olejem i z mlekiem roślinnym. Podstawowy przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . U mnie z powodu dużej gromadki z podwójnej porcji, część z jagodami, część z malinami, a część mieszana, domownicy jednogłośnie stwierdzili że jagodzianki najlepsze są z malinami. Z ciastem pracuje się bardzo fajnie. Polecam wypróbować ten przepis. Składniki na 28-30 bułeczek: 1 kg mąki pszennej tortowej
moj przepis najest skomplikowany, jest troszkę czasochłonny i pracochłonny. Ale cudownie pyszny i aksamitny – królewski. Składniki na tortownicę 20 cm: Składniki na mus malinowy: 1000 gr świeżych lub mrożonych malin Maliny umieścić w garnuszku, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków (nie blenderem), gotować do momentu aż zmniejszą objętość o około połowę. Przetrzeć przez sitko. Odstawić do całkowitego ostudzenia, schować do lodówki
moj przepis naKobiet. Zapraszam Kobiety na Malinowe Mojito, które zrobią Wam Faceci. 🥃 – 1 ⏰ – 5 minut 🏴☠️ – Koktajl Oczywiście potrzebujemy kilku składników w tym alkoholu 50 ml Bacardi Malinowego Maliny Limonki plasterki Sok limonki 2 łyżeczki cukru Listki mięty Woda sodowa Jeśli mamy już składniki, Malinowe Mojito samo się nie… wypije Po pierwsze włóż cukier, kilka listków mięty(...)limonki do szklanki, lekko ugnieć i wymieszaj. Po drugie dodaj dużo pokruszonego lodu, maliny, listki mięty, plasterki limonki. Teraz po trzecie i najważniejsze wlej Rum, uzupełni wodą sodowa i lekko wymieszaj. Na 8 Marca jak znalazł. To nie jedyny pyszny koktajl, który znajdziesz na mojej stronie 😉 zajrzyj tutaj . „Facet w Kuchni – gotowanie pod wpływem” To grupa kulinarna na Facebook, którą
RafalCookolejem i z mlekiem roślinnym. Podstawowy przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . U mnie z powodu dużej gromadki z podwójnej porcji, część z jagodami, część z malinami, a część mieszana, domownicy jednogłośnie stwierdzili że jagodzianki najlepsze są z malinami. Z ciastem pracuje się bardzo fajnie. Polecam wypróbować ten przepis. Składniki na 28-30 bułeczek: 1 kg mąki pszennej tortowej
moj przepis najest skomplikowany, jest troszkę czasochłonny i pracochłonny. Ale cudownie pyszny i aksamitny – królewski. Składniki na tortownicę 20 cm: Składniki na mus malinowy: 1000 gr świeżych lub mrożonych malin Maliny umieścić w garnuszku, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków (nie blenderem), gotować do momentu aż zmniejszą objętość o około połowę. Przetrzeć przez sitko. Odstawić do całkowitego ostudzenia, schować do lodówki
moj przepis nałyżeczki żelatyny rozpuszczone w 2 łyżkach zimnej wody 1-2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie, ja nie dodawałam) 300-400 g frużeliny wiśniowej, patrz przepis tu kakao do dekoracji kilkanaście malin Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno, boków niczym nie smarować, ani nie wykładać papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 st. Grzałka góra-dół. Białka starannie oddzielić(...)tylką w kształcie dużej gwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć rant, kroić ostrym nożem zanurzonym na chwilkę we wrzątku. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą
moj przepis napyszności. Również dla dzieci Składniki (20 sztuk): garść suszonych daktyli bez pestek, 2 łyżki płatków żytnich, 3 łyżki masła orzechowego 100%, 2 łyżki gorzkiego kakao, 2 łyżki sproszkowanej liofilizowanej maliny, 3 łyżki płatków migdałowych. Sposób przygotowania Najpierw suszone daktyle zalej wrzątkiem, tak aby woda zakrywała daktyle. Odstaw na około 10 minut aby zmiękły. W tym czasie zblenduj płatki migdałowe. Posłużą(...)obtaczania kuleczek. Do namoczonych daktyli dodaj masło orzechowe, kakao, sproszkowaną liofilizowaną malinę i płatki żytnie. Wszystko zblenduj na gładką masę. Z gotowej masy formuj rękoma niewielkie kuleczki i obtaczaj je w zblendowanych płatkach migdałowych. Przed spożyciem włóż do lodówki aby stężały. WARTOŚCI ODŻYWCZE 1 SZTUKI: 40kcal Białko: 1,3g Węglowodany: 4,4g Tłuszcz: 2,3g Błonnik pokarmowy: 0,9 Ładunek
Natka Pietruszkijeść dzieci poniżej 2 roku życia to cukier pomijamy! Składniki na szklaną formę do pieczenia o średnicy 23-25 cm: 0,5 kg obranych, kwaśnych owoców* (np. truskawki, brzoskwinie, maliny, borówki, figi, śliwki) 1 szklanka mąki pszennej (125 g) 1 i 1/4 szklanki mleka (300 ml) 3 jajka (rozmiar L) 1/2 szklanki zwykłego cukru (100 g) szczypta soli masło(...)odmroźcie i odsączcie na durszlaku, aby pozbawić je soku Owoce pokroić na mniejsze kawałki (np. brzoskwinie w grube plasterki, śliwki i figi w ćwiartki, truskawki na połówki, a maliny i borówki pozostawić w całości) i zasypać połową ilością cukru. Lekko wymieszać i odstawić. W międzyczasie jajka wbić do miski i ubić za pomocą trzepaczki lub miksera. Pod koniec ubijania wsypać
UgotowaćDzisiaj mam dla Was prawdziwe, świąteczne combo – pachnące muffinki piernikowo-serowe z malinami. Doskonałe rozwiązanie zwłaszcza dla tych, którzy nie potrafią się zdecydować czy wolą piernik, czy sernik lub też dwa ciasta to dla nich … The post Muffinki piernikowo-serowe z malinami appeared first on FitSweet
Fitsweet.memasła 1 duże jajko odrobina soli Nadzienie orzechowe: 400 g mielonych orzechów włoskich pół szklanki cukru ok. 8 łyżek wody 2 białka łyżeczka cynamonu Polewa malinowa: 3 szklanki mrożonych malin 3 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej Kruche ciasto z orzechowym nadzieniem i malinową polewą – przepis Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i odrobinę soli. Zimne masło(...)ciasta. Piec w temperaturze 175 st. C przez około 35 minut. Nie wyjmować z formy przed ostudzeniem, ponieważ gorące ciasto może się złamać. Po wystygnięciu najlepiej oprószyć cukrem pudrem. Maliny rozmrozić lub od razu umieścić w garnku i podgrzewać na wolnym ogniu. Jeśli zostały wcześniej rozmrożone i odciekł z nich sok, można dolać około 1/4 szklanki wody. Dodać cukier
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!masła 1 duże jajko odrobina soli Nadzienie orzechowe: 400 g mielonych orzechów włoskich pół szklanki cukru ok. 8 łyżek wody 2 białka łyżeczka cynamonu Polewa malinowa: 3 szklanki mrożonych malin 3 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej Kruche ciasto z orzechowym nadzieniem i malinową polewą – przepis Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i odrobinę soli. Zimne masło(...)ciasta. Piec w temperaturze 175 st. C przez około 35 minut. Nie wyjmować z formy przed ostudzeniem, ponieważ gorące ciasto może się złamać. Po wystygnięciu najlepiej oprószyć cukrem pudrem. Maliny rozmrozić lub od razu umieścić w garnku i podgrzewać na wolnym ogniu. Jeśli zostały wcześniej rozmrożone i odciekł z nich sok, można dolać około 1/4 szklanki wody. Dodać cukier
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wysoki wypiek z domową galaretką z owocami leśnymi. Delikatny, puszysty – obłędnie dobry. Kwaskowa galaretka super kontrastuje z jego piankową strukturą. Ja uwielbiam jeżynową górę, ale super sprawdzą się maliny czy jagody – także mrożone. Możecie zrobić wyjątkowo wysoki sernik tak jak ja – w tortownicy ok. 23-24 cm (wtedy trzeba zrobić przedłużkę z papieru do pieczenia(...)budynie waniliowe (łącznie 80 g; sam proszek) szczypta soli opcjonalnie spód: 200 g herbatników lub ciastek, 3 łyżki masła Sernik leśny – góra: 300 g jeżyn, malin, porzeczek, jagód lub mieszanki owoców leśnych (mogą być mrożone; u mnie jeżyny) 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru 2 lekko czubate łyżeczki żelatyny owoce lub/i rozmaryn do przybrania Jeśli chcemy
Poezja smakuforemkę o średnicy 20cm: Spód: - 100gr orzechów włoskich - 60gr migdałów - 60gr masła orzechowego - 60gr masła min 82% tłuszczu masa serowa: - 440gr mascarpone - 330ml śmietanki 30% - 150gr malin, mogą być borówki lub jagody - 2 duże łyżki żelatyny - 6 dużych łyżek wrzątku - słodzidło do smaku, u mnie 4 duże łyżki Erytrytolu Sposób wykonania: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia(...)ubitej dodajemy porcjami mascarpone, mieszamy krótko aby się masło nie zrobiło, dodajemy Erytrytol i powoli wlewamy zimną, rozpuszczoną żelatynę, mieszamy tylko do połączenia składników, można jeszcze mikserem. Dodajemy maliny i mieszamy już łyżką, wykładamy masę serową na orzechowy spód, wygładzamy powierzchnię i wstawiamy na kilka godzin do lodówki ;) Wg obliczeń wagowych, całość podzielona na 10 porcji wychodzi porcja 120gr kalorie
Wypieki Reneśmietanki 30% 1/2 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: ok 40 sztuk (20 dkg) herbatników (użyłam kakaowych) 1 puszka masy kajmakowej 2 galaretki malinowe 0,5 kg mrożonych malin (mogą być też świeże) 600 ml gorącej wody (do galaretek) *** Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę *** *** Stopniowo dodajemy cukier i ubijamy(...)Masę zakrywamy kolejną warstwą herbatników i wykładamy pozostałą masę serową. Całość zakrywamy drugim blatem ciasta *** *** Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odkładamy do wystudzenia. Następnie do galaretki wrzucamy mrożone maliny, mieszamy i od razu wykładamy na ciasto (galaretka szybko tężeje) *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ
Blog z ApetytemCzasem trzeba umilić sobie życie odrobiną słodyczy. Tym razem będzie to przepyszny domowy biszkopt z dwoma rodzajami kremu, słodkimi malinami i owocową galaretką. Oczywiście podstawą tego ciasta jest biszkopt, ale jeśli skorzystacie z tego przepisu to jestem pewny, że Wam się uda. Przepis na ciasto bez pieczenia: Ciasto krówkowe Składniki na biszkopt 3 duże jajka 80g mąki pszennej (użyłam tortowej(...)poncz Składniki ponczu mieszamy i nasączamy nim przekrojony na pół biszkopt. Składanie biszkoptu Jedną połówkę biszkoptu smarujemy kremem przykrywamy drugą połówką biszkoptu i smarujemy drugim kremem. Na wierzchu układamy maliny i całość zalewamy ostygniętymi i lekko zastygniętymi galaretkami. Smacznego! Artykuł Biszkopt z kremem, owocami i galaretką pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!