Upieczenie rolady i zawinicie w rulon nie jest trudne. Najwięcej trudności sprawia jej rozwinięcie, aby dodać nadzienie i ponowne zwinąć. Nad wersją biszkoptu z sokiem ze szpinaku myślałam od dawna. Nie wiedziałam jaki kolor ciasta uzyskam po upieczeniu. Udało się, kolor jak widać:). Upieczony biszkopt można wykorzystać w inny sposób. Wycinamy z biszkoptu kwadraty lub koła, przekładamy kremem robiąc ciastka wielkości sklepowych wuzetek. Nie należę do osób, które mają cierpliwość i wprawę w różnego rodzaju... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...