maliny - 13477 przepisów (strona:274/899)

Jaglany pudding z musem malinowym 190

deser, ale dostarcza sporo witaminek. Porcja na 3 szklaneczki: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 1/2 szklanki mleka 1 szczypta soli 2 1/2 szklanki soku marchewkowego Vitaminka Hortex 400 g malin mrożonych lub świeżych 2-3 łyżki cukru plasterki pomarańczy Maliny zmiksować blenderem i przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek. Dosłodzić cukrem według smaku. Rozlać na dno szklaneczek. Kaszę jaglaną

https:KKuchniaMniam
Deser owocowy z chia 149

Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania owocowego deseru z chia. 7 łyżek płatków owsianych 350 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka miodu akacjowego 3 łyżki ziaren chia świeże owoce: maliny, jagody Jak przygotować słodki deserek z chia i owocami . Mleko podgrzać, dodać płatki owsiane oraz ziarna chia. Zagotować i gotować na średnim ogniu przez 1 minutę. Po zdjęciu z ognia(...)dodać miód. Jeśli podajecie deser na zimno należy go schłodzić przez kilka minut. Gotowy deser podać ze świeżymi owocami takimi jak maliny, borówki, truskawki, banany czy kiwi. Deser owocowy z chia Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując deser na mleku kokosowym. Deser owocowy z chia Deser był dość gęsty więc jeśli macie ochotę na płynną formę tego smakołyku dodajcie więcej

mecooks
SERNIKOBROWNIE Z MANGO I MALINAMI 119

wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową 250 g tłustego twarogu  2 łyżki cukru 2 jajka 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 150 ml pulpy z mango DODATKOWO: 125 g malin, 1 łyżka cukru WYKONANIE SPÓD BROWNIE : Piekarnik rozgrzewamy do 180༠C bez termoobiegu.  Foremkę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. Czekoladę łamiemy na kostki(...)Mieszamy krótko, do połączenia składników. Wykładamy do blaszki. MASA SEROWA: Wszystkie składniki rozmiksowujemy w malakserze, do połączenia składników w gładką masę. Ostrożnie wylewamy na masę czekoladową. Na wierzch wykładamy maliny, zgrubnie rozgniecione z cukrem. Wstawiamy do piekarnika.  Pieczemy na środkowej półce piekarnika przez 35 minut. Zostawiamy w piekarniku do całkowitego ostygnięcia

cool and minty
Czerwona smoothie bowl 155

smakami, ale i artystycznie :) Nie od dziś wiadomo, że do przyrządzania koktajli najlepiej nadają się świeże warzywa i owoce. Jednak w środku zimy trudno o dobrej jakości truskawki czy maliny. Dlatego te mrożone będą idealną bazą takiego smoothie. Ja do przygotowania swojego koktajlu również użyłam mrożonek i zimą korzystam najczęściej z takich owoców. Smoothie bowl to idealna propozycja na śniadanie(...)mrożone owoce (wcześniej ich nie rozmrażać - wówczas koktajl będzie bardziej aksamitny)*. Wlać sok z buraka i miód. Całość dokładnie zmiksować. Przelać do miseczki. Udekorować dowolnymi dodatkami. Ja użyłam mrożonych malin, banana, posiekanych pistacji, wiórków kokosowych i siemienia lnianego. *jeśli Wasz blender nie posiada funkcji kruszenia lodu wówczas najlepiej najpierw owoce rozmrozić. Przepis bierze udział w konkursie

My simple kitchen
Walentynkowe babeczki 128

ciasto: 1/2 szklanki wody 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 250 g margaryny 4 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie: 450 g mrożonych malin galaretka malinowa 1 łyżka żelatyny ponadto: 350 ml śmietanki 36% 250 g maskarpone 1 łyżka cukru pudru serduszka cukrowe i czekoladowe srebrne perełki cukrowe Wodę, kakao i cukier przełożyć(...)ostrym nożykiem zrobić wgłębienie  wybierając ze środka ciasto,tak aby powstał spory dołek. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 250 ml gorącej wody i do jeszcze gorącej wsypać mrożone maliny. Galaretka zacznie błyskawicznie tężeć więc od razu napełniać wydrążone babeczki. Śmietankę ubić z cukrem pudrem,połączyć z maskarpone . Ubitą śmietanę przełożyć do szprycy i udekorować babeczki. Gotowe babeczki schłodzić

Kolorowa kuchnia Elki
Nocna owsianka pełna zdrowia z malinami i bananem 197

słodkie, że owsianka nie wymaga dodatku żadnego cukru. Obowiązkowo muszą się znaleźć w niej orzechy (u mnie migdały), bo dzięki nim nasz umysł będzie miał dużo energii do pracy. Maliny są nie tylko pysznym dodatkiem, ale również zadbają o nasze zdrowie. Daktyle polecam w szczególności Paniom, bo zmniejszają ryzyko zachorowania na raka m.in. jajników i piersi. W mojej owsiance wykorzystałam(...)napęcznieniu jest gęsta, więc jeżeli wolicie bardziej lejną, to wystarczy zwiększyć ilość mleka. Z podanej ilości składników wychodzi duża porcja owsianki lub dwie mniejsze. SKŁADNIKI 50 g (garść) mrożonych malin 25 g (3 łyżki) płatków owsianych lub mieszanych 7 migdałów 5 daktyli 1 płaska łyżka mielonego lnu 1/2 łyżeczki całych ziaren siemienia lnianego 1 banan 200 ml mleka (u mnie

Passions hobbies life
7 urodziny bloga | Beza z jagodowo-malinowym serkiem 108

drobnego cukru (nie cukru pudru) szczypta soli serek jagodowy: 250 g mascarpone 2 łyżki jagód (w sezonie świeżych, tu użyłam rozmrożonych) serek malinowy: 250 g mascarpone 2 łyżki malin (w sezonie świeżych, tu użyłam rozmrożonych) dodatkowo: świeże owoce do ozdoby Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Gdy będą już prawie sztywne, maksymalnie zwiększamy obroty blendera(...)nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut. Bezę studzimy w wyłączonym piekarniku. Mascarpone miksujemy z jagodami oraz malinami. Na wystudzoną bezę nakładamy obie masy. Ozdabiamy świeżymi owocami. Smacznego :) Artykuł 7 urodziny bloga | Beza z jagodowo-malinowym serkiem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Chlebek bananowy z mrożonymi malinami z cytrynową polewą 91

ciasto na każdą okazję. Chleb bananowy, bo o nim mowa to nie tylko utylizacja przejrzałych bananów, a także innych produktów, które mi zalegają. Tym razem postanowiłam pozbyć się mrożonych malin. Kolejny chleb był strzałem w dziesiątkę, pyszny, orzeźwiający dzięki kwasowości malin i polewie cytrynowej. Polecam. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gofry – najlepszy przepis oraz jak wybrać dobrą gofrownicę 135

śmietankę 30-36% z niewielką ilością cukru – jeśli podawać będziemy ze świeżymi owocami – lub bez cukru, jeśli serwujemy gofry ze słodkim dodatkiem) i świeżymi owocami np. truskawkami, malinami, jeżynami lub ze słodką konfiturą z malin lub truskawek, frużeliną lub sosem owocowym. Polecam!   The post Gofry – najlepszy przepis oraz jak wybrać dobrą gofrownicę appeared first on Moja

Moja Delicja
Malinowa mgiełka 151

łyżka oleju 1 niepełna łyżka gorącej wody 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki maku (suchego, prosto z paczki) na masę malinową: 0,5 kg mrożonych malin 1 szklanka wody 1 galaretka malinowa 2 budynie śmietankowe (+szklanka wody) 0,5 szklanki cukru na warstwę śmietankową: 0,5 litra kremówki 36% 2 sztuki śmietan-fix 1 łyżka cukru(...)użyłam blaszki o wymiarach 25×35 cm *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy około 30 minut – do suchego patyczka *** *** Następnie wykonujemy masę malinową : mrożone maliny przekładamy do rondelka, zalewamy szklanką wody, dodajemy pół szklanki cukru i całość zagotowujemy. Dodajemy galaretkę w proszku oraz dwa budynie rozpuszczone w szklance wody- mieszamy i ponownie zagotowujemy *** *** Pół szklanki masy

Blog z Apetytem
Mini serniczki z ricottą i malinami 427

Perfekcyjny sernik w wersji mini - ciasteczkowy spód i kremowa masa z białą czekoladą, a na wierzchu rozkosznie różowe maliny. Małe, poręczne, idealne na wszelkie imprezy i przyjęcia. Czego chcieć więcej? Nawet moja mama stwierdziła, że to jeden z moich najlepszych przepisów i te serniczki naprawdę są warte grzechu (uwierzcie, to naprawdę najlepsza rekomendacja jaką można kiedykolwiek dostać(...)Zbliżający się sylwester to wspaniała okazja na przyrządzenie swoim bliskim i znajomym takich smakołyków. Możecie je podać z dowolnymi, ulubionymi owocami - truskawkami, jagodami czy, tak jak ja, malinami... Składniki na ok. 12-16 serniczków: masa serowa 250g sera ricotta  200g serka wiejskiego mały jogurt naturalny budyń waniliowy 2 op. cukru waniliowego miarka odżywki białkowej tabliczka białej czekolady

Kuchnia Ellie
Buraczane brownie z musem malinowo - buraczanym 172

łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao masło do smarowania formy mąka pszenna  do smarowania formy Mus malinowo - buraczany: 220 g buraków 200 g malin (mrożonych lub świeżych) 5 g żelatyny w proszku 40 ml zimnej wody 600 ml śmietanki 30% 200 g białej czekolady sok z 1/2 limonki Sposób wykonania: Wszystkie buraki (do ciasta(...)zalewamy letnią wodą, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. Do rondelka wlewamy 200 ml śmietanki. Zagotowujemy. Dodajemy połamaną białą czekoladę, oraz namoczoną żelatynę. Mieszamy do momentu aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Maliny miksujemy blenderem i przecieramy przez sitko. Łączymy z drugą połową zmiksowanych buraczków. Dodajemy do masy śmietankowej i odstawiamy do wystudzenia. Mocno schłodzoną resztę śmietanki ubijamy, a następnie łączymy z masą

Qchnia po prostu
Francuskie ciasteczka z budyniem i owocami 142

mamy niespodziewanych gości.. Przygotowuje się je ekspresowo, są przepyszne i ładnie się prezentują na stole. Do ich przygotowania nie są potrzebne świeże owoce. Ja np. wykorzystałam mrożone maliny. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml mleka 3,5 % 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem dowolne owoce (np. maliny, borówki) cukier puder do dekoracji 1 jajko masło do posmarowania formy

Passions hobbies life
DESER BEZOWY Z BITĄ ŚMIETANĄ I MALINAMI 133

chcemy przygotować coś ekstra. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 1 pomarańcza 250 ml śmietany 30%, schładzanej minimum 12 godzin 1 łyżeczka cukru pudru 2 garści bezików (sklepowych lub domowych) 12 świeżych malin 4 łyżeczki MALINOWEGO COULIES 4 łyżeczki płatków migdałów 2 łyżeczki startej gorzkiej czekolady listki mięty do dekoracji WYKONANIE Pomarańczę filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miseczki. Płatki migdałów(...)ubitą śmietaną zgrubnie kruszymy bezę. Na dno każdego pucharka wykładamy wyfiletowane pomarańcze (4 kawałki zostawiamy do dekoracji) i bitą śmietaną z bezą.  Wierzch dekorujemy sosem malinowym, świeżymi malinami, kawałkami pomarańczy, płatkami migdałów, wiórkami czekolady i listkami mięty

cool and minty