 Zapiekane naleśniki po meksykańsku 159
Zapiekane naleśniki po meksykańsku 159hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Zapiekane naleśniki po meksykańsku 4 porcje czas przygotowania: 50 minut pieczenie: 25 minut Naleśniki: 1 i 1/2 szklanki maki pszennej 1 jajko 1 szklanka mleka ½ szklanka wody gazowanej 2 łyżki masła trochę soli olej do smażenia Nadzienie: 2 łyżki oleju 1 marchewka 1 cebula 500 g mięsa mielonego 1 puszka
Smaczny zeszyt Ciasto Mały Jasiek 189
Ciasto Mały Jasiek 189sama je piekę i też mam ochotę zjeść je razem z blachą :) A blacha ma wymiar 28 x 36 cm Co potrzeba do ciasta: 4 jajka, 2,5 szklanki maki pszennej tortowej, 3/4 szklanki cukru (z tego pół bierzemy do ciasta a pół do piany), 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g masła, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 1 pełna łyżka
Bułka z Chlebem Pierogi smażone z farszem z kapusty i grzybów 208
Pierogi smażone z farszem z kapusty i grzybów 208jest dość wiekowy, korzysta z niego już trzecie pokolenie, więc i Wam przypadnie do gustu, a właściwie do smaku. Co potrzeba na ciasto: 5 jajek + 3 żółtka, 1 kg maki tortowej typ 450 + do podsypywania, 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany 18%, 3/4 szklanki letniej wody przegotowanej, 2 pełne łyżki oleju Co potrzeba na farsz do pierogów: 1 średnia główka kapusty
Bułka z Chlebem Schab z leśnymi grzybami w sosie śmietanowym 191
Schab z leśnymi grzybami w sosie śmietanowym 191Ułożyć na papierowym ręczniku do odsączenia. Schab doprawić z obu stron solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obtoczyć w mące ziemniaczanej. Strzepać nadmiar maki. Na sporej patelni rozgrzać nieco oliwy i przesmażyć grzyby przez kilka minut aż odparują nadmiar wody. Dodać pokrojoną w plasterki szalotkę i przesmażać aż się zeszkli. Dodać łyżeczkę masła
Pyry na Gaz Przepis na fit biszkopt z owocami 151
Przepis na fit biszkopt z owocami 151ręcznikiem papierowym owoce. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni Celsjusza na 40 minut. Ciasto zostaw do wystygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Składniki 5 dużych jajek 40 g maki kokosowej lub 100g mąki ryżowej + 50g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej 2 łyżki miodu lub 100 g erytrytolu (w wersji zmielonej na puder) 1 łyżka
Eat me! Fit me! Najprostsze sushi maki 171
Najprostsze sushi maki 171dołu, a pozostawioną końcówkę arkusza nori zwilżamy wodą – dzięki temu zaklei nam całość. Gotowe! Teraz wystarczy już tylko pokroić sushi na krążki o grubości ok. 1,5 cm. Maki możemy jeść pałeczkami lub rękoma na wiele sposobów: same, maczane w sosie sojowym, z odrobiną wasabi, z młodym imbirem… Wedle uznania. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest zupełnie odmienny
Proste-przepisy.pl Wegańskie chocolate chip cookies - bez szalonych składników! 179
Wegańskie chocolate chip cookies - bez szalonych składników! 179muszę dodawać, że całość zniknęła tajemniczo w przeciagu godziny. Całość ciastek, nie pociech... Przepis z bloga Chocolate covered Katie . Składniki: (na 10-12 sztuk) 1 szklanka ulubionej maki 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki brazowego cukru 1/3 szklanki groszków czekoladowych (z ciemnej czekolady dla wersji kompletnie wegańskiej) 2 łyżki oleju 2 łyżki ulubionego mleka
Lejdi of the house Omleciki biszkoptowe z bitą śmietaną i dżemem 183
Omleciki biszkoptowe z bitą śmietaną i dżemem 183Proste do wykonania omleciki biszkoptowe można nadziewać różnymi kremami lub po prostu bitą śmietaną i dżemem. Na 12 sztuk 3 jajka 1/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej pół łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju Dodatkowo 2 łyżki cukru pudru do oprószenia ulubiony dżem 300 ml. śmietanki kremówki
Andzia Pichci Kopytka na kiszonej kapuście 188
Kopytka na kiszonej kapuście 188kapusta to idealnie zgrany duet. Proste tradycyjne danie podane ze skwarkami z boczku wędzonego a jakże smaczne. Kopytka 500 gram ugotowanych ziemniaków 1 male jajko S ok.1 szklanka maki pszennej sól Ziemniaki przecisnąć przez praskę dodać mąkę, jajko, sól szybko zagnieść ciasto jeżeli będzie się mocno kleić podsypujemy dodatkową porcją mąki. Ciasto dzielimy na kilka części z każdej
Andzia Pichci Napoleonka bez pieczenia 217
Napoleonka bez pieczenia 217też po prostu do popołudniowej kawy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1800 ml mleka 300 g margaryny bądź masła 1,5 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 4 czubate łyżki maki pszennej 5 budyni śmietankowych ok 250 gram herbatników cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Około 1.5 litra mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku wymieszać mąkę wraz z budyniami
Blog kulinarny S9.PL Ciekawostki o kuchni japońskiej 155
Ciekawostki o kuchni japońskiej 155się ryż, a nie rybę - sos ma jedynie uwydatnić smak ryby. Trzy główne rodzaje sushi to: nigiri-zushi – cienko krojone kawałki ryby, kalmara lub ośmiornicy podane na wałeczku ryżu, maki-zushi – ryż z kawałkami ryby lub warzywami zawinięty w arkusz z suszonych wodorostów nori, chirashi-zushi – miska ryżu do sushi posypanego kawałkami ryby, wodorostów, warzyw itp. Ach, i jeszcze jedno
Kuchcik gotuje Ciasteczka Spirale 197
Ciasteczka Spirale 197łyżeczki ekstrakt naturalny waniliowy 150 g mąki pszennej szczypta soli 1 żółtko Ciasto ciemne: 100 g zimnego masła 40 g cukru pudru 1/2 łyżeczki naturalnego ekstraktu waniliowego 140 g maki pszennej 10 g ciemnego kakao szczypta soli 1 żółtko 1. Ciasto jasne: Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki
kruche babeczki Pyzy z mięsem 275
Pyzy z mięsem 275dodajemy jajko, mąkę i wyrabiamy ciasto. Jeśli będzie ono zbyt płynne dodajemy odrobinę więcej mąki. Najlepiej jest podsypywać mąkę niewielkimi porcjami. Nie jesteśmy w stanie określi ć jak dużo maki wchłoną ziemniaki. Z wyrobionego ciasta, w dłoniach formujemy niewielkie placuszki, pośrodku układamy farsz i zawijamy. Wasze pyzy mogą mieć dowolne kształty – okrągłe, kwadratowe… Pyzy gotujemy w osolonej wodzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować! Gulasz pieczarkowy 173
Gulasz pieczarkowy 173Papryka ostra · Koncentrat pomidorowy 200 ml · Mała śmietana 36% · 3 łyżeczki maki pszennej Sposób przygotowania: 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Do cebuli dodajemy pokrojone mięso w kostkę, doprawiamy przyprawą. 3. Na drugiej
Kulinarna Chwila SERNIK NA CIEMNYM SPODZIE + FILMIK 284
SERNIK NA CIEMNYM SPODZIE + FILMIK 284Sernik na ciemnym spodzie jest nadzwyczaj pyszny, półkruche ciasto i ser na wierzchu. Serniczek na drugi dzień rozpływa się w ustach. SKŁADNIKI : ciasto ; 500 g
Kulinarne Fantazje Marioli