maliny - 13477 przepisów (strona:265/899)

LEMONIADA MALINOWA 90

ochładzający napój w letnie upały! LEMONIADA MALINOWA - ugasi nawet największe pragnienie. Słodycz malin i pobudzający kwaśny smak cytryn łączą się, by razem stworzyć ten elektryzujący napój. Trochę wody gazowanej doda mu lekkości! Artykuł LEMONIADA MALINOWA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Wegańskie lody bananowe z malinami 108

Lody, lody dla ochłody! Wegańskie lody bananowe z malinami to mój ulubiony letni deser – robi się je błyskawicznie, wystarczy tylko zawszasu pamiętać o zamrożeniu bananów. Są w 100% naturalne – nie zawierają białego, rafinowanego cukru, są za to pełne słodyczy pochodzącej z naturalnych owoców.  … Artykuł Wegańskie lody bananowe z malinami pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Tarta z malinami i mascarpone 104

szklanki mąki 200 gram masła 1/2 szklanki cukru 1 jajko szczypta soli   Masa kremowa   250 gram mascarpone 250 gram mleka słodzonego skondensowanego (ok. 3/4 puszki) 2 jajka Maliny (najlepiej świeże - mogą być też borówki, jeżyny, truskawki lub mix tych owoców) Sposób przygotowania: Masło, jajko, cukier, mąkę i sól - zagnieść.  Okrągłą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.  Ciasto(...)jest rzadka. jednak przez ostatnie 10 minut możecie podkręcić piekarnik nawet do 200 stopni. Na powierzchni kremu zrobi się złota skorupka. Po wyjęciu ciasta - jeszcze na ciepłą masę układamy maliny.  Smacznego

Kuchnia smaków
Rolada malinowa 95

cukru 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa: 1/2 szklanki gorącej wody 1 galaretka malinowa 250 g śmietanki 30% 150 g malin Sposób wykonania: 1. Robimy biszkopt, białka ubijamy, dodajemy cukier i proszek do pieczenia, dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę oraz olej, delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia(...)razem ze ściereczką. Pozostawić do wystudzenia. 2. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie (pół szklanki), odstawić, by przestygła. 3. Śmietanę (dobrze schłodzoną) ubić, na koniec wlać galaretkę i zmiksować. Dodać maliny i wymieszać. Masę wyłożyć na roladę (trzeba to sprawnie robić, bo masa szybko zastyga). Roladę zwinąć i najlepiej włożyć do lodówki. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: przyslijprzepis.pl

Kuchnia domowa Ani
Śmietanowiec z galaretką i owocami. 86

Wtedy taki deser będzie wręcz idealny. Śmietanowiec to dla wielu z Was powrót do dzieciństwa, a i teraz dzieciom na widok tego ciasta śmieją się oczy. Dla orzeźwienia dodałam maliny i kwaśne czerwone porzeczki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Śmietanowiec z galaretką i owocami. Składniki 1 litr śmietanki 30 % 4 galaretki ja użyłam : malinowa, cytrynowa, agrestowa, owoce tropikalne 150 g malin

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta z malinami 62

Dzisiaj polecam tarte z malinami. Składniki na ciasto: 250 g mąki krupczatki 125g zimnego masła 2 łyżki cukru szczypta soli 1-2 łyżki zimnej wody żółtko Składniki na krem : 250 ml śmietany kremówki 30 % łyżka cukru pudru cukier waniliowy 250 g serka mascarpone Przygotowanie Suche składniki dajemy na blat, następnie dodajemy schłodzone masło i siekamy nożem. To tak posiekanego masła(...)sztywno z cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy śmietanka będzie już ubita małymi porcjami dodawać serek mascarpone. Przygotowanym kremem posmarować wystudzoną tarte i poukładać dowolne owoce. Artykuł Tarta z malinami pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Galaretka z owocami i mascarpone. 164

Przepis na szybki i smaczny deser, Idealny deser na upalne, letnie dni. Galaretka z dodatkiem owoców sezonowych: truskawek, czerwonej porzeczki i malin. Biały kolor uzyskamy przez dodatek mascarpone. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Galaretka z owocami i mascarpone. Porcje 6 Składniki 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka krystaliczna 2 łyżki mascarpone owoce : truskawki, maliny, czerwona porzeczka Instrukcje Czerwoną galaretkę rozpuszczamy

To co lubię - gotuję i polecam
CIASTO DROŻDŻOWE Z SEREM I OWOCAMI LATA – kolejny przepis przygotowany w TERMOROBOT ICOOK MRK-18 74

urządzenia. Chociaż kto wie – może kiedyś tam zagości ;) Nie jest to jednak zwykłe ciasto drożdżowe, a ciasto drożdżowe z masą serową i sezonowymi owocami. Ja użyłam wiśni i malin – Wy śmiało możecie zamienić na inne ulubione! Chrupiąca kruszonka to KROPKA NAD I, która dopełnia całość. Spróbujcie! Gorąco polecam! SKŁADNIKI : CIASTO: * mąka pszenna – 400 g * mleko(...)budyń śmietankowy – 40 g * mleko – 125 ml KRUSZONKA: * mąka pszenna 180 g * masło – 80 g * cukier – 160 g * żółtko- 1 szt OWOCE: * wiśnie i maliny- ok. 500 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : CIASTO: 100 ml mleka wlewamy do dzbanka, dodajemy masło, wkładamy mieszadło do zup. Rozpuszczamy 2 minuty / 45C / prędkość 2. Wylewamy, dostawiamy. Do pojemnika wkładamy nóż

Ostra na Słodko
Mini serniczki na zimno 107

herbatników i masła orzechowego typu crunchy, ale można użyć zwykłego masła, albo zastąpić herbatniki biszkoptami. Co do owoców i galaretki to można użyć dowolnych, ja zdecydowałam się na maliny i borówki. Deser jest lekki i orzeźwiający. Z podanego przepisu wychodzi mniej więcej 3-4 porcje, zależy jakich pucharków czy szklanek użyjmy. Ja zrobiłam 2 deserki w takich pucharkach(...)chudego twarogu 250 g serka/skyru waniliowego lub gęstego jogurtu naturalnego 1/2 szklanki ksylitolu 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanki zimnej wody ok. 200 g owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny i borówki) 1 galaretka o smaku owoców leśnych lub jagodowym Wykonanie: Herbatniki zblendować z masłem orzechowym na kruszonkę, którą następnie ułożyć na dno pucharków/szklanek. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić

Healthy food explorer
Ciasto z kremem twarogowo-malinowym, morelami i galaretką 83

klasy M niepełna szklanka cukru *zamiennie zmielone wiórki kokosowe Na krem: 340 g półtłustego twarogu 300 ml zimnej śmietanki 30% 3,5 łyżki cukru pudru z Magia Kuchni 10 malin Galaretka: 160 g galaretki cytrynowej – użyłam z  Magia Kuchni 800 ml wody morele z puszki z Magia Kuchni Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto: Masło rozpuszczamy i studzimy. Gdy będziemy(...)studzimy. W tym czasie robimy krem. Do misy blendera z nożami wkładamy nasz twaróg,  cukier puder i wlewamy 200 ml zimnej kremówki. Blendujemy. Przekładamy wszystko do miski, dodajemy maliny i wlewamy stopniowo resztę śmietanki miksując wszystko do połączenia. Ilość śmietany zależy od rodzaju twarogu. Krem nie może być za rzadki. Uwaga: Ser można wcześniej zmielić i dopiero miksować

Słodkie okruszki
Słoneczny deser z mango i bezikami 101

zimnej śmietanki 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru Magia Kuchni 1 puszka mango plastry w lekkim syropie ze sklepu Magia Kuchni odrobina soli kilka pistacji Magia Kuchni mini beziki maliny i listki mięty do dekoracji Przygotowanie: Na dno słoiczków lub małych szklanek układamy po pół plastra mango i 4-5 mini bezików. Zimną śmietanę ubijamy z niewielką ilością soli(...)puree. Puree z mango wykładamy na warstwę śmietany. Na wierzch każdego deseru układamy po 3-4 mini beziki. Posypujemy wszystko pokruszonymi pistacjami (starczą 2 pistacje na deser). Dekorujemy maliną i listkami świeżej mięty. Podajemy. Smacznego The post Słoneczny deser z mango i bezikami first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Śmietanowiec bez pieczenia 387

gorzkiej, ale smak i wygląd deseru znacznie się wtedy zmieni. Nasz Ś mietanowiec z galaretką i czarną porzeczką będzie świetnie smakował z zatopionymi w galaretce owocami - ja użyłam kwaskowatych malin i porzeczek, ale sprawdzą się każde inne sezonowe lub mrożone owoce. Dobrze, by smakowo pasowały do dżemu, na przykład jeśli użyjecie brzoskwiń, można użyć dżemu brzoskwiniowego; truskawkowego do truskawek(...)smaku 100 g białej czekolady, kilka łyżek wiórków kokosowych, opcjonalnie, mielona wanilia, opcjonalnie mały słoik dżemu z czarnej porzeczki (lub jagodowego albo malinowego), 2 galaretki, garść porzeczek i malin lub innych drobnych owoców jagodowych (świeżych lub mrożonych, mrożonych nie trzeba rozmrażać przed dodaniem do galaretki) Śmietanowiec bez pieczenia, przygotowanie: Na spodzie blaszki ułożyć herbatniki. Posmarować je cienką warstwą dżemu. Ubić

Lekcje w kuchni
Zapiekany kogel mogel z wanilią i owocami FIT 66

warstwa, czy nie brzmi to świetnie? Spróbujcie! Przepis na 5 kokilek, z czego jedna to około 92kcal, B: 3,8g, T: 5,9g, W: 6g. Składniki : – 300g truskawek – 100g malin – 5 żółtek – 4 łyżki erytrolu – 1 laska wanilii Żółtka, erytrol i ziarenka z laski wanilii umieszczamy w misce o wysokich ściankach i ucieramy, aż masa będzie bardzo puszysta(...)kokilek wykładamy po 1 łyżce kogla-mogla, na to układamy świeże maliny oraz pokrojone na połówki lub ćwiartki truskawki i ponownie przykrywamy warstwą z 1 łyżki kogla-mogla. Tak przygotowane desery wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 8 minut. Dekorujemy listkami mięty i owocami. Podajemy na ciepło. Smacznego! Artykuł Zapiekany kogel mogel z wanilią i owocami FIT pochodzi

Be Fit Be Strong
Babka drożdżowa z twarożkiem i malinami 76

Święta przed nami a jak święta to babka musi być, przynajmniej u nas. Dziś propozycja na lekką i pyszna babę z serkiem i malinami. Jest wilgotna i idealnie nadaje się do kawy po świątecznym obiedzie. Polecam gorąco. Baba z malinami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Nalewka malinowa 79

alkoholu. Przepis na nią jest banalnie prosty. Nie musisz mieć specjalnych umiejętności kulinarnych czy barmańskich. Gwarantuję, że każdy jest w stanie ją zrobić bez żadnego problemu. Składniki: 2 kg malin (najlepiej świeżych ale mrożone też się świetnie sprawdzą) 1 kg cukru 1 l spirytusu Przygotowanie: Dokładnie płuczemy maliny. Przekładamy je do dużej butelki lub słoja. Zasypujemy cukrem i zalewamy spirytusem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!