indyk - 7563 przepisów (strona:276/505)

Tradycyjne gołąbki z mięsem 174

taki przepis. Wykonanie jest nieco czasochłonne, więc na szybki obiad po pracy się nie sprawdzi ale na niezielny obiadek owszem :)   Składniki: 700 g mielonego mięsa (łopatka, szynka lub indyk wg gustu) 100 g ryżu 2 cebule ząbek czosnku 1 biała kapusta (lub młoda) 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1l domowego przecieru pomidorowego lub 3 puszki pelatti 1 łyżeczka

Pyry na Gaz
Rybka pod warzywną pierzynką 114

posypuję serem grana padano. Danie wkładam do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika, funkcja góra-dół na około 20 minut. Podaję z ryżem. Smacznego! Spróbuj także: dorsz w płatkach migdałowych, indyk w porach i cukinii. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Rybka pod warzywną

Natka Pietruszki
Pieczone ziemniaki z gzikiem 118

koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem, czasami także dodaję olej lniany tłoczony na zimno. Gotowe, upieczone ziemniaczki podaję z gzikiem i świeżym koperkiem albo szczypiorkiem. Smacznego! Spróbuj także: indyk z porach i cukinii, pieczone warzywa z kiełbaską. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie

Natka Pietruszki
Zapiekanka z kurczakiem, pieczarkami i cukinią 158

Przekładam danie do naczynia żaroodpornego i posypuję startym parmezanem. Zapiekam przez około 15 minut w 200 stopniach, funkcja góra-dół. Gotową zapiekankę dekorujemy świeżymi listkami bazylii. Smacznego! Spróbuj także: indyk w porach i cukinii, pieczone warzywa. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Zapiekanka

Natka Pietruszki
Stir fry z wołowiną i kapustą 164

dodaje też pokrojona w zapałki marchewka. Są jeszcze dwa kluczowe składniki tego dania: 1. mięso – musi być dobrej jakości, bardzo cienko pokrojone. Niekonieczna jest wołowina, możesz użyć np. indyka. 2. sos – emulsja o zrównoważonym smaku, dodawana na koniec, wyostrzająca smak, pokrywająca całość połyskliwą powłoką. Jeszcze słowo o kapusie. Jest to warzywo zwarte i dość twarde. Od ciebie zależy

Niedzielny kucharz
Stir fry z mielonego mięsa 151

przygotowania. Spróbuj tej metody szybkiego gotowania, wrzuć na patelnię co tam masz w lodówce, dobrze dopraw i stir fry gotowy! Składniki: 250 g mielonego mięsa (dowolne, my użyliśmy indyka) 6-8 rzodkiewek Duża garść brukselek ½ cebuli 1 ząbek czosnku 2 cm kawałek imbiru 1 łyżeczka miodu Sos sriracha lub inny ostry Sos sojowy 2 łyżki oleju Siekana nać pietruszki Makaron

Niedzielny kucharz
Potrawka z gęsiej wątróbki 126

jest stosunkowo mało popularnym produktem na naszych talerzach, choć niewątpliwie bogatym w niektóre ważne dla nas składniki odżywcze. Jeśli już sięgamy po wątróbkę drobiową to najczęściej z kurczaka lub indyka. Zdecydowanie rzadziej sięgamy po wątróbkę z gęsi, a ponoć to właśnie one są najsmaczniejsze. Sama co prawda wielkim smakoszem wątróbki jestem, ale postanowiłam zaufać zdaniu innych i spróbować - nie zawiodłam

Z notatnika dietetyka
Aromatyczne, błyskawiczne teriyaki 184

błyszczącą emulsją pokrył kurczaka. Jeśli chodzi o mięso, to standardowo kurczaka teriyaki robi się z udek, ale spokojnie możesz użyć innego mięsa. Kurczaka możesz też zastąpić np. polędwiczką z indyka. Składniki: 250 g kurczaka: udka bez kości polędwiczki, pierś Sezam do posypania Siekana natka pietruszki ½ opakowania makaronu ryżowego, udon, soba, ale może być każdy inny – tyle, że te wymienione

Niedzielny kucharz
Gwiazdka w USA tak jak w Polsce? 150

się gonitwa za choinkami, prezentami, ozdobami, światełkami i pomysłami na ich zainstalowanie, itd. Co znajduje się na świątecznym stole w USA? Głównym daniem świątecznym w Stanach Zjednoczonych jest pieczony indyk z żurawiną, chlebem i warzywami, albo pieczona kaczka, bądź gęś. Na świątecznym stole nie może również zabraknąć pieczonej szynki podawanej również z warzywami i sosem pieczeniowym. W niektórych stanach pojawia

ProstePesto.pl
Pęczak orkiszowy z kurczakiem i burakiem 142

marnuje Kurczak w tym przepisie to mięso, które zostało z gotowani rosołu. Możecie użyć każdego innego mięsa, które lubicie: gotowanego, pieczonego, wędliny. Możecie też użyć surowego kurczaka czy indyka i zacząć od szybkiego pokrojenia go w kostkę i przesmażenia na oleju. Pęczak orkiszowy to popularna ostatnio kasza orkiszowa w swoim największym wydaniu – całe, obstukiwane ziarno. Uwielbiam taki pęczak

Dorota Smakuje
Uniwersalny farsz mięsny 255

macie możliwość, użyjcie to samo co ja, a farsz mięsny odwdzięczy się wam miłością. Rzekłam! UNIWERSALNY FARSZ MIĘSNY Potrzebujemy: 1,5 kg mielonej wołowiny (możecie użyć wieprzowiny, jagnięciny lub indyka, kurczak jest za delikatny, ale oczywiście możecie użyć, jeśli macie ochotę) 2 cukinie pokrojone w małe kostki (cukinii nie obieram, tylko dokładnie myję) 2 średniej wielkości białe cebule 4 pomidory

ladykitchen
PYSZNY GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW INDYCZYCH. Z WARZYWAMI 194

selen, witaminy B1 i B2 oraz niacynę. Dzięki zawartości choliny reguluje gospodarkę lipidową i funkcjonowanie wątroby oraz układu nerwowego. Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/%C5%BBo%C5%82%C4%85dki_drobiowe__same_plusy_-t131005.html Składniki: 1 kg żołądków indyka 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1 marchewka 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego słodka papryka ostra papryka sól pieprz 2-3 ząbki czosnku ziele angielskie liść laurowy olej

Walijskie Pichcenie
Veg manchurian – test patelni tytanowej WOLL 142

ryżem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Falafel z sosem tahini → Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo – dyniowym → Meksykańskie pulpeciki z indyka → Korma z kurczaka → Indyjskie rybne curry Artykuł Veg manchurian – test patelni tytanowej WOLL pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Kurczak curry 166

przepisie przypraw dodaje się także goździki, cynamon i kardamon oraz zielone papryczki chili.  Kurczak curry około 750 g  mięsa drobiowego bez kości np. pierś z kurczaka lub indyka 1 puszka (400 ml) mleczka kokosowego 1 łyżka soku z cytryny  2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego lub słonecznikowego sól i pierz do smaku Czerwona pasta curry przepis

Cztery Fajery
Cukinia nadziewana kaszą pęczak 208

września, jednak w sklepach dostępne jest cały rok. Jednym ze sposobów jej przygotowywania jest jej nadziewanie. Cukinie można nadziewać na wiele sposobów, można różnymi rodzajami mięs np. mielonym, kurczakiem, indykiem, ale również kaszami, ryżem bądź samymi warzywami. Cukinia nadziewana kaszą to pomysł na obiad dla osób nie jedzących mięsa. Faszerowana cukinia jest bardzo sycąca, bo zazwyczaj zawiera sporo zdrowych

To Musisz Wiedzieć

Proponowane wyszukiwania