pestką ciężko sobie poradzić. Dlatego zazwyczaj wybieram jednak puszkę! :) Potrzebujemy: 250 ml mleka 3 łyżki nasion chia 3 łyżki przecieru z mango Kuchnie Świata kilka mrożonych lub świeżych malin Nasiona chia namaczamy w mleku co jakiś czas mieszając przez około 20 minut. Następnie ręczną trzepaczką ubijamy namoczone chia, aby powstała pianka. Piankę pakujemy do słoiczka, odstawiamy na godzinę(...)stężała. Do schłodzonego deseru dolewamy na środek 3-4 łyżki przecieru z mango i drugą stroną łyżeczki zaciągamy skośne wzorki od środka do ścianek słoiczka. Na górę nakładamy maliny i zajadamy ze smakiem! :) Chciałam Wam jeszcze przedstawić mój wspaniały i prześliczny pień. Czyż nie jest fantastyczny? Wioleta Gargula
MamaOskarkaSmoothie bowl w wersji czekoladowo-kawowo-orzechowej z owocami leśnymi, które już pojawiły się na targach. Pyszny koktajl na mleku kokosowym z dodatkiem kilku rodzajów orzechów, borówek i malin tworzy fantastyczną całość, która z całą pewnością naładuje energią na cały dzień! Do zrobienia zainspirowała mnie moja ulubiona kawa Inka – tym razem w wersji z błonnikiem ( połączenie aromatycznej kawy zbożowej(...)wspomagającym oczyszczanie i powodującym szybsze uczucie sytości ] – rozpuszczalnego błonnika pochodzącego z cykorii ). Spróbujcie! SKŁADNIKI: * kawa INKA z błonnikiem – 2 łyżki * mleko kokosowe – 400 g * owoce leśne: borówki, maliny * mix orzechów: nerkowce, laskowe, włoskie, macadamia, piniowe * suszone figi oraz daktyle SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mleko kokosowe blendujemy z kawą Inka z błonnikiem oraz garścią orzechów i garstką daktyli ( Jeśli wolimy bardziej
Ostra na Słodkoszybkie w przygotowaniu a do tego sycące i dające dużo energii a w dodatku bez glutenu. Składniki : 2 dojrzałe banany 4 jajka pół łyżeczki proszku do pieczenia 100 gr malin 2 łyżki miodu Przygotowanie: Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem w misce. Do jajek dodajemy proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Łączymy jajka z bananami, dobrze mieszamy i smażymy(...)Smażymy z obu stron na minimalnej ilości oleju. Malinową konfiturę przygotowujemy w rondlu z zagotowania malin z miodem pamiętając o tym aby co chwilę ją przemieszać. Pankejki układamy po 3-4 sztuki jeden na drugim i polewamy konfiturą
Mechanik w kuchniSkładniki: 1 litr maślanki 100 ml mleka 2 łyżki żelatyny 2 szklanki malin (mrożonych lub świeżych) około pół szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka soku z cytryny wiórki kokosowe Sposób wykonania: Mocno schłodzoną maślankę miksujemy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem (słodzimy do smaku, około 4-5 łyżek). Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku. Do żelatyny wlewamy(...)miksując (aby nie powstały grudki). Gdy masa będzie jednolita, przelewamy ją z powrotem do całość cały czas miksując. Masę maślankową przelewamy do pucharków lub szklanek i wstawiamy do lodówki. Maliny odmrażamy. Przekładamy do blendera, zasypujemy cukrem pudrem (około 5 łyżek) i dodajemy sok z cytryny. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Mus wykładamy na tężejący deser. Posypujemy wiórkami kokosowymi
Qchnia po prostuowocami, do wyboru do koloru, jeśli wybierzecie wariant z jabłkiem, bananem czy gruszką dodajcie cynamonu, będzie aromatycznie, na pewno nie zaszkodzi obowiązkowo sezonowo świeże owoce takie jak borówki, maliny, jagody. Do takich racuchów można dodać także tarte orzechy lub ulubione bakalie. Palce lizać! Składniki: 400-450 g mąki pszennej 500 ml kefiru, mleka, jogurtu naturalnego lub maślanki 2 jajka(...)świeżych drożdży 1,5-2 szklanki borówek amerykańskich, malin, posiekanych w kostkę jabłek lub gruszek, bananów, posiekanych truskawek czy jagód szczypta soli olej do smażenia do podania cukier puder Przygotowanie: Mleko lub kefir mieszam z rozgniecionymi drożdżami, dodaję trochę mąki, odstawiam w ciepłe miejsce na 10 minut. W międzyczasie łączę resztę składników – oprócz owoców – mikserem lub łyżką
Zasmakuj Kuchnismaku. Wystudzone naleśniki wypełnić przygotowanym nadzieniem. Najlepiej zawinąć je w rulon, ale można także smarować połówki naleśników i składać w trójkąty. Sałatka owocowa 1 opakowanie borówek amerykańskich 1 opakowanie malin 1 soczyste jabłko np. golden delicious 1 świeża brzoskwinia lub brzoskwinia z puszki banan kilka białych i ciemnych winogron bez pestek truskawki, gruszki lub inne owoce sezonowe według uznania opcjonalnie(...)łyżka likieru limoncello lub innego likieru owocowego Wszystkie owoce, poza malinami i borówkami, pokroić w cząstki o podobnej wielkości. Owoce wymieszać, dodać likier i odstawić do schłodzenia. Sałatkę owocową podawać z naleśnikami waniliowymi ozdobioną listkami świeżej mięty, melisy, polaną sosem czekoladowym lub posypaną wiórkami kokosowymi. Za inspirację do przygotowania tego przepisu na pyszne fit naleśniki z sałatką owocową dziękujemy serwisowi
Korniszonkiprosto z Polski. Polecam! Będziecie potrzebowali : 125 g owocowego puree (użyłam jagód od babci Danusi) 1 białko kurze Aby uzyskać puree wystarczy: 250 g jeżyn lub malin 100 g cukru 1 łyżka soku z cytryny Maliny zagotować z cukrem, dodać sok z cytryny i chwilkę pogotować. Przetrzeć przez sitko i wystudzić. Wystudzone puree połączyć z białkiem
Piekarz-Kucharz-Garkotłukprosto z Polski. Polecam! Będziecie potrzebowali : 125 g owocowego puree (użyłam jagód od babci Danusi) 1 białko kurze Aby uzyskać puree wystarczy: 250 g jeżyn lub malin 100 g cukru 1 łyżka soku z cytryny Maliny zagotować z cukrem, dodać sok z cytryny i chwilkę pogotować. Przetrzeć przez sitko i wystudzić. Wystudzone puree połączyć z białkiem
Piekarz-Kucharz-Garkotłukpołączenia. Masę przekładamy do tortownicy na wcześniej upieczony spód czekoladowy. Pieczemy w 160 st. C przez ok. 40 min. Upieczony odstawiamy do przestudzenia. składniki na galaretkę malinową: 150 ml malin w soku własnym 150 ml wody 1 galaretka truskawkowa wykonanie: Maliny z sokiem przekładamy do rondelka. Dolewamy wodę. Całość doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia, dodajemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia
Domowy Smak Jedzeniarównież po przepis na pyszną Nocną Owsiankę . Składniki (1 poracja): 1/3 szklanki płatków owsianych zwykłych 1/4 szklanki mleczka kokosowego 1 łyżka syropu z agawy 1/2 szklanki świeżych lub mrożonych malin ciepła wody Przygotowanie: 1) Płatki owsiane zalać ciepłą wodą, tak aby sięgała do wysokości płatków i odstawić na ok. 15 min. 2) Następnie płatki wymieszać z mleczkiem kokosowym, syropem(...)agawy oraz owocami. 3) Gotową masę przełożyć do naczynka do zapiekania. Kilka malin można poukładać na wierzchu (delikatnie wciskając), żeby gotowa owsianka ładnie wyglądała 4) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 35 min bez przykrywania. 5) Najlepiej podawać ciepłą od razu po przygotowaniu. Artykuł Pieczona owsianka kokosowo-malinowa | Królewskie śniadanie pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meLubisz ryż na mleku? To świetnie, bo dziś szczególna propozycja na takie śniadanie lub deser. Niby zwykły ryż na mleku z malinami i... The post Ryż na mleku z malinami i bananem – śniadanie na słodko appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comsmakowych. Do mojego drinka wybrałam gin, ale jeśli nie lubicie, możecie dodać wódkę lub nawet rum. Niezmienne są tu jednak owoce, a raczej mus przygotowany na ich bazie. Mrożone maliny Poltino mam zawsze w swojej zamrażarce. Dzisiejszego dnia, a raczej wieczora, okazały się być niezbędne. PRZEPIS NA DRINK MALINOWY Z GINEM Składniki: 2 łyżki musu malinowego 50 ml ginu(...)lubuskiego 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego kilka listków mięty plasterek cytryny kostki lodu woda gazowana Przygotowanie drinka: 1. Mrożone maliny rozmrozić i zmiksować. Zmiksowane owoce przetrzeć przez sito. Do drinka używać tak przygotowanego musu malinowego. 2. Do wysokiej szklanki przełożyć 2 łyżki musu malinowego, dodać cukier trzcinowy, oraz listki mięty - wymieszać. 3. Następnie do szklanki wrzucić kilka kostek lodu
kolorowotorcikowocytrynowym nadzieniem użyłam formy do muffinek, którą wysmarowałam masłem i przełożyłam papierem do pieczenia uciętym w paski. Jeśli chodzi o owoce, to dziś dodałam zamrożone jagody i świeże maliny- bo to miałam pod ręką. Mini tarty z cytrynowym nadzieniem idealnie komponują się również z porzeczką. Mini tarty z cytrynowym nadzieniem 2016-09-05 17:30:27 Write(...)żółtko szczypta soli Masa 1 żółtko 200 g kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki soki z cytryny 4 łyżki śmietanki 30% 2 czubate łyżki cukru cukier wanilinowy garść jagód, malin Instructions Z mąki, cukru pudru, masła, żółtka oraz z szczypty soli zagnieść ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i chłodź przez 30 min w lodówce. Wysmaruj formę masłem i przełóż papierem
Rusty Forkproponuje takie ciasto ale miałam ochotę przywołać jeszcze na chwilę lato i powiem Wam udało się :) . Ciasto jest pyszne i proste w wykonaniu, a co najważniejsze jest pełne malin i jagód oraz aromatycznych migdałów . Dla mnie połączenie idealne :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 3 jajka 150g jogurtu naturalnego ¼ szklanki oleju roślinnego np. rzepakowy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego około 250g jagód i malin 2 garście całych migdałów (jakieś 80g) Wykonanie: w misce mieszamy suche składniki czyli mąkę, cukier, zmielone migdały, proszek dopieczenia, cynamon i szczyptę soli następnie dodajemy jajka, jogurt, olej, ekstrakt waniliowy
Słodkie zapomnienie