Składniki Panna Cotta Śmietana 250 ml Mleko 3.2% 250 ml Żelatyna w proszku 7 gram Ekstrakt migdałowy Cukier 50-70 gram Coulis Cukier 0/5 szklanki Sok pomarańczowy 3 łyżki Maliny mrożone 250 gram Wódka 1 łyżka Dodatki Arbuz Borówki Mięta Przygotowanie Panna Cotta Po pierwsze śmietanę i mleko wlej do rondla, dodaj cukier i podgrzewaj, aż cukier się rozpuści(...)cukier wymieszaj z sokiem pomarańczowym, włóż mieszankę do mikrofali na jakieś 2 minuty. Po drugie mieszankę wymieszaj, by mieć pewność, że cukier się rozpuścił. Teraz po trzecie włóż mrożone maliny do blendera, dodaj wódkę i mieszankę, włącz blendera i miksuj, aż powstania gładka masa. Na koniec przecedź całość, przez drobne sitko. Składamy deser w całość Po pierwsze kiedy Panna Cotta
RafalCookśmietanki kremówki i mascarpone, ale jeśli ktoś liczy kalorie to może spróbować zrobić je w wersji z jogurtem naturalnym. Można też użyć dowolnych owoców lata, u mnie są to maliny i borówki. Ciasto robi się bardzo szybko, więc polecam przygotować na ten siepniowy długi weekend. Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): opakowanie okrągłych biszkoptów 500 ml śmietanki kremówki(...)galaretki o smaku malinowym + ok. 450 ml gorącej wody 2 galaretki o smaku owoców leśnych + 700 ml gorącej wody ok. 350 owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny i borówki) Wykonanie: Formę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie na spodzie ułożyć biszkopty, tak żeby nie zostało żadnych wolnych przestrzeni. Galaretki malinowe rozpuścić w 450 ml wody. Odstawić do całkowitego ostudzenia
Healthy food explorerbędzie mieć bardziej kremową konsystencję. Po wierzchu sernik na zimno dekoruję owocami i galaretką. Jeśli chodzi o owoce, to najlepsze będą tak zwane miękkie owoce , czyli truskawki, jagody, borówki, maliny, jeżyny, morele czy chociażby porzeczki. Wybór jest duży, zwłaszcza w sezonie letnim, kiedy to śmiało można także łączyć ze sobą całą masę owoców. Po przygotowaniu, sernik na zimno z owocami(...)której robię sernik zazwyczaj wykładam folią spożywczą. Pozwala mi to na łatwe wyjęcie gotowego już sernika z formy. W tym przepisie sięgnęłam po galaretkę malinową, którą połączyłam z malinami i jeżynami. Smak galaretki najczęściej wybieram na podstawie użytych owoców. I tak, jeśli sięgam po wiśnie to wybieram galaretkę wiśniową, truskawki truskawkową, a brzoskwinie brzoskwiniową. Można oczywiście łącząc dowolne galaretki
MeCooksSłodkie, lekkie ciasto bez pieczenia. Na biszkoptach posmarowanych kwaskowym dżemem porzeczkowym i leciuteńką pianką na bazie mleka zagęszczonego z dodatkiem świeżych malin i borówek! Z masy piankowej wyszła długa forma (ok 12 x 40 cm) oraz trzy pucharki o pojemności około 250 ml. Składniki: 9 podłużnych biszkoptów, 8 łyżeczek dżemu porzeczkowego, 2 galaretki malinowe, 500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego(...)kartoniku, 200 g malin, 180 g borówek amerykańskich, Przygotowanie: Galaretki rozrabiamy w 450 ml wody. Studzimy - musi być zimna, ale nie może się zacząć ścinać. Dobrze schłodzone mleko ubijamy na wysokich obrotach w wysokiej misce, przez około 5 minut, następnie strumieniem cały czas miksując, ale już na mniejszych obrotach dodajemy galaretkę, a następnie owoce - delikatnie mieszamy. Kilka owoców zostawiamy
Lena Gotujeprzepyszne ! Proponuję Wam dzisiaj białkowo – tłuszczowe brownie z kremem pekan & solony karmel od @beketopl i malinkami. Przygotujecie je w 25 minut! oto keto brownie z kremem orzechowym i malinami! Keto … Artykuł Keto brownie z kremem orzechowym i malinami pochodzi z serwisu
Flymetothespoonmąki pełnoziarnistej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki ksylitolu/cukru 3 jajka 1/3 szklanki oleju roślinnego ok. 250 g owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny i borówki) Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Do miski przesiać mąki razem z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Do drugiej miski przełożyć jogurt, dodać jajka, ksylitol oraz olej(...)dokładnie wymieszać. Przesypać suche składniki do mokrych i wymieszać za pomocą łyżki (nie mieszać za długo). Dodać maliny i borówki i jeszcze raz delikatnie wymieszać (jeśli używamy mrożonych to nie ma potrzeby ich rozmrażać) Ciasto wyłożyć do formy na babkę (użyłam silikonowej). Piec przez około 40-45 minut, do suchego patyczka (na ostatnie 5-10 minut można włączyć funkcje
Healthy food explorerObłędnie malinowe lody, których przygotowanie zajmie Ci minutę! Wystarczy zmiksować maliny, mleko kokosowe i miód. Efekt! Zakochasz się w nich bez pamięci *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę. Przelej do dwóch miseczek i wstaw do zamrażarki na minimum 2 godziny. Składniki na 4 porcje(...)malin mrożonych lub świeżych 300 ml mleczka kokosowego 19% tłuszczu lub mniej 4 łyżki miodu – około 120 g (możesz dać mniej) Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie
Eat me! Fit me!mielonego sera (może być z wiaderka) 150 ml śmietanki 30% 50 ml mleka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: 2 galaretki malinowe 0,5 kg mrożonych malin (mogą być też świeże) 600 ml gorącej wody (do galaretek) *** Mleko przelewamy do garnuszka i zagotowujemy. Odstawiamy z ognia, wsypujemy żelatynę i mieszając rozpuszczamy *** *** Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy(...)kolejną warstwą ciemnych herbatników. Wykładamy pozostałą masę serową *** *** Całość zakrywamy ostatnią już warstwą jaśniejszych herbatników *** *** Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odkładamy do wystudzenia. Następnie do galaretki wrzucamy mrożone maliny, mieszamy *** *** Gdy tylko galaretka zacznie tężeć wykładamy ją na ciasto (uwaga! Galaretka szybko tężeje) *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE
Blog z Apetytemprezentuję poniżej. Zamieniłam kilka składników na te które miałam akurat w lodówce i wyszło pysznie. Dlatego dzielę się z Wami Składniki: 350 g jogurtu naturalnego skyr 100 g malin 2 łyżki miodu ziarenka z laski wanilii 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki mleka 20 g orzechów włoskich 2 łyżki amarantusa ekspandowanego (może być ryż) 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka masła(...)owoce i mięta do dekoracji Żelatynę zalewamy mlekiem, odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Skyr, maliny i miód blendujemy przez kilka minut. Następnie łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Gotowy krem przelewamy do słoiczków i odstawiamy do lodówki. Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy posiekane orzechy i prażymy ok 2 minut. Następnie dodajemy amarantus i i miód i smażymy mieszając
Cynamonowe szczęścieowocowych, z których w dowolnej chwili można zerwać świeże owoce do ciast. Nie mając takiej możliwości, korzystamy z towarów dostępnych na bazarku. Tym razem wróciliśmy do domu z pojemniczkami malin, jeżyn oraz borówek, które wykorzystaliśmy do zrobienia kolorowej tarty z owocami lata . Udostępnij Tarta z owocami lata – składniki Owoce: maliny , jeżyny , borówki , winogrona Kruche ciasto: 100 g mąki pszennej
niecodziennikparywstawiamy na co najmniej 5 godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki, dodajemy mascarpone i miksujemy do połączenia. Żelka malinowa: 500 g malin 2 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody 1 łyżka soku z cytryny Żelatynę zalewamy zimną wodą i pozostawiamy do napęcznienia. Maliny przekładamy do garnka zasypujemy cukrem i zagotowujemy
Cynamonowe szczęściePołączenie składników ostrych ze słodyczą owoców to idealny sposób na letnią sałatkę. Ta moja dzisiejsza to petarda smaków i aromatów. Kwaskowość malin, słodycz melona, ostrość rukoli i do tego kremowy pstrąg, nic więcej nie trzeba. Zachęcam do spróbowania takiego połączenia bo warto. Sałatka z rukoli, pstrąga, malin i melona. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDzisiaj polecam tarte z malinami. Składniki na ciasto: 250 g mąki krupczatki 125g zimnego masła 2 łyżki cukru szczypta soli 1-2 łyżki zimnej wody żółtko Składniki na krem : 250 ml śmietany kremówki 30 % łyżka cukru pudru cukier waniliowy 250 g serka mascarpone Przygotowanie Suche składniki dajemy na blat, następnie dodajemy schłodzone masło i siekamy nożem. To tak posiekanego masła(...)sztywno z cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy śmietanka będzie już ubita małymi porcjami dodawać serek mascarpone. Przygotowanym kremem posmarować wystudzoną tarte i poukładać dowolne owoce. Artykuł Tarta z malinami pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniaśmietanki 30% Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijam i dodaję na 3 raty do przestudzonej czekolady. Dokładnie, ale delikatnie mieszam. Dodatkowo: 200 g borówek 200 g malin Teraz mogę złożyć tort. Pierwszy blat kładę na paterze (lub talerzu) i nasączam, wykładam połowę musu czekoladowego i układam borówki lekko je wciskając w mus. Na mus kładę drugi blat biszkoptu, który(...)nasączam. Następnie wykładam drugą połowę musu czekoladowego i maliny, które również delikatnie wciskam w mus. Całość przykrywam trzecim blatem biszkoptowym. Ostatni blat również nasączam. Tort wstawiam do lodówki do schłodzenia na 2-3 godziny. Tynk i ozdoby wykonałam z kremu maślanego na bezie szwajcarskiej. Po przepis odsyłam Was do Akademii Tortu , skąd czerpałam inspirację Kwiatki wykonałam małą tylką gwiazdką otwartą
Słodki sentyment