy i przyjęcia. Czego chcieć więcej? Nawet moja mama stwierdziła, że to jeden z moich najlepszych przepisów i te serniczki naprawdę są warte grzechu (uwierzcie, to naprawdę najlepsza rekomendacja jaką można kiedykolwiek dostać(...)Zbliżający się sylwester to wspaniała okazja na przyrządzenie swoim bliskim i znajomym takich smakołyków. Możecie je podać z dowolnymi, ulubionymi owocami - truskawkami, jagodami czy, tak jak ja, malinami... Składniki na ok. 12-16 serniczków: masa serowa 250g sera ricotta 200g serka wiejskiego mały jogurt naturalny budyń waniliowy 2 op. cukru waniliowego miarka odżywki białkowej tabliczka białej czekolady
Kuchnia Elliełyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao masło do smarowania formy mąka pszenna do smarowania formy Mus malinowo - buraczany: 220 g buraków 200 g malin (mrożonych lub świeżych) 5 g żelatyny w proszku 40 ml zimnej wody 600 ml śmietanki 30% 200 g białej czekolady sok z 1/2 limonki Sposób wykonania: Wszystkie buraki (do ciasta(...)zalewamy letnią wodą, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. Do rondelka wlewamy 200 ml śmietanki. Zagotowujemy. Dodajemy połamaną białą czekoladę, oraz namoczoną żelatynę. Mieszamy do momentu aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Maliny miksujemy blenderem i przecieramy przez sitko. Łączymy z drugą połową zmiksowanych buraczków. Dodajemy do masy śmietankowej i odstawiamy do wystudzenia. Mocno schłodzoną resztę śmietanki ubijamy, a następnie łączymy z masą
Qchnia po prostumamy niespodziewanych gości.. Przygotowuje się je ekspresowo, są przepyszne i ładnie się prezentują na stole. Do ich przygotowania nie są potrzebne świeże owoce. Ja np. wykorzystałam mrożone maliny. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml mleka 3,5 % 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem dowolne owoce (np. maliny, borówki) cukier puder do dekoracji 1 jajko masło do posmarowania formy
Passions hobbies lifechcemy przygotować coś ekstra. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 1 pomarańcza 250 ml śmietany 30%, schładzanej minimum 12 godzin 1 łyżeczka cukru pudru 2 garści bezików (sklepowych lub domowych) 12 świeżych malin 4 łyżeczki MALINOWEGO COULIES 4 łyżeczki płatków migdałów 2 łyżeczki startej gorzkiej czekolady listki mięty do dekoracji WYKONANIE Pomarańczę filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miseczki. Płatki migdałów(...)ubitą śmietaną zgrubnie kruszymy bezę. Na dno każdego pucharka wykładamy wyfiletowane pomarańcze (4 kawałki zostawiamy do dekoracji) i bitą śmietaną z bezą. Wierzch dekorujemy sosem malinowym, świeżymi malinami, kawałkami pomarańczy, płatkami migdałów, wiórkami czekolady i listkami mięty
cool and mintyrównież po przepis na pyszną Nocną Owsiankę . Składniki (1 poracja): 1/3 szklanki płatków owsianych zwykłych 1/4 szklanki mleczka kokosowego 1 łyżka syropu z agawy 1/2 szklanki świeżych lub mrożonych malin ciepła wody Przygotowanie: 1) Płatki owsiane zalać ciepłą wodą, tak aby sięgała do wysokości płatków i odstawić na ok. 15 min. 2) Następnie płatki wymieszać z mleczkiem kokosowym, syropem(...)agawy oraz owocami. 3) Gotową masę przełożyć do naczynka do zapiekania. Kilka malin można poukładać na wierzchu (delikatnie wciskając), żeby gotowa owsianka ładnie wyglądała 4) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 35 min bez przykrywania. 5) Najlepiej podawać ciepłą od razu po przygotowaniu. Artykuł Pieczona owsianka kokosowo-malinowa | Królewskie śniadanie pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.menazwa ciasta brzmi „Lodowiec”, mnie się jego smak bardziej kojarzy z ciasteczkami Delicje, które zresztą bardzo lubiłam, póki nie zaczęłam czytać składu produktów spożywczych. Ja do ciasta dodałam mrożone maliny, ale mogą to być inne owoce: truskawki, wiśnie, porzeczki czy brzoskwinie. Kolory galaretek też możecie dać inne, jakie wam odpowiadają. [embed]https://youtu.be/JIxG2rvE_5g[/embed] Składniki na ciasto Lodowiec bez pieczenia(...)pomarańczowej 1,5 szklanki mleka (400 ml) 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 200 g masła 2 łyżki kakao około 300 g malin lub innych owoców (świeże lub mrożone) [the_ad id="6999"] Przygotowanie Dwie szklanki mleka zagotowujemy. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę, następnie dosypujemy budyń, mąkę pszenną
e-PrzepisyKulinarne