maliny - 13477 przepisów (strona:264/899)

Torcik czekoladowy z kremem i malinami 141

Dzisiaj zapraszam na pyszny, prosty torcik z kremem mascarpone i świeżymi malinami (i resztką borówek :D). Ciasto zrobione jest z mąki pszennej oraz pełnoziarnistej i oczywiście słodzone ksylitolem. Zamiast malin można użyć samych borówek, albo innych świeżych owoców.  Najlepiej zjeść go bardzo szybko, bo jednak świeże owoce zbyt długo się nie utrzymają.  Taki torcik będzie

Healthy food explorer
Warstwowy deser z quinoa 96

deser z quinoa. Warstwowy deser z quinoa – składniki (2 porcje): 6 łyżek komosy ryżowej, 2 łyżki nasion chia, 1 łyżka kakao 100%, serek naturalny Bieluch, 150g, garść świeżych malin. Sposób przygotowania Najpierw gotujemy komosę ryżową. Następnie, pod koniec gotowania dodajemy do niej kakao oraz nasiona chia. Całość mieszamy i zestawiamy z ognia. Czekamy, aż masa kakaowa nieco przestygnie. Jeśli(...)niej także odrobinę miodu. Nasz deser układamy warstwowo, najlepiej będzie prezentował się w przezroczystych, szklanych naczyniach. Najpierw wykładamy kakaową warstwę z quinoa. Następnie część z naturalnym serkiem. Później układamy maliny. I znowu – warstwa kakaowa. Później serek naturalny. I na koniec dekoracja z malinki i listka świeżej mięty. Smacznego! Spróbuj także: czekoladowy budyń z awokado, amarantuski bananowe. Jeśli chcesz być

Natka Pietruszki
drożdżówki z budyniem i malinami 92

wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (ok. 60 min.). W między czasie gotujemy budyń. składniki na nadzienie budyniowe: 750 ml mleka 2 budynie waniliowe 4 łyżki cukru dodatkowo: 2 garstki malin wykonanie: 500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsta masa. Zestawiamy z ognia. Wyrośnięte(...)ciasto przekładamy na oprószoną mąką stolnicę i chwilkę zagniatamy. Następnie rozwałkowujemy na prostokąt ok. 30×50 cm. Na cieście rozkładamy budyń i posypujemy malinami. Zwijamy z rulon (dłuższy bok). Tniemy na ok. 3 cm kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawiamy jeszcze na ok. 10-15 min. do podrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy mlekiem. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
PIZZA Z MALINAMI, TRUSKAWKAMI, WANILIĄ I MASCARPONE 157

bufetu czy grilla. Przygotowanie: 15 min. Pieczenie: 15 min. Porcja dla 4 osób: ● 1 okrągły spód do pizzy (gotowy lub własnego wypieku, przepis poniżej) ● 200 g truskawek ● 125 g malin ● 10 listków mięty ● 4 łyżki mascarpone ● 1 laska wanilii ● 1 żółtko jajka ● 2 duże łyżki cukru ● 1 łyżka niesolonych pistacji ● odrobina startej białej czekolady do dekoracji Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik(...)pozostawiając około 2- 3 cm brzegu, po czym wyłóż na wierzch truskawki. Brzegi posmaruj żółtkiem, wstaw ponownie do piekarnika na około 10 minut. Odstaw do ostudzenia, wyłóż na wierzch maliny, udekoruj listkami mięty i posyp startą białą czekoladą. Ciasto na pizzę : W około 7 cl letniej wody rozpuść ½ torebki suchych drożdży. Dokładnie wymieszaj trzepaczką. Dodaj 1 łyżeczkę miou

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Fantazyjna drożdżówka z malinami 122

cukierków na imieniny wolałam poczęstować ciastem. Ostatnio w naszych rozmowach przewija się często słowo "wąż", więc znów formowałam węża, ale tym razem trochę inaczej ułożonego, a niespodzianka w postaci malin pojawiała się dopiero po przekrojeniu ciasta. Składniki : Ciasto 500 g mąki pszennej tortowej 50 g masła 15 g drożdży 100 ml mleka 100 ml gorącej wody 120 g cukru łyżeczka(...)pojedynczy owoc z małą zakładką. Nie każdy ma długi blat, więc ciasto można podzielić na części i każdą z nich wałkować osobno. Wzdłuż jednego z brzegów ciasta ułożyć sznureczek malin. Owinąć je dokładnie ciastem i przełożyć do formy złożeniem do dołu, formując węża ułożonego jak zwielokrotniona litera "S". Odstawić na 10 minut, by ciasto zaczęło wyrastać. Włączyć piekarnik

Weekendy w domu i ogrodzie
Pankejki owsiane z malinami 139

śniadanie lub podwieczorek. 2 szkl płatków owsianych 1,25 szkl mleka 2 banany łyżka miodu jajko szczypta soli szczypta proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu odrobina oleju do smażenia maliny, miód Wszystkie składniki przełożyć do blendera i zmiksować dokładnie przez ok 2 minuty. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, smażyć placuszki po ok 2 minuty do zarumienienia.  Podawać z malinami

Smakołyki Asi
Ciasto ekspresowe z niespodzianką 97

proste, a tak pyszne. Ciasto ekspresowe z niespodzianką i malinami, albo innymi ulubionymi owocami możecie przygotować w 30 minut . To połączenie przepisu ze „słodkosentymentowego zeszytu” z odrobiną własnej inwencji. Kto spróbuje, nie pożałuje Składniki: 6 jajek 200 g masła 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Uwaga: szklanka(...)łyżkę miodu. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się rozpuści, a następnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Czekoladę wylewam na upieczone ciasto. Na górze układam ulubione owoce, u mnie to maliny. Smacznego Artykuł Ciasto ekspresowe z niespodzianką pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Ciasto na maślance z owocami i kruszonką 166

Klasyczne letnie ciasto na maślance z owocami i kruszonką, przepis bardzo prosty i szybki do wykonania. Najlepiej smakuje z mieszanką sezonowych owoców; truskawek, jagód, malin czy czereśni. Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia: 30 min   Składniki: (na blaszkę 24×24 ) 3 jajka 1/2 szklanki cukru (110 g) 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli 1/2 szklanki maślanki(...)szklanki oleju (80 ml) 1,5 szklanki mąki (240 g) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g owoców np. jagód, truskawek, malin, czereśni Kruszonka: 1/4 kostki miękkiego masła (50 g) 1/2 szklanki mąki (80 g) 1/3 szklanki cukru pudru (40 g) Tutaj znajdziesz proporcje składników na inne wielkości blaszek Tutaj znajdziesz proporcje składników na różne wielkości tortownic Przygotowanie: Owoce

Słodki Blog
Domowy Dżem Malinowy z Wanilią 102

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Maliny, to owoce, które wszyscy uwielbiamy! Możemy z nich zrobić lody, ciasta, desery i pyszne dżemy. Sezon malinowy w pełni, a to oznacza, że czas na dżem malinowy! W tym wpisie zaprezentuję Wam przepis, na pyszny dżem malinowy, który przygotowuję co roku. Jest naprawdę smaczny, szczególnie zimą, kiedy nie mamy dostępu do świeżych owoców. Składniki(...)słoiczki dżemu: 1 kg malin 1,5 szklanki cukru sok z 1 cytryny 1 laska wanilii (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, doprowadzając do zagotowania. Następnie zmniejszamy moc palnika do minimum i gotujemy przez ok. 3 godziny, do momentu aż woda wyparuje, a dżem będzie miał odpowiednią konsystencję. Pamiętajcie, aby czas od czasu go przemieszczać, aby się

Przepiski.pl
Bezglutenowe crumble na mące ryżowej 102

Leśne, bezglutenowe crumble wylądowało dziś na stole jako moje śniadanie 🥰 kocham lato za owoce i nieskończone możliwości deserów z nimi w roli głównej. Porzeczki i maliny zrywam prosto z ogródka więc satysfakcja jest jeszcze większa. Łapcie przepis! Składniki: ok. 400-500 g owoców leśnych (maliny, jagody, truskawki, poziomki, porzeczki itd.) 100 g mąki ryżowej 50 g masła 5 lub więcej

Czarnawisienka
Tosty francuskie z sosem malinowo-arbuzowym / French toast with raspberry-watermelon sauce 132

Scroll down for recipe in English. Składniki: (2 porcje) 4 grubsze kromki chałki 1 jajko 1/4 szkl. mleka 2-3 gałązki tymianku cytrynowego niepełna szkl. malin niepełna szkl. pokrojonego drobno arbuza 1-2 łyżki miodu 1 łyżka masła Maliny zblenduj (jeśli nie lubisz pestek pod zębami możesz przetrzeć mus przez sitko) i połącz z pokrojonym drobniutko arbuzem oraz miodem. Jajko

Delicious Place
CIASTO ŁACIATE Z WIŚNIAMI 151

kolejne takie ciacho. Niesamowicie puszyste i delikatne z kwaskowatymi wiśniami z własnego ogrodu. Idealne na każdą porę roku, bo śmiało można przygotować je zarówno ze świeżymi, jak i mrożonymi malinami. Każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem! Łatwe, szybkie, pyszne, tanie! Do zrobienia w godzinkę! Idealne dla niezapowiedzianych gości! Spróbujcie! Ps. jeśli nie lubicie wiśni ciasto możecie przygotować z innymi owocami(...)maliny czy truskawki będą tutaj również świetną propozycją! SKŁADNIKI: ( 24X30 ) * mąka pszenna – 3 szkl * olej – 1 szkl * jajko – 4 szt * gazowana woda – 1 szkl * proszek do pieczenia – 3 łyżeczki * cukier – 1,5 szkl * kakao – 2 łyżki * wiśnie – ok. 300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem

Ostra na Słodko
Owsianka królewska 77

sami Owsianka królewska – składniki: 5 łyżek płatków owsianych górskich, 1 łyżka świeżo zmielonego siemienia lnianego, 1 łyżeczka miodu, szczypta cynamonu cejlońskiego, szczypta kurkumy, garść świeżych borówek, garść świeżych malin, 1 łyżka pestek dyni. Owsianka królewska – sposób przygotowania Na początek wsyp do garnuszka płatki owsiane, siemię lniane oraz dodaj cynamon i kurkumę. Zalej wszystko mlekiem lub wodą. Gotuj owsiankę(...)kwasów omega-3 niezbędnych do odbudowy połączeń nerwowych i prawidłowej pracy mózgu. Pestki dyni – to również skarbnica witamin i składników mineralnych, a także doskonałe źródło żelaza . Borówki i maliny, czyli owoce jagodowe – zasługują na miano najzdrowszych owoców, bo zawierają najwięcej antyoksydantów opóźniających procesy starzenia się organizmu. Dodatkowo wzmacniają odporność. Miód – ma działanie bakteriobójcze i zwiększa naszą odporność

Natka Pietruszki
Tort Leśny Mech 141

pszennej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia sok z 1/2 cytryny Masa jogurtowa: 800 g jogurtu naturalnego 300 g truskawek cukier puder do smaku 4 płaskie łyżki żelatyny szkl malin 1/2 szkl borówek owoce do dekoracji Ciasto: szpinak opłukać i osuszyć. Przełożyć do kielicha blendera, wlać połowę oleju i zmiksować na gładki mus. Dodać sok z cytryny. Jajka ubić(...)uznania. Żelatynę zalać 1/2 szkl zimnej wody, odstawić na kilka minut do napęcznienia. Podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia, nie zagotować! Przestudzić i wlać do masy jogurtowej, wymieszać. Dodać maliny i borówki, wymieszać. Na biszkopcie zapiąć obręcz, wylać połowę masy, ułożyć drugi blat ciasta i wylać pozostałą masę. Całość posypać odłożonym okruszkami. Tort wstawić do lodówki na kilka godzin

Smakołyki Asi
Tort z musem czekoladowym i malinowym 109

kąpieli wodnej. Śmietanę ubijam i dodaję stopniowo do przestudzonej czekolady. Dokładnie mieszam. Mus malinowy: 0,5 galaretki malinowej 200 ml wody 200 ml śmietany 30% 2 duże garście mrożonych malin Wodę gotuję i rozpuszczam w niej galaretkę, odstawiam. Galaretka musi ostygnąć. Śmietanę ubijam i dodaję do schłodzonej, ale nie zastygniętej galaretki. Mieszam do uzyskania jednolitej masy i dodaję mrożone maliny

Słodki sentyment