maliny - 13477 przepisów (strona:282/899)

Tatar z łososia na pieczonych buraczkach, podawany z sosem jogurtowo-malinowym 178

imprezową przekąskę, która jest bardzo podzielna, smaczna i jednocześnie sycąca. Spróbujcie :) Składniki: 150 g wędzonego łososia duży burak duża czerwona cebula oliwa pieprz 200ml jogurtu naturalnego łyżka mrożonych malin cukier do smaku  Do podania: rukola + cytryna Przygotowanie:   Buraka myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy w cienkie plastry. Na blachę wykładamy papier do pieczenia. Wykładamy na nią buraki, skrapiamy(...)drobno razem z łososiem. Doprawiamy do smaku pieprzem. Na półmisek wykładamy rukolę, pieczone buraczki. Z ryby formujemy łyżką kulki i układamy na warzywach. Do miseczki wykładamy jogurt i maliny. Miksujemy je i doprawiamy cukrem i cytryną. Podajemy z tatarem z ryby oraz ćwiartkami cytryny. Smacznego

ChilliJemy
Latte z malinami 203

Wróciłam:) Ogarniam dom i obmyślam post z krótką relacją z wakacji, racząc się w międzyczasie pyszną malinową latte... Składniki: 100ml mleka 0,5 szklanki malin 100ml świeżo zaparzonej kawy 2 łyżeczki cukru Maliny zagotować z cukrem. Mleko spienić. Na dno szklanki wyłożyć mus malinowy (jedną łyżkę syropu zostawić do dekoracji), wlać spienione mleko, cienką strużką przez środek wlać kawę. Mleczną

Obiad gotowy
rozgrzewająca herbatka z imbirem i maliną 149

składniki: 100 ml soku z malin (u mnie maliny w soku własnym) ok. 1 cm świeżego imbiru 1-2 łyżeczki czarnej herbaty 2 łyżeczki miodu ok. 500 ml wody wykonanie: Imbir obieramy, kroimy w słupki. Przekładamy do rondelka, zalewamy wodą i gotujemy przez ok. 2-3 min. Gorącym wywarem zalewamy herbatę i pozostawiamy pod przykryciem ok. 3-5 min. Następnie

Domowy Smak Jedzenia
Szybka, letnia tarta z owocami i budyniem 152

mnie lato chadza w czerwieni, pachnie słodkimi malinami, smakuje kwaśnymi porzeczkami i słodkimi czereśniami, trwa zawsze za krótko i rozczula na myśl o beztroskim dzieciństwie i czasie wakacji. Dziś niektóre wspomnienia trwają nadal, zwłaszcza te związane ze smakami i zapachami. Choć nie biegam już tak często boso po trawie, nie zakładam hodowli ślimaków na kapuście i nie wplątuję sobie rzepów(...)prosto, a dekoruje dość swobodnie, czym popadnie.   Składniki Czas przygotowania: 45 min       1 opakowanie świeżego, gotowego ciasta francuskiego ok 500 g mieszanych dowolnych, letnich owoców (maliny, porzeczki, morele, czereśnie, truskawki)  1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 4 żółtka 500 ml mleka laska wanilii Przygotowanie:     1. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni 2. Gotowe

Słodki Kompromis
Warstwowy koktajl owocowy (na napoju owsianym) 150

sklepie,to poproście właściciela o kontakt z hurtownią www.vegamarket.pl A teraz zapraszam Was na przepis na wspomniany warstwowy koktajl owocowy: Składniki: (na 2 porcje) 3 banany 1 szklanka mrożonych malin 3/4 szklanki napoju owsianego AMANDIN Przygotowanie: Do misy blendera wkładamy obrane banany i dolewamy do nich 3/4 szklanki napoju owsianego. Całość miksujemy. Odlewamy 3/4 szklanki bananowego koktajlu. Do reszty dodajemy(...)szklankę mrożonych malin (jeśli nie lubicie zimnych koktajli można je wcześniej rozmrozić), miksujemy. Koktajl wlewamy warstwowo do szklanek/pucharków – najpierw warstwę bananową, a następnie malinową. Podajemy od razu. Smacznego

Słodkie okruszki
Owsianka z malinowo-serowym musem 146

coś zdrowego, ale równie pysznego. Dziś polecam Wam owsiankę z malinowo-serowym musem. Fantastyczne połączenie smaków, które doda Wam energii na dobry początek dnia. Spróbujcie. Składniki: 1 szklanka mrożonych malin 3/4 szklanki mleka + 5 łyżek (u mnie 2%) 125 g chudego twarogu 1 łyżka syropu z agawy (u mnie z eSłoneczko) 1/2 szklanki płatków owsianych górskich (u mnie z eSłoneczko(...)Przygotowanie: Maliny lekko rozmrażamy. Wkładamy je do misy blendera, dodajemy chudy twaróg, 5 łyżek mleka i syrop z agawy. Całość miksujemy na krem. Do garnuszka z grubszym dnem wsypujemy płatki owsiane górskie, zalewamy je mlekiem (3/4 szklanki). Całość gotujemy. Następnie zdejmujemy z ognia do lekkiego przestudzenia. Układamy warstwy w pucharku: 2-3 łyżki owsianki (najlepiej lekko ciepłej), 2-3 łyżki

Słodkie okruszki
Nalewka malinowa 99

aromatyczna i błyskawiczna malinówka, którą można pić już na trzeci dzień. Jednocześnie słodka i kwaskowa. Ma konsystencję delikatnej galaretki. Uwaga: bardzo uzależnia! Składniki: • 1,5 kg malin • 2,5 litra wody • 1,25 kg cukru • sok z 10 cytryn • 1 litr spirytusu Wykonanie: • Wodę z malinami gotować przez 20 minut, po czym odcedzić powstały

To co kocham
Smażona pierś kaczki z owocami 142

mięciutkie, soczyste i lekko różowe. A dodatek owoców podkreśla smak pysznego mięsa. Składniki na 2 porcje: • 2 piersi kaczki • sól, pieprz do smaku • 1/2 szklanki malin • 1/2 szklanki borówki amerykańskiej • 2 jabłka Wykonanie: • Skórę na piersiach kaczki naciąć w kratkę, posypać solą i pieprzem. • Położyć na zimnej patelni skórą do dołu(...)minut, aż dojdzie w środku. • Jabłka umyć, przekroić na ósemki i wyciąć gniazda nasienne. • Jabłka wrzucić na tłuszcz po kaczce, lekko podsmażyć, dodać maliny i borówki. Chwilę poddusić, aż utworzy się owocowy

To co kocham
Pudding chia 245

puszka mleka kokosowego (200-220 g) 3 łyżki nasion chia (4 jeśli Wasze mleko jest „light”) 1 puszka brzoskwiń z puszki (można wykorzystać dowolne świeże owoce) kiwi maliny Jeśli macie na tyle czasu nasionka chia trzeba wymieszać z mlekiem i zostawić w lodówce najlepiej na całą noc. Jeśli deser ma być na już można przyśpieszyć proces gotując mleko(...)syropu i miksujemy w blenderze. Kiwi myjemy i kroimy na cienkie plasterki. Do każdego naczynia wkładamy po plasterku kiwi. Wlewamy pudding chia. Wypełniamy końca musem brzoskwiniowym i dekorujemy świeżymi malinami. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Pyszne lody malinowe 165

TRUDNOŚĆ: średnie    -CZAS: powyżej 60 min     -PORCJE: 6   Pyszne lody malinowe 30 dag malin 1 opakowanie galaretki malinowej 5-6 łyżek cukru 2 opakowania serka homogenizowanego waniliowego różne ozdoby do dekoracji Maliny dokładnie zmiksować blenderem, następnie dodać do nich cukier a potem galaretkę w proszku i nadal miksować. Serki homogenizowane przełożyć do miski

Gotuję Testuję
Malinowa chmurka 1105

Masa:  1/2 l śmietany kremówki  2 fixy do śmietany kremówki  2 serki mascarpone, ew. bieluch 4 łyżki cukru pudru  1/2 kg świeżych lub mrożonych malin  2 galaretki malinowe  Dwie galaretki malinowe rozpuścić w 1/2 litra wody i zalać 1/2 kg świeżych lub mrożonych malin.  Śmietanę kremówkę ubijać 2 minuty , a następnie dodać fixy

Aromatyczne Podróże
Wegański krem z quinoa i tofu. 131

Bananowy krem z komosy ryżowej* i tofu z malinami, ekologicznymi orzechami brazylijskimi i nasionami lucerny Symbio podany z surowymi pistacjami, wiśniami i malinami * użyłam ekologicznych płatków quinoa Symbio

Poranek na słodko
Sernik straciatella z malinami 204

sernika na zimno (użyłam Dr. Oetkera) 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 100 g czekolady deserowe 2 łyżeczki żelatyny ponadto:   2 galaretki malinowe 250 g malin Zawartość opakowania zmiksować z mlekiem,dodać serek waniliowy,czekoladę drobno startą i żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wody. Całość dokładnie połączyć i wylać na przygotowany spód. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę(...)przyrządzić w/g wskazówek na opakowaniu,pozostawić do stężenia. Maliny ułożyć na serniku   i zalać tężejącą galaretką. Sernik pozostawić na 2-3 godziny w lodówce,potem można się nim delektować

Kolorowa kuchnia Elki
Koktajl malinowo-melonowy z pomarańczą 139

Kolejny koktajl z dodatkiem melona  1/4 melona 1 szklanka malin  1 pomarańcza Z pomarańczy wycisnąć sok, z melona usunąć skórę i ziarenka,pokroić na kawałki. Zmiksować razem melona,maliny i sok. Przelać do szklanek i wypić na zdrowie

Kolorowa kuchnia Elki
Wino malinowo-jeżynowe 335

długie jesienne i zimowe wieczory polecam domowe winko z  malin i jeżyn. Połączenie tych dwóch owoców okazało się świetnym pomysłem,bo wino w smaku wyszło rewelacyjne.  na butlę 5 l:  2,5 kg owoców 2,5 l wody 1 kg cukru Maliny i jeżyny umyte i osuszone wsypać do butli. Wodę z dodatkiem cukru zagotować,wystudzić

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania