mak - 12131 przepisów (strona:433/809)

CIASTO MEEEGA CZEKOLADOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 117

całość dopełnia słodka polewa czekoladowa. Mmmm....Genialny smak! Nie ma co tu pisać, trzeba koniecznie spróbować, bo truskawki już niebawem pojawią się na rynku 😉 Składniki: Biszkopt: 1 szklanka maki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 2 łyżki kakao 50 g czekolady gorzkiej szczypta soli Mus truskawkowy: 500 g truskawek

Kuchnia MagdaLeny
Naleśniki z cynamonem, pomarańczą i twarożkiem 195

możemy przemycić trochę białego sera, który nie jest ulubionym składnikiem dzieci. Przepis bardzo prosty, a poniżej przedstawiam listę niezbędnych składników i sam przepis. Składniki: 1 szklanka mleka 160 g maki pszennej 1 jajko 2 łyżeczki cukru ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 duża pomarańcza 250 g białego twarożku Olej do smażenia 1 laska wanilii Szczypta soli 1 łyżeczka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z agrestem i kremem z białej czekolady 221

jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 1,5 szklanki maki pszennej 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 jajko 1 łyżka zimnej wody Masa agrestowa: 800 g agrestu (u mnie 500 g agrestu

Domowa cukiernia Ewy
Placuszki z kurczakiem 215

Składniki: 1 filet z kurczaka 1 cebula 25 dkg pieczarek 1 mały jogurt naturalny 1 jajko po 3 łyżki maki pszennej i żytniej (może być tylko pszenna) 1-2 łyżki octu … Czytaj dalej Placuszki z kurczakiem

czarrna od kuchni
Kruche ciastka 160

waniliową, bardzo maślane rozpływające się wręcz w ustach. Takie są moje dzisiejsze ciasteczka. Częstuję ich ukochanych, razem cieszymy się weekendem. Inne wersje? proszę bardzo: dodajcie dowolne bakalie, tarte orzechy, mak, 2 łyżki kakao, wiórki kokosowe, rozmaite aromaty zapachowe do ciast, cynamon lub przyprawę do piernika albo grzańca, bawcie się, wycinajcie kształty i pieczcie ciasteczka, którym nikt się nie oprze Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Filet z kurczaka w sosie curry 132

łyżki przyprawy curry 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 2 cebule 3 ząbki czosnku sos sojowy do smaku sól, pieprz śmietana 18% - 3 pełne łyżki olej do smażenia maka do zagęszczenia sosu gorąca woda Sposób wykonania: 1. Filety z kurczaka oczyścić, pokroić na dowolne grubsze kawałki, obsmażyć na oleju z obu stron. 2. Cebulę obrać, pokroić w półtalarki, czosnek posiekać

Kuchnia domowa Ani
Seromakowiec 146

szklanki cukru * 4 jajka * 2 łyżki śmietany 18 % * 100 g masła w temp. pokojowej * budyń waniliowy Sposób przygotowania: W misce wymieszać łyżką wszystkie składniki masy makowej tzn. mak, jajka budynie i wiórki. Przygotowaną masę makową przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. ( użyłam blaszki 25x35, może być większa, wtedy ciasto wyjdzie po prostu niższe ale równie pyszne ) W misce ubijamy

Kulinarne przygody
Sushi-California maki 118

Kolejne danie z kuchni japońskiej, jeśli lubisz sushi przygotowywać w domu, ten przepis jest dla Ciebie.  California maki to zgrabne  małe rolki gdzie nori jest w środku , z wędzonym łososiem , marynowaną rzodkwią, awokado , odrobiną chrzanu wasabi, całość obtoczona w czarnym i białym sezamie.  Pyszne i zdrowe, wszystkie składniki do tych sushi kupicie w sklepie Kuchnie Świata -szeroki

Wanilia i Kardamon
DROŻDŻÓWKI Z MARMOLADĄ I OWOCAMI 150

pyszne drożdżówki z owocami leśnymi. Niesamowicie delikatne i puszyste! Idealne na słodkie, drugie śniadanie albo podwieczorek. Ps. miało można wykorzystać ulubione, mrożone owoce. SKŁADNIKI: ( ok. 12 szt ) * maka pszenna – 550 g * drożdże świeże – 30 g * masło min. 82% – 100 g * mleko – 250 ml * cukier – 100 g * jajko – 1 szt * sól – 1 szczypta + marmolada wieloowocowa i ulubione owoce ( borówki, maliny, jeżyny

Ostra na Słodko
Grillowe pszenne placki na kefirze 180

placki pilnuje. Dzięki współpracy 12 placków w kilka chwil zostanie upieczone i ze smakiem zjedzone. Na ciepło idealne, na zimno chrupiące, smaczne, zdrowe, jako przekąska genialne. Składniki: 500 g maki pszennej ( użyłam typ 405), 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka soli, ½ płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 płaska łyżeczka pieprzu świeżo mielonego, 250 ml kefiru, chili świeżo mielona

Moniki Smakołyki
Muffinki bezglutenowe z cytrynowym lukrem 194

daje im taki lekko orzechowy posmak. Cytrynowy lukier pasuje do nich idealnie. Wypróbujcie :) Składniki potrzebne do przygotowania sojowo – kukurydzianych muffinek (na 12 większych muffinek): Składniki suche: 1 szklanka maki sojowej, 3/4 szklanki mąki kukurydzianej, 3/4 szklanki cukru, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, Składniki mokre: 2 jajka, 2/3 szklanki oleju, 1/2 szklanki mleka owsianego, 1 opakowanie (200ml) „śmietany” kokosowej

Gotuj Się Kto Może
BISZKOPT NA SŁODKĄ ROLADĘ + FILMIKI 119

PRZYGOTOWANIE :  Białka ubijamy mikserem z odrobiną soli na sztywno, następnie wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Wlewamy żółtka, miksujemy, następnie wsypujemy przesiane maki z proszkiem i delikatnie mieszamy szpatułką aż składniki się połączą.  Ciasto wylewamy na blaszkę z piekarnika wyłożona papierem do pieczenia i równo je rozsmarowujemy.  Roladę pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180 % C. Ciasto

Kulinarne Fantazje Marioli
Bułki razowe na zakwasie 99

dobie „pompowanego” pieczywa takie domowe razowe bułki nadadzą każdemu posiłkowi starego – nowego smaku. Aby przygotować razowe bułki na zakwasie potrzebne są: 300g razowej mąki pszennej (typ 2000), 300g maki pszennej (typ 650), 170g zakwasu, 250g mleka, 100g oleju, 2 jajka, opakowanie drożdży instant (7-8g) lub 25g drożdży świeżych, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżeczki soli. Sposób przygotowania bułeczek razowych

Gotuj Się Kto Może