zapiekanki - 9903 przepisów (strona:378/661)

Knedle z mięsem. Kluski z mięsem 220

Kości gotuję z dodatkiem liścia laurowego, soli i ziela angielskiego. Po ugotowaniu mięso wystarczy wyciąć nożem, zmielić lub poszatkować i wykorzystać jako mięsny farsz do knedli, pyz, krokietów, naleśników, zapiekanek. Smacznie i tanio! Składniki knedle: 1 kg ugotowanych ziemniaków, 2 jajka, mąka ziemniaczana, ½ szkl. mąki pszennej sól. Składniki farsz: 500 g ugotowanego, posiekanego mięsa ze schabu 1 duża cebula sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kasza bulgur z warzywami 138

Kasza bulgur z warzywami. Pyszne danie obiadowe. Ja nie jestem miłośnikiem kasz, ale są takie, które zjem z apetytem. Najczęściej robię je z gulaszem, mięsem lub w postaci zapiekanek. Dzisiaj miałam z warzywami. Mąż i dzieci zjedli z apetytem, czyli była smaczna. Może i Wy skusicie się na taki obiad. Polecam! Składniki 200 g kaszy bulgur 2 średnie marchewki

O kuchni z uczuciem
Beszamel... szybki i najłatwiejszy przepis na pyszny sos 172

popularny sos pokazałam już tutaj w wersji na bogato. Dzisiaj mam dla Was przepis bardzo łatwy i w każdej chwili szybko można go zrobić. Taki sos pasuje do warzyw, zapiekanek, makaronu... Składniki: 3 łyżki masła (ok. 50 g) 3 łyżki mąki pszennej (ok.  50 g) ½ l mleka sól świeżo zmielony pieprz gałka muszkatołowa świeżo utarta Wykonanie: Masło przełożyłam

Kuchnia u Krysi
K- jak Kindziuk 197

cenach do 10 zł za 100 gramów. Idealnie pasuje do chleba, komponuje się doskonale z ogórkami czy piklami. www.wilno.name Jest także idealnym dodatkiem do pizzy. Można przygotować pyszną zapiekankę z kindziukiem czy też tartę lub jajka faszerowane masą jajeczną z kindziukiem. Kindziuka można także samemu przygotować w domu. Smak i zapach praktycznie nie odbiega od tego, który można spotkać

Gotuję Testuję
Serek wiejski z grzankami czosnkowymi 141

pieczywo chrupiące,  Ponadto często zostaje nam w domu pieczywo, które po dwóch dniach robi się czerstwe. Staramy się go jednak nie wyrzucać i wykorzystać do zrobienia bruschett, zapiekanek lub po prostu grzanek. Dzisiaj przygotujemy grzanki z masłem czosnkowym z czerstwej bagietki pełnoziarnistej jako uzupełnienie do sałatki z serka wiejskiego oraz z bagietki świeżej. (U nas zawsze grzanki

Kuchnia od dwojga
Gotujemy zielony groch łuskany w szybkowarze 163

Groch zielony łuskany wszystkim dobrze znany! :) Można przyrządzić z niego fantastyczną grochówkę. Z tego samego grochu, gotowanego krócej i w mniejszej ilości wody można również wyczarować smakowite kotlety, zapiekanki i sałatki. A więc do rzeczy - co zrobić, aby po ugotowaniu wyszły idealne, piękne i kształtne groszki? Kluczem do sukcesu jest odpowiednia ilość wody! Jeśli groch wchłonie

Szybko Szybkowar
Kalafior faszerowany mięsem 204

Francji, Włoszech, Indiach, Chinach, Kanadzie oraz Meksyku. Kalafior ma szerokie zastosowanie w kuchni. Można go jeść na surowo, lub po ugotowaniu, jako dodatek do zup, sałatek, tart czy zapiekanek. Najpopularniejszy podawany jest po ugotowaniu z zezłoconą na maśle bułką tartą. Inną formą jego podania jest kalafior faszerowany mięsem. Składniki: - 1 średni kalafior - 600 g zmielonego mięsa (wieprzowe lub wołowo wieprzowe

mojewypiekiinietylko
MAKARON ZAPIEKANY Z SOSEM SEROWYM 165

boczkiem przekładamy do naczynia do zapiekania, polewamy całym sosem serowym i lekko mieszamy. Danie posypujemy resztą sera i zapiekamy około 15-20 minut aż wierzch się zarumieni.  Zapiekankę podajemy ciepłą posypaną natką pietruszki lub szczypiorkiem

Kulinarne Fantazje Marioli
CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM 152

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Spaghetti w kubeczkach z papryki, na Halloween. 179

warto zrobić także coś ciekawego do zjedzenia. Wahałam się pomiędzy kilkoma propozycjami które zamierzałam Wam pokazać, bo można np. podać sałatkę w wydrążonej dyni, można porobić "straszne" dekoracje na zapiekankach itp. Jednak nic nie wygląda tak fajnie jak papryka stylizowana na duszki, nadziana makaronem spaghetti. Nie trzeba tutaj bardzo się wysilać, bo wykrojenie papryk trwa dosłownie kilka minut. Potrzebny jest

Poezja Smaków - blog kulinarny
Dorsz pieczony z warzywami 221

Pyszna propozycja na pieczoną rybę w towarzystwie warzyw. Nie tylko na piątek ;) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja - 305 kcal) 800 g filetów z dorsza 4

Moje Kuchenne Rewelacje
27 przepisów na dynię 158

słoików na zimę 15. Drożdżówka dyniowa 16. Bułka drożdżowa bez jajek z dynią 17. Konfitura z dyni z bananem 18. Zupa dyniowa z pestkami z dyni 19. Zapiekanka dyniowa z ryżem na słodko 20. Zupa jarzynowa z chipsami dyniowymi 21. Dynianka z pyzami 22. Dynia na słodko z anyżem do słoików na zimę 23. Dynia z żurawiną do słoików

Tradycyjna Kuchnia
Bakłażan zapiekany z grzybami i pomidorami / Aubergine, mushroom and tomato bake 187

parmezanem. Można też przekładać warstwy bakłażana sosem i mozzarellą dla lepszego efektu. Włóż naczynie do piekarnika i piecz przez 15-20 minut, aż ser się rozpuści i zarumieni. Wyjmij zapiekankę z piekarnika i odstaw na 5 minut do ostygnięcia, po czym podawaj! Smacznego! English version Aubergine, mushroom and tomato bake (4-6 servings) Ingredients: 3 large aubergine, sliced into

karmelowy
„Gotuj zdrowo dla całej rodziny” Jamie Oliver 189

przetestowałem i zaadaptowałem w zgodzie ze swoją filozofią zdrowego jedzenia. Znajdziesz tu przepisy na smaczne śniadania oraz wspaniałe obiady i kolacje błyskawiczne dania, zdrową klasykę, sałatki, curry i potrawki, zapiekanki, makarony i risotta oraz zupy. Książka zawiera też bonusowy rozdział o moich ku- chennych trikach, a na końcu poradnik „Zdrowie i zadowolenie” pełen przydatnych rad i wskazówek. Smacznego! Jamie Oliver

Ania i Marcin gotują
Co powinniśmy wiedzieć o makaronie? Dziś świętujemy Międzynarodowy Dzień Makaronu!!! 175

Chyba wszyscy kochamy makaron za ten niepowtarzalny smak  i uniwersalność podania. Z makaronu możemy przygotowywać najrozmaitsze dania, od klasycznego makaronu z sosem pomidorowym po wyrafinowane zapiekanki, wykwintne lasagne lub cannelloni. Wszystkie dania  z makaronem s ą  tak piękne,  ż e aż  zapierają dech w piersiach i chyba nie nikogo

La grande e la piccola cuoca