Cykoria zapiekana z ziemniakami oraz serami Comté oraz Bleu d'Auvergne Z serii Cykoria wpadłam na pomysł zrobienia takiej oto zapiekanki. Ponieważ byłam w posiadaniu młodej cykorii o niewielkiej wadze dodałam ugotowane wcześniej ziemniaki w mundurkach aromatyzując danie wspaniałymi serami francuskimi, miodem oraz prażonymi orzechami. Jest to jedno z moich ulubionych dań, zapach jaki się unosi podczas pieczenia jest
Wino Francja Kuchniauniwersalnym a także łatwym w przygotowaniu. Te cechy sprawiają, że Polacy pokochali makaron. Można przygotować go na różne sposoby. Na słodko. Na wytrawnie. Możemy zrobić zwykłe spaghetti a także zapiekankę makaronową. Składniki: 120 g makaronu spaghetti Lubella 130 ml śmietanki 30% 10 g cukru trzcinowego 30 g miodu 12 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 żółtko 1 przyprawa do piernika
Kuchnia w oparachMelszpejz do deser pochodzący z kuchni kresów północnych, litewskiej i niemieckiej. Melszpejz do zapiekanka na słodko podawana z jabłkiem, którą można podać na zimno lub ciepło. Zazwyczaj podawana jest z konfiturą lub syropem. Ja przygotowałam jesienną wersję melszpejz czyli dyniowy deser z jabłkiem. Podałam go z syropem Diamant. Składniki: 4 jabłka 2 łyżki puree z dyni 2 jajka 1/2 szklanka
Kuchnia w oparachnabiale. Ser poza brakiem laktozy jest świetnym źródłem wapnia oraz związków mineralnych. Dodatkowo ma smak taki jak ser Mlekovita z laktozą. Ser jest idealny do kanapek, sałatek, mięsa i zapiekanek. Wbrew temu o czym się mówi ziemniaki są małokaloryczne. 100 g ziemniaków to ok 60 Kcal. Ziemniak jest również lekkostrawny. To on jest źródłem skrobi, a także zwiera
Kuchnia w oparachmiesiące przy intensywnym wykorzystywaniu. Tu możecie go nabyć gdyby zabrakło go w waszym lokalnym sklepie. Sos chili do grilla możecie także wykorzystać do różnego rodzaju przystawek, na zapiekanki, burgery i inne potrawy. Jest tani w przygotowaniu i nie zajmie zbyt wiele czasu. Dobrze, bierzemy się za pracę, czas zaskoczyć swoich najbliższych nowym przepisem. Możecie też zajrzeć do innych moich przepisów
Kuchennyviral.plMadzia w ostatni weekend miała swoje święto z tej właśnie okazji powstał tort bezowy z musem malinowym. Delikatny, chrupiący i rozpływający się w ustach. Mus malinowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowy rosół kojarzy mi się z niedzielnym obiadem w gronie najbliższych, leczeniem zatruć pokarmowych czy kaca po dobrej imprezie. Prosta i szybka zupa. Poniżej przedstawiam listę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wysoka pożywna zapiekanka, coś a'la piętrowa pizza. Możemy wrzucić do niej ulubione dodatki. U nas najczęściej klasycznie-z szynką i oliwkami. Zjadamy na ciepło a jeśli zostanie to kroimy w trójkąty i zabieramy na piknik. Polecam również jako jedzonko do pracy- na zimno także smakuje nieźle. *foremka 25*34cm Składniki: na ciasto: 450 g mąki 270 ml letniej
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapoczątku życzę Wam radosnych, rodzinnych, pełnych miłości świąt. Wesołego Alleluja ! Oto moja propozycja na świąteczny obiad. Zapiekanka warzywna, która podbiła serca wszystkich, którzy jej próbowali. składniki na 5-6 porcji 1,5 kg czerwonych ziemniaków 2 bataty 3 papryki (żółta, zielona, czerwona) cebula czosnkowa cebula czerwona 5 ząbków czosnku 150 g sera mozzarella sól, pieprz oliwa z oliwek
noteskulinarnyfigadlaczego taka nazwa tego sosu ? A dlatego, że można użyć go do kilku dań. Może to być makaron, ryż albo lasagne lub cannelloni. Oczywiście także sprawdzi się w zapiekankach. Tak więc od koloru do wyboru. Jak pewnie zauważyliście w przygotowaniu dań pomagają mi Kuchnie Świata , polecam Wam bo mają super produkty. Koniecznie zajrzyjcie i zróbcie zakupy. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniKolejna nieskomplikowana zapiekanka:). Klasyka, bo brokuł, ziemniaki, ser. Charakteru nadaje tu zarumieniona mocno kiełbasa. Odgrzana smakuje równie dobrze. 1 kg ziemniaków 1 duży brokuł 1/2 puszki kukurydzy 2 cebule 300g kiełbasy 2 ząbki czosnku 150g sera cheddar 1 jajko L 4 łyżki śmietany sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka słodka olej 1. Ziemniaki gotujemy do miękkości. Kiełbasę kroimy
Szefowa kuchnidelikatna. Odgrzewana to już nie to samo. Co jednak zrobić, kiedy po świątecznym śniadaniu zostanie nam sparzona i lekko już podeschnięta biała kiełbasa? Można ją wykorzystać do zrobienia pysznej zapiekanki z żurkiem i jajkiem lub zapiec po owinięciu boczkiem. W właśnie na tę drugą opcję będę Was dziś namawiać. Jest to także idealna propozycja na świąteczną kolację. Pod przepisem znajdziecie
Codzienna kuchnia niecodziennaParówki zapiekane w drożdżowym cieście to ciekawy pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Do przepisu można użyć dowolnie wybranych parówek czy innej kiełbasy. Ten przepis
codojedzeniatakiej formie, będzie równie smaczny. Pasztet przygotowałam na wspólnych warsztatach z Michelem Moran, gdzie poznałam przepis na jego pyszną tartę z łososiem . Zobacz też: Chipsy z cukinii Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Makaron z cukinii z boczkiem i kaparami Wegetariański pasztet z cukinii Drukuj przepis Porcji: 10 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 2 małe lub 1 duża cukinia
Kuchnia Bazyliiwykorzystać w naszej kuchni - znajdziecie więc przepisy z wykorzystaniem czerstwego pieczywa (grzanki, bruschetty, kwas chlebowy), przejrzałych warzyw i owoców (chlebek bananowy, owoce pod kruszonką, krem śliwkowy z kakao, zupy, zapiekanki, pieczone warzywa, zdrowe chipsy, ciasta z dodatkiem warzyw). Mamy dział dotyczący nabiału (budynie, jogurtowe desery, domowe masło czy gzik) oraz mięsa (potrawki, wywary, pasztety czy pizze). Wszystkie
Moje Kuchenne Rewelacje