maliny - 13477 przepisów (strona:266/899)

Owsianka z malinami 137

Klasyczna owsianka z malinami na ciepło to dla wielu miłe wspomnienie z dzieciństwa.… Czytaj dalej Owsianka z malinami

Pij soki wyciskane
Jagodzianki wegańskie 125

olejem i z mlekiem roślinnym. Podstawowy przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . U mnie z powodu dużej gromadki z podwójnej porcji, część z jagodami, część z malinami, a część mieszana, domownicy jednogłośnie stwierdzili że jagodzianki najlepsze są z malinami. Z ciastem pracuje się bardzo fajnie. Polecam wypróbować ten przepis. Składniki na 28-30 bułeczek: 1 kg mąki pszennej tortowej

moj przepis na
Deser malinowy z porzeczkową pianką 122

jest skomplikowany, jest troszkę czasochłonny i pracochłonny. Ale cudownie pyszny i aksamitny – królewski. Składniki na tortownicę 20 cm: Składniki na mus malinowy: 1000 gr świeżych lub mrożonych malin Maliny umieścić w garnuszku, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków (nie blenderem), gotować do momentu aż zmniejszą objętość o około połowę. Przetrzeć przez sitko. Odstawić do całkowitego ostudzenia, schować do lodówki

moj przepis na
Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną 184

łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 2 łyżkach zimnej wody 1-2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie, ja nie dodawałam) 300-400 g frużeliny wiśniowej, patrz przepis tu kakao do dekoracji kilkanaście malin Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno, boków niczym nie smarować, ani nie wykładać papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 st. Grzałka góra-dół. Białka starannie oddzielić(...)tylką w kształcie dużej gwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć rant, kroić ostrym nożem zanurzonym na chwilkę we wrzątku. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą

moj przepis na
Szybkie i proste ciasto jogurtowe 92

ciasto jogurtowe Delikatne, wilgotne i mięciutkie ciasto na jogurcie naturalnym z owocami i kruszonką. Bardzo łatwe i niezwykle szybkie w wykonaniu. Możemy użyć dowolnych owoców, ja akurat miałam mrożone maliny, ale mogą to być truskawki, jagody, brzoskwinie, a nawet zwykłe jabłka.     Składniki: Uwaga! Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Jeżeli jakieś składniki mamy w lodówce, należy wyjąć(...)łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki cukru 1 jajko 35ml oleju KRUSZONKA: 70g mąki 3 łyżki cukru 40 g masła DODATKOWO: pół szklanki dowolnych owoców (u mnie rozmrożone maliny)     *** Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki na kruszonkę umieszczamy w naczyniu i rozcieramy palcami, aż powstaną grudki. Gotową kruszonkę umieszczamy w lodówce na czas przygotowania ciasta *** *** Jajko ucieramy z cukrem

Blog z Apetytem
Zupa owocowa 91

Lato na wsi jest wspaniałe, wystarczy wyjść na dwór i już jesteśmy w świecie inspiracji kulinarnych. Tak było i tym razem, gdy podczas przechadzki po sadzie, zerwaliśmy wiśnie, maliny i czarne porzeczki – słodko-kwaśne trio idealnie nadające się na zupę owocową w upalne dni. Składniki na zupę owocową 600 g owoców (wiśnie, maliny, czarna porzeczka) 1,5 l wody

niecodziennikpary
Tarta z mascarpone borówkami i malinami 84

Przepis na pyszną tartę z mascarpone borówkami i malinami. Szybka, łatwa i w ekspresowym tempie znika;) Czas przygotowania:   1 godzina Ilość porcji:  6 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  średnie SKŁADNIKI NA TARTĘ: 250 g mąki tortowej 150 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko 3 łyżki zimnej wody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM(...)śmietany kremówki 30% 200 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru borówki, maliny 1. Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem, dodajemy szczyptę soli oraz masło i miksujemy. Następnie dodajemy żółtko, 3 łyżki wody i ugniatamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto zawijamy folią i wkładamy do lodówki na 30minut. 2. Stolnicę przesypujemy mąką i wałkujemy ciasto na kształt formy. Tak rozwałkowane nawijamy

karolgotuje
Ciasto czekoladowe najlepsze 105

kakao 190 g masła 150 g cukru 200 g czekolady gorzkiej minimum 65% kakao 280 ml wody 2 jajka płaska łyżeczka proszku do pieczenia ok. 200 g malin (do ciasta i ozdoby) opcjonalnie: łyżeczka kawy rozpuszczalnej oraz łyżka alkoholu (pominęłam) Wykonanie: Ciasto jest naprawdę proste. Do garnka wrzucamy: masło, cukier, wodę i czekoladę. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia i połączenia składników(...)kakao (ważne żeby je przesiać przez sitko) i znów krótko mieszamy rózgą. Nastawiamy piekarnik na 170 stopni, a foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy połowę masy do foremki. Wykładamy maliny, tak żeby zajęły całą powierzchnie i wylewamy na nie resztę masy. Pieczemy 45 minut. Ciasto czekoladowe najlepsze Proste ciasto czekoladowe Najlepsze ciasto czekoladowe Smacznego!!! Justyna Źródło wpisu Moje Wypieki Artykuł

Relaxtime
Ciasto z musem malinowym i ajerkoniakiem 137

łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego 125 g masła Piana z białek: 3 białka 1/2 szkl. cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus malinowy: 1 kg mrożonych malin 1 galaretka malinowa 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl. cukru Krem ajerkoniakowy: 500 ml mleka 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru(...)delikatnie mieszamy. Powstałą pianę wykładamy na podpieczone gorące ciasto i wstawiamy ponownie do piekarnika, tym razem na około 15 minut. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Maliny umieszczamy w rondelku. Dodajemy do nich cukier i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z palnika i miksujemy na mus (na tym etapie można mus przetrzeć przez sito jeśli zależy

Smaki Na Talerzu
Ciasto z musem malinowym i ajerkoniakiem 132

łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego 125 g masła Piana z białek: 3 białka 1/2 szkl. cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus malinowy: 1 kg mrożonych malin 1 galaretka malinowa 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl. cukru Krem ajerkoniakowy: 500 ml mleka 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru(...)delikatnie mieszamy. Powstałą pianę wykładamy na podpieczone gorące ciasto i wstawiamy ponownie do piekarnika, tym razem na około 15 minut. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Maliny umieszczamy w rondelku. Dodajemy do nich cukier i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z palnika i miksujemy na mus (na tym etapie można mus przetrzeć przez sito jeśli zależy

Smaki Na Talerzu
Eklery z ricottą i matchą, z malinami i borówkami 78

tylko gotowe ciasto przed pieczeniem przełożyć do rękawa cukierniczego z odpowiednią końcówką i możemy przygotować ptysie, eklery, obwarzanki, groszek ptysiowy, a nawet fantazyjne ozdoby do deserów. Deser obłożyłam mrożonymi malinami i borówkami.   Składniki CIASTO 150 g mąki tortowej 30 g mąki ziemniaczanej 3 – 4 jajka 80 g masła 125 ml wody 125 ml mleka szczypta soli KREM(...)serka ricotta 250 ml śmietanki 30% 100 g cukru pudru sok z 1 limonki 1 płaska łyżeczka herbaty matcha w proszku DODATKI maliny borówki amerykańskie cukier puder Wykonanie CIASTO Zagotowujemy w garnku wodę i mleko z masłem i szczyptą soli. Na wrzątek wsypujemy mąkę tortową i ziemniaczaną , zmniejszamy ogień i energicznie ucieramy, tak długo aż ciasto będzie lśniące i gładkie

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania